Header

En period av en fylld vardag har fått bloggen att stå still. Eftersom min vardag gått åt att ordna upp mitt liv har jag lagt fokus på kärleken den lilla tid som blivit över. Nu när kärleken återigen är slut, som vi pendlat har jag tid att lägga fokuset här. Tror att detta kan vara till något positivt för oss båda, när sorgen väl har lagt sig. Just för tillgället känner jag sorg och olycka, om en vecka kommer jag endast vara irriterad för att han inte kunde säga något i tid, att jag slösat så mycket tid och energi på något som tydligen aldrig var hållbart. Efter detta kommer jag fokusera på mig själv ett tag, det känns som det är välbehövligt efter alla år i relation, man behöver ingen man för att vara lycklig!

Senast igår var vi lyckliga, vi skratta och kysstes, att det kan ändras till att inte ens få en morgonpuss och innan man ens vaknat till liv inse att vardagen har förändrats igen. Det var inte vad jag vänta mig när jag vakna. Vi har haft våra bekmmer och jag hade planerat dagen till att visa min kärlek, då jag tydligen inte visat det nog. Men jag borde anat att man inte ska vänta för länge, det är för sent.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det där med psykisk ohälsa, de är min kropp expert på, och då menar jag inte att hantera eller bearbeta. Min hjärna brast i funktion för cirka två år sedan, & min kropp börjar snart likaså. Jag blev en människa jag inte vill vara, en människa som accepterar precis allt, ända in i bristningsgränsen. Jag lever mitt liv utifrån andras behov, inte mitt eget längre. Men hade jag bara prioriterat mig själv hade jag inte heller haft de människor jag har i mitt liv. Jag har en syster som accepterar mina brister, en arbetskamrat som oftast får agera psykolog och en fejkad sambo (herr bacon) som förtvivlat försöker förstå mig, iallafall av den uppfattningen jag har fått. Men jag blir aldrig nöjd, det är alltid negativa tankar i mitt huvud, och för tillfället beror det på en bestridan jag arbetar med, en familj som kan vara krävande och föredetta vänner som inte har annat att roa sig med än att skapa nya konflikter och drama. Min kropp är aldrig pigg, bortsett från när herr bacon kommer och myser sig ned, kaffet ger ingen verkan längre, när jag väl får ned mer än en klunk innan illamåendet sätter fart.  Det är tillfällen som dessa man är glad att man har en "sambo" som försöker få en på bättre humör, som försöker få en att fokusera på annat. I alla I-landsprblem känner man uppskattning för de små sakerna.

Likes

Comments

Idag är en dag som brukade firas, det är min ängels födelsedag, tyvärr för min moster även hennes födelsedag.

De sista sex åren har jag fortsatt fira denna dag, dock inte på samma sätt som tidigare, förr slog vi klackarna i taket eller roa oss på andra sätt, nu dricks det jägermeister, tändas ljus och torkas tårar. Tre saker som påminner mig om min älskade Maria är Jägermeister, Manga och Charlotte perelli - Tusen och en natt. Det tre sakerna får mig lycklig och gråtfärdig på en och samma gång.

Jag minns när vi var på en finlandsfärja med min familj, ett av dom minnen jag och min syster ofta brukar ta upp när vi har lite nostalgikvällar. Vi var självklart allihopa ute på dansgolvet med alla pensionärer, när charlotte perelli kommer upp på scen och sjunger just vår favoritlåt. Vi av lycka och med riktigt starka röster håller samma ljudnivå som henne, något som man kunde på hennes ansiktsuttryck se inte uppskattades.Det minnet har vi skrattat åt tillsammans flera gånger, och att de idag endast är två som minns är för mig fruktansvärt, hon borde inte varit den som lämna oss.

Jag minns att hon var den som på fest alltid tog med sig en stor flaska jäger, något som imponerade flera, jag kan ännu inte förstå hur hon klarade av att endast kunde dricka det och så myvket utan att må dåligt. Min styvpappa var och fortfarande är chockerad och imponerad på att en kvinna i hennes ålder klarade av att dricka whisky utan att grimasera, jag och min syster valde alltid att skölja bort smaken snabbt och skrek av förtvivlan hur äckligt det var.

Hon var den finaste människa jag mött, och med den vackraste själ någonsin, så godhjärtad. Hon hade kunnat göra underverk och hon hade utan tvivel hjälp många människor om hon inte hade fått lämna oss så tidigt. Hon kom verkligen in i mitt liv som en ängel skänkt från ovan, gjorde mitt liv till det bättre, för att sedan lämna mig ensam kvar med sorg men många glada minnen, och det är just på grund av det som jag har svårt att släppa taget.

Och jag kan säga att jag är hellre ledsen och sörjer idag än att aldrig fått möta henne. Jag får istället vara tacksam för den tid jag fick med henne.

Gratulerar på födelsedagen min älskade ängel.

Likes

Comments

Alla blir vi vuxna någon gång, och så har även större delen av vänskapskretsen. Man växer ifrån varandra, går från vänner till bekanta och ses till vissa speciella helger. Det är narturligt, men som ett antal gånger tidigare nämt tycker jag inte om förändringar. När man blir äldre och människor blir allt mer vuxna och vardagslivet kräver mer av en så ärker man också av vilka som är ytliga vänner och vilka som är av riktig vara. Man behlver inte umgås eller prata varje dag, men för den riktiga varan kan all tid i världen gå innan man ses, men ändå agerar man som det var igår. I fredags la jag och en vän märke till hur vår umgängeskrets förändras, hur folk växer upp eller möjligen har hittat andra nöjen, valt sida eller tröttnat på dramatik. Eftersom jag i fredags mådde bättre om ändå bara för en stund valde jag att umgås med en vän som hade behov av sällskap, vi blev fler och några öl senare och jag hamna på strömpis med herr Bacon & några andra vänner.

Jag har tidigare bestämt mig för att hålla mig borta från alkoholhaltiga drycker och krogen, men det är lättare sagt än gjort. Jag valde att istället minska och lära känna mina gränser. En kväll i veckan om jag känner behov och aldrig när jag känner att min psykiska hälsa inte är på topp.

Jag är dock glad att min vän hörde av sig och ville umgås, jag har verkligen saknat hennes sällskap och positiva energi!


Likes

Comments

Söndag innebär städdag,  en rutin jag haft sedan jag flytta till en egen lägenhet utan sambo.  Sedan jag flytta till norr har det även blivit en rutin att borra på söndagar, kan bero på att mina städdagar alltid eskalerar och blir att hela lägenheten ska ändras.  Likaså idag.  Jag blir attans aldrig nöjd med mitt hem, flyttar jag på en sak förstörs den lilla perfektion jag har och det slutar med att minst tio andra saker får byta plats.  Just för tillfället har jag herr Bacon placerad i badrummet för att hantera disken (stopp i avloppet, lägligt nog), jag själv är placerad på balkongen för en rökpaus.  Armarna börjar domna bort att alla lyft och borrade hål, men jag får iallafall till resultat. Bara halva lägenheten kvar,  och tidspress!

Likes

Comments

Det verkar som mitt konstanta illamående och huvudvärk är relaterat till stress, något jag förmodligen får lära mig leva med. Jag älskar att stressa, jag känner mig lite mer levande då och de skapar en känsla av effektivitet. Jag vill inte vara en soffpotatis som latar mig, jag vill hinna precis allt, något som inte fungerar idag då min kropp inte längre hinner med. Har tidigare fått klagomål över att jag stressar för ingenting, finns de inget så skapar jag något att bli stressad för. Jag är uppvuxen i en familj där allt går lite för långsamt till en början så det alltid slutar med stress, en mamma som alltid har flera bollar i luften samtidigt och en syster som alltid har något på gång. Min kropp säger att jag måste ta det lugnt, men min hjärna säger att om jag tar de lugnt måste jag blir stressad för att jag tar de lugnt, man hinner ju inget då.

Jag har iallafall minskat på pressen med herr Bacon, det handlar om att ge och ta. Han har nu insett att vi måste släppa allt gammalt groll för att ta oss vidare i relationen. Det är en sån fruktanvsärd lättnad, en tyngd som släppts från mina axlar. Nu kan vi äntligen njuta av varandra, så länge jag bara delar med mig om mina känslor med honom. Jag kan förstå hans oro, med tanke på min bakgrund.

Något som får mig extra stressad i vardagen utöver jobb och allt kaos som ockuperar mitt liv är mitt hem. För att känna lugn måste mitt hem vara städat och se ut precis som jag önskar, något som jag aldrig lyckas med i mer än en vecka, Jag möbelerar om eller flyttar lika ofta som andra byter underkläder. Utöver alla stora förändringar i mitt hem (man har inte ekonomi till alla förändringar som önskas) så småplockar jag, detaljerna gör stor skillnad, iallfall för mitt mående.

Sedan det senaste inlägget om mitt hem så har hallen fått en lätt makeover, förbättring?


Nya foton och fler ramar kommer ordnas i nästa vecka, därav har energin till att ordna väggen inte lagts som prio.

Likes

Comments

Just nu räknar jag ned dagarna tills jag får träffa kuratorn, jag är livrädd och uppspelt på samma gång. Jag tror jag dock lyckats skapa mig ett sken av att detta kommer göra underverk, en mirakelkur för mitt måeende, något som inte stämmer. Det kommer att ta år och dar för att klara upp allt trassel i min hjärna.

För tillfället kretsar allt i min hjärna kring mitt val av realtion, något som jag ännu inte kan besluta om det gör mig gott eller ont. Skulle vi komma fram till att detta inte fungerar för oss, att båda ska känna ångest, oro och olycka trots de starka känslorna för varandra så skulle jag vara själv, något jag förmodligen borde varit innan jag återigen inlett något nytt. Jag känner att jag idag inte är tillräckligt psykiskt stabil för att straffad för tidigare misstag, inte dagligen iallafall. Jag kan inte hantera misstron eller pressen att tänka på precis vad jag gör eller hur jag skriver för att ingen ska misstolkas. Jag vill egentligen bara vara mig själv, och jag vet nu vad jag menar när jag säger att jag vill ha en enkel relation som jag haft tidigare, jag vill ha frihet. En relation med frihet är något man uppskattar, något som håller, och jag menar då inte frihet som i en öppen relation, utan frihet att få vara sig själv, att den andra vet hur älskad den är, att det alltid är den man saknar, tänker på och kommer hem till.

Just idag är jag känslosammare än vanligt, allt blir lite större än det annars är. Jag och bacon har som vanligt "bråkat", vi missförstår och misstror varandra konstant. Ibland måste man chansa, hoppas på de bästa & ge fan i tidigare erfarenheter. Efter en diskussion har vi nu kommit överens om att vi ger de ett försök, han får ta chansen att lita på mig, att man inte kan straffas för saker som kan ske, utan endast saker som sker. Jag måste visa honom att det är han jag vill vara med, han har inte riktigt fått in det i sitt huvud, trots allt tjat från mig.. Ja menar man tjatat ju inte på någon obefogat? :)

Likes

Comments

Idag är det 6 år sedan du lämnade oss, även om jag nu var ovetande en dag om att mitt liv hade ändrats. Det tog några år att få vardagen att fungera, idag kan jag utan gråten i halsen prata om Maria, men jag kan fortfarande inte lyssna på "tusen och en natt" eller "i want to break free" utan att fälla en låt, jag kan inte besöka hennes grav utan att en obehaglig känsla i magen av saknad, sorg och tanken att jag kunde gjort mer.

Jag minns inte längre hennes skratt eller hur hon pratade något som verkligen var speciellt, men jag minns hennes begravning som det var igår. Innan begravningen hade min mamma, mormor och morfar fått ordna både ett stort hjärta av vita rosor (ist för krans), och rosor att lägga på kistan. Morfar hade gråtit när de besökte blombutiken och förklarat att hans enda barnbarn nu gått bort, för att förklara har min morfar 16 barnbarn och maria var inte en av dem dock möjigen känslomässigt.

Jag minns hur de första snöflingorna fall fast att det bara var oktober månad, och hur jag verkligen hade fel klädsel för jag på morgonen inte kunde förstå att jag skulle ta farväl av den käraste person jag hade, min trygghet, min vän, min själsfrände. Det skulle ju alltid vara vi, det skulle vara vi i ett hus tillsammans med alla dina barn som skulle bära de konstigaste namnen jag någonsin hört och din man i en lång (enligt mig ful) skinnjacka. Men ibland blir inte allt som planerat. Jag skulle istället få ta farväl, farväl av den vardag jag haft sedan jag var 13 år gammal. Vi var placerade längst fram i kyrkan, vi tillhörde enligt hennes mamma familjen, vi var Marias extra familj, dem hon firade julkvällen med, dem hon åkte på semester med och dem och var hos dagligen. Hennes syster satt placerad brevid mig på främsta raden, vi grät ikapp med varandra och försökte trots allt trösta varandra medan vi satt där och stirrade på den svarta kistan som pyntades av hennes böcker och en bild från balen. När kyrkklokorna tystnat började man höra toner, jag har aldrig tidigare hört Queen - i want to break free i en så mäktig version som då. Sen den dagen har jag inte kunnat lyssna på låten utan att tänka på just den dagen och hur mäktigt det var att höra låten i Nikolai Kyrka. Prästen som höll i begravningen kände Maria, han hade varit vår präst under konfirmationen och jag minns att han även ämnde när han talade framför oss i kyrkan, han prata om hans intryck av den underbara Maria och för att citera "hennes vän som inte alls ville gå till kyrkan, men maria tog med", det var jag. Även lejonkungen spelades fint i kyrkan, det fanns inte en tvekan om vem vi tog farväl av, begravningen var nämligen precis som hon.

Det sista jag minns är hur benen skakade och hur jag till slut inte kunde känna av dom när jag skulle placera rosen på hennes kista, känslan är obeskrivlig och jag ville aldrig någonsin behöva känna den känslan igen.

På grund av denna upplevelse har jag skapat min egna religösa tro för att överleva. När man föds bestäms den dagen man ska dö och det finns ingen anledning till det, vi får helt enkelt acceptera att livet inte är föralltid.

"some people come in to you life, and you just know you will never be able to replace them if they left"

Vila i frid min älskade.


Idag är jag sjukskriven från jobbet, precis som igår. Det är inte på grund av sorgen även om det passade bra att stanna hemma i samband med det, hade inte kunnat tänkt att detta skulle ta så hart på mig efter 6 år. Jag har dock fortfarande mitt illamående och huvudvärk som inte släpper, trots tabletter mot illamående som alltid fungerat förut.

Så idag blir mina enda ärenden att ringa läkaren (enligt kontakt med vårdcentralen) och besöka Marias grav med familjen.

Likes

Comments

Precis som många andra trycker jag ned alla känslor, jag vill inte påminnas av upplevelser som skapar en obehaglig känsla i magen och framkallar tårar. Det kallas minnen, oavsett om dom är glada eller sorgliga skapas ofta den där känslan av olycka. För att bearbeta sorgen ska jag nu i den mån jag minns berätta om en av de hemskaste dagarna i mitt liv.

Det hela inträffade för 6 år sedan, den 22a September, en dag gick jag ovetande om att mitt liv redan hade förändrats för all framtid. Som en helt vanlig dag vaknade jag sent på förmiddagen, jag tog mig till arbetet som för tillfället var ett telemarketingföretag, trots de dåliga arbetstiderna (12.45-21.00). I det stora hela trivdes jag med min vardag, min bästa vän kunde jag alltid se genom mitt fönster in till hennes, min familj hade bra stämmning och jag tjänade pengar, det enda som störde mig var min dåvarande pojkvän som jag varit tillsammans med i över 3 år och just för tillfället var på och av, för att vara ärlig mer av, men det fick jag veta i efterhand.

Arbetsdagen flöt på som vanligt, många samtal, rökstunder och konstant facebookande. Jag kunde bara se fram emot kommande helg då min vän snart fyllde 20 år, jag älskade henne och jag älskade att partaja, kunde det bli bättre? Hon hade någon dag innan berättat att hon skulle köpa en katt, som hon längtat! jag minns hur lycklig hon var, hon hade velat ha en så länge jag känt henne (7e klass), och jag var oerhört avundsjuk då vi för tillfället bodde in lägenhet där husdjur inte var tillåtet. Hon hade smsat att hon ville låna en kattbur, då vi tidigare haft katt, vi skulle ses någon av de närmsta dagarn, vilket för mig i efterhand låter helt otroligt, vi brukade ju ses varje dag i annat fall, men skola och jobb hade tagit över lite av vår fritid.

Vid klockan 6-7 på kvällen ringde mobiltelefonen, det var hennes mamma i luren och jag minns att jag genast fick en olustig magkänsla, något stod inte rätt till för hon brukade inte ringa mig. Hon bad mig och komma över, jag föklara att jag inte kunde komma fören arbetspasset var slut, vilket fungerade för henne. Jag hörde gråten i hennes hals, något som genast smittade av sig. Jag skickade ett sms till Maria att hennes mamma skrämde mig, att jag blev nervös för att något hänt, men utan respons såklart. Min inställning blev genast att jag måste gå hem tidigare, jag pausade min arbetsupgift för att gå och tala med min chef. Nervöst förklarade jag det som inträffat och förklara att något inte är rätt, något har hänt, jag måste hem. Min hef och mina arbetskamrater skämtade lite smått och fråga om hon vunnit på postkodsmiljonären, de kunde hon ju inte för då hade mormor vunnit, men sedan sa de utan att veta att det kanske var ett överraskningskalas, något som faktiskt kunde vara sant! Jag hade den inställningen ett bra tag, medan jag smsa med min syster. Hon hade blivit kontaktad av våra gemensamma vänner som bad oss att träffa dom, jag hade redan förträngt att hennes mamma hade gråten i halsen när hon ringde, så min syster och jag hade redan inställningen på ett överraskningskalas. Såhär i efterhand kändes de väldigt löjligt, vem skulle ha det en vardag så sent?! Vi beslutade att mötas på vägen hem när jag slutade jobbet, om det skulle vara ett överraskningskalas behövde jag ta på mig strumpor, det var min enda tanke. Klockan gick och arbetet fortsatte..

Något innan klokan slog 21.00 lämnade jag min arbetsplats för att möta min syster, jag minns hur nervösa vi var över vad som skulle ske, Vi stannade vid krämaren för att möta våra vänner som försökte hålla skenet uppe men man såg hur de hade gråten i halsen och rödsprängda ögon. Vägen från ena sidan av byggnaden till den andra kändes som en evighet att gå, och jag har aldrig haft så ont i magen (om man bortser från magsjukan man får av en kycklingpizza från Rulles). Det tog en stund för mina vänner att få ur sig orden, jag och min syster upprepade samma mening om och om igen "vad har hänt!?". -Maria är död.

Jag minns min första tanke, inte kan hon vara död, det var det mest olämpliga och dåliga skämt jag någonsin hört! Maria död? det kunde inte vara en sanning bara, hur kan den mest skötsamma, ordentliga och trevligaste människa man känenr bara falla ned och dö? Man dör när man är gammal, inte några dagar innan sin 20 års dag. Min syster ringde min mamma och berätta vad som hänt, hon var ändå en i vår familj, hon var en syster, ett barn och ett barnbarn för min familj. Min första reaktion var att skicka ett sms till min chef "Hon är död, jag kommer inte till jobbet imorgon", såhär i efterhand kändes de som ett opassande och förmodligen de konstigaste sms jag skickat, men jag var i chock.

Min "pappa" hämtade upp oss i bil, han lika chockad och han kunde till och med börjat röka den dagen, det är det enda jag minns han sa. Vi tog oss till hennes mamma och systrar för att få mer information, bade få och ge tröst och förståelse, vi alla behövde vara tillsammans och ta hand om varandra.

Efter den dagen ville jag aldrig se ut genom mitt fönster igen..

Älskade Maria, du var och är min bästa vän, min själsfrände och min förebild.

Vart du än är, min vän
Vart än vägen för dig
Lova att du väntar där tills vi möts igen.


Likes

Comments

Helgen är avslutad och man är återigen placerad på arbetsplatsen fär att tjäna in dagens lön. Här sitter jag efter alldeles för lite sömn och illamåendet som hållt i sig i en vecka resluterar i att kaffeintaet drabbas. Jag har hällt upp en stor kopp kaffe och vill inget annat än att halsa hela kopen för att få snabb energi, men jag spyr av bara tanken.
Från fredag till lördag kl 12.00 har det varit sektionsträff för oss på skatter och avgiftsavdelningen. Det bjös på både lunch och middag, föreläsningar(b.la Olod Röhlander) och örebros historia på slottet. Vi fick höra våran generaldirektör tala och enhetschefer, dicka mycket kaffe och sitta på alldeles för små och närgågna stolar.
Jag såg inte fram emot detta innan, har alltid sett alla möten och annat trams som onödigt, varför kan man inte bara få jobba?! Såhär i efterhand är jag glad att det var obligatoriskt.
Fredagen avslutades på Harrys med arbetskamrater, vänner & herr Bacon, något man ångrade när klockan ringde redan vid 06.30 (även om man nu snooza till kl 07.50!).
Trots låg energinivå följde jag lördagens planering som innebar besök av syster. Middag, en box vin och oavbrutet av humor klipp på Youtube avslutade vår lördag.


Likes

Comments