Header
View tracker

Oslo, Allmänt

Jävlar vad människor älskar att konsumera hörni.. I fredags var det ju black friday, om någon mot förmodan missade det, och jag slog mitt omsättningsrekord som butikschef vilket var superkul! Trots omständigheterna och tron om ett totalt kaos i butiken (kaos var det, men kontrollerat haha) så gick det faktiskt förvånansvärt bra!!

Idag, lördagen efter, är jag dock otroligt trött efter att ha startat 05 båda dagarna (gått upp 04) och ser fram emot en ledig dag imorgon.

Förra helgen var även Ida här och laddade mina batterier, som jag saknat henne!! Längtar verkligen efter vänner och familj (och för att inte tala om abstinensen efter Tarzan.....) och det blir extra jobbigt när de hälsar på en och sen lämnar en kvar, dock inte länge tills jag får åka hem några dagar och fira jul med the family!

Det var allt denna slitna tjejen hade att bjuda på idag, hade bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Oslo

Ensamhet, ett för mig svårdefinierat ord som ofta dyker upp i mitt huvud. Hur ensam är jag? Jag sover ensam, bor "ensam" i grannlandets huvudstad, handlar ensam, äter oftast ensam, shoppar oftast ensam, är oftast ensam under mina lediga dagar osv. Men är jag ensam? Eller är jag bara självständig?

Hemma i Sverige har jag världens bästa familj, världens bästa katt, ett underbart hem och en stor trygghet så på det sättet är jag inte ensam. Jag har även flera grymt trogna och underbara vänner och på det planet är jag inte heller direkt ensam. Här i Oslo har jag min roomie Lisa som jag lärt känna och vi äter ibland tillsammans samt pratar ofta länge om kvällarna - när vi är hemma samtidigt. Dock jobbar vi om varandra då jag jobbar dag och hon jobbar kväll/natt så vi ses ganska sällan ändå. Jag har även några vänner här i Oslo som jag träffar och har kul med, men veckodagarna spenderar jag för det mesta på jobbet och sedan själv hemma. Helgerna är jag till största delen antingen på jobb eller hemma själv.

Jag har ingen partner just nu och jag saknar det. Jag tror även att det faktum att jag inte har någon att tycka om och att bli omtyckt av gör att jag för det mesta känner mig just ensam. Jag saknar att ha någon, väldigt mycket och väldigt ofta.

Generellt skulle jag nog ändå säga att jag är självständig, om inte så lär jag mig att vara självständig här i Oslo. Att handla själv och åt mig själv, laga mat åt mig själv varje dag, shoppa åt mig själv och för det mesta bara umgås med mig själv stärker mig. Om jag tänker tillbaka till för cirka 1 år sedan hade jag aldrig gått och satt mig själv på ett cafe för att äta lunch/fika, det har jag i princip varit tvungen till att göra nu och det var inte så farligt som jag trott, (dock pratade jag med Martin under hela tiden jag satt där haha men jag var ändå själv haha). Jag tyckte synd om mig själv där och då, men nu i efterhand är jag ändå glad att jag börjar lära mig att vara oberoende av andra, för jag känner att det är viktigt här i livet - att klara av att vara med sig själv.

Frågan jag ofta ställer mig själv är hur länge jag ska orka vara själv på det här sättet. Jag har alltid varit en ensamvarg men har ändå aldrig gjort så mycket saker själv som jag gör nu. Jag har hatat att gå i affärer själv eller luncha/fika själv på offentliga platser, så jag är glad att jag faktiskt fått lära mig själv att det inte är farligt. Jag längtar ofta hem efter tryggheten, efter min katt, familj och vänner, efter soffhänget med mamma och pappa på fredagar, efter det som jag är van vid. Samtidigt är jag stolt att gå på Oslos gator och känna mig hemma även här; ensam, självständig. Det är en svår balansgång.

För att avrunda så vill jag säga; Tack Emmy, för att du vågar fastän att du egentligen är rädd. Tack för att du vågar vara dig själv och göra det du vill, på egen hand och oberoende av andra.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

I tvåan på gymnasiet träffade jag dig och det var då vår vänskap började ta sina första andetag. Aldrig trodde jag väl att vi skulle bli så jävla bra vänner som vi är idag och aldrig trodde jag att min absolut bästa vän skulle vara av det motsatta könet. Kanske låter töntigt men jag har aldrig blivit kompis med killar utan alltid i princip bråkat med dem för att de oftast har stört och provocerat mig samt att jag alltid varit en person som utrycker mina känslor högt haha. Jag antar att jag mognat med åren men vår vänskap var planerad, det tror jag verkligen, för du och jag är som syskon, själsfränder och helt enkelt partners in crime.

Jag kunde inte varit gladare för att ha mött någon som dig. Du är den första jag ringer om allting för du ger mig alltid bra råd om allt. Du är den enda jag kan sitta i timvis med i telefonen utan att säga någonting alls. Du är den enda som jag på riktigt kan prata och diskutera livet med och genom att ha samma synvinkel och tankar om livet så hjälper vi varandra att hålla oss levande även under ytan av dessa egentligen deprimerande diskussioner vi oftast hamnar i. Med dig kan jag skratta tills jag viker mig dubbelt, skälla på av irritation och gråta till när jag är ledsen.

Jag älskar dig för att du vågar vara dig själv i ett dömande samhälle och aldrig egentligen bryr dig, jag älskar dig för att du är en av de bästa människorna i mitt liv och för att du trots att vi tröttar ut varandra totalt alltid finns där för mig, så som jag finns där för dig.

Martin, du är min bästa vän och jag vet att verkligen ingenting, någonsin, kommer kunna skilja på oss.

Likes

Comments

Allmänt, Inredning, Oslo

Köpte denna vasen och plastblommorna på Søstrene grene för 110kr! Det är verkligen en av mina favoritbutiker gällande inredning här i Oslo, dels för att det är sjukt billigt för att vara Norge och dels för att det är en supermysig butik med fin inredning!

Annars då? Jo lajvet rullar på, har fått betyg på att jag faktiskt gör ett bra jobb som butikschef och det är verkligen motiverande!
Nu ska jag äta och sen sova, imorgon är det fredag och klockan ringer kl.05!

Vi hörs, hade bra!

Likes

Comments

Allmänt, Fotografi, Oslo

Long time no see, har varit väldigt stressigt på jobbet och jag har varit totalt slutkörd..

I fredags kom faktiskt min efterlängtade syster hit och är här till måndag morgon! Vi har varit ute och ätit samt haft sightseeing i Oslo haha! Knäppt kort på massa fina dörrar har jag också gjort som ni ser hahah...

Vi snakkes, hade!

Likes

Comments

Allmänt

Och där var tiden hemma slut! Flyget går 19.50 ikväll och sen är jag tillbaka i Oslo.

Känns som vanligt vemodigt att lämna familj och min älskade katt, men nu vet jag åtminstone att flytten börjar infinna sig även hos honom - som han njuter av att springa i skogen utanför huset!

Hejdå för ett tag Gävle, vi ses!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo
I'm 

Mina fina deltidare som ställde upp och skjutsade mig till flygplatsen kl.04 och sedan åt frukost med mig!
Puss på er!!!


Igår, söndag, lyfte jag från norsk mark och flög hem till Sverige! Överraskade mormor och min syster som inte hade en aning om att jag kom hem och det var så kul att se deras reaktioner haha!

Jag kommer spendera några dagar här hemma, söndag-torsdag för att vara exakt, och det ska bli så skönt att få vila lite och träffa vänner och familj!

Vi har även flyttat in i nya huset och det är superfint! Tarzan har flyttdepression deluxe haha men jag försöker liva upp honom med min närvaro (tror det funkar hehe)!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Tågutsikt!


Kära Oslo. Jag hade nog aldrig hälsat på dig om det inte vore för jobberfarenheterna man kan få hos dig, eller för pengarna man kan tjäna hos dig. Vilket stort misstag jag hade gjort, om jag inte bestämt mig för att ge dig en chans. För Oslo, du är helt fantastiskt!
Här finns alla butiker du behöver med ett avstånd på Max 30 min. Här finns så sjukt fina hus och som utstrålar både kulturarv samt modernitet. Du är en liten huvudstad med stort utbud och innehåll! 

Till alla er som aldrig funderat på att besöka Oslo, eller som tänker att en weekend i Oslo är för dyrt, har jag bara en sak att säga: det är värt det!

Oslo, tack för att du välkomnat mig och för att du får mig att trivas. Jag älskar dig.


Likes

Comments

Oslo, Allmänt

Varje onsdag går jag på gratis PT-timme med de andra butikscheferna på BIT, och hon som tränar oss är supergrym!! Man är död efter 4 minuter in i passet i princip haha!
Jag som ej kan träna på gym då jag är helt värdelös på att träna enskilt tänkte därför att varför inte fråga vad det kostar att ha en timme till med henne i veckan. Det hela har slutat med att jag och en till butikschef ska ha "duo-timme" en gång i veckan och att bara vi två tränar tillsammans med PT'n en gång utöver den andra gratistimmen! Kommer bli så himla kul och trots att hon dödar en så ser jag verkligen fram emot en vardag med planerad träning!

Annars så jobbar jag på, det går bättre och bättre och det jag måste jobba mest på just nu är att få respekt från alla medarbetare, det har varit lite svårt när man som mig är lite för snäll haha, men det ska det bli ordning på framöver! ;)

I helgen händer lite roliga saker också som jag längtar supermycket till! Mer om det på söndag hehe!

HADE!

Likes

Comments