Hej! i dag vaknade jag med huvudvärk och bestämde mig därför för att vara hemma från skolan. Hade säkert kunnat gå dit ändå, men jag kände att jag verkligen behövde en lugn dag efter allt som hänt. Så i dag har jag bara tagit det lugnt, sovit länge och chillat på mitt rum vilket har varit väldigt skönt. Nu såhär på eftermiddagen bestämde jag mig dock för att gå ut och se mig omkring lite i den nya staden jag bor i. Det är en förort till Charlotte som heter Waxhaw. Staden har en väldigt liten "downtown area" som består av typ en gata med lite småbutiker och restauranger. Genom alltihopa går en tågräls. Jag hör alltid när tåget passerar för det tutar (som ett gammalt lokomotiv) så att det hörs till huset där jag bor, vilket dock är typ 2 min bort så kanske inte så konstigt haha. Här är några bilder från min promenad.


Mysigt va!?

Förövrigt tänkte jag berätta lite om hur allt ligger till nu. I onsdags flyttade jag ju till en ny familj. Det blev en väldigt snabb omställning då jag inte ens fick veta att jag behövde byta förrän sent kvällen innan. Min nya familj består av endast en person, en lite äldre kvinna som heter Gayle som har varit värd åt över 30 utbytesstudenter!! Så sjukt coolt. Hon är jättesnäll verkligen och jag skulle vilja fortsätta bo hos henne om det går, men det är inte säkert. Det var tänkt att om jag skulle fortsätta bo här så skulle jag byta från South Meck till Parkwood High School, alla trodde det skulle gå bra eftersom Parkwood tidigare år hade tagit in utbytesstudenter senare under året. Men i går fick vi beskedet att skolan är helt full och att de inte kan hjälpa oss på något sätt. Om jag inte byter skola så kommer jag förmodligen inte kunna bo kvar här eftersom Gayle inte kan köra mig till skolan (som nu ligger ca 30 min bort) varje morgon framöver. Så just nu är min framtid väldigt osäker och jag har ingen aning om vad som kommer att hända. Det är såklart en ganska jobbig situation och just nu känns det rätt tungt om jag ska vara ärlig. Jag har dock inte förlorat hoppet utan jag tror på att det kommer ordna sig så småningom.

Kram Emmy

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej Jag har ju varit ganska inaktiv på bloggen de senaste månaderna, så jag tänkte jag skulle berätta lite om vad som hänt sen sist och hur allt är med mig.

Just nu är det ju en svår tid för många utbytesstudenter, jag hör om väldigt många som går igenom hemlängtan, jobbig skola och annat svårt. Jag är inget undantag från det, just nu är det ganska jobbigt på alla fronter. I skolan, hemma och med hemlängtan. Så det är därför jag inte varit så aktiv. Vill liksom inte sitta och klaga på min blogg hela tiden.

Senaste tiden har varit rätt händelserik och allt har lett fram till att jag igår fick reda på att jag ska byta värdfamilj redan i dag. Det känns både jobbigt men också skönt. Jobbigt att det inte funkade i min gamla familj och jobbigt att behöva flytta och anpassa sig på nytt. Men också sjukt skönt med en nystart. Är faktiskt väldigt glad att det blev som det blev, det är bäst såhär.

Vill bara säga till alla som har det jobbigt just nu, skyll inte på er själva. Jag har skyllt väldigt mycket av det som hänt på mig själv vilket fått mig att tro mindre på mig själv vilket i sin tur ledde till att jag kände att jag inte klarar av detta och nästan ville åka hem. Speciellt den amerikanska kulturen kan vara lite hård och individualistisk vilket är svårt när man är van vid att folk är förstående, speciellt när man inte har stödet av sin familj. Man får tänka att de försöker hjälpa en på deras sätt och ta pressen man får på sig med en nypa salt. Klart året blir vad man gör det till, det är ju sant, men vissa saker ligger utanför ens kontroll och det är okej att ha dåliga perioder och må dåligt.

Hur som helst så ser jag fram emot nystarten jag kommer få nu och är taggad på att gå in i en ny period av detta år!

Tänker mycket på er därhemma och hoppas ni har det bra, ni är så fina och är så glad att ha er i mitt liv även om ni är långt bort nu. Hoppas även ni andra utbytesstudenter har det bra!

Kram Emmy

Likes

Comments

Halloween
Hej! Denna helg var ju halloweekend vilket ju är väldigt speciellt här i USA. Så jag tänkte berätta lite om vad jag gjorde under helgen (lite sent inlägg jag vet haha).

I fredags gick jag med en grupp från AFS, alltså en volontär i min ålder och några andra utbytesstudenter, till Scarowinds. Scarowinds är ett stort nöjesfält i Charlotte som vanligtvis heter Carowinds men nu under halloween så ändrar de namnet och hela nöjesfältet till typ ett enda stort spökhus. Man kan fortfrande åka berg och dalbanor och sådant men när man går runt på nöjesfältet så är det människor utklädda till monster/spöken som hoppar fram och skrämmer en.. jag är så sjukt lättskrämd så jag blev fett rädd, och när de märker att man blir rädd så börjar de följa efter en typ, så det va jätteläskigt men såå kul! Berg och dalbanorna var så bra också, är så glad att jag gick för detta va sista möjligheten innan de stänger för året!

På lördagen var det AFS halloween party på kvällen så dagen spenderades med att fixa min kostym inför kvällen. Jag hade planerat att vara Harley Quinn från suicide squad så behövde köpa en del saker till kostymen. Det behövde Dabney också så vi gick till The Mall tillsammans vilket var kul! När vi kom hem så behövde vi börja göra oss i ordning inför kvällen, och när halloweenkostymerna och sminket var på så var det dags att åka. Eftersom Dabney och Grace (som körde oss) hade ansvar för festen så var vi där tidigt för att fixa iordning lokalen vilket också var kul. Det dröjde inte länge innan folk började komma och snart var alla där. Det var så kul att träffa alla utbytesstudenter och volontärer och se hur de hade det! De alla är så härliga! Efter den festen åkte vi vidare till ett highschool halloween party och efter det åkte vi till cookout där jag drack en milkshake, såå gott...

Söndagen och måndagen var lugna dagar då jag inte gjorde så mycket. Jätteskönt med 3-dagarshelg så man fick vila upp sig lite. Det var ju inget höstlov som ni har i Sverige just nu men nått är det ju iallafall. Nästa vecka kommer jag bara vara i skolan i 2 dagar också så det blir ju lite som ett lov! Jag ska ju till Washington DC med AFS då också vilket jag är sjukt taggad inför!

Här kommer lite bilder från halloweekend

Scarowinds

Jag, Dabney, Poom och Grace aka Harley Quinn, Superdab, Piece of rice (??!! 😂) och en backpacker.

Likes

Comments

Hejsan alla! Vet att jag inte skrivit här på ca 100 år o ber om ursäkt för det! Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva så det är därför. Det går mycket upp och ned här borta, har haft många jobbiga men också många härliga upplevelser, och har inte riktigt vetat hur jag ska skriva om dem! Men jag ska verkligen försöka bli bättre! Men jag har hört att många undrar vart jag tagit vägen o vill att jag ska skriva något. För att berätta lite om mina känslor om året so far så tänkte jag skriva om några allmäna plus och minus som jag upplevt/upplever

Plus
+ Säger precis som alla andra: folk här är mer öppna och lätta att snacka med än i Sverige. Det är liksom inte helt stört att börja snacka med nån random person vilket jag gillar!
+ Folk är mindre dömande. De förväntar sig inte att alla ska följa samma mall, ha samma åsikter och bete sig på samma sätt, folk är mer accepterande av att folk är olika, och det är snarare något man hyllar än nedvärderar.

Minus
- Friheten som ungdom är kraftigt begränsad jämfört med i Sverige. Detta är något jag tycker är oerhört svårt just nu. Föräldrar, lärare och vuxna över huvud taget kontrollerar ungdomar väldigt hårt här jämfört med i Sverige (eller iaf jämfört med mina föräldrar och vad jag är van vid). Dessutom kan man inte ta sig någonstans över huvud taget utan bil vilket gör att man (speciellt som utbytesstudent som inte får köra någon form av fordon) ständigt blir beroende av andra. Jag gillar inte riktigt när folk lägger sig i mitt liv och säger till mig hur jag ska hantera saker så som sagt har jag rätt svårt för att deala med detta.
- Detta motsäger lite min tidigare positiva punkt, men kulturen här är fett motsägelsefull så jaapp haha. Normer är starkare här och sexism/ homofobi/ transfobi/ antifeminism/ rasism etc. är mkt mer socialt accepterat än vad jag är van vid, vilket jag har svårt för. Jag kan inte hjälpa att se människor mer negativt efter jag hört dem uttalla sig på ett kränkande sätt mot andra vilket tyvärr händer väldigt ofta. Antar att jag måste lära mig att acceptera att det inte egentligen har så mycket med personligheten att göra (förutom i vissa fall) utan att det är så kulturen är (även fast jag tycker det är hemskt att det är så).

Det blev två punkter på vardera, detta är vad jag tänker på mest just nu och vad mina största utmaningar/höjdpunkter är. Hoppas ni gillade inlägget och förlåt en gång till för att jag inte skrivit på länge, hoppas ni alla mår bra.

Kram,
Emmy

  • 557 readers

Likes

Comments

Hejsan alla! Nu har det gått ännu en vecka och jag tänkte att det kunde vara bra med en liten helg update om vad som hänt sen jag skrev sist.

Skolveckan var tuff faktiskt. Hade extrem hemlängtan hela tiden och det var verkligen inte kul alls, var nästan redo att ringa AFS och säga att jag vill åka hem till Sverige. Det låter sjukt dramatiskt jag vet, men jag kände verkligen att jag inte trivdes i skolan för fem öre och då blev allt bara så himla jobbigt. Det blev ändå bättre mot slutet av veckan då jag bestämde mig för att droppa min AP psychology class. Den gav mig så himla mycket stress dåan verkligen behövde sitta och plugga varje dag för att ens få godkänt. Jag kände bara att det inte var därför jag kom hit och att det blev för jobbigt när jag redan mådde dåligt p.g.a. Hemlängtan och allt. Så nu har jag vanlig psychology istället vilket är fett lätt. Vi får typ inga läxor. Människorna i den klassen verkar schyssta också. Pratade med en annan utbytesstudent från Tyskland som kom med en annan organisation. Jag visste inte ens att hon gick på min skola, så det var en väldigt positiv överraskning. På fredagen hade vi Homeroom och jag bestämde mig för att sätta mig med några nya människor, detta ledde till att jag faktiskt blev inbjuden till min första fest här i USA. Jag gick dit med min kompis Grace som jag lärt känna via Cross Countryn, vi hade jättekul och jag fick snacka med lite olika människor vilket kändes bra. Även om jag inte älskar skolan till 100% än så känns det ändå okej nu och som att jag kommer klara av det. Hoppas att nästa vecka blir ännu bättre.

På lördagen gick jag och shoppade lite kläder med min kompis Helen från Cross Country vilket var kul. Hittade bara 2 plagg dock så måste fortfarande köpa mer kläder... känner verkligen att jag inte har något att variera med just nu. Tror jag ska beställa kläder online eftersom jag har Visa kort och äntligen kan göra det!! Iih!

I dag var jag på brunch med Dabney, Grace och Poom, en annan utbytesstuden från Thailand. Vi var på ett ställe som hette Flying biscuit eller något sånt. Jag åt American pancakes med vit choklad i och sylt på. Sååå jäävla gott asså. Och så testade jag även Grits vilket är en sak man ofta äter i södern. Det va också jättegott och kul att testa!

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord och borde egentligen plugga American History.. Men gah det är fett svårt så jag skjuter upp det genom att skriva det här inlägget haha. Aja, antar att jag måste börja nu haha.

Hoppas ni har det bra allihopa, både därhemma och i andra delar av världen.

Kram,
Emmy

Likes

Comments

Tja allihopa! Nu har jag spenderat en månad här i staterna, så jag tänkte reflektera lite över hur det har varit hittills!

De första två veckorna var jag ju ledig och spenderade då tid med min familj och fick lära känna dem. Är jättetacksam för min familj och har haft så kul med dem ända sedan jag kom hit. Klart att inte allt är perfekt hela tiden och att man ibland kan störa sig på varandra när man bor tillsammans, men jag är ändå så glad att jag fick just den familjen jag fick!

Efter två veckor började sedan skolan. Jag har nu alltså spenderat två veckor på South Meck. Måste erkänna att skolan varit lite av en utmaning för mig. Känner inte riktigt att jag hittat någon trygghet med någon person eller grupp än vilket gör det lite jobbigt. Är så himla van vid att vara i en och samma klass hela tiden som man är i Sverige och därför ha en grupp av vänner som är ens trygghet. Här är det ju inte så, och det kan ibland kännas jobbigt att ständigt behöva anstränga sig för att vara trevlig och social med alla man träffar när man är supertrött, har hemlängtan och mest vill sätta sig någonstans och gråta. I Fredags var jag faktiskt hemma från skolan just av den anledningen, allt blev bara för mycket och jag bröt ihop innan första lektionen började. Fick gå till skolans kontor och vänta på att min värdmamma hämtade mig. Alla var snälla och förstående som tur var så snart kändes allt ändå bättre. Jag försöker mest tänka att anledningen till varför jag gör detta är att utvecklas som person, vilket jag verkligen känner att jag gör. Jag får verkligen möjligheten att utmana mig själv att komma ur min "comfort zone" här vilket känns väldigt bra! I fredags var jag på ett football game där jag försökte presentera mig för så många människor jag kunde och det gick jättebra, fick prata med en massa olika människor! Under tiden jag varit här har jag varit stolt över mig själv långt mycket mer än vad jag vanligtvis är. Är även så himla spänd och förväntansfull på vad som kommer att hända under resten av året, känns så härligt att ha det här äventyret framför sig!

•••

Med det sagt tänkte jag nu gå över till att berätta vad som hänt nu i helgen. Som sagt så var jag ju hemma i fredags. Hade en riktigt mysdag, satt och kollade netflix i mitt rum ett tag innan min värdmamma kom hem. Hade tidigare snackat om en serie som jag ville visa henne så vi bestämde oss för att binge-kolla den. Serien hette "The Tunnel" vilket är en fransk-brittisk version av den svenska serien "Bron". Så himla bra!! På eftermiddagen bestämde jag mig också för att gå på kvällens football game. Kände mig så osocial som gick hem från skolan så ville gärna göra nånting socialt. Det blev en rätt galen kväll, vi spelade mot Myers Park vilket tydligen typ är South Mecks fiender, så folk var verkligen helt galna och skrek så himla mycket. Älskar sådan stämning haha så tyckte det va fett kul! Som jag sa tidigare så försökte jag utmana mig själv och snacka med många olika människor. Det gick väldigt bra då många jag känner lite från skolan och cross country introducerade mig till sina vänner, så jag blev nöjd med kvällen!

Lördagen var inte så händelserik. Sov lääänge (vilket var välbehövt) och vilade medt resten av dagen även fast jag borde ha pluggat. Det enda som hände under dagen var att jag följde med min värdmamma och värdsyster och köpte acai bowls, vilket är detta:

Såååååååååå gott asså ni fattar inte!! På kvällen åt vi sedan en god middag framför TV:n och såg på en film tillsammans. Myyys 💕

Idag var desto händelserikare då jag och min värdfamilj åkte till Charlottes stora Whitewater center vilket är typ som en nöjespark men istället för berg och dalbanor så är det typ olika "naturattraktioner" som t.ex. Höghöjdsbanor, whitewater rafting (dvs att man paddlar genom en fors med en gummibåt), zipline m.m. Hade så kul och utmanade min höjdskräck rejält när jag klarade av en medelsvår höghöjdsbana utan några större svårigheter! Wohoo! Här kommer bilder från dagen!

Whitewater rafting!! (Andra bilden visar hur rädd jag var innan haha)

Jag uppe i höghöjdsbanan och i en zipline! Så kul men också fett läskigt! Mina händer skakade sjukt mycket efter varje grej vi gjorde!

Det var allt för idag, hoppas du som läser det här har haft en jättebra helg.
Och en hälsning till alla där hemma: jag saknar er så enormt mycket varje dag, tror inte det går att förstå hur mycket jag verkligen saknar er. ❤️

Vi hörs snart,
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! Nu har jag gått i high school en hel vecka och tänkte berätta lite om de skillnader mellan den svenska skola jag är van vid och mitt high school här i USA.

1. Storlek

Är inte riktigt säker på hur många elever som går på min gamla skola, Norra Real, men tror det är runt 1500 vilket är än stor skola i Sverige. Min skola härborta, South Meck, är däremot den största i North Carolina och har över 3000 elever. Med det amerikanska systemet att alla byter klassrum samtidigt så blir det helt smockfullt i korridorerna.

2. Människor

Det som jag tycker är jättehäftigt på South Meck är att alla människor är så olika varandra. Jag inser nu hur otroligt homogent Sverige verkligen är, för även på en rätt stor skola som Norra som dessutom ligger mitt i en storstad så ser alla i princip likadana ut. Här är det verkligen inte så, när man går genom korridorerna ser man i stort sett alla olika etniciteter, stilar och typer av människor man kan tänka sig. Det går inte att vara annorlunda och det är liksom ingen som bryr sig om hur man är/ser ut, vilket känns befriande. Det finns ingen mall liksom. En sak som är rolig är att folk tror på nästan vad som helst man berättar om Sverige. Jag har t.ex. lurat flera personer att jag rider på en isbjörn när jag ska till skolan. Det är ju dock förståeligt, varför skulle folk kunna något om Sverige egentligen haha? 


3. Skolsystem

Menar inte att låta negativ här, men skolsystemet i USA är ju inte det bästa. Något jag redan saknar med den svenska skolan är friheten. Här pratar lärarna hela tiden om att vi snart är vuxna och ska kunna ta ansvar för oss själva, men samtidigt ger de oss ca 0% frihet. Ingen på skolan, förutom seniors, får lämna skolbyggnaden under lunchen eller någon annan gång och ingen får överhuvudtaget lämna skolområdet. Man måste även stanna kvar i klassrummet tills en lektion slutar enligt schemat även fast man inte har någonting att göra. Har haft lektioner där man suttit i klassrummet och väntat i kanske 30 min på att få gå för att vi var tvungna att vänta tills det ringer ut trots att lektionens uppgifter tagit slut. Varje morgon denna vecka har vi börjat med en lektion som heter "homeroom" vilket är en slags motsvarighet till mentorstid. Det enda är att den är 2 TIMMAR lång och det vi gör under tiden är att lämna in påskrivna papper till läraren och gå igenom lite regler i en kvart. Sen sitter man där och väntar tills klockan ringer. Förlåt men så otroligt, otroligt dumt. I och för sig var detta bara första veckan så framöver har vi längre lektioner under dagen istället, men fortfarande, varför inte bara ge oss sovmorgon första veckan?

4. Utbildning

Eftersom det bara gått en vecka än så länge så kan jag inte säga så mycket om hur pass bra/ dålig eller lätt/svår utbildningen är, men en stor skillnad som de flesta redan vet om är att de får massor av lätta läxor här som man måste lämna in för att få bra betyg istället för att ha enstaka men stora prov på det man gör.

5. Lärare

Det är stor skillnad på hur svenska och amerikanska lärare jobbar. Lärarna här är mycket mer personliga. Alla lärare började första lektionen med att prata om på vilket sätt de lär ut, vilka de är och så. I Sverige är det väl mest "Hej jag heter Johan jag är er kemilärare" och inte så mycket mer än så. Samtidigt är det en stor klyfta eller vad man ska kalla det mellan elever och lärare. Man kan inte förvänta sig att bli behandlad som en jämlike av sin lärare utan det är de som bestämmer. Vissa lärare har jättestrikta regler, t.ex. tycker min AP Psychology lärare att man måste ha med sig ett visst papper där man skrivit under en "student honor code" varje lektion. Om man inte har med sig det drar han av 5 poäng från dagens quiz (vi har ett quiz varje lektion) och om man tappar bort pappret kommer han att dra av 5 poäng från varenda sak man lämnar in under hela året. Aningen överdrivet, men de flesta lärare är mer chill än så som tur är haha.

Ja, det var allt för idag. På tisdag börjar en ny vecka av Highschool vilket ska bli intressant och kul. Om ni undrar varför jag inte börjar iorrn så är det för att det är Labour Day så alla är lediga. 

Vi hörs! Kram,

Emmy

Likes

Comments

Halloj! Idag kom dagen som länge har känns väldigt overklig. Dagen då det blev dags för mig att börja highschool. Har varit nervös såå himla länge och det känns skönt att ha det avklarat.

Dagen hade många blandade intryck. Skulle inte säga att jag älskade det men hatade det inte heller. Det var förvirrande och svårt att hitta till rätt klassrum med de 3000 eleverna som samtidigt strömmade genom korridorerna. Dessutom består min skola av typ 5 olika byggnader. Det var svårt att fråga folk om vägen eftersom man alltid befann sig i en folkmassa som snabbt rörde sig framåt. Men jag klarade det trots allt, med hjälp från lärare och lite bekanta så lyckades jag komma i tid till alla lektioner. Snackade lite med folk från olika klasser, men tycker det är svårt att bara börja prata med folk utan kontext så det är ett hinder som fortfarande finns där. Såhär såg min dag ut:

Först gick alla till sina "homeroom" för lite allmän info samt utdelning av massa olika papper. Jag fick se mitt schema först då och blev nöjd med klasserna jag har denna termin. Nästa termin hade min counselor dock lagt dit biomedical science, vilket tydligen är ett jättesvårt ämne som jag dessutom inte frågade efter, och Scientific & Tech visual 1 vilket jag inte ens har en aning om vad det är för något. Det konstiga är att hon inte satt mig i någon engelska klass även fast skolan kräver att jag ska ta engelska??? Asså åååh jag blir SÅ irriterad. Imorron måste jag alltså ha möte med henne igen och ändra mitt schema. Iallafall, när läraren berättat all info samt delat ut alla papper satt vi bara kvar i klassrummet och gjorde ingenting, vilket var tråkigt eftersom jag inte satt brevid någon så jag satt mest där och oroade mig för hur resten av dagen skulle gå. Tillslut ringde äntligen klockan (känns så annorlunda med en klocka som avslutar lektionerna haha) och alla strömmade ut i korridoren.

1st block, Womens Ansemble:
Läraren var rolig men väldigt flummig. Pratade nästan halva lektionen om att alla kan sjunga bara de vill och att man bara måste tro att man kan det osv. Klassen bestod till större delen av yngre elever men det verkar ändå vara en rätt härlig klass. Hoppas alla är hyfsade på att sjunga så blir det nog kul tror jag! Detta är en A day- B- day klass vilket innebär att jag kommer att ha den varannan dag, så imorgon har jag AP Psychology istället.

2nd block, Honors American History:
en stor klass med bara seniors, det verkade vara schyssta människor där. Vi fick bestämda platser och jag satt brevid en kille som tydligen var någon slags Student President eller något, han var schysst och sa att om jag behövde hjälp med något så kunde jag alltid fråga honom. Ibland är det så skönt att vara utbytesstudent för alla är så hjälpsamma mot en verkligen. Läraren verkade rätt bra, hon pratade mycket om hur hon jobbar som lärare och på vilket sätt hon vill lära oss saker osv vilket lät väldigt bra. Det blir nog en intressant klass.

3rd block, Visual Arts I (+ lunch):
Väldigt chill klass. Vi skulle typ fylla ett papper med saker om oss själva, man kunde både rita och skriva. Väldigt lätt. Mitt i lektionen hade vi också lunch. Tydligen har man inte lunch mellan lektioner utan en lektion avbryts för att vi ska på lunch och sedan kommer vi tillbaka till samma lektion. Lunchen var bara 20 minuter vilket inte ens räckte för att jag skulle hinna äta upp allt min värdfamilj skickat med mig. Hann inte ens trycka i mig en hel macka innan vi blev tvungna att gå tillbaka till lektionen.

4th block, Honors biology:
Jätteskön lärare som även är min coach för cross country. Han gav oss ett digitalt quiz för att se vad vi kunde. Jag kom bland de topp 5 som fick komma fram till hans kateder och ta en godis ur en av hans lådor som var helt fylld med det hahah. Så kul. Har alltid gillat biologi och jag tror detta kommer vara en rätt så enkel men ändå rolig klass för mig, ser fram emot den faktiskt!

Efter skolan som slutade 2.15 hade jag cross country träning i den brännande solen vilket såklart var sjuuukt jobbigt som vanligt haha.

Antar att det är ungefär såhär mitt liv kommer att se ut för resten av året. Ska bli kul att se vad som händer!

Det var allt för idag, vi hörs snart.
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! I går fick jag äntligen komma till min skola och ha möte med min counselor om vilka ämnen jag ska ta. Allt med skolan har varit så segt och de har verkligen tagit god tid på sig med att ge mig det jag behöver för att kunna börja.. Men igår blev det som sagt äntligen dags för mig att välja ämnen! Jag kommer ta 4 per termin, men eftersom jag väljer så sent så var jag tvungen att välja 8 på en gång eftersom många ämnen är fulla.. Detta är vad jag valde:
AP Psychology
Honors biology
Visual arts
Womens ansemble
Ceramics
Spanish 1
English 3
American History 1

Är rätt nöjd med mina val och hoppas såå himla mycket att jag får ta visual arts och ceramics eftersom det verkar som roliga ämnen! Förhoppningsvis får jag reda på mitt schema imorgon... Vi får se!

Det blev en snabb liten uppdatering, ni fåt nog höra mer efter första skoldagen.

Vi hörs snart!
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! Under de första dagarna här i USA insåg jag hur mycket jag jämför mig med andra och hur mycket det påverkar mig negativt. Jag var tvungen att stoppa mig själv från att läsa andras bloggar eftersom jag bara mådde dåligt av det. När jag läste om andras upplevelser såg jag allt som jag INTE hade. Det fick mig att fokusera på allt det negativa.

Detta fick mig att vilja skriva det här blogginlägget. Mitt mål med den här bloggen är inte att ge andra en bild av mitt år som "perfekt" på något sätt. Jag vill skriva mest om det positiva för det är vad jag vill fokusera på, och jag tror det är så de flesta andra med bloggar också tänker. Dock vet jag ju att det, som så många andra gånger när det handlar om social media, ger en skev bild av verkligheten som i många fall kan bidra till att folk mår dåligt.

Det jag vill säga är bara att inte en enda dag härborta har varit "perfekt" för mig. Det är en berg och dalbana. Ibland är det superhärligt, ibland skitjobbigt. Ibland känns det som att utbytesåret är det bästa beslutet jag tagit och ibland undrar jag hur fan jag ska klara det. Jag oroar mig för att saker och ting inte ska bli bra, för att jag ska misslyckas och behöva åka hem. Jag saknar min familj och vänner och undrar hur jag ska klara mig utan dem. Men jag är säker på att det är ungefär likadant för de flesta andra utbytesstudenter, eller andra människor i allmänhet egentligen.

Vill bara få fram att det inte är något fel på dig ifall du inte känner att allt är perfekt. Ifall du oroar dig över saker. Ifall du inte är glad hela tiden. Jämför dig inte med andra, vad andra gör spelar ingen roll. Den enda som helt säkert kommer vara med dig tills du dör är du, så det finns ingen anledning att fokusera på vad andra gör. Försök ta hand om dig själv istället och tänk på vad du behöver.

Väldigt djupt inlägg, försöker peppa både mig själv och andra haha.
Hoppas det hjälper någon! Ses snart.
Kram Emmy

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw