Som sagt var jag på bröllop i lördags, det var så fint och mysigt! Hela släkten och vännerna var samlade, bättre kan det inte bli om ni frågar mig. Först var vi i kyrkan där det var dop för lilla Loke och ringväxling för föräldrarna men det tänker jag berätta lite mer om i ett annat inlägg. Tänkte iallafall skriva ihop receptet till tårtan jag gjorde så här emellan lektionerna i skolan. Receptet kommer från Fridas bakblogg. För att göra en tvåvåningstårta dubblade jag receptet. Jag hade ingen mindre form än formen som var till den första våningen så jag skar ut storleken på den andra våningen själv när anslaget hade svalnat.


Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar:

Anslag:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning:

  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphia
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 500 g jordgubbar, i småbitar

Gör så här:

  1. Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
    Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
  2. Fyllning: Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
    Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
  3. Dekorera gärna med färska bär.

som ni se på bilden dekorerade jag med Björnbär och blomman "brudslöja" tycker verkligen det blir jättefint att dekorera med brudslöja! Tyckte verkligen att tårtan blev Himmelskt god så namnet "himmelsk jordgubbstårta" är verkligen välförtjänt. Hoppas ni provar att baka den för om ni inte gör det går ni miste om något riktigt gott men nu börjar snart min lektion så jag får ta och avsluta inlägget. Ha det bra!♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag i skolan gjorde vi 45 små solrosbullar med 2 liter deg alltså två satser. Söta och små blev dom. Dom är så enkla att göra, man slänger ihop degen på kvällen och bakar ut dom på morgonen. Här kommer receptet.

Ingredienser:
1 liter kallt vatten
50 g rapsolja eller olivolja
30-35 g salt
250 g (rostade) solroskärnor
1,2 kg vetemjöl
200 g rågsikt
25 g jäst

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och sist i med jästen. Det är viktigt att jästen är sist och inte har kontakt med saltet. Blanda allting i en bakmaskin i 10 minuter. Lägg det i en stor rektangulär eller kvadratisk låda eller skål med lock eller plast över och sedan in i kylen för att kyljäsas över natten. Morgonen där på lägger man upp degen försiktigt på ett mjölat bord. Drar försiktigt ut degen i kanterna och delar i fyrkanter. Storleken bestämmer man själv! Doppa dom i solroskärnor och sen är det klart. In i mitten av ugnen på 230 grader i 10-15 minuter. Om man gör dom i "normalstorlek" som man kan köpa i affären blir det cirka 30 bullar.

Jag tycker egentligen inte om solrosfrön men när jag först smakade dom blev jag positivt förvånad för dom var så goda!

Hoppas ni provar att baka dom, det är verkligen bus enkelt!♡



Likes

Comments

Min farbror som även är min gudfar ska gifta sig och jag har fått äran att göra bröllopstårtan. Jag är verkligen så himla glad! Ovanför är lite inspiration som jag har hittat på Google. Jag tycker det är så himla fint med pärlor, spets, blommor och band så om brudparet inte har några önskemål och jag får göra vad jag vill kommer det nog bli något i den stilen. Jag tycker en bröllopstårta ska vara romantisk och vad är inte mer romantiskt än blommor och spets? Jag kommer såklart lägga upp en massa bilder och receptet på tårtan när den är klar men nu hinner jag inte skriva mer för jag ska på handbollsträning men ni får ha det så bra!♥

Likes

Comments

Här kommer verkligen ett hett frukosttips någonting jag äter nästan varje morgon, nämligen bananpannkakor. så enkelt och så gott!

Till detta behöver du

1. 1 stor banan

2. 2 ägg

3. Sporthavregryn eller vanlig havregryn

4. Kanel

5. Salt

​Tillbehör

Vaniljkvarg

Hallon

Bär eller frukt

Så här gör du:

Ta bort skalet från bananen och lägg ner i mixern, lägg i resten av ingredienserna och mixa. Hur mycket havregryn, kanel och salt man vill ha beror på konsistensen och hur man vill att det ska smaka. Jag brukar ta tre nävar havregryn och mycket kanel då jag gillar kanel. När allt är mixat är det dags för att steka och av en sats smet brukar det bli 6 pannkakor.

När det gäller tillbehören brukar jag ta lite kvarg och hallon och sen mosar jag ihop det. Ibland brukar jag även skiva upp lite banan att ha till men på bilden har jag hallon, det är lika gott vilket som♥​

Likes

Comments

Hej allihopa! Nu när jag har börjat gymnasiet och ska gå resturang och livsmedel på Berga tänkte jag att jag ska komma igång med denna bloggen nu. Som ni läst i rubriken är det en jordgubbsmousse tårta med kladdkakebotten. Jag gjorde denna till midsommar och den blev ljuvligt god och så fin!

Till kladdkakebottnen behöver du:
100 g smör, smält
2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver

Och så här gör du:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Klä en springform (ca 18-20 cm) med bakplåtspapper.
3. Knäck äggen i en skål och blanda i dom torra ingredienserna. Rör om tills allt är precis blandat.
4. Blanda till sist i det smälta smöret och rör om tills smeten är helt blandat.
5. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Jag brukar testa kladdkaka genom att skaka formen försiktigt om den dallrar så är den inte klar, om den inte dallrar så är den klar. Låt svalna.

Detta receptet är från femme.se

Detta behöver du till jordgubbsmoussen:
5 st gelatinblad
500- 600 gram mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten , och mixa jordgubbarna till en slät pure.
Vispa sedan florsocker och äggulor poröst, och vispa grädden i en annan bunke. Den ska vara lättvispad. Värm sakta upp cirka en dl av jordgubbspuren och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner så att den löser sig i den varma jordgubbspuren. Den ska inte koka. Blanda sedna ner den i äggröran med resten av jordgubbspuren, och rör till en slät smet. Och vänd sedan ner grädden till en slät smet. Häll sedan den rosa smeten över kladdkakebottnen och ställ kallt i minst fyra timmar.

Detta receptet är från jennysmatblogg.nu

Dekoration:
Jag dekorerade med bakplåtspapper, snöre, jordgubbar, lime och vita blommor. Man kan såklart dekorera hur man vill och det finns säkert smidigare sätt att göra det på men så här gjorde jag.
Först lossade jag formen från bottnen och tog två bakplåtspapper runt om och under tårtan sen fäste jag med ett fint snöre och knöt en rosett.
Jag klippte till bakplåtspapperet så jag fick de i rätt längd, delade jordgubbarna och sen stack jag ner små kvistar av vita blommor och strödde på riven lime.

Jag tycker den blev så fin och är riktigt nöjd, ha det bra!♥

Likes

Comments

Instagram@emmyaandreasson