Hejsan alla! Vet att jag inte skrivit här på ca 100 år o ber om ursäkt för det! Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva så det är därför. Det går mycket upp och ned här borta, har haft många jobbiga men också många härliga upplevelser, och har inte riktigt vetat hur jag ska skriva om dem! Men jag ska verkligen försöka bli bättre! Men jag har hört att många undrar vart jag tagit vägen o vill att jag ska skriva något. För att berätta lite om mina känslor om året so far så tänkte jag skriva om några allmäna plus och minus som jag upplevt/upplever

Plus
+ Säger precis som alla andra: folk här är mer öppna och lätta att snacka med än i Sverige. Det är liksom inte helt stört att börja snacka med nån random person vilket jag gillar!
+ Folk är mindre dömande. De förväntar sig inte att alla ska följa samma mall, ha samma åsikter och bete sig på samma sätt, folk är mer accepterande av att folk är olika, och det är snarare något man hyllar än nedvärderar.

Minus
- Friheten som ungdom är kraftigt begränsad jämfört med i Sverige. Detta är något jag tycker är oerhört svårt just nu. Föräldrar, lärare och vuxna över huvud taget kontrollerar ungdomar väldigt hårt här jämfört med i Sverige (eller iaf jämfört med mina föräldrar och vad jag är van vid). Dessutom kan man inte ta sig någonstans över huvud taget utan bil vilket gör att man (speciellt som utbytesstudent som inte får köra någon form av fordon) ständigt blir beroende av andra. Jag gillar inte riktigt när folk lägger sig i mitt liv och säger till mig hur jag ska hantera saker så som sagt har jag rätt svårt för att deala med detta.
- Detta motsäger lite min tidigare positiva punkt, men kulturen här är fett motsägelsefull så jaapp haha. Normer är starkare här och sexism/ homofobi/ transfobi/ antifeminism/ rasism etc. är mkt mer socialt accepterat än vad jag är van vid, vilket jag har svårt för. Jag kan inte hjälpa att se människor mer negativt efter jag hört dem uttalla sig på ett kränkande sätt mot andra vilket tyvärr händer väldigt ofta. Antar att jag måste lära mig att acceptera att det inte egentligen har så mycket med personligheten att göra (förutom i vissa fall) utan att det är så kulturen är (även fast jag tycker det är hemskt att det är så).

Det blev två punkter på vardera, detta är vad jag tänker på mest just nu och vad mina största utmaningar/höjdpunkter är. Hoppas ni gillade inlägget och förlåt en gång till för att jag inte skrivit på länge, hoppas ni alla mår bra.

Kram,
Emmy

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 148 readers

Likes

Comments

Hejsan alla! Nu har det gått ännu en vecka och jag tänkte att det kunde vara bra med en liten helg update om vad som hänt sen jag skrev sist.

Skolveckan var tuff faktiskt. Hade extrem hemlängtan hela tiden och det var verkligen inte kul alls, var nästan redo att ringa AFS och säga att jag vill åka hem till Sverige. Det låter sjukt dramatiskt jag vet, men jag kände verkligen att jag inte trivdes i skolan för fem öre och då blev allt bara så himla jobbigt. Det blev ändå bättre mot slutet av veckan då jag bestämde mig för att droppa min AP psychology class. Den gav mig så himla mycket stress dåan verkligen behövde sitta och plugga varje dag för att ens få godkänt. Jag kände bara att det inte var därför jag kom hit och att det blev för jobbigt när jag redan mådde dåligt p.g.a. Hemlängtan och allt. Så nu har jag vanlig psychology istället vilket är fett lätt. Vi får typ inga läxor. Människorna i den klassen verkar schyssta också. Pratade med en annan utbytesstudent från Tyskland som kom med en annan organisation. Jag visste inte ens att hon gick på min skola, så det var en väldigt positiv överraskning. På fredagen hade vi Homeroom och jag bestämde mig för att sätta mig med några nya människor, detta ledde till att jag faktiskt blev inbjuden till min första fest här i USA. Jag gick dit med min kompis Grace som jag lärt känna via Cross Countryn, vi hade jättekul och jag fick snacka med lite olika människor vilket kändes bra. Även om jag inte älskar skolan till 100% än så känns det ändå okej nu och som att jag kommer klara av det. Hoppas att nästa vecka blir ännu bättre.

På lördagen gick jag och shoppade lite kläder med min kompis Helen från Cross Country vilket var kul. Hittade bara 2 plagg dock så måste fortfarande köpa mer kläder... känner verkligen att jag inte har något att variera med just nu. Tror jag ska beställa kläder online eftersom jag har Visa kort och äntligen kan göra det!! Iih!

I dag var jag på brunch med Dabney, Grace och Poom, en annan utbytesstuden från Thailand. Vi var på ett ställe som hette Flying biscuit eller något sånt. Jag åt American pancakes med vit choklad i och sylt på. Sååå jäävla gott asså. Och så testade jag även Grits vilket är en sak man ofta äter i södern. Det va också jättegott och kul att testa!

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord och borde egentligen plugga American History.. Men gah det är fett svårt så jag skjuter upp det genom att skriva det här inlägget haha. Aja, antar att jag måste börja nu haha.

Hoppas ni har det bra allihopa, både därhemma och i andra delar av världen.

Kram,
Emmy

Likes

Comments

Tja allihopa! Nu har jag spenderat en månad här i staterna, så jag tänkte reflektera lite över hur det har varit hittills!

De första två veckorna var jag ju ledig och spenderade då tid med min familj och fick lära känna dem. Är jättetacksam för min familj och har haft så kul med dem ända sedan jag kom hit. Klart att inte allt är perfekt hela tiden och att man ibland kan störa sig på varandra när man bor tillsammans, men jag är ändå så glad att jag fick just den familjen jag fick!

Efter två veckor började sedan skolan. Jag har nu alltså spenderat två veckor på South Meck. Måste erkänna att skolan varit lite av en utmaning för mig. Känner inte riktigt att jag hittat någon trygghet med någon person eller grupp än vilket gör det lite jobbigt. Är så himla van vid att vara i en och samma klass hela tiden som man är i Sverige och därför ha en grupp av vänner som är ens trygghet. Här är det ju inte så, och det kan ibland kännas jobbigt att ständigt behöva anstränga sig för att vara trevlig och social med alla man träffar när man är supertrött, har hemlängtan och mest vill sätta sig någonstans och gråta. I Fredags var jag faktiskt hemma från skolan just av den anledningen, allt blev bara för mycket och jag bröt ihop innan första lektionen började. Fick gå till skolans kontor och vänta på att min värdmamma hämtade mig. Alla var snälla och förstående som tur var så snart kändes allt ändå bättre. Jag försöker mest tänka att anledningen till varför jag gör detta är att utvecklas som person, vilket jag verkligen känner att jag gör. Jag får verkligen möjligheten att utmana mig själv att komma ur min "comfort zone" här vilket känns väldigt bra! I fredags var jag på ett football game där jag försökte presentera mig för så många människor jag kunde och det gick jättebra, fick prata med en massa olika människor! Under tiden jag varit här har jag varit stolt över mig själv långt mycket mer än vad jag vanligtvis är. Är även så himla spänd och förväntansfull på vad som kommer att hända under resten av året, känns så härligt att ha det här äventyret framför sig!

•••

Med det sagt tänkte jag nu gå över till att berätta vad som hänt nu i helgen. Som sagt så var jag ju hemma i fredags. Hade en riktigt mysdag, satt och kollade netflix i mitt rum ett tag innan min värdmamma kom hem. Hade tidigare snackat om en serie som jag ville visa henne så vi bestämde oss för att binge-kolla den. Serien hette "The Tunnel" vilket är en fransk-brittisk version av den svenska serien "Bron". Så himla bra!! På eftermiddagen bestämde jag mig också för att gå på kvällens football game. Kände mig så osocial som gick hem från skolan så ville gärna göra nånting socialt. Det blev en rätt galen kväll, vi spelade mot Myers Park vilket tydligen typ är South Mecks fiender, så folk var verkligen helt galna och skrek så himla mycket. Älskar sådan stämning haha så tyckte det va fett kul! Som jag sa tidigare så försökte jag utmana mig själv och snacka med många olika människor. Det gick väldigt bra då många jag känner lite från skolan och cross country introducerade mig till sina vänner, så jag blev nöjd med kvällen!

Lördagen var inte så händelserik. Sov lääänge (vilket var välbehövt) och vilade medt resten av dagen även fast jag borde ha pluggat. Det enda som hände under dagen var att jag följde med min värdmamma och värdsyster och köpte acai bowls, vilket är detta:

Såååååååååå gott asså ni fattar inte!! På kvällen åt vi sedan en god middag framför TV:n och såg på en film tillsammans. Myyys 💕

Idag var desto händelserikare då jag och min värdfamilj åkte till Charlottes stora Whitewater center vilket är typ som en nöjespark men istället för berg och dalbanor så är det typ olika "naturattraktioner" som t.ex. Höghöjdsbanor, whitewater rafting (dvs att man paddlar genom en fors med en gummibåt), zipline m.m. Hade så kul och utmanade min höjdskräck rejält när jag klarade av en medelsvår höghöjdsbana utan några större svårigheter! Wohoo! Här kommer bilder från dagen!

Whitewater rafting!! (Andra bilden visar hur rädd jag var innan haha)

Jag uppe i höghöjdsbanan och i en zipline! Så kul men också fett läskigt! Mina händer skakade sjukt mycket efter varje grej vi gjorde!

Det var allt för idag, hoppas du som läser det här har haft en jättebra helg.
Och en hälsning till alla där hemma: jag saknar er så enormt mycket varje dag, tror inte det går att förstå hur mycket jag verkligen saknar er. ❤️

Vi hörs snart,
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! Nu har jag gått i high school en hel vecka och tänkte berätta lite om de skillnader mellan den svenska skola jag är van vid och mitt high school här i USA.

1. Storlek

Är inte riktigt säker på hur många elever som går på min gamla skola, Norra Real, men tror det är runt 1500 vilket är än stor skola i Sverige. Min skola härborta, South Meck, är däremot den största i North Carolina och har över 3000 elever. Med det amerikanska systemet att alla byter klassrum samtidigt så blir det helt smockfullt i korridorerna.

2. Människor

Det som jag tycker är jättehäftigt på South Meck är att alla människor är så olika varandra. Jag inser nu hur otroligt homogent Sverige verkligen är, för även på en rätt stor skola som Norra som dessutom ligger mitt i en storstad så ser alla i princip likadana ut. Här är det verkligen inte så, när man går genom korridorerna ser man i stort sett alla olika etniciteter, stilar och typer av människor man kan tänka sig. Det går inte att vara annorlunda och det är liksom ingen som bryr sig om hur man är/ser ut, vilket känns befriande. Det finns ingen mall liksom. En sak som är rolig är att folk tror på nästan vad som helst man berättar om Sverige. Jag har t.ex. lurat flera personer att jag rider på en isbjörn när jag ska till skolan. Det är ju dock förståeligt, varför skulle folk kunna något om Sverige egentligen haha? 


3. Skolsystem

Menar inte att låta negativ här, men skolsystemet i USA är ju inte det bästa. Något jag redan saknar med den svenska skolan är friheten. Här pratar lärarna hela tiden om att vi snart är vuxna och ska kunna ta ansvar för oss själva, men samtidigt ger de oss ca 0% frihet. Ingen på skolan, förutom seniors, får lämna skolbyggnaden under lunchen eller någon annan gång och ingen får överhuvudtaget lämna skolområdet. Man måste även stanna kvar i klassrummet tills en lektion slutar enligt schemat även fast man inte har någonting att göra. Har haft lektioner där man suttit i klassrummet och väntat i kanske 30 min på att få gå för att vi var tvungna att vänta tills det ringer ut trots att lektionens uppgifter tagit slut. Varje morgon denna vecka har vi börjat med en lektion som heter "homeroom" vilket är en slags motsvarighet till mentorstid. Det enda är att den är 2 TIMMAR lång och det vi gör under tiden är att lämna in påskrivna papper till läraren och gå igenom lite regler i en kvart. Sen sitter man där och väntar tills klockan ringer. Förlåt men så otroligt, otroligt dumt. I och för sig var detta bara första veckan så framöver har vi längre lektioner under dagen istället, men fortfarande, varför inte bara ge oss sovmorgon första veckan?

4. Utbildning

Eftersom det bara gått en vecka än så länge så kan jag inte säga så mycket om hur pass bra/ dålig eller lätt/svår utbildningen är, men en stor skillnad som de flesta redan vet om är att de får massor av lätta läxor här som man måste lämna in för att få bra betyg istället för att ha enstaka men stora prov på det man gör.

5. Lärare

Det är stor skillnad på hur svenska och amerikanska lärare jobbar. Lärarna här är mycket mer personliga. Alla lärare började första lektionen med att prata om på vilket sätt de lär ut, vilka de är och så. I Sverige är det väl mest "Hej jag heter Johan jag är er kemilärare" och inte så mycket mer än så. Samtidigt är det en stor klyfta eller vad man ska kalla det mellan elever och lärare. Man kan inte förvänta sig att bli behandlad som en jämlike av sin lärare utan det är de som bestämmer. Vissa lärare har jättestrikta regler, t.ex. tycker min AP Psychology lärare att man måste ha med sig ett visst papper där man skrivit under en "student honor code" varje lektion. Om man inte har med sig det drar han av 5 poäng från dagens quiz (vi har ett quiz varje lektion) och om man tappar bort pappret kommer han att dra av 5 poäng från varenda sak man lämnar in under hela året. Aningen överdrivet, men de flesta lärare är mer chill än så som tur är haha.

Ja, det var allt för idag. På tisdag börjar en ny vecka av Highschool vilket ska bli intressant och kul. Om ni undrar varför jag inte börjar iorrn så är det för att det är Labour Day så alla är lediga. 

Vi hörs! Kram,

Emmy

Likes

Comments

Halloj! Idag kom dagen som länge har känns väldigt overklig. Dagen då det blev dags för mig att börja highschool. Har varit nervös såå himla länge och det känns skönt att ha det avklarat.

Dagen hade många blandade intryck. Skulle inte säga att jag älskade det men hatade det inte heller. Det var förvirrande och svårt att hitta till rätt klassrum med de 3000 eleverna som samtidigt strömmade genom korridorerna. Dessutom består min skola av typ 5 olika byggnader. Det var svårt att fråga folk om vägen eftersom man alltid befann sig i en folkmassa som snabbt rörde sig framåt. Men jag klarade det trots allt, med hjälp från lärare och lite bekanta så lyckades jag komma i tid till alla lektioner. Snackade lite med folk från olika klasser, men tycker det är svårt att bara börja prata med folk utan kontext så det är ett hinder som fortfarande finns där. Såhär såg min dag ut:

Först gick alla till sina "homeroom" för lite allmän info samt utdelning av massa olika papper. Jag fick se mitt schema först då och blev nöjd med klasserna jag har denna termin. Nästa termin hade min counselor dock lagt dit biomedical science, vilket tydligen är ett jättesvårt ämne som jag dessutom inte frågade efter, och Scientific & Tech visual 1 vilket jag inte ens har en aning om vad det är för något. Det konstiga är att hon inte satt mig i någon engelska klass även fast skolan kräver att jag ska ta engelska??? Asså åååh jag blir SÅ irriterad. Imorron måste jag alltså ha möte med henne igen och ändra mitt schema. Iallafall, när läraren berättat all info samt delat ut alla papper satt vi bara kvar i klassrummet och gjorde ingenting, vilket var tråkigt eftersom jag inte satt brevid någon så jag satt mest där och oroade mig för hur resten av dagen skulle gå. Tillslut ringde äntligen klockan (känns så annorlunda med en klocka som avslutar lektionerna haha) och alla strömmade ut i korridoren.

1st block, Womens Ansemble:
Läraren var rolig men väldigt flummig. Pratade nästan halva lektionen om att alla kan sjunga bara de vill och att man bara måste tro att man kan det osv. Klassen bestod till större delen av yngre elever men det verkar ändå vara en rätt härlig klass. Hoppas alla är hyfsade på att sjunga så blir det nog kul tror jag! Detta är en A day- B- day klass vilket innebär att jag kommer att ha den varannan dag, så imorgon har jag AP Psychology istället.

2nd block, Honors American History:
en stor klass med bara seniors, det verkade vara schyssta människor där. Vi fick bestämda platser och jag satt brevid en kille som tydligen var någon slags Student President eller något, han var schysst och sa att om jag behövde hjälp med något så kunde jag alltid fråga honom. Ibland är det så skönt att vara utbytesstudent för alla är så hjälpsamma mot en verkligen. Läraren verkade rätt bra, hon pratade mycket om hur hon jobbar som lärare och på vilket sätt hon vill lära oss saker osv vilket lät väldigt bra. Det blir nog en intressant klass.

3rd block, Visual Arts I (+ lunch):
Väldigt chill klass. Vi skulle typ fylla ett papper med saker om oss själva, man kunde både rita och skriva. Väldigt lätt. Mitt i lektionen hade vi också lunch. Tydligen har man inte lunch mellan lektioner utan en lektion avbryts för att vi ska på lunch och sedan kommer vi tillbaka till samma lektion. Lunchen var bara 20 minuter vilket inte ens räckte för att jag skulle hinna äta upp allt min värdfamilj skickat med mig. Hann inte ens trycka i mig en hel macka innan vi blev tvungna att gå tillbaka till lektionen.

4th block, Honors biology:
Jätteskön lärare som även är min coach för cross country. Han gav oss ett digitalt quiz för att se vad vi kunde. Jag kom bland de topp 5 som fick komma fram till hans kateder och ta en godis ur en av hans lådor som var helt fylld med det hahah. Så kul. Har alltid gillat biologi och jag tror detta kommer vara en rätt så enkel men ändå rolig klass för mig, ser fram emot den faktiskt!

Efter skolan som slutade 2.15 hade jag cross country träning i den brännande solen vilket såklart var sjuuukt jobbigt som vanligt haha.

Antar att det är ungefär såhär mitt liv kommer att se ut för resten av året. Ska bli kul att se vad som händer!

Det var allt för idag, vi hörs snart.
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! I går fick jag äntligen komma till min skola och ha möte med min counselor om vilka ämnen jag ska ta. Allt med skolan har varit så segt och de har verkligen tagit god tid på sig med att ge mig det jag behöver för att kunna börja.. Men igår blev det som sagt äntligen dags för mig att välja ämnen! Jag kommer ta 4 per termin, men eftersom jag väljer så sent så var jag tvungen att välja 8 på en gång eftersom många ämnen är fulla.. Detta är vad jag valde:
AP Psychology
Honors biology
Visual arts
Womens ansemble
Ceramics
Spanish 1
English 3
American History 1

Är rätt nöjd med mina val och hoppas såå himla mycket att jag får ta visual arts och ceramics eftersom det verkar som roliga ämnen! Förhoppningsvis får jag reda på mitt schema imorgon... Vi får se!

Det blev en snabb liten uppdatering, ni fåt nog höra mer efter första skoldagen.

Vi hörs snart!
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej! Under de första dagarna här i USA insåg jag hur mycket jag jämför mig med andra och hur mycket det påverkar mig negativt. Jag var tvungen att stoppa mig själv från att läsa andras bloggar eftersom jag bara mådde dåligt av det. När jag läste om andras upplevelser såg jag allt som jag INTE hade. Det fick mig att fokusera på allt det negativa.

Detta fick mig att vilja skriva det här blogginlägget. Mitt mål med den här bloggen är inte att ge andra en bild av mitt år som "perfekt" på något sätt. Jag vill skriva mest om det positiva för det är vad jag vill fokusera på, och jag tror det är så de flesta andra med bloggar också tänker. Dock vet jag ju att det, som så många andra gånger när det handlar om social media, ger en skev bild av verkligheten som i många fall kan bidra till att folk mår dåligt.

Det jag vill säga är bara att inte en enda dag härborta har varit "perfekt" för mig. Det är en berg och dalbana. Ibland är det superhärligt, ibland skitjobbigt. Ibland känns det som att utbytesåret är det bästa beslutet jag tagit och ibland undrar jag hur fan jag ska klara det. Jag oroar mig för att saker och ting inte ska bli bra, för att jag ska misslyckas och behöva åka hem. Jag saknar min familj och vänner och undrar hur jag ska klara mig utan dem. Men jag är säker på att det är ungefär likadant för de flesta andra utbytesstudenter, eller andra människor i allmänhet egentligen.

Vill bara få fram att det inte är något fel på dig ifall du inte känner att allt är perfekt. Ifall du oroar dig över saker. Ifall du inte är glad hela tiden. Jämför dig inte med andra, vad andra gör spelar ingen roll. Den enda som helt säkert kommer vara med dig tills du dör är du, så det finns ingen anledning att fokusera på vad andra gör. Försök ta hand om dig själv istället och tänk på vad du behöver.

Väldigt djupt inlägg, försöker peppa både mig själv och andra haha.
Hoppas det hjälper någon! Ses snart.
Kram Emmy

Likes

Comments

Hej allihopa! Nu är det över 10 dagar sedan jag flyttade in hos min värdfamilj i Charlotte oxh snart (den 29 augusti) börjar skolan!
Därför bestämde min värdfamilj att vi skulle ta tillfället i akt och åka till Charleston några dagar innan.

Vi kom hit i söndags och åker hem idag, tisdag. För er som inte vet vad jag pratar om när jag säger Charleston så är det en stad vid kusten i Sout Carolina. Vi bodde hos min värdpappas bror som bor där! Det är en otroligt fin gammal stad med massor av roligt att göra. En av de bästa sakerna är ju att det är vid kusten så det varma havet är aldrig långt bort. Redan första kvällen då vi kom hit åkte vi ut med båt och badade. Vattnet var så varmt och härligt, jag ville aldrig gå upp!

Några bilder från båt och badturen!

Dagen efter ankomsten ville vi alla gå till stranden för att bada, sola och ha det allmänt bra. Dock blev det ingen lång dag på stranden som vi hade tänkt oss utan strandvistelsen fick ett ganska dramatiskt slut. Detta var vad som hände: jag, Dabney och Jacob (mina värdsyskon) hade gått ut i vattnet för att bada. De berättade att det kunde finnas både stingrockor och hajar i vattnet vilket gjorde mig lite rädd. De började då skämta om att de såg hajar där vi var och fakeade att de blev bitna. Dabney började plötsligt skrika och simma mot land. Jag skrattade och stod kvar eftersom jag trodde att hon skämtade. Men så kände jag hur det stack till i mitt ben och hur ett nät av smärta spred ut sig från sticket. Jag blev såklart jätterädd och började ta mig in mot land såfort jag kunde. Väl vid stranden fick vi hjälp av de vuxna som sa att vi troligtvis bara blivit brända av jellyfish, tills de såg att jag hade stora uppsvullna märken på mitt lår där jag blev stucken. De sa då att det kanske var man-of-war vilket jag inte hade en aning om vad det var, så jag blev jätterädd igen och trodde för några sekunder att jag skulle dö innan de förklarade för mig att man-of-war inte heller är farlig utan bara gör mer ont. Vi lämnade stranden och åkte till någon form av vårdcentral där de kollade våra märken och sa hur de skulle behandlas. Vi fick smärtstillande tabletter som jag ångrar att jag tog eftersom det gjorde mig supertrött hela resten av dagen.

Såhär ser en man-of-war ut. Det var alltså en sådanhär vi troligtvis blev stuckna av..

Såhär såg mitt ben ut några minuter eftee att vi kom upp ur vattnet. Märkena är fortfarande kvar nu dagen efter, dock har de minskat i storlek.

Senare på dagen när dramat var över gick vi till en marknad och köpte lite grejer. Jag köpte en charleston tröja och body butter. Vi gick även till en godisaffär med enormt utbud där vi köpte varsin glass!

Dagen avslutades med att vi efter middagen åkte ut på en båttur i solnedgången, så härligt och vackert!

Vi hörs snart igen!

Kram Emmy

Likes

Comments

Hej allihopa! Detta är mitt första inlägg under själva utbytesåret i USA! Ledsen för lite dålig uppdatering såhär i början men har försökt att vara närvarande och komma in i alla nya rutiner, träffa alla nya människor och vara med min värdfamilj så mycket som möjligt. Nu tänker jag dock att jag ska beskriva vad som har hänt under de första dagarna på mitt utbytesår.

Dag 1, 11e Augusti: Jag gick upp kl 5 för att packa det sista för att sedan åka jag till Arlanda där jag checkade in mitt bagage. Efter det sa jag hejdå till min familj för sista gången på 10 månader vilket var jobbigt som fan, och såklart grät jag en skvätt. Sedan var det dags att gå igenom security. Där träffade jag några andra utbytesstudenter som skulle till samma ankomstflygplats som jag, alltså JFK New York. Flygresan dit tog 8h och därefter väntade vi på flygplatsen i ca 5h innan vi delades upp i grupper och åkte vidare dit vi skulle. Min grupp skulle alltså till Charlotte. Flyget dit tog ca 2h och på flygplatsen möttes jag upp av min värdfamilj som hade en skylt som det stod Emmy på. Jag kramade om dem alla och sa hej och det var så kul att träffa dem!! Sedan hämtade jag ut mitt bagage och vi åkte hem och åt middag. När vi gick till bilen upptäckte jag den fantastiska värmen här i Charlotte, det är kanske 35 C på dagarna men det är väldigt fuktigt så det känns ca 10 Grader varmare. Jag lyckades stanna uppe till kl 10 ungefär men sedan svimmade jag typ i min säng eftersom jag varit uppe i ungefär ett dygn.

Dag 2, 12e Augusti:
Nästa dag vaknade jag kl 5.30 (amerikansk tid) och skrev lite med folk därhemma. Fick jättefina sms av folk och blev så himla glad verkligen. Jag låg kvar i sängen till typ kl 9 eftersom jag inte ville gå ner till köket utan att någon annan var uppe haha. Men sedan gick jag ner och åt frukost med min värdmamma, Camille, och värdsyster, Dabney. Vi åt våfflor och det var såå gott. Efter frukost åkte jag, Camille och Dabney på en rundtur i området och de visade mig bl.a. Skolan. Vi åt lunch på ett ställe som serverade "chicken salad". Det var inte som vanlig ceasar sallad eller något sådant utan en annan sort som tydligen var "southern". Senare på dagen frågade Dabney om jag ville gå till poolen som ligger typ 2 min från huset 😍 tyvärr var poolen stängd så vi fick gå tillbaka hem igen haha. Jag gick upp till mitt rum och vilade lite eftersom jag var sjukt trött, men efter ett tag frågade Dabney om jag ville vara med henne o hennes kompis vilket jag ville. De skulle färga sitt hår med Kool Aid (!?!), och frågade om jag också ville men jag höll mig till att titta på vilket nog var tur eftersom det gav en väldigt stark (röd) färg som tydligen tar fett lång tid att få ur. Dabney ångrade sig jättemycket efteråt hahah. Efter det vilade jag lite mer innan jag, Dabney, hennes kompis Audrey, min värdbror Jacob och hans kompis gick och såg filmen Nerve på bio. Den biografen är seriöst den bästa jag varit på. Man kunde själv hälla smör över popcornen (älskar smör på popcorn), man kunde köpa pizza och äta under bion!! Asså har aldrig insett hur snåla svenska biosalånger är haha. Själva biosalången var också fantastisk. Stolarna säger jag bara. De var inte vanliga säten utan FÅTÖLJER som man kunde trycka på en knapp så fälldes den ut och man fick benstöd. Det var så bekvämt och jag älskade det så mycket. Dessutom var filmen suuperbra. När bion var slut gick vi såklart hem. Jag åt ingen middag eftersom jag var så mätt efter allt godis och popcorn jag åt under bion 😅. Istället gav jag familjen presenterna jag hade köpt vilket var en osthyvel, en glasskål, Vaxholm-tröjor till Dabney och Jacob och svenskt godis. De blev jätteglada för allting!

Dag 3, 13e Augusti:
Nästa dag skulle vi åka till Columbia, South Carolina för att gå på bröllopsfest. Så förmiddagen togs upp av att packa och åka bil dit vi skulle. Efter ca 1,5h bilresa kom vi fram till stället där festen var vilket var ett jättefint clubhouse vid en sjö. Det var extremt varmt både inne och ute eftersom air conditionen inte funkade. Allt jag ville var att hoppa i sjön, men jag hade inga badkläder så det gick inte. Istället gick jag runt, följde för det mesta efter Dabney överallt, och hälsade på massa släktingar till min värdfamilj vilket var trevligt. Efteråt åkte vi och beställde mat på en hambugerresturang som vi sedan åkte hem till min värdpappas mammas hus och åt. Det måste ha varit en av de godaste hamburgarna jag ätit i mitt liv, mmmm 😍. Det var också jättekul att få träffa Peters (min värdpappa) mamma, hon var jättesnäll!

Dag 4, 14e Augusti:

Jag vaknade upp och åt en god frukost med familjen, fortfarande hemma hos Peters mamma som vi sov över hos. Efter det gjorde vi oss redo för att gå till kyrkan. Det var intressant att få vara med om en katolsk mässa. Den var ganska likt svenska kyrkans gudstjänster men skillnaden var att man flera gånger gick ned på knä när man sjöng osv. Jag fick inte ta nattvarden men jag gick fram och fick en välsignelse istället. Efter kyrkan åkte vi till ett mexikanskt snabbmatsställe och åt lunch, som all annan mat jag ätit här så var det jättegott! Efter det packade vi ihop våra saker och åkte vidare för att hälsa på Camilles föräldrar. Det var även kul att träffa dem, känns bra att ha träffat hela värdfamiljens släkt redan under de första dagarna! Sedan åkte vi tillbaka hem.
Väl hemma åt vi middag och såg på en film. Jag blev trött efter halva filmen och gick upp och gjorde mig iordning för sängen och sedan gick jag och la mig!

Dag 5, 15e Augusti:
Detta var alltså igår. Jag sov rätt länge för första gången sedan jag kom hit, jetlagen börjar äntligen släppa lite. Sedan gick jag upp och åt frukost som vanligt, en yoghurt, en bagel och apelsinjuice 👌🏻. Efter det gick jag och Camille till en klinik för att göra en "physical" och fylla i ett formulär som behövs för att få gå på en sport på mitt high school. Efter det körde vi hem igen och jag hjälpte Dabney att få ut kool aid färgen från hennes hår. Sedan gick vi till poolen som denna gång var öppen 👍🏻☀️. Där träffade vi några av Dabneys kompisar och pratade lite med dem vilket var roligt. Det var sååå skönt att bada också. Efter ett tag gick vi tillbakagbxbgbv hem eftersom jag skulle skypea med min familj. Det var skönt att få prata med dem eftersom jag saknar dem mycket redan! Sedan kom några av Dabneys kompisar över igen för att göra en Affisch till nästa AFS orientation. När vi var klara med det frågade en av dem om vi ville följa med på yoga vilket vi ville. Yoga lektionen var svår för mig eftersom jag är så himla ovig och även ganska svag.. Men det var väldigt avslappnande och det kändes bra efteråt!

Dag 6, 16e Augusti:
Idag gick jag upp 6.30 för att gå på min första cross country träning som börjar 7.30... Så tidigt!! Det var massor med folk där och de flesta kände redan varandra så det var lite svårt att snacka med folk. Men jag började prata lite med en tjej efter stt jag frågade henne om man skulle vända om på ett ställe. Pratade även lite med två andra utbytesstudenter som ska gå på samma high school som jag, så det var kul! Dock var det sååå jobbigt att springa, men det var skönt efteråt! Efter träningen blev jag upphämtad av Camille som körde mig hem. Jag tog en dusch och åt en 2a frukost. Efter ett tag kom Dabney hem och vi åkte till ett köpcentrum tillsammans och kollade lite i affärer och köpte lite grejer. När vi kom hem var jag supertrött så jag gick direkt upp till mitt rum och sov en stund. Senare gick jag ner i köket och var lite med Camille och Dabney innan det blev dags att laga middag. Idag hade vi "salad night" vilket innebar att de ställde fram sallad, kyckling, ost, dressing och massa andra tillbehör och så fick man ta vad man ville. Det var jättegott!

Det var en liten sammanfattning på vad jag har gjorde de senaste dagarna. Här kommer även lite bilder, har inte så jättemånga eftersom jag aldrig kommer ihåg att ta dem haha. Men här är några iallafall:

Det var allt för idag! Hoppas ni inte tycker att inlägget är för långt, ville berätta vad jag har hållit på med såhär i början för alla som undrar!

Vi hörs snart,
Kram Emmy

Likes

Comments

Detta blir ett sjukt snabbt inlägg då planet lyfter om 20 min bara! Kommer skriva här om ett tag när jag får tag på internet och sådär, vi får se när det blir!
Nu börjar det!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw