Väldigt länge sen jag skrev något här...har inte blivit av bara men nu ska jag försöka uppdatera lite oftare iaf.

 

Det har egentligen inte hänt så mycket, de största är väll att jag har bestämt mig för att inte hoppa längre utan jag vill satsa på dressyren. Jag har insett att hoppning inte är något för mig utan jag är dressyrryttare ut i fingerspetsarna. Jag kommer gymnastikhoppa honom sedan ska en kompis få hoppa honom mer ordentligt och även tävla honom ibland. Vill inte ta bort hoppningen helt för Daim då han tycker de är så himla kul. 

Första dressyrtävlingen är inplanerad den 12 oktober, dock ligger jag som första reserv där så får se om jag kommer med. Sen är de en till den 28 oktober som vi garanterat åker på. Är anmäld till LB1 på båda tävlingarna. Mjukstartar lite då Daim aldrig har startat dressyr och de va flera år sen jag tävlade dressyr. Är super taggad på de här, Daim är så himla fin just nu och utvecklas hela tiden. Ska försöka få till en dressyrträning i helgen för min tränare, har hitills bara ridit själv :) 

Så ligger allting till just nu, idag tänkte jag slänga på dressyrsadeln och ge mig ut på stubbåkern för ett dressyrpass. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tycker de är så roligt att fler och fler tävlingar lägger ut banskisserna innan tävlingen, då har man lite koll när man väl kommer till tävlingen :) Här är banorna till söndag. Jag startar som nr 20 i 1m men har ca 15 st innan mig, i 110 startar jag först :)Likes

Comments

Daim har fått tagit de lugnt under förra veckan för jag drog på mig en rejäl förkylning...men de passade egentligen perfekt att han fick en liten minivila, de skadar aldrig! Men idag mår jag mycket bättre så tänkte rida en liten sväng :)

I helgen är de fullt upp, på fredag kväll så ska vi träffas hemma hos mormor och morfar för min moster och mina kusiner från norge kommer hit. På lördagen gifter sig en av mina andra kusiner, dom ska ha ett mysig bröllop hemma på deras gård, tror de kommer bli hur fint som helst! Och sen på söndag är de tävling i storvik ovansjö, hoppar 1m och 110. :)

Likes

Comments

I lördags var vi på tävling hos Gestrike sportryttare, vill börja med att säga att de var en riktigt trevlig tävlingsplats, duktiga och trevliga funktionärer, dom var snabba, bra paddock+framridning/framhoppning och bra byggda banor. Kommer garanterat åka dit igen ifall dom har nån mer tävling som passar oss.

Hoppade iaf 1m och 110. Daim var bara såååå himla fin, han hade en riktigt trevlig inställning! Dubbelnolla i 1m och 4de placerad. Verkligen en toppen runda, Daim sög tag i precis alla hinder och fick jätte fina språng och var helt med mig i omhoppningen. I 110 så var grunden riktigt bra men tyvärr så stoppade vi ut oss på första i omhoppningen som va en räcke-oxer kombination. Vet inte varför faktiskt, jag kanske red lite dåligt just till de och han kanske va lite trött, har faktiskt ingen aning, men han va så fin i grunden så de spelar inte så stor roll. Kom som nr 13 av 10 placerade och ca 40 starter trots resultatet 0+ute, tokigt! :)

Men de roligaste av allt var att jag ramlade av...när jag skulle trava av Daim på en väg efter 1m, skulle rida förbi en man på vägen så jag hojtade "Nu kommer jag här :)" så han skulle vara beredd, då kliver han ut på sidan men lyckas fastna med foten i gräset och håller på att snubbla så han viftar som en tok med armarna, Daim blir livrädd och tvär vänder och japp, så låg jag på backen..hahahah!

Filmerna är lite skakiga men mamma var så nervös <3Likes

Comments

Min dator vägrar sammarbeta med mig så kommer inte upp några filmer från tävlingen idag, har suttit här i typ 1 timme och försökt men nu ger jag upp....bläää! Gör ett nytt försök imorgon!

Likes

Comments

Så himla roligt att de var så många som var i säter och tog kort, har fått massa fina bilder! Kul eftersom jag knappt har några tävlingsbilder på Daim :)Likes

Comments

Fick 2 jätte fina bilder av en tjej från tävlingen idag, verkade som de va många som va där och tog kort så förhoppningsvis får jag flera sen :D


Likes

Comments

Har varit lite dålig uppdatering hät på sista tiden, har inte haft nån lust helt enkelt plus att de inte har gått så bra dom senaste tävlingarna. Tog ut Janne Mårtensson och de visade sig att han satt fast rejält i en kota i ryggen, Mårtensson trodde de va därför. Att de liksom har tagit emot lite när han har hoppat, han trodde att Daim kanske hade halkat omkull i hagen. Så lite halvspontant efteranmälde jag mig till 1 m i Säter idag. Bara för att de skulle kännas enkelt och att vi skulle komma runt utan problem. Och de gjorde vi oxå, en dubbelnolla blev de, låg i ledningen fram tills de sista 10 ryttarna ungefär, slutade som 3a av ca 40 starter så är verkligen suuuuuper nöjd! Jag och Daim behövde verkligen den här rundan, gå ner lite i klasser och bara känna att de va enkelt. Nästa helg åker vi och hoppar 1m och 110


Likes

Comments

Daim har och kommer fortsätta få ta de lite lugnt den här veckan, han har dessutom tappa en sko och hovslagaren kommer först på fredag :) Idag har jag och daim varit ute och sprungit, 3 km, för honom är de ju inte de minsta jobbigt haha. Men jag ska forsätta med de ca tre gånger i veckan. Kommer dock rida efter jag har sprungit för de räcker inte riktigt för honom att jogga i 15 minuter :)Likes

Comments

Ja resultaten på pappret var ju inte så bra under helgen, utesluten i både 110 och 120 på torsdagen. Kom till 3an i både klasserna sen ville han inge mer, tror de beror på att de va första ute tävling, mycket att kolla på osv, för på fredagen hade han helt annorlunda inställning. Han var superfin på framhoppningen och inne på banan så stämde allt, men mellan 3an och 4an så blev de lite tokig väg så han kom väldigt nära och tog i som tusan, han hoppade mig ur sadeln och när jag landade så sprack mitt stigläder, rakt av, helt sjukt, dom ska vara hur tåliga som helst..så var tvungen att utgå. (Min stövel sprack på morgonen oxå, så den fick vi tejpa ihop, otursdag kan man säga) Funderade på att fortsätta hoppa men insåg att jag nog skulle ramla av med bara en stigbygel och dom sprången daim tar! Är iaf supernöjd med 120 rundan på fredagen, han var possitiv, sög tag i hindrena och fick jätte trevliga språng på de tre första hindren. Hade inget stiglädret gått sönder hade vi garanterat gått nolla så de va synd.  Men höjden kändes absolut inte som nått problem, även om han fortfarande överhoppar sig lite. Men de beror nog mest på hans orutin. 

Förövrigt har han varit en pärla, han är helt undebar att ha med sig på tävling, så himla lugn och snäll. Och sova borta var inte de minsta problem, han var helt spånig när vi kom på morgonen så han har legat och sovit. Mellan klasserna har han bara stått och myst i sin box, så nu vet vi att de går hur bra som helst att sova borta på meeting :)

Tyvärr blev de inga bra filmer från nån av klasserna, jag är jätte ledsen över att de inte blev nån film på 120 på fredagen, men mammas telefon gav upp :( Men Sofia Wretstam var där och tog massa fina kort. Alla bilder är tagna av henne och är från 120n i fredags.

Visst är han bra vacker, finaste Daim!
Skriv inlägg här

Likes

Comments