Kom iväg till boxen ikväll och fick plats på barbell passet, vi hade fokus på Jerks och tekniken den här gången. Tanken var att jag skulle filma men hade ju givetvis inte tillräckligt med batteri för att kunna det... 

Det vi gjorde idag var egentligen bara att nöta, nöta teknik. Efter uppvärmningen hade vi 20 minuter där vi skulle göra så många varv vi hann med (utan någon press på att det skulle vara många), där ett varv bestod av 4 Jerks och sen 4 Jerks nonstop. Nonstopen var bara för att se till att vi landade rätt när vi gick ner, så det vi gjorde var att så fort vi stött upp stången ovanför huvudet så var det bara att ställa sig i grundpositionen och stöta direkt igen utan någon paus. Syftet med detta är att hitta rätt direkt och inte behöva ta massa onödig vila för att korrigera kroppens position. Kan säga att jag har väldiga problem med Jerks på grund av att jag svankar ganska mycket. Så kan ju säga det att jag hade ganska ont i ryggen efter dessa 20 minuterna var över. Men jag har fått lite tips på hur jag ska göra för att inte svanka så mycket, men det kommer ta mycket tid att träna upp den styrkan som behövs. 

När vi var klara med Jerksen vi hade lite nedvarvning. Denna bestod av 5 varv med 8 roll-outs samt 1 minuts statiskt rygglyft. Det var jobbigt! Eftersom man redan var trött i ryggen så gjorde ju inte rygglyften det bättre, haha. Jag fick dock göra en specialare på två av varven för att inte belasta min rygg för mycket, så istället fick jag 1 minuts statisk situp. Börjar redan få rejäl träningsvärk i magen så ska bli kul att se hur detta utvecklar sig! 

Ha nu en fortsatt trevlig kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Måste ju bara visa upp mina nya skor som jag har köpt! Jag var iväg med mamma och Patrik i helgen och vi körde inom en sports outlet och där stod dem! Precis som om de stod där och väntade på mig!
Jag har tränat med dem nu i veckan och det är verkligen stor skillnad jämfört med de skor jag hade tidigare. I mina förra fick jag kramp hela tiden, kan ha liite att göra med att de inte var så bra för just CrossFit, men jag är inte säker. I dessa nya har jag inte fått kramp, ännu, och jag håller tummarna att det förblir så ;-)

​Visst är de fina?!?! :-D

Likes

Comments

​Efter ännu ett mindre frivilligt träningsuppehåll försöker jag komma igång igen. 

Igår var jag tillbaka på boxen och då körde jag passet "Sebbes Mustiga Måndag", som han kallar det, haha. Måndagspassen är en blandning mellan styrka och kondition så man får upp flåset riktigt rejält.
Som vanligt var vi 2och2 och turades om att göra de olika övningarna.
Ett varv bestod av; 60 sek Kettlebell swing, 60 sek pushups, 60 sek boxjumps over (hoppa över en låda), 60 sek burpees och 60 sek situps. Så när det inte var min tur att göra en övning hade jag 60 sek vila. Detta var precis så man hann få ner pulsen lite, men det var inte mycket.

Detta gjordes sammanlagt 6 varv, vilket gjorde att varannat varv gjorde man olika övningar. Jag och tjejen jag var med hann med sammanlagt 649 repetitioner, men jag missade att räkna min första omgång av kettlebell swings. Så kan ju lugnt säga att jag är lagom mör i kroppen idag men det känns skönt att vara den här typen av trött.


Ikväll ska jag tillbaka i boxen och då är det barbell pass som gäller! 

Likes

Comments

Var tillbaka på boxen idag, och idag gick det såå mycket bättre! Jag hade nämligen sett till att dricka ordentligt haha.

På kvällens pass var det jerks som stod på schemat med fokus på balansen. Vi körde både framför och bakom huvudet vilket var ganska kul för man märkte hur stor skillnad det var i styrka vid de olika lyften. Jag lyckades ändå få upp 20 kg över huvudet, och kände dessutom att jag nog hade kunnat lägga på något kilo till. Men eftersom vi inte skulle kötta, utan hålla oss under våra PBn så känner jag mig riktigt nöjd med dagens träning. Gabbe (coachen) sa att vi nog ska maxa nästa vecka och det ser jag fram emot! 

Nu blir det middag, sen sängen.

Ha en fin kväll!!

Likes

Comments

​Efter x antal veckor är jag äntligen tillbaka igen! (Vill helst inte tänka på hur lång tid det verkligen är)

Premiärträningen var självklart i boxen, som för övrigt har flyttat till ny och större lokal, woop woop. WODen som kördes idag kallades för Sebbes Mustiga Måndag. Och det var den!! Vi körde två och två med en ganska rejäl uppvärmning för att sedan gå på själva WODen.
Det var bara ett litet litet problem... Jag missade den där viktiga detaljen med att dricka ordentligt under dagen. Så redan under uppvärmningen kände jag mig lite illamående, men körde vidare. Sen under själva WODen blev jag svimfärdig och fick sätta mig ner :-/ Och där var det färdigtränat för min del... Så galet frustrerande att inte kunna träna hela passet, men kan ju i alla fall inte säga att jag inte gav allt jag hade haha.  Ska göra om den om ett tag, så får vi se hur det går den gången istället :-)

Ska tillbaka till boxen imorgon och då med mycket bättre reserver!

Likes

Comments

Satte nytt PB på boxen idag! Och det blev en rejäl höjning med!! Förra maxet på min snach låg på 17kg nu ligger det på 28, woop woop!
Började barbell passet så himla dåligt och blev riktigt förbannad men till slut fick jag till tekniken och kunde lägga på vikt. Så mitt sista lyft blev det tyngsta som var tanken så är riktigt nöjd med min prestation.

Pass två var kanske det värsta den här veckan, mina ben brann redan under uppvärmningen. Sen var det dags att köra. Första delen av dagens pass var att vi skulle göra 3 front squats var tredje minut ×6. Helst skulle man lägga på vikter inför varje set. Jag slutade på 25kg, vilket är en typ av PB eftersom jag aldrig gjort den här typen av övning innan.
När dessa 18 minuter var över fick vi en liten vila innan det var dags för nästa del. Den här var riktigt tung! Var fjärde minut skulle vi göra 10 pull ups, 25 kettlebell swings och 50 air squats. Vi körde 3 varv med detta och jag hade hoppats att det inte skulle ta så lång tid, men det gjorde det så blev bara 30 sekunders vila mellan varven.

Detta får avsluta min intensiva träningsvecka. Kommer sakna att träna så mycket som jag gjort den här veckan, så ska försöka komma iväg på kvällarna och fjäska till mig WODarna så kan jag köra dem på egen hand sen.

Vi får se nästa gång jag skriver. Tills dess; Ha det underbart! Puss!

Likes

Comments

​Alltså min kropp! Jag har träningsvärk typ överallt, men det känns så bra för från och med nästa vecka kommer jag inte kunna träna som jag vill. Därför har jag använt denna vecka att verkligen krama ur allt och gått på alla pass i boxen som jag vill. 

Igår var det som sagt först ett vanligt CrossFit pass för att sedan köra ett pass med lite mer gymnastiska inslag. Vilket var sjukt roligt! 
Vi började första passet med att värma upp ordentligt med kvastskaft för att sedan gå vidare till att köra ganska många set med Clean and Jerks. Under 16 minuter skulle man varannan minut bygga upp sina CJ's tills det att man till slut nästan nådde sitt max. Jag slutade på 34 kg. Bara 1 kg ifrån mitt PB. Hade jag haft ett varv till på mig hade jag nog tagit det med. Men det var tungt igår. Min kropp var ganska seg igår så kände mig inte riktigt på topp. 
Detta ändrades snabbt när vi gick in i del två av passet. Vår coach hade tagit fram en WOD vi skulle göra bestående av; 3 varv med 400m löpning, 15 push press (axelpress med lite hjälp från benen) och 15 burpees over bar. Eftersom jag inte är så stark i push press blev det att jag körde med ynka 15 kg. Men det var tillräckligt då  kan jag säga, för jisses vad jag blev trött! När jag var klar låg jag som en våt fläck på golvet ett par minuter.

När vi var klara var passet över och vi fick en hel halvtimme att hämta upp oss inför gymnastics passet. 

Detta pass var så kul och så utmanande! De har tagit in en kille som har varit akrobat eller liknande. Den killen kunde ju sina grejer om vi säger så... Under detta pass fick vi träna på att hjula på linje, stå på huvudet och stå på händer. Det var jättekul och man märkte att alla tyckte det, för det blev ett väldigt flummigt pass och väldigt mycket prat. När vi tränat på allt detta var det dags att stå på händer, gå upp i en split för att sedan stå helt rakt (!!!) :-O Som tur är var Emilia också med så vi teamade ihop oss och passade varandra, vilket var bra för vi är lika stela båda två, haha. Men vi lyckades! Det var kanske inte så graciöst, men vi gjorde det! Så efter det kände man sig ganska stolt över sig själv. 
Hela passet avslutades med en tabata intervall för magen. Har faktiskt ingen träningsvärk i magen idag vilket är mycket förvånande! 

Men men, ikväll är det på det igen och även denna kväll blir det dubbelpass! 

Puss så länge!

Likes

Comments

​Efter att ha varit iväg i 10 dagar är jag äntligen tillbaka, och det känns sååå skönt! Var iväg och tränade igår med, men glömde helt bort att skriva igår. 

Dagens träningspass var i boxen och vi teamade ihop oss två och två för att göra en WOD som heter Horton. Denna träning bestod av 9 varv med 9 muscle ups, 11 clean jerks samt 47 meter body carry. Eftersom jag inte är så stark eller har tekniken till det så fick jag skala ner muscle upsen till chest to bar med gummiband instället. Måste faktiskt säga att jag älskar att det finns gummiband som hjälper en lite extra på traven för att komma upp lite lättare. Sen på clean and jerksen fick jag skala ner i vikt lite så istället för att köra 30 kg, körde jag 20... Såhär i efterhand hade jag kunnat ha på mer vikt, men jag valde att köra safe eftersom jag precis har blivit av med min förkylning. 

Imorgon blir det att cykla till boxen igen, nu för sommaren har de tagit in ett gymnastikpass så vi får träna upp styrkan till de mer gymnastiska övningarna. Tycker det ska bli jättekul att prova! 


Men nu är det dags att hoppa i sängen! 
Gonatt på er!

Likes

Comments

Fick sluta lite tidigare på jobbet idag så hann iväg till boxen, yay!
Hade helt glömt att jag hade bokat in två pass, men var bara reserv på det andra. Men när jag slutade jobbet så hade jag blivit inbokad.

Första passet var ett babbel pass. Idag gjorde vi clean & jerk. Tror jag jag har visat innan men det är när man går ner i ett knäböj med stången på axlarna och armbågarna framåt. Nästa steg är en verk, detta är det jag har visat med min första video. Så det är bara att när man har kommit tillbaka upp efter knäböjen, så hoppar man ut i ett utfallssteg med stången ovanför huvudet. Detta passet var ganska tungt och jag tog 19kg och hade nog kunnat ta lite mera vikt, men hann tyvärr inte innan passet var över.

Efter detta var det dags för pass nummer 2. Detta kallades för Metcon och är kondition blandat med styrka. Kvällens pass bestod av 5 minuters intervaller med 500m rodd, 5 thrusters och 10 burpees over bar och vi hade 30 minuter på oss att göra 5 varv. Att göra detta efter det andra passet var tungt, men jag hade nog inte behövt gå ut så hårt som jag gjorde... Efter gjort tre rundor (tror jag) fick jag ta en kort time out, för mitt mellanmål var påväg upp igen. Så efter att ha suttit i vad jag tror var 2 minuter var jag på det igen. Att göra hela denna work outen tog mig 32 minuter tror jag. Missade titta på klockan när jag var klar. Var så slut att jag bara var en liten pöl på golvet för ett tag.
Men är sjukt nöjd för jag har gjort PB på mina thrusters! Idag lyckades jag slänga upp 25 kg! Det är en ökning av typ 5 kg! Woop woop!

Imorgon blir det vila, men ska försöka komma iväg på onsdag istället.

Likes

Comments

Idag har inte varit en bra dag! Så för att får ur all ilska i kroppen åkte jag till boxen och fick sällskap av Emilia och Chrille. Jag hade planen på att göra en WOD, men ångrade mig när Emilia berätta om den jag missade igår; Wittman. Denna WOD är uppkallad efter en krigshjälte och består av (15 kettle bell swing, 15 power clean, 15 box jumps) ×7. På grund av att jag inte har byggt upp min styrka ordentligt så fick jag köra på lite lättare vikter men tyckte ändå det gick grymt bra. Var klar med hela WODen på 30.36. När sommaren är över har jag plan på att kunna ta fulla vikter och klara av allt på under 20 minuter. Borde inte vara allt för omöjligt, haha!
Videon ser ni nedantill. Måste verkligen bli bättre på att filma innan jag drar igång på riktigt, för som vanligt är tekniken inte helt 100... men men får bli nästa gång!

Likes

Comments