Header

Oslo, Allmänt, Fotografi

Ja vårnyheter i andra former än just mode är exakt vad som sker här hos mig i Oslo.

Det var länge sedan jag skrev någonting här och helt ärligt så har jag inte haft tiden, orken eller lusten till att uppdatera denna bloggen. Men dagen är här, årets första vårdag, årets första dag med sol och plusgrader - en perfekt dag för att uppdatera de som fortfarande är intresserade av vad som händer mig här i Oslo!

Till att börja med har jag bytt butik, och är numera butikschef över BIT på Storo Storsenter (mer centralt än Strømmen Storsenter) och leder nu ett nytt härligt gäng tjejer! Saknar mina tjejer på Strømmen, men är även stolt över nya butikschefen där ute som är upplärd av mästaren själv hahah, nejdå men hon är superduktig verkligen och jag har lämnat butiken i goda händer!

Andra saken som hänt är att jag fått två nya rumskompisar, supergoa tjejer från Stockholm!

Vet faktiskt inte om det hänt så mycket mer än det, dagarna består ju fortfarande till 80% jobb och 20% fritid och sömn haha, men att våren börjar komma på riktigt gör ju att energinivån ökar kraftigt!
Med vår och sol kommer även intresset för foto fram så ska försöka fota lite nu i vår och uppdatera mer här!

Ha det bra så länge, och njut av solen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Mycket har hänt sen sist, men den största skillnaden är att jag, som det ser ut nu, blir kvar i Oslo ett tag till.
Kluvenheten är förjävlig rent ut sagt, men november och december var två helvetesmånader. Under julen fick jag vara hemma och vila upp mig, jag fick ta en ordentlig paus. Dessutom har det verkligen lugnat ner sig på jobbet just nu samt att jag ska börja få mer variation i mitt arbete.

Jag har startat en instagram till vår butik (@bitstrommen, för dig som vill följa!) och jag älskar verkligen den typen av PR. Hobbyfotografen i mig får leva ut och kreativitet gör min kropp glad, så jag ska få jobba lite mer med just det. Samt även börja jobba extra som bakare på BITs nyöppnade butik på Oslos flygplats, kommer bli hektiskt och kul - älskar bakningen!

Jag har även börjat umgås mer med de kompisar jag faktiskt har här i Oslo, och de är fantastiska! I söndags var vi och åt hotellfrukost och vi har även varit och sjungit i svenska kyrkans kör här i Oslo haha! Vänner gör en glad!


Så ja, jag mår definitivt bättre och jag känner att jag tar en dag i taget, vecka för vecka och så får vi helt enkelt se hur länge jag blir kvar.
Jag behöver fortfarande komma hem, ta körkort och börja leta studier! Dock är mitt jobb inte ett dåligt jobb direkt haha.. Att vara ansvarig för en butik i 20-årsålder tycker jag är värt att skryta om och jag hoppas att butikschefs-titeln kan hjälpa mig i framtida yrken!


Uppdaterade och glada? Bra, då snakkes vi, HADE!

Likes

Comments

Long time, no see - jag vet. Den här månaden har varit sjukt hektisk med 9+ timmar på jobb varje dag, julstress och stort tryck på det centret jag jobbar på. Detta har slitit ut min redan väldigt slitna kropp och själ och jag har inte haft tid att ens tänka på att skriva av mig här.

Jag har under december månad fått löneförhöjning vilket är jättekul och känns väldigt bra, men jag har också under december brutit ihop minst 1 gång per dag av utmattning och mindre utbrändhet vilket har lett till att jag bestämt mig för att åka hem i februari troligtvis. Att åka hem har varit någonting som jag tänkt på sen jag flyttade tillbaka, en tanke som till en början bara viskat "borta bra, men hemma är bäst" till att nu skrika "DU MÅSTE HEM". Jag känner delvis att det är som att ge upp, samtidigt som jag är otroligt stolt över vad jag åstadkommit och hur mycket jag har växt av att göra den här resan.

Just nu i skrivande stund sitter jag på Oslos flygplats och väntar på flyget till Stockholm. Jag är hemma 23-30 december för att fira jul och vila upp mig rejält. Saknar ihjäl mig efter Tarzan och såklart min familj och vänner, ska bli så skönt att komma hem.
Nyårsafton firar jag med Joanna i Oslo och sen får vi se vad som händer!

Det är viktigt att lyssna på din kropp både fysiskt och psykiskt. Det är inte rätt att gråta så ofta och känna sig så urpumpad som jag gör. Ibland måste man stanna upp och värdera vad som är bäst för dig och din kropp. Min rygg är trasig pga all bakning, min själ är trasig pga ensamheten jag känner, mitt engagemang till att jobba har sjunkit drastiskt. Jag fortsätter kämpa, men jag
väljer att stoppa denna resan innan jag slår i väggen.

Nu ska jag njuta av min ledighet, god jul!

Likes

Comments

Oslo, Allmänt

Jävlar vad människor älskar att konsumera hörni.. I fredags var det ju black friday, om någon mot förmodan missade det, och jag slog mitt omsättningsrekord som butikschef vilket var superkul! Trots omständigheterna och tron om ett totalt kaos i butiken (kaos var det, men kontrollerat haha) så gick det faktiskt förvånansvärt bra!!

Idag, lördagen efter, är jag dock otroligt trött efter att ha startat 05 båda dagarna (gått upp 04) och ser fram emot en ledig dag imorgon.

Förra helgen var även Ida här och laddade mina batterier, som jag saknat henne!! Längtar verkligen efter vänner och familj (och för att inte tala om abstinensen efter Tarzan.....) och det blir extra jobbigt när de hälsar på en och sen lämnar en kvar, dock inte länge tills jag får åka hem några dagar och fira jul med the family!

Det var allt denna slitna tjejen hade att bjuda på idag, hade bra!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Ensamhet, ett för mig svårdefinierat ord som ofta dyker upp i mitt huvud. Hur ensam är jag? Jag sover ensam, bor "ensam" i grannlandets huvudstad, handlar ensam, äter oftast ensam, shoppar oftast ensam, är oftast ensam under mina lediga dagar osv. Men är jag ensam? Eller är jag bara självständig?

Hemma i Sverige har jag världens bästa familj, världens bästa katt, ett underbart hem och en stor trygghet så på det sättet är jag inte ensam. Jag har även flera grymt trogna och underbara vänner och på det planet är jag inte heller direkt ensam. Här i Oslo har jag min roomie Lisa som jag lärt känna och vi äter ibland tillsammans samt pratar ofta länge om kvällarna - när vi är hemma samtidigt. Dock jobbar vi om varandra då jag jobbar dag och hon jobbar kväll/natt så vi ses ganska sällan ändå. Jag har även några vänner här i Oslo som jag träffar och har kul med, men veckodagarna spenderar jag för det mesta på jobbet och sedan själv hemma. Helgerna är jag till största delen antingen på jobb eller hemma själv.

Jag har ingen partner just nu och jag saknar det. Jag tror även att det faktum att jag inte har någon att tycka om och att bli omtyckt av gör att jag för det mesta känner mig just ensam. Jag saknar att ha någon, väldigt mycket och väldigt ofta.

Generellt skulle jag nog ändå säga att jag är självständig, om inte så lär jag mig att vara självständig här i Oslo. Att handla själv och åt mig själv, laga mat åt mig själv varje dag, shoppa åt mig själv och för det mesta bara umgås med mig själv stärker mig. Om jag tänker tillbaka till för cirka 1 år sedan hade jag aldrig gått och satt mig själv på ett cafe för att äta lunch/fika, det har jag i princip varit tvungen till att göra nu och det var inte så farligt som jag trott, (dock pratade jag med Martin under hela tiden jag satt där haha men jag var ändå själv haha). Jag tyckte synd om mig själv där och då, men nu i efterhand är jag ändå glad att jag börjar lära mig att vara oberoende av andra, för jag känner att det är viktigt här i livet - att klara av att vara med sig själv.

Frågan jag ofta ställer mig själv är hur länge jag ska orka vara själv på det här sättet. Jag har alltid varit en ensamvarg men har ändå aldrig gjort så mycket saker själv som jag gör nu. Jag har hatat att gå i affärer själv eller luncha/fika själv på offentliga platser, så jag är glad att jag faktiskt fått lära mig själv att det inte är farligt. Jag längtar ofta hem efter tryggheten, efter min katt, familj och vänner, efter soffhänget med mamma och pappa på fredagar, efter det som jag är van vid. Samtidigt är jag stolt att gå på Oslos gator och känna mig hemma även här; ensam, självständig. Det är en svår balansgång.

För att avrunda så vill jag säga; Tack Emmy, för att du vågar fastän att du egentligen är rädd. Tack för att du vågar vara dig själv och göra det du vill, på egen hand och oberoende av andra.

Likes

Comments

Allmänt

I tvåan på gymnasiet träffade jag dig och det var då vår vänskap började ta sina första andetag. Aldrig trodde jag väl att vi skulle bli så jävla bra vänner som vi är idag och aldrig trodde jag att min absolut bästa vän skulle vara av det motsatta könet. Kanske låter töntigt men jag har aldrig blivit kompis med killar utan alltid i princip bråkat med dem för att de oftast har stört och provocerat mig samt att jag alltid varit en person som utrycker mina känslor högt haha. Jag antar att jag mognat med åren men vår vänskap var planerad, det tror jag verkligen, för du och jag är som syskon, själsfränder och helt enkelt partners in crime.

Jag kunde inte varit gladare för att ha mött någon som dig. Du är den första jag ringer om allting för du ger mig alltid bra råd om allt. Du är den enda jag kan sitta i timvis med i telefonen utan att säga någonting alls. Du är den enda som jag på riktigt kan prata och diskutera livet med och genom att ha samma synvinkel och tankar om livet så hjälper vi varandra att hålla oss levande även under ytan av dessa egentligen deprimerande diskussioner vi oftast hamnar i. Med dig kan jag skratta tills jag viker mig dubbelt, skälla på av irritation och gråta till när jag är ledsen.

Jag älskar dig för att du vågar vara dig själv i ett dömande samhälle och aldrig egentligen bryr dig, jag älskar dig för att du är en av de bästa människorna i mitt liv och för att du trots att vi tröttar ut varandra totalt alltid finns där för mig, så som jag finns där för dig.

Martin, du är min bästa vän och jag vet att verkligen ingenting, någonsin, kommer kunna skilja på oss.

Likes

Comments

Allmänt, Inredning, Oslo

Köpte denna vasen och plastblommorna på Søstrene grene för 110kr! Det är verkligen en av mina favoritbutiker gällande inredning här i Oslo, dels för att det är sjukt billigt för att vara Norge och dels för att det är en supermysig butik med fin inredning!

Annars då? Jo lajvet rullar på, har fått betyg på att jag faktiskt gör ett bra jobb som butikschef och det är verkligen motiverande!
Nu ska jag äta och sen sova, imorgon är det fredag och klockan ringer kl.05!

Vi hörs, hade bra!

Likes

Comments

Allmänt, Fotografi, Oslo

Long time no see, har varit väldigt stressigt på jobbet och jag har varit totalt slutkörd..

I fredags kom faktiskt min efterlängtade syster hit och är här till måndag morgon! Vi har varit ute och ätit samt haft sightseeing i Oslo haha! Knäppt kort på massa fina dörrar har jag också gjort som ni ser hahah...

Vi snakkes, hade!

Likes

Comments

Allmänt

Och där var tiden hemma slut! Flyget går 19.50 ikväll och sen är jag tillbaka i Oslo.

Känns som vanligt vemodigt att lämna familj och min älskade katt, men nu vet jag åtminstone att flytten börjar infinna sig även hos honom - som han njuter av att springa i skogen utanför huset!

Hejdå för ett tag Gävle, vi ses!

Likes

Comments