Min farbror som även är min gudfar ska gifta sig och jag har fått äran att göra bröllopstårtan. Jag är verkligen så himla glad! Ovanför är lite inspiration som jag har hittat på Google. Jag tycker det är så himla fint med pärlor, spets, blommor och band så om brudparet inte har några önskemål och jag får göra vad jag vill kommer det nog bli något i den stilen. Jag tycker en bröllopstårta ska vara romantisk och vad är inte mer romantiskt än blommor och spets? Jag kommer såklart lägga upp en massa bilder och receptet på tårtan när den är klar men nu hinner jag inte skriva mer för jag ska på handbollsträning men ni får ha det så bra!♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här kommer verkligen ett hett frukosttips någonting jag äter nästan varje morgon, nämligen bananpannkakor. så enkelt och så gott!

Till detta behöver du

1. 1 stor banan

2. 2 ägg

3. Sporthavregryn eller vanlig havregryn

4. Kanel

5. Salt

​Tillbehör

Vaniljkvarg

Hallon

Bär eller frukt

Så här gör du:

Ta bort skalet från bananen och lägg ner i mixern, lägg i resten av ingredienserna och mixa. Hur mycket havregryn, kanel och salt man vill ha beror på konsistensen och hur man vill att det ska smaka. Jag brukar ta tre nävar havregryn och mycket kanel då jag gillar kanel. När allt är mixat är det dags för att steka och av en sats smet brukar det bli 6 pannkakor.

När det gäller tillbehören brukar jag ta lite kvarg och hallon och sen mosar jag ihop det. Ibland brukar jag även skiva upp lite banan att ha till men på bilden har jag hallon, det är lika gott vilket som♥​

Likes

Comments

Hej allihopa! Nu när jag har börjat gymnasiet och ska gå resturang och livsmedel på Berga tänkte jag att jag ska komma igång med denna bloggen nu. Som ni läst i rubriken är det en jordgubbsmousse tårta med kladdkakebotten. Jag gjorde denna till midsommar och den blev ljuvligt god och så fin!

Till kladdkakebottnen behöver du:
100 g smör, smält
2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver

Och så här gör du:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Klä en springform (ca 18-20 cm) med bakplåtspapper.
3. Knäck äggen i en skål och blanda i dom torra ingredienserna. Rör om tills allt är precis blandat.
4. Blanda till sist i det smälta smöret och rör om tills smeten är helt blandat.
5. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Jag brukar testa kladdkaka genom att skaka formen försiktigt om den dallrar så är den inte klar, om den inte dallrar så är den klar. Låt svalna.

Detta receptet är från femme.se

Detta behöver du till jordgubbsmoussen:
5 st gelatinblad
500- 600 gram mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten , och mixa jordgubbarna till en slät pure.
Vispa sedan florsocker och äggulor poröst, och vispa grädden i en annan bunke. Den ska vara lättvispad. Värm sakta upp cirka en dl av jordgubbspuren och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner så att den löser sig i den varma jordgubbspuren. Den ska inte koka. Blanda sedna ner den i äggröran med resten av jordgubbspuren, och rör till en slät smet. Och vänd sedan ner grädden till en slät smet. Häll sedan den rosa smeten över kladdkakebottnen och ställ kallt i minst fyra timmar.

Detta receptet är från jennysmatblogg.nu

Dekoration:
Jag dekorerade med bakplåtspapper, snöre, jordgubbar, lime och vita blommor. Man kan såklart dekorera hur man vill och det finns säkert smidigare sätt att göra det på men så här gjorde jag.
Först lossade jag formen från bottnen och tog två bakplåtspapper runt om och under tårtan sen fäste jag med ett fint snöre och knöt en rosett.
Jag klippte till bakplåtspapperet så jag fick de i rätt längd, delade jordgubbarna och sen stack jag ner små kvistar av vita blommor och strödde på riven lime.

Jag tycker den blev så fin och är riktigt nöjd, ha det bra!♥

Likes

Comments

Denna Tårta gjorde jag till min farfar när han fyllde år och den blev jättegod! En klassisk gräddtårta med sylt, grädde och vaniljkräm med rostade mandelspån och lite bär på toppen.


Här är receptet:

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

Ca 2 1/2 påsar mandelspån

Färdig Vaniljkräm

1 burk drottningsylt

5 dl grädde

Bär

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjölet, bakpulvret och potatismjölet i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och blanda försiktigt med en slickepott. Häll smeten i formen när den är jämn och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är genom gräddad. Låt svalna och dela till tre bottnar. Rosta mandelspånen i en stekpanna tills dom är gyllenbruna. Bre första bottnen med sylt och den andra med vaniljkräm, lägg den tredje bottnen över, spackla och spritsa grädde. (Hur mycket sylt och vaniljkräm man vill ha är en smaksak därför står det inget mått på det i receptet) Fäst mandelspånen på sidorna med hjälp av att kupa din handflata och trycka fast spåna. Toppa med valfria bär, i detta fall valde jag blåbär och hallon.

Hoppas ni kommer njuta av denna tårtan lika mycket som jag och min familj gjorde, ha det bra!<3


Likes

Comments

Denna tårta gjorde jag i somras när det var som varmast. Gillar du kärleksmums är denna tårtan perfekt för dig, riktigt krämig och god!

Detta receptet har jag fått inspiration till från baka med Frida.

Kärleksmumstårta:
150 g Smör, smält
2 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
3 Ägg
0.75 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Mjölk
<3
1.Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra och klä en springform på 22 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i 3-4 minuter mer elvisp. Rör ner resterande ingredienser och rör med en spatel till en jämn smet.
3.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna innan glasyren ska på.

glasyr:
150 g Smör
0.75 dl Kaffe
1 dl Kakao
8-9 dl Florsocker
2-3 msk Vatten – efter konsistens
<3
1.Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen.
2.Tillsätt de andra ingredienser och rör till en trögflytande smet. Häll glasyren över tårtan och strö sedan över kokos. Låt stå i kylskåpet i ungefär 30 minuter till en timme. Tag fram en stund innan servering så att Kärleksmumstårtan blir rumsvarm. Servera med jordgubbar eller hallon.

Hoppas ni provar att baka denna kärleksmumstårta, jag garanterar att denna tårta går hem till alla kärleksmumsälskare.

Likes

Comments

Instagram@emmyaandreasson