Den där känslan.

känslan när allt är meningslöst!

Känslan av att inte kunna andas.

Och känslan av att falla ihop. Vilja falla ihop och bara ligga där. För alltid!


Ångest!

Ångest kan uppstå när som. Du kan vara glad ena stunden och andra stunden hände något. Något inombords som inte går att förklara. Tankar som du vet inte stämmer och tankar som du inte får tänka. Men det sker. Du försöker tänka bort och ta bort tankarna. Men de är kvar. De sitter där fast i ditt huvud. Du tappar kontrollen över dig själv och stänger av. Stänger av allt runt omkring. Nu finns bara du och tankarna kvar. Tankarna som tar över allt.


Det går över. Det gör det alltid. Men varje gång kommer skulden. Skulden av att ha tänkt hemska tankar. Skulden av att någon sett dig ha ångest och skulden över att du är utmattad.


Alla har vi dåliga dagar och det är något vi måste ha. Att ha en dålig dag kan påverka mig och mitt mående till 100%. Jag går in i mig själv tänker att nu kommer det snart. Ångesten är påväg (igen) Och det värsta av allt är att jag har inga svar. Inga svar varför jag mår dåligt. Inga svar till varför jag är trött eller varför jag gråter. Och det är nog det värsta. Att inte ha ett svar!


Jag vet att vi är många som känner igen oss i detta. Och bara det är hemskt! Att ha ångest är inget vi väljer eller vill.

Till dig som säger att vi ska rycka upp oss. Hade vi kunnat rycka upp oss hade vi gjort det för länge sen. Ångest är inget vi har valt! Men det är något vi lever med. Något vi kämpar med!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördag och jobbdag!

Idag mår jag bra! Idag är en bra dag! För mig gäller det att ta vara på de dagar som är bra! Det borde vi alla göra mer!

Dagen består av jobb till 16 sen bär det av mot släktkalas och spelkväll. Så mysigt! Familj och släkt är något jag värderar väldigt högt! Vi har alltid varit en väldigt öppen och framförallt stor släkt med otroligt mycket kärlek! Kärlek som övervinner allt!

Jag vet att jag ofta säger att jag älskar mitt jobb, men jag gör verkligen det! Att få jobba en lördag gör mig lixom inget snarare tvärt om, jag tjänar dubbelt för något jag älskar! Så underbart!

Så här sitter jag en lördag förmiddag på jobbet och duger precis som jag är!

Puss och kram

Likes

Comments

Hej på er! Vaknade idag och gjorde mig en liten frukost med hallon, supergott! Annars har jag ägnat förmiddagen åt städning, träning och lite fix i lägenheten.

Sen ska jag ner mot stan och fixa lite ärenden. Ett ärende jag väntat på länge! Jag ska nämligen tatuera mig!! Så nervös men också förväntansfull!
Bilder kommer senare.

Puss och kram

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag jobbat vilket var fantastiskt kul då jag har varit sjuk ett tag! Älskar verkligen mitt jobb! Framförallt kollegorna!

Igår var jag hos min favorit frisör Tina. Måste starkt rekommendera henne, hon är grym! Då jag varit blond innan och nu är brunett så får mitt hår gärna lite koppartoner vilket jag inte alls gillar! Men med Tinas hjälp får jag all hjälp med både färg och mitt lockiga hår som gärna vill bli slitet.

Jag har också köpt ett nytt schampo och balsam som ska göra håret brunare typ som silverschampo. Ska bli intressant och se hur det funkar!

Här kommer lite bilder på resultatet av gårdagens klippning och färgning

Puss & Kram

Likes

Comments

Blir så glad av all positiv kritik jag fått av mitt förra inlägg. Att så många hört av sig och att så många vågar ta steget att få hjälp! Du är inte ensam! Och du som fortfarande inte vågar, det är okey! Allt är okey!

Idag har jag ägnat dagen med 3 av mina favoriter personer! Något som är otroligt viktigt och som vi alla måste tänka på för att må bra "var med dem som ger dig energi och inte tar energi"

Imorgon ska jag ha balsam för skälen, jag ska nämligen göra ljusstakar. Som jag nämt innan har vi en gårdsbutik i familjen där vi säljer närproducerat och inredning. Jag har börjat använda mig av cement och börjar få nya roliga idéer. Det är något jag måste tipsa om vid psykisk ohälsa, att hitta något du kan göra, om det är pyssla som jag eller sjunga, ringa eller skriva. Vad som helst som får dig på andra tankar! Man behöver komma bort från allt ibland och bara koncentrera dig på något helt annat än livet.

Här kommer lite bilder på dagens försök av fina bilder med Vendela

Puss & kram

Likes

Comments

Det gick inte mer. Jag kunde inte längre fejka leendet i skolan och jag kunde absolut inte längre fejka för min familj och min bror! E min storebror förlåt för det! Eller nej! Jag är på ett sätt glad över det för det är dig jag har att tacka! Tacka att jag orkar!

Det har gått 1 år. Ett år av rent helvete!

- Panikångest över ingenting.

- Tankar om hur man orkar med mig.

- matproblem.

- rädslan av att bli ensam.

- och framförallt rädsla av att bli sedd som någon svag eller någon annan.


För ett år sedan fick jag diagnosen depression. Det kom som en dom över mig. Jag deprimerad? PANIK! Vad ska alla andra tro?

Där satt 18 åriga jag, rädd för vad alla andra skulle tycka och tro om mig. Jag skämdes. För hur kunde jag vara deprimerad? Jag som har det så bra, jag som snart ska ta studenten och vara världens lyckligaste, det gick inte ihop.

Saken är den att det måste inte alltid göra det. Det måste inte alltid finnas en förklaring. En förklaring till varför du ligger sömnlös på nätterna. En förklaring till varför du gråter eller inte kan gråta.

Kan du förklara varför du bryter ett ben eller får ont i magen? Oftast inte. Det går inte heller alltid att förklara psykisk ohälsa. Skillnaden är att depression ( psykisk ohälsa) är ett så laddat ord. Deprimerad eller må dåligt överlag det ska man ju inte göra. Inget man ska prata om högt i alla fall. Men hur ska vi då kunna hjälpas åt? Hur ska vi kunna vinna över vårt mående, och framförallt hur ska vi kunna orka kämpa om vi inte vågar kämpa på riktigt!


Jag skriver inte detta för att folk ska tycka synd om mig! Tvärt om ``var stolt över mig´´. Var stolt över alla dem som tagit tag i sin psykiska ohälsa och var stolt över dem som vågar ta steget att få hjälp! Det kan vara något av det modigaste vi gör. Det kan vara något av det värsta men också bästa vi gör i livet!

Vi är alla olika. Vi beter oss olika i situvationer och framförallt tar vi åt oss på helt olika sätt, olika dagar.

Ibland mår du bra och ibland mår du skit! Så är det när du har brutit ett ben. Vissa dagar går det bra medan andra dagar är du trött på att hoppa runt på kryckor och framförallt trött på smärtan. Smärtan som du oftast inte vet eller inte förstår vid psykisk ohälsa.

Skillnaden mellan ett brutet ben och psykisk ohälsa är enligt mig 3 saker.

1. Det är okey att vara ledsen och nedstämd.

2. läkningsprocessen tar oftast kortare tid.

3. Du tillåter dig själv att få hjälp.

Vem säger egentligen att det inte är okey att vara ledsen och nedstämd trots att du inte har brutit något? Det är Vi som personer och medmänniskor. Man ska vara så jäkla bra i dagens samhälle. Du ska ha perfekta instagramflödet, du ska vara omtyckt, snäll och trevlig, men du ska också våga stå för den du är och våga yttra dig om saker du tycker är rätt och fel. Du ska gärna vara cool, men glöm inte att vara söt också. Sen var det ju det där med att smälta in, det är viktigt! Sen får du ju inte glömma att bli något i livet. Du måste ju bli något stort! Tjäna pengar få en underbar familj och helst hjälpa andra också. Omtyckt är viktigt också helst av alla.

Eller?

Måste vi vara allt det här? Kanske vill vi det. Jag ville det. Jag ville vara allt detta. Det tog mig 1 år att förstå att det krävs superkrafter för att klara av allt detta. För vem gör inte fel ibland? Vem gör inte bort sig? Och framförallt vem mår inte dåligt ibland?

Jag sitter inte här och säger att vi inte får sträva efter ett snyggt instagramflöde. Det gör jag varje dag för att jag tycker det är kul. Men saken är den att jag tror vi måste acceptera att vi och alla andra har inga superkrafter. Vi är alla människor med vardagliga problem. Vi har ingen aning om vad alla varit med om eller inte varit med om. Jag säger inte att vi måste gilla alla men acceptera varandra det är så viktigt!

19 åriga jag och alla andra ni, det är okey att inte veta varför du är ledsen eller nedstämd. Det är okey att vi sa eller gjorde fel. Och det är okey att bara må allmänt dåligt ibland. Men kom ihåg en sak. Vi är inte ensamma! Vi är många, för många. Så låt oss alla våga ta steget att få hjälp och kämpa för ett bättre mående. Och till alla er andra medmänniskor, snälla hjälp oss att våga ta steget. Alla vi tillsammans är räddningen för många liv och måenden idag.

Likes

Comments

Under en längre tid har jag haft magbesvär, jag har inte kunnat äta då min mage bara svullnar upp och jag börjar må illa! Detta är något jag haft besvär med länge men som blev akut förra veckan! Jag får nu den hjälp jag behöver av fantastiska läkare som jobbar stenhårt för att hitta vart problemet sitter! Har också en underbar familj som finns vid min sida!

Jag har förstått att jag måste leva med mina magbesvär men skulle det kunna bli lite bättre hade det betytt så mycket för mig!

Hoppas ni får en bra eftermiddag!
Kram

Likes

Comments

Förmiddagen har bestått av pyssel! Försöker göra dessa nya kuddfodral till familjens företag.

Vi driver en gårdsbutik med fokus på fårskinn och kött, utöver det har vi också lite inrednings produkter och olika sorters tvålar.

Så nu tänkte jag att jag skulle börja sälja lite kuddar också, tror det kan vara eftertraktat.

Nu är jag och min pojkvän Zebastian påväg till Jönköping för att äta lite god mat och gå och strosa runt i regnet. Sen bär det vidare mot Z föräldrar då hans pappa fyller år. Blir en mysig dag!
Likes

Comments

Hej hörni!Vaknade idag och kände mig tung och slö! Kan bero på trötthet. Men efter en kopp kaffe i min smidiga och snygga kopp kände jag mig starkare än någonsin! Jobbar hemifrån idag vilket känns skönt och behövligt!

Jag ska luncha med två av mina vänner idag vilket ska bli supermysigt! Sen får vi se vad dagen har att erbjuda

Likes

Comments

Hej! Jag måste bara visa denna fantastiska nyhet vi fått in på mitt jobb. Härliga krukor med färg i svart, vit, grön, och greige så snygga! Fint att ha som prydnad men också ha blommor eller växter i.

Jag jobbar på ett företag som heter Svenssons, en butik med många kända varumärken i möbler och inredning. Vi finns i lammhult, Malmö, Göteborg, Tibro och Stockholm. Jag håller hus i Lammhult just nu. Det ska bli kul att få dela med mig om min vardag, hoppas ni kommer gilla det!

Likes

Comments

Instagram@emmy.hakansson