Header

Gårdagen skulle spenderas till att städa, packa och se O'helga natt men det blev inte som planerat. Innan jag skulle börja sminka mig för att ta mig upp på stan så hörde jag en av kattungarna skrika i panik under soffan, eftersom den är ganska låg så kan dom komma under, men har svårt att hitta ut. Bacon fick hjälpa mig att lyfta soffan medan jag skulle hämta kattungen. Några sekunder efter att han lyfte soffan så hör vi ett kattskrik till, detta var det högsta jag hört en kattunge skrika någonsin. Jag ber honom ställa ned soffan medan jag springer i panik till den andra sidan, där sitter en kattunge som nu inte vill röra sig, han har klämt sitt ben mellan soffan och golv. I panik springer jag runt med kattungen i handen och letar efter min telefon, jag vet att det förmodligen inte kommer kunna göra mer än att avliva och att det kommer kosta mig multum för att kattungarna inte är försäkrade. Det var precis den informationen jag fick i telefon också, men trots det valde jag att åka in och vi var där på 15 minuter från samtalet. Väl där sa veterinären att han inte kunde känna en fraktur, men att det var en gråzon i svar. Han avrådde röntgen då man ändå inte kan behandla en sån liten katt och rekommendera att vi ger smärtstillande (något som också är farligt för en sådan liten katt) och ser om hen går inom närmsta två dagarna. Jag måste kolla så hen inte spyr som biverkning och äter som den ska, därför spendera kattungen hela kvällen med att mysa i min famn.
Här sitter jag och känner mig som världens sämsta djurägare, som inte ens reflekterat över att kolla alla kattungar innan jag gör något, trots att jag gjorde allt jag kunde när olyckan väl var inne.

Jag är dock positivt inställd till att kattungen kommer bli bättre då hen har ätit, inte spytt och hen har spatserar runt i lägenheten (även om de ibland är på tre ben).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bloggutmaning

Dagens rubrik var solklar för mig, ingen eftertanke behövde. Idag ska jag helt enkelt presentera "bästa julfilmen" enligt mig och jag tycker inte ens utbudet är så stort att välja ifrån (av de bra). Detta är en film jag brukar kolla på året runt och minst 5 gånger per år, den får mig att bli alldeles varm i kroppen av glädje. För den påminner om min familj, dock inte delen av flera olika partners, men kaoset dom upplever i filmen. Det är precis en sådan jul jag önskar få varje år, när inget går som planerat men vi kan skratta och vi kan ha det mysigt ändå.

Vi har alltid kaos, vi får knappt plats i lägenheten och det är alltid någon som är flera timmar sen, det blir tjafs som löser sig framåt kvällen och det springer barn runt oss. Det spelas julmusik på högsta volym och morfar tar fram dragspelet han inte kan spela efter lite för många snaps, hur mysigt är inte det?

Vill du också hoppa på bloggutmaningen eller se morgondagens rubrik så hittar du den HÄR!

Likes

Comments

Bloggutmaning

I gårdagens inlägg i bloggutmaningen frångick vi jultemat för en dag, men nu är vi tillbaka i julstämningen med dagens rubrik "Det bästa julpyntet i mitt hem".

Såhär i mörkret och kylan tycker jag om att få vardagen lite lyxig och mysig för att orka med alla måsten. Jag fyller gärna hemmet med ljus och andra skinande julpynt för att skapa den där perfekta julstämningen. Jag väljer därför att det bästa julpyntet i mitt hem är ljusstaken som är ny för i år. Denna fyndade jag på rean redan i oktober i en liten inredningsbutik som skulle läggas ned, jag tänkte ett steg längre denna gång och valde att köpa trots att det var så pass långt innan jul.

Vill du också hoppa på bloggutmaningen eller se morgondagens rubrik så hittar du den HÄR!

Likes

Comments

Här ligger jag med mensvärk trots att mensen slutade för en vecka sedan, vilket gör mig helt galen. Tur jag fick en leverans med posten.

Jag blev överlycklig nu när jag äntligen har något nytt som är intressant i bokhyllan. Jag vet inte varför jag avskyr vanliga påhittade böcker, det är få men det som jag faktiskt har läst i min bokhylla är självbiografier, Harry Potter och 50 nyanser. Har har boken ingenting om relationer eller med sexuella anknytningar att göra så tappar jag lusten att läsa klart boken. Redan vid 10 års ålder var jag som frälst i tv programmet Silikon och efter det har jag sett både det ena och det andra i samma genre, precis som de böckerna jag själv inhandlar. Jag har insett att jag både pratar mer om det och vill veta mer, all lärdom är rikedom. Så idag utökade jag bokhyllan med "män visar kuken för mig" och "hallongrottan", den sistnämnda påminner om böcker jag redan har dock men det gör mig absolut ingenting.

En av de bättre böcker jag läst på sista tiden är dock "liten handbok i konsten att bli lesbisk", den är både informerande och välskriven.

Likes

Comments

Igår var det glitterfest och trots att jag tyckte jag var glittrig så var det absolut inte i närheten av de andra, sen syns inte mitt glitter lika tydligt på bild och inte heller glittret i håret. Kortfattat så hade jag kul,det blev utgång på pitchers som avslut på kvällen.
Idag mår man dock som man förtjänar efter en kväll av vin och goda vänner, det vill säga att man ligger här bakfull i sängen och det är här jag kommer vara placerad hela dagen!

Likes

Comments

Bloggutmaning

I dagens inlägg av bloggutmaningen frångår vi julen för en dag och fokuserar på året som gått. Dagens rubrik lyder enligt följande "Det bästa blogginlägget du publicerat 2017".

Jag väljer det enklaste sättet att presentera det, genom att helt enkelt länka inlägget HÄR!

Jag valde detta inlägg som det bästa inlägget för i år då det var det jobbigaste att skriva, det är personligt och ger en stor insikt i mitt liv. Ett inlägg ifrån hjärtat om sorgen i mitt liv, en förklaring till min omgivning och en begäran om förståelse.

Nedan visas en del av inlägget.


Vill du också hoppa på bloggutmaningen eller se morgondagens rubrik så hittar du den HÄR!

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan jag för första gången fick se och ta i en död människa, det var också sista gången jag fick se min pappa bortsett från på bild. 

Istället för att kunna ge honom en ny chans och försöka förlåta alla hans brister och tidigare val så fick jag pussa hans kalla panna, skåda skalet av den han en gång var och ta farväl. Jag minns mycket väl hur jag rörde vid hans stickiga skägg som jag en gång hatade, men just på denna dag för ett år sedan så var det där stickiga skägget det finaste i hela världen. Jag fick för sista gången säga att jag älska honom, något jag gjort allt för sällan och då inte bara till honom. Man inser alltid för sent att livet är kortare än man tror, att man ska sluta älta det förflutna, ibland måste man kunna vara stark nog att ge en ny chans, innan det är för sent. Min pappa var inte alltid lätt att älska, men han var älskad.

Likes

Comments

Som jag väntat på att någon ska vilja följa med mig och sällskapa över gods drinkar och mat på pinchos, inget supa skallen av sig och vakna bakfull. Igår blev det verklighet, Ph följde med mig till pinchos och jag kan säga att det var både det bästa sällskapet och drinkarna jag kunde ha fått, maten var också god. Vi avslutade kvällen på pitchers med Marcus, bacon och jocke, lite fotboll och öl. Men en tidig hemgång och ett hyfsat nyktert tillstånd gjorde torsdagen precis lagom.

Likes

Comments

Bloggutmaning

Vem älskar inte att fika och unna sig bland julens godsaker? Därför kommer väl dagens rubrik passande såhär i början av julstöket, det handlar nämligen om "Favorit julbaket".

Det är svårt att välja bland allt som julen erbjuder enligt mig och jag bakar varje år både lussekatter, knäck, pepparkakor och Mozart kulor. Men min absoluta favorit är nog lussekatter, att få unna sig det till glögg en kall vinterdag är oslagbart!


(lånad bild från google.se)

Lussebullar (ca 30 st): ​

50 g jäst
100 G smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 pkt saffran
1 ½ dl socker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 ägg

Sätt ugnen på 225°.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm.
Häll det över jästen, kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på en mjölad bänk och baka ut till lussekatter.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och garnera med russin.
Låt jäsa ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och ställ in i mitten av ugnen 5-8 min.

Likes

Comments