Igår kom det två sms... i det första stod de "ditt paket från.... Finns på ica"... i det andra stod det "ditt paket från.... Finns på ica"!!!

Lycka att köra ner & hämta hem 2 paket - ca 1400 fattigare MEN så mycket rikare!!!

2 par tretorn Stövlar
2 skalset till barnen
4 fleecejackaor
1 keps
1 bpmberjacka till ellinor
2 tröjor t ellinor
1 tröja till edvin
och lite presenter till ett litet barn som bör titta ut inom kort - Sparven vi väntar på dig!!!

skönt, nu är barnen klädda för vårens fin & fulväder!!
jag kan mao slappna av, hade en släng av dåligt samvete i torsdags när jag lämnade barnen & visste att de bara hade overall på förskolan & de va 6 grader varmt & varmare kändes de som de skulle bli! Men, som vi alla i Skåne vet så vände det fort & snön (som fortfarande ligger utanför fönstret) var ett faktum!
Tack vädrets makter - nu får de bli vilket väder det vill!! Barnen är rustade med allt de kan tänkas va (tror jag)!

Likes

Comments

Idag tog jag & barnen mysledigt... Bara för att vi kan, bara för att det kändes rätt! Pappersarbetet som skulle gjorts idag-springer inte ifrån mig... Det kommer fler lediga timmar att göra det på!!

Så idag är vi hemma, vi tittar på tv i pyjamas & bara myser & är... ja, nästan iaf. tvättmaskinen e nyss klar, det ska läggas in tvätt & vikas tvätt men de är bara parenteser för dagen! prio 1 är att mysa, sen när pappan i familjen kommer hem & slutat jobba e de dax att julpynta!!!

en riktig mysdag mao!

Likes

Comments

på 4.5år så är vårt sovrum tomt, tomt på spjälsäng, tomt på nästa säng & tomt på barn... Edvin & Ellinor har from idag fått sina rum klara-ja Edvin har ju bott där länge men from idag flyttade Ellinor in på sin sida... Det är tomt, och då ska jag ändå bara "natta barnen" nu... Det är med skräckblandad förtjusning som jag börjar inse, barnen börjar bli stora. Ellinor har släppt blöjan & Edvin har idag varit på sitt första barnkalas... de bor nu båda i sina rum-vårt sovrum är ett sovrum & inte ett barnrum... lustig känsla-eftersom vi 23 december bott här i 5år & haft spjälsäng/barnsäng här sen april 2012 ... så känns detta främmande! Men ändå så mysigt.

Likes

Comments

...Världens Bästa Moster, hon ville komma med en överraskning idag... om hon fick fika!!
Klart... fika finns de alltid här på lilla godset!

16.30 kom hon, med överraskningen som var... En paketkalender till båda kidsen - 48 paket - behöver jag säga att lyckan är gjord, spänningen är på topp & tacksamheten STOR!

vilket tålamod, vilket pilleri...
VBM har utan tvekan fått vår mammas pilleritålamod...

Så imorgon, om 2h & 39min är det alltså officiellt december... Det är officiellt snart julafton... Och vet ni, jag har 7 arbetsdagar kvar av detta året!!! varav en är 4.5h så för mig är det 1/3 arbetsdag så egentligen bara 6,3 arbetsdagar kvar...
Nån som kan kontra den - ja nån som jobbar ! ingen mammaledig eller annan typ av ledighetskomité!

Likes

Comments

...som blir av är den träning som är bra! Jo tacka fan för de, det är sant!

Klassikern, ja inte den riktiga men Icas klassiker är jag med i, 30km pw/jogg/löpning innan 18 december... Jag ligger just nu sist av oss 3 som genomför... Men idag var det rätt dag för o starta-rätt dag för att ta den där pw på 4.8km.. rätt dag att inse att Emma, du behöver nya tights om du tänker gå/jogga ute i denna kylan!

Så förutom en nöjd dam pga motion så är det en nöjd dam som just klickat hem "warm tights" så nu finns ingen återvändo! det fick även följa med hem lite kläder t barnen & 2 par vantar & 2 pannband!

ibland kan de bli dyrare än man tror att natta barn!!!

Likes

Comments

...varje gång vi är i en affär så skyltas det med lussekatter nu... Edvin står o tittar o säger varje gång mamma jag vill ha "tyvärr kan du inte äta dom..." Det har han fått höra för många gånger nu - så nu fick hans mamma, husmor, göra slag i saken & baka så han kan äta...
Efter, ja ni läste rätt, efter middagen idag så fick han en (ja tom två för Ellinor orka inte sin efter all deg hon krängt). efter 1 tugga säger han "de var gooooda mamma"!!! Det värmer - klart han också ska få käka lussekatter.

idag blev de 1 sats kanelbullar & 1 sats saffransnurror med fyllning av mandelmassa/smör/socker & även vit choklad/smör/socker...

Luktar ljuvligt i huset nu... Häromdagen lukta det pepparkaka efter min granolatillverkning - idag saffran!!! det e de lilla som gör de i vardagen säger de som tror sig veta...

Jag håller mig till att lukta - och till min glutenfria granola.
det luktar ljuvligt-det luktar på ren svenska sjukt gott...
men efter att ha varit dålig/orolig i magen 1v efter smörgåstårtan förra onsdagen så ska jag inte plåga mig själv.
Jag njuter av att se att folk som smakar godkänner de... Tänker inte ens provsmaka till jul - det är inte värt det...

Likes

Comments

...är det dax att ta fram kläderna, som egentligen är totalt onödiga att köpa - dom egentligen kunde fått hänga kvar i affären, men som lockar denna klädmamma att handla...
Kläderna som påminner om den mysiga tid som är framför oss - om allt rött/ljus/gran/mys/klappar/tomte och förhoppningsvis snö!!!

Det är även speciellt att varje år fota barnen & göra julkort... Det blir svårare & svårare, men även roligare & roligare...
Även dessa kläder är egentligen fullkomligt onödiga, men ack så fina & mysiga!!

Det är helt klart en mysig tid vi har framför oss... Det är med glädje jag "bara" jobbar 2 dagar/v under denna tid... Det är med en längtan jag väntar in nästa helg - då hela familjen fixar hemmet adventsfint med stakar i fönsterna & julgardiner i hela huset, nyputsade fönster & framförallt julmusiken flödar, glögg & lussekattsfika!!!

mindre än 5v kvar till julafon, om 6v idag är det 2017....

passa på att njuta & leva här & nu... snart lägger vi ännu ett år tilö handlingarna

Likes

Comments

Nu är barnen officiellt redo för vintern... Deras mamma har hittat fram overallerna - bästa outfiten på förskolan! Hemma har de jacka/termobyxor! Vinterskorna är köpta, vantarna (x antal par), allting är namnat! Nu ska det bara tas med till förskolan - sen är jag lugn! det kan snöa, det kan regna, det kan blåsa... Att veta att barnen inte blir blöta & inte fryser-det känns finemang!

Att läsa "vinterkläder köpes - dagisskick" får mig att få utslag... vadå dagisskick-vadå det behöver inte vara så bra skick, de ska ha de på förskolan... När skärpning gott folk - det är på förskolan kvalitén ska vara - hemma kan du alltid gå in & byta eller gå in istället, men på förskolan ska barnen va varma & torra & känna att utelek är något kul & givande - inte något kallt & blött & tråkigt!

Likes

Comments

...när man kan använda sin bh sen gymnasietiden - den dyraste bh jag någonsin köpt, till balen, passar igen.. studentbalsbhn-jisses, det fanns inte på kartan...

...när man kommer i ett par byxor som man senast använde 2013... och de känns tom lite stora..

...när man känner sig bekväm i det mesta man tar på sig...

...när kavajen man köpte innan barnen kom till passar igen...

...när envishet ger resultat & ingen är nöjdare än jag...

JAG KAN - JAG VILL- JAG SKA!!!

Likes

Comments

30maj 2005 - studentpresenten blev hemkörd på gårdsplanen...
1juni 2016 - studentpresenten gjorde sin sista resa...
2november 2016 - det sista tömdes i UAM, nu ska han skrotas.

Min första bil - min studentpresent
Jag var första ägaren - bilen var ny
Jag blev enda ägaren - bilen är nu skrot
Pga ett rådjur modell större som kom ivägen för mig & UAM en sen onsdagskväll, den 1juni.
UAM gick inte & laga, han blev utdömd!
Känns ändå bra, när jag tänker efter, UAM blev min, bara min & sen ingen annans!!!

Det är som man säger, det som hänt i UAM, stannar i UAM...
UAM & ja, i vått & torrt i med & motgång - vi har upplevt mycket ihop!!!
The one and only UAM - vila i frid!!!

För att ersätta UAM, vilket inte är möjligt, men en bit på vägen kanske...
vad sägs om Opels nya-MOCCA...
Kaffe - bil - ja de kan ju bara bli BRA!!!
...tål att tänkas på...

Likes

Comments