Header

Allmänt

Här har vi lite bilder från de senaste dagarna. Idag är jag ledig från skolan, så jag och Lovisa passar på att spendera lite kvalitétstid tillsammans. Vi ska luncha på Rosegarden i Lund och jag måste passa på att jobba lite under tiden. Lovisa är världens bästa att bolla tankar och idéer med, så tyvärr får hon offra sig ibland. Allt för konsten! Förutom lunch måste jag hitta ett nytt anteckningsblock på Lagerhaus och sedan tar vi en sväng inom Humana i Lund. Det är verkligen vårt nya beroende, second hand, vem vill va en slav för Gina Tricot när det finns gott om alternativ?

Idag börjar opponeringarna i skolan, det är därför vi är lediga. Min opponering hålls imorgon och jag tror det blir bra. Ingen aning om hur man håller en opponering, men jag brukar vara bra på att improvisera ;) Om några veckor ska ni även få läsa mitt bidrag till media awards, men den vill jag inte publicera riktigt än. Får ångest i magen av att läsa den som sagt, älskar det! Det är även en av sakerna jag och Lovisa ska prata om, jag skriver på min självbiografi om alla dumma saker jag gjort. Så vi måste såklart diskutera vilka grejer som kan få sitt eget kapitel och vilka som kan slås ihop. Ingen kommer få läsa denna utom Lovisa, men det är alltid bra att skriva så mycket som möjligt. För erfarenhet och övning. Vi hörs senare idag, ska tvinga Lovisa ta lite najs bilder då jag suger på det själv.

Likes

Comments

Allmänt, Frågor

Idag hörrni. Idag mår jag skit. Jag har sovit 5h, vi kom hem vid 02-03 inatt och jag hade telefonmöte vid 07:30. Kvällen var helt okej, älskar Lykke men hennes klass var sjukt tråkig. Aldrig uppskattat Skåne så mycket som igår! Idag när Lykke åkte till skolan passade jag på att träffa Ella. Eftersom jag är bakis/fortfarande full så drog jag med henne till ett McDonalds vid Södermalm. Inget slår lite transfetter en bakistisdag! Så vi har snackat skit och ätit glass halva dagen tills jag var tvungen att dra mig mot flygplatsen. Jättetrevligt att ses, som vanligt. Måste komma hit oftare.

Min hjärtskärande text till media awards är förresten klar. Jag är otroligt nöjd och blir lite ledsen i hjärtat varje gång jag läser den, men konst ska kännas. Det är så man vet att det är konst. Nu sitter jag på Arlanda på väg hem till mitt skåneland. Jobbar ikväll så åker direkt från Sturup till ribban för lite gymnastik med mina favoriter!

Just nu har jag även ett erbjudanden på vår populära beautybox. 7 produkter till priset av 4, det är våra toppsäljare och jag använder alla dagligen! Denna Box kan ni få till ett superpris i utbyte mot en recension och kanske före-efter bilder. Har jobbat stenhårt de senaste dagarna och känner verkligen att det ger resultat. Älskar mitt jobb! Vi hörs när jag landat.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon kära bloggis. Efter en massa farande och flängande är jag äntligen i Stockholm hos min kära Lykke. Helgen som gått har spenderats i Uddevalla, Vänersborg och självklart Borås. Föreställningarna har gått super, med jättefin respons från publiken. Förutom det har jag jobbat stenhårt med att klara månadens kvalificering och det sista på mitt gymnasiearbete. Det är verkligen allt på en gång nu men man klarar allt bara man ger sig fan på det! Så det har jag gjort!

Håller på att boka flyg till Nederländerna, Eindhoven! Ska dit på utbildning för jobbet i Italien, och det finns inte mycket jag längtar till lika mycket. Hoppas väldigt mycket på detta. Skulle verkligen vara en dröm! Att jag fått det att funka ihop med Pippi också är verkligen ett stort plus (samt krav).

Här i Stockholm lyser solen som aldrig förr, sitter och svettas as we speak. Absolut inget att klaga på då allt jag gör om dagarna är att längta efter varmare breddgrader, men det var inget jag hade packat för ;)

Likes

Comments

Allmänt

Låt denna text bli dagens inspiration! Löning och möjligheterna är oändliga. Jag är påväg till Borås just nu och håller på att finslipa min text till media awards. Blev även klar med min film till gymnasiearbetet. Började gråta av stolthet när jag såg den i sin helhet, är tydligen blödig idag. Nej men verkligen så stolt och nöjd, finns såklart mycket som kunde göras bättre men jag har lärt mig otroligt mycket av detta projekt! Känns även skönt att ha "ur vägen".

Igår hade jag ett peppande samtal med min upline/mentor Vendela. Vi pratade mycket om attraktionslagen och hur mycket det gör för ens mindset bara man har målet klart för sig. Jag tror stenhårt på mig själv, och det sticker i en del ögon. Det är synd att det har blivit en så negativ laddning i att tycka om sig själv och det man åstadkommer. Det är bland det viktigaste vi har! Om vi inte tror på oss själva vem ska då göra det? Idag ska jag bara planera framtid och mål. Ser väldigt mycket fram emot livet efter skolan!

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Dagens tips från Emma. Borsta tänderna i skolan så kan du sova längre om morgnarna. Så brukar jag göra.

God morgon. Idag har vi utforskat olika ordspråk som vi ska illustrera. Hittade en del hjärtskärande, men åh så spännande det är med svenska språket ändå! "Att skiljas är att dö en smula". Så himla fint och sorgligt på samma gång. Även denna "livet är kort, konsten är lång". Jättefint verkligen. Ska bli himla spännande att illustrera dem. Har skrivit mycket de senaste dagarna och idag bestämde jag mig för att skicka in en text till Media Awards. Eftersom de ska in imorgon blev det lite stress men tror verkligen det blir bra. Ska skriva om mod, och att våga vara ensam. För att komma i stämning har jag lyssnat på Oscar Linnros - "Från och med du" hela dagen. "En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad en är din" är verkligen min största inspiration i denna text. Det kommer bli lite som en fiktiv, kort novell. Det känns bra att sätta ord på vissa känslor som man ibland bara kan se som kladd i huvudet. Längtar tills jag har den färdiga texten i min hand! Hoppas på samma känsla som med mitt första ordentliga manus.

Och i helgen ska Pippi iväg till Uddevalla samt Vänersborg! Endast 3 föreställningar kvar nu. Har nästan glömt hur det känns att vara ledig om helgerna då jag inte varit det på nästan 3 år. På söndag bär det av till Stockholm för min äldsta barndomskompis studentskiva! Så gamla vi blir nu. Men nu är allt fokus på Pippi. Åker till Borås imorgon och sen blir det nog full fart tills jag kommer hem igen på tisdag kväll.

Likes

Comments

Allmänt

Helgen har verkligen flugit iväg! Var på fest hos fina Elin i fredags och har sedan dess bara jobbat. Älskar verkligen mina fina vänner, vi dansade hela natten till Zara Larssons nya album. Sedan sov jag hemma hos Lovisa, den fina människan gav mig ett påskägg! Finns inte mycket jag älskar så mycket som påskägg. Och finns ännu mindre som jag älskar så mycket som Lovisa!

Skriver också på mitt gymnasiearbete. Går lättare än förväntat men det är så förbannat tråkigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Efter april månad är jag dock helt klar med det mesta i skolan. Alla stora grejer så som opponeringar, nationella osv. kommer vara ur världen. Då är det bara det roliga kvar. Har även en hel del resor inbokade nu, mestadels jobbrelaterat men tänker njuta ändå. Allt som inte involverar skolan är något att se fram emot.

Igår var jag även vikarie på 4 dansklasser. Så himla typiskt, min första lediga helg på väldigt länge och så blir jag inkallad på jobb. Men det var faktiskt otroligt kul och jag märkte hur mycket jag saknar att vara dansfröken. Hade min gamla 2-3:a och en av mina gamla elever kom inspringandes och kastade sig i famnen på mig. Så himla roligt att känna att man gjort avtryck i någons liv på det sättet. All kärlek från mina gymnastikelever också! Äe älskar det, känner mig väldigt viktig och jag vet själv hur det var att ha en bra fröken i den åldern. Gör verkligen mitt bästa för att vara en så bra förebild som möjligt och jag hoppas verkligen jag lyckas.

Likes

Comments

Text

Jag står halvnaken och betraktar mig själv i spegeln. Hur kan någon älska en så ful person som mig? Allt jag ser är fel. Försöker trösta mig själv genom att tänka "alla tycker såhär om sig själva, det är okej". Men inget hjälper. Det enda som jag känner glädje av att se är det enda jag inte skapat själv. Jag känner över symbolen av bläck, som kommer finnas på huden när jag är död. Känner över mina ärr på samma sätt som du känt på dem. Nu kanske någon tänker att jag självskadat, men det är inte mer intressant än att det är skorpor som blivit kliade på gång på gång tills blodet forsat. Jag tittar en sista gång på min spegelbild innan jag slänger på mig några kläder. För att täcka. Jag är inte dum, jag förstår att man inte mår bra av att göra såhär. Leta efter fel jag inte hade sett om jag inte betraktat mig själv ingående med kritiska ögon. Det händer inte ofta, men det händer. Och när det händer finns det inte mycket annat jag kan tänka på.

Jag står halvnaken och betraktar mig själv i spegeln. Hur kan inte fler personer älska en sådan gudinna som mig? Jag till och med dansar runt, försöker få en bra överblick över allt samtidigt. Men det är svårt när allt är så fantastiskt fint. Jag förstår att det inte är fysiskt möjligt att få en bra överblick, jag får välja vinkel och betrakta det vackra ett tag för att sedan byta. Vända på mig lite, inte för mycket, då kanske jag missar något. Det får ta den tid det tar, det är jag värd. Har jag inte tajtat till mig lite ändå? Kanske inbillning, men det spelar ingen roll. Tycker ändå jag är finast i världen. Kameran kanske inte tycker samma, men det är en liten petitess i sammanhanget. Drar lite med handen över mitt lår och den andra över mitt hår. Håret jag så länge tyckte var dött och trist, sprudlar med färg. Just i detta ögonblick, är det det finaste håret i världen. Låren som så länge varit för stora har plötsligt blivit världens mest välformade lår. Nästan som att Gud trodde det fanns någon slags skönhetstävling för lår och tänkte "de här låren, de ska vinna varenda jävla år". Kanske det finns en sådan? Måste kolla upp. Men inte nu, dessa ögonblick kommer inte ofta och det gäller att ta vara på dem. Men fyfan va fin jag är.

Likes

Comments

Allmänt

Bild på min absoluta favoritpeeling som jag även instagrammat om! Kolla in det här.

Okej. Allt som har kunnat gå fel denna vecka, tror ni inte att det har gått fel? Låt oss lista allt, så får vi se om det är så illa jag tror eller om jag är en drama queen.

 • Jag har råkat köra sönder pappas bakljus.
 • Jag blev stoppad av polisen och hade varken körkort eller någon slags legitimation med mig.
 • Lovisa var dum.
 • Alla tåg var inställda när jag skulle in och fixa naglarna i Malmö, så det blev inte av helt enkelt.
 • Började gråta på pågatåget samt centralen i både Lund och Malmö.
 • Har försovit mig nästan varenda dag vilket har gett mig en dålig start på varenda dag.
 • Har bråkat med folk jag tycker om.

Så, vad säger ni? Ganska pissig vecka. Och för att toppa allt så ska jag imorgon vikariera på 4 danslektioner, när jag egentligen skulle ha min första lediga helg på väldigt länge. Där får jag dock skylla mig själv som tackade ja, men min karma måste faktiskt höjas lite.

  Likes

  Comments

  Allmänt, Teater, Vardag

  Från när jag och Lovisa var ute och vandrade i naturen. Väldigt bra sätt att bara få rensa tankarna och umgås. Vädret var urtjusigt! Och nu har det börjat kallna till igen. Just när man trodde våren var på ingång. Vandringen bjöd på många fina tankar om framtiden och troll. För självklart spanade vi efter troll när vi befann oss i en riktig trollskog. Nordiska väsen är något jag fascineras av väldigt mycket, gillar att leka med tanken att de kanske kanske finns någonstans bland oss. Är det löjligt? Känner mig lite löjlig, men samtidigt hoppfull. Jag menar, vem vet egentligen.

  Tänker mig att det är som i Spiderwick. Ni som vet ni vet. Ni som inte vet, se den! Men den bygger iallafall på att massa väsen finns runt omkring oss, det gäller bara att veta var man ska titta. Ibland kan en magisk sten hjälpa oss ;)

  Jag var i Dalarna med ensemblen för föreställningar för några helger sedan. Väldigt kallt, annars gillade jag det! Jättesöta människor och engagerad publik. Denna texten hängde på en av väggarna i hotellrummet. Gillade den. Nu är det inte många föreställningar kvar. Spelar sista helgen 1 april. Sen jäklar ska jag ta vara på varenda helg och bara njuta av tillvaron. Finns snart inte mycket tid kvar till det. Åh och förresten, ska på utbildningsvecka i Nederländerna för ett jobb i Italien.

  Likes

  Comments

  Mest lästa