Header

Allmänt

Och där var tiden hemma slut! Flyget går 19.50 ikväll och sen är jag tillbaka i Oslo.

Känns som vanligt vemodigt att lämna familj och min älskade katt, men nu vet jag åtminstone att flytten börjar infinna sig även hos honom - som han njuter av att springa i skogen utanför huset!

Hejdå för ett tag Gävle, vi ses!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo
I'm 

Mina fina deltidare som ställde upp och skjutsade mig till flygplatsen kl.04 och sedan åt frukost med mig!
Puss på er!!!


Igår, söndag, lyfte jag från norsk mark och flög hem till Sverige! Överraskade mormor och min syster som inte hade en aning om att jag kom hem och det var så kul att se deras reaktioner haha!

Jag kommer spendera några dagar här hemma, söndag-torsdag för att vara exakt, och det ska bli så skönt att få vila lite och träffa vänner och familj!

Vi har även flyttat in i nya huset och det är superfint! Tarzan har flyttdepression deluxe haha men jag försöker liva upp honom med min närvaro (tror det funkar hehe)!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Tågutsikt!


Kära Oslo. Jag hade nog aldrig hälsat på dig om det inte vore för jobberfarenheterna man kan få hos dig, eller för pengarna man kan tjäna hos dig. Vilket stort misstag jag hade gjort, om jag inte bestämt mig för att ge dig en chans. För Oslo, du är helt fantastiskt!
Här finns alla butiker du behöver med ett avstånd på Max 30 min. Här finns så sjukt fina hus och som utstrålar både kulturarv samt modernitet. Du är en liten huvudstad med stort utbud och innehåll! 

Till alla er som aldrig funderat på att besöka Oslo, eller som tänker att en weekend i Oslo är för dyrt, har jag bara en sak att säga: det är värt det!

Oslo, tack för att du välkomnat mig och för att du får mig att trivas. Jag älskar dig.


Likes

Comments

Oslo, Allmänt

Varje onsdag går jag på gratis PT-timme med de andra butikscheferna på BIT, och hon som tränar oss är supergrym!! Man är död efter 4 minuter in i passet i princip haha!
Jag som ej kan träna på gym då jag är helt värdelös på att träna enskilt tänkte därför att varför inte fråga vad det kostar att ha en timme till med henne i veckan. Det hela har slutat med att jag och en till butikschef ska ha "duo-timme" en gång i veckan och att bara vi två tränar tillsammans med PT'n en gång utöver den andra gratistimmen! Kommer bli så himla kul och trots att hon dödar en så ser jag verkligen fram emot en vardag med planerad träning!

Annars så jobbar jag på, det går bättre och bättre och det jag måste jobba mest på just nu är att få respekt från alla medarbetare, det har varit lite svårt när man som mig är lite för snäll haha, men det ska det bli ordning på framöver! ;)

I helgen händer lite roliga saker också som jag längtar supermycket till! Mer om det på söndag hehe!

HADE!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Det är svårt att vara stolt över sig själv när man bara jobbar och jobbar. Det är svårt att stanna upp, tänka en extra gång och inse vart man faktiskt är. Det är svårt att känna att: du är faktiskt väldigt duktig och du ska vara stolt över dig själv.
Ibland kan det hjälpa att hitta texter på t.ex We Heart It där jag, när jag bara satt och skrollade bland bilder, hittade denna. Jag känner mig ofta otillräcklig, att jag tagit mig vatten över huvudet eller att jag inte gör rätt. Men i slutändan löser det sig alltid för mig och jag får beröm och då har jag bara gjort det bästa jag kan. För det räcker, mer kan du inte göra.
Gällande jobb så har jag väldigt lätt för att lära mig, jag har hög arbetsmoral och jag har alltid högt tempo och ett bra servicemind. Detta har jag insett genom att behöva lära upp andra i mitt nuvarande jobb, för att lära andra något gör också dig själv till en bättre arbetare. Genom att vara butikschef i 4 veckor har jag redan känt de flesta känslorna; glädje, värdelöshet, utmattning, ledsamhet m.fl, men jag har även hunnit stanna upp och känt stolthet. För jag är faktiskt butikschef och hur tufft det än kan vara ibland så tror jag på att jag kommer klara det bra!

Imorgon börjar en ny vecka, och med den kommer nys utmaningar! Imorgon ska jag även på baristakurs, det ska bli kul, men nu: läggdags, så godnatt på er!

Likes

Comments

Oslo, Allmänt

Ledig helg, så välbehövligt.
Att jobba som butikschef kan från ett ovanstående perspektiv verka väldigt glamoröst, men efter 10h jobb i 5/6 dagar i veckan är du sliten. Jag hatälskar dock den känslan. Älskar den pga att jag vet att jag gör nytta, vet att jag har kontroll (mvh kontrollfreak) och att erfarenheten är guld värd. Hatar den för att min kropp inte är van, för att jag är helt slut och inte riktigt orkar ha en fritid. Jag är helt slut på energi i slutet av veckan.
Jag försöker verkligen äta och sova så bra jag kan, för det är det enda jag kan göra får att hålla energin vid liv. Måste bara akta mig för att inte gå in i väggen. Kan bara inte skita i att jobba dessa timmar varje dag. Jag tror dock det blir mycket bättre när jag lärt mig allt och när alla nya medarbetare kommit in i jobbet så vi får tillit till varandra och jag slipper jobba övertid haha.


Jag har idag tänkt väldigt mycket på min familj och vänner. Jag saknar dem alla jättemycket, för det blir ensamt här. Det jag tänkt på är hur mycket alla dessa fina människor betyder för mig, vilka bra relationer jag har till mina närmsta vänner och till min familj. Jag kan verkligen prata om allt med mina bästisar och med min familj. Stort tack för att ni finns i mitt liv, stöttar mig och låter mig vara den jag är. Jag älskar er.

Hoppas ni alla får en fin vecka!

Likes

Comments

Allmänt, Oslo

Ledig söndag och jag har till största delen sovit.. Igår bakade jag hela dagen på jobbet pga att det var lördag men var helt slut på energi så däckade i soffan när jag kom hem haha.

Har märkt att mina matlagningskunskaper blir mycket bättre haha, och det börjar bli kul att laga mat för det blir alltid gott hehe. Äter ju alltid lunch på jobbet, oftast samma sak: sallad med kyckling. Så det är gott med lagad mat på kvällen!

Nu ska jag fortsätta slappa och ladda batterierna för ännu en vecka med jobb, imorgon är det även butikschefsmöte med alla butikschefer på BIT, ska bli spännande!

Hade bra!!

(Det här var bara en lätt lunch: smoothie och avokado/keso-mackor, HETT TIPS är att ha grillkrydda på - supergott!!)

Likes

Comments