Det ska börjas i tid...
Syskonen Holmström hjälper till med julgodis - moster & mamma färdigställer & pappa & morbror Dennis provsmakar!!!

Allt är i sin ordning mao!!!

Dagens skörd blev knäck i olika smaker, Rocky road, pepparmintpraliner doppade i choklad & täckta med hasselnötter och cornflakescrunch!!!!
Ja, om sanningen ska fram gjorde vi nån hallontryffel också men den joinar trekammarbrunnen nu!!

Man kan inte vatopp alltid... De kostar för mkt!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

December är här... vi har nått ända till den 8e idag!! För 1v sen gjorde hon det igen - VärldensBästaMoster kom med en paketkalender, till barnens stora förtjusning... Det är kul iår för de 2 stora förstår innebörden av kalender ett annorlunda sätt. De kollar tv morgonen, öppnar tillsammans med lucköppningen där. Letar sen upp sina andra kalendrar & öppnar de - väldigt noga med hur siffran för dagen ser ut!!!

Det har gått 8 dagar av December, vi har hunnit med dop, vi har hunnit med kalas för barnens kusin, vi har hunnit med kräksjuka, vi har hunnit med promenad, vi har hunnit med att ha icabilen här, tiden går fort de gäller & dra nytta av dagens alla timmar...

Nu håller vi fredag...
2 av 3 barn sover...
Katten joinar oss i soffan...
Helgen börjar bra!!!

Likes

Comments

men vad gör de om 100år...
Idag har det varit den där mysiga dagen, som inträffar 1ggn/år... Dagen då familjen plockar fram adventsstakar, julgardiner, filtar, kuddar och putsar fönsterna (ja de görs kanske nån gång mer om året)...


Nästa helg är det dop för lillebror på lördagen & på söndagen kalas för barnens kusin! Sen var den helgen gone-därför blev det redan!!! Och för mig som är 120% mammaledig är det så mysigt med allt rött, alla ljusstakar & allt julemys på radion!!

Den snygga RENEN som det tydligen ska vara, fick jag av älskade TantPetra... Hon kom & tänka på mig när hon såg den... Undra vad vi har för likheter, mer än att vi båda skelar?! Fula men söta på samma gång... Håriga...

Ja vad de än må vara så har Mr Ren fått hedersplats hos oss & ska tillsammans med ljuspyramiden lysa upp julen 2017 hos oss!!!

Likes

Comments

5v till julaftons kväll...
För 3månader sen... just idag... föddes lillebror... 3månader - 1/4år... vänta vad hände där?!?!
Om 5v, när det är julaftons kväll - då är lillebror 4månader & 12 dagar... nästan 4.5 månad... OJ.

Idag har strl 56 åkt ut från garderoben & 62 tagit plats... Det var med en tår i ögat jag sorterade ut favoritplaggen & resten ska säljas... Mina små är inte så små längre... alla åldrar har sin charm, det är & har varit med de andra också - tuffast att sortera bort 56, första steget från bebistiden...

Man inser att man har 2 stora & duktiga barn också när de klär sig själv för att springa ut på åkern för & hämta pappa till frukost.
Varselkläder är ett måste för att pappa ska se reflexerna får jag höra... undra hur många gånger de hört de från mig...!

Likes

Comments

Kärleken mellan dessa 3 holmströmare är oslagbar... de två stora håller på att halvt slå ihjäl varann stundtals men nästa stund håller de varann i hand när de går ut till sin pappa, eller med tindrande ögon frågar om de får gå ut & hoppa i vattenpölar...

Kärleken till sin lillebror är också bedårande...inget ont som inte har något gott med sig, nu kan både storasyster & storebror hjälpa till att ge lillebror mat... en stund där de bara är de 2, med övervakning givetvis, men där de 2 stora får känna sig stora och får ett ansvar! Återigen, barn gör inte som vi säger - de gör som vi gör!

Kreativiteten har flödat här idag... Gjort frukost till 5 dagar framöver (om inte barnen får upp ögonen för de för då är de inga 5 dagar)... Lagat pastagratäng med kasslersås, gjort chokladmousse till eftermiddagsfikat och slutligen gjort en ny omgång ingefära/citronshot OCH kvällsmat som idag blev ugnspannkaka m. bacon till!!!

Vart kom all denna energi ifrån?!
Måtte den stanna!!!!

Likes

Comments

Fredagsmys... alla firar vi de olika! För oss innebar det, just idag, att bygga bo & hitta mat till en snigel som Ellinor hittat & gick & sjöng "lilla snigel..." för...

Några minuter senare så kommer Bertil, barnens idol!! Tömde trekammarbrunnen och sen fick Edvin åka en runda!!!

Redan här är fredagen gjord för Edvin... och som pricken över i:et fick han va uppe länge - lyckan är mer än gjord!

Vi avsluta kvällen innan kvällsmat ute i verkstan... där fantasin aldrig tar slut...

Trevlig helg!

Likes

Comments

...som 3barns föräldrar...
Det är galet vad tiden går snabbt. För 2 månader sen låg vi på Helsingborgs BB med en nyfödd liten krabat hos oss. Nu är han 2 månader "ung", 5.32kg bastant och 61.5 långa cm...!! Och alldeles alldeles perfekt!!!

Givetvis firades han med tårta idag... och vetefläta!!!
2a tårtan av 12!!!

Likes

Comments

en viktig dag... det finns en anledning till att baka!! Edvin hjälpte till med degen-Ellinor tog då en välbehövlig powernap på soffan. Hon väntade på moster - för de skulle baka bullarna! Sagt & gjort, moster kom & bullarna bakades... Under jästiden slängde mamman ihopa pasta carbonara!

Onsdagsfys före onsdagsmys... Barnvagnspw i Snärjet med Jenny i förmiddags!
Skadar inte för kroppen att röra på sig! även om det inte blev mycket till onsdagsmys då den glutenfria kanelbullekladdkakan smakade "mindre bra" (läs fy fan) och en tugga kanelbulle va ok... andra tuggan hamnade i soporna... det var/är inte så gott längre, speciellt inte när man vet hur man mår om någon timme... Så ett äpple - de sitter alltid fint och det fick det bli även ikväll!
Så... onsdagsfys före tänkt onsdagsmys som inte blev av!!!!!

Likes

Comments

Välkommen oktober... Välkommen höstenriktigt... Välkommen årets tionde månad...

2 oktober idag!
om 10 dagar blir lillebror 2 månader... Hmm... jag tror jag börjar bli äldre - för gammal é jag (nog) inte än!!

I lördags blev lillebror 7veckor - 7 veckor med 3 juniorer i familjen... 7 veckor med mycket känslor... 7 veckor sen 4 blev 5...

I fredags var det 7 veckor sen de pressade hösilage 2a skörden... i fredags pressade de klart hösilage 3e skörden... komiskt att det kan inträffa samma veckodag men 7 veckor senare... väckte mycket minnen sen den 11 - 12 augusti!!

I torsdags förmiddag var jag & Jenny ute på en barnvagnspw på 5.5km...
Jag lovade då mig själv att gå minst 1 gång hemma också innan nästa veckas pw skulle gå av stapeln...
Att tänka sig denna pw är inte svårt - att komma ut på den är svårare... inte fysiskt utan psykiskt.
Men...idag tog jag tag i mig själv, tanken att "jag skulle kanske gå min runda" slog mig & jag bytade om direkt... Och ut - 4.3km senare kom jag in igen! klart nöjd med att jag kom ut - hur svårt kan de va!!!
En gång (för längesen känns det som) var pw en naturlig del av vardagen... Dit strävar jag nu - men målet är fortfarande minst 2pw/vecka!!!
Den träning som blir av är den bästa!

Likes

Comments

...när hjärnan övervinner ögat vad de gäller mat, då blir det också resultat på vågen... Igår stod den på -1.1kg!! "bara 8.6kg kvar till första delmålet!!

Igår kväll var jag "back in business" igen! Servering på 25+30+30års fest! Underbart...!!!

Ny dag nya tag idag - igår blev det god mat... Gubbröremackor till förrätt... grillad gris & sallad till varmrätt...

Tur jag inte jobbar varje dag!

Likes

Comments