Header

Min religion började skapas medans jag konsumera alkohol någon gång under hösten 2010.
Herren som har många namn och nämns i många böcker med många delade åsikter går under namnet gud för mig. Han finns även i min religion och av någon omedveten anledning som man. Man talar ofta om gud som en varelse som gör gott i världen, och med sina strikta regler i böckerna endast vill oss väl. För mig är gud god som har skapat världen, men han skapa inte medvetet mänskligheten, vi är skapade genom utvecklingen och teorin om släktet med aporna. Gud är bosatt på ett moln, han har inga möbler eller tak utan får njuta av solens strålar varje morgon när han går upp för att sköta sitt hushållsarbete. Guds hushållsarbete är inte som vårat, att diska och dammsuga, Gud tillverkar nya själar varje dag. Hans underverk skapar han med en mangel, som han står och vevar på tills han får musarm och tar en paus.


Guds hem går att jämföra med en sån där lokal där hundfångarna placerar hundarna efter fångst, det vill säga bakom gud finns en lång gång byggd av gallerburar på båda sidorna, som i sin tur fylls med själar. Nu för tiden ekar det uppe hos gud, för fler burar står tomma än tidigare. Det beror på att fler personer föds. När ett nytt liv skapas får en själ ifrån guds burar komma ned till jorden och fylla den lilla kroppen som precis kommit ut ur en nybliven mamma. Men även gud kan glömma, och det resulterar i något så tragistkt som en döfödsel. En kropp utan en själ kan inte leva, det är själen som återföds och det är i sin tur själen som skapar själva livet i människan.


Innan jag skapade min tro hade jag inte riktigt förstått varför så många unga människor kunde vissna och dö, men det kan jag nu. När man föds så föds man men en förbestämd dödsdag, oavsett hur mycket man försöker undvika den så kommer man att dö. Min vän dog, sex dagar innan sin 20 års dag. Hon gick aldrig mot rött, hon har endast supit sig full en gång och då av min inverkan och hon var inte sexuellt aktiv. Ändå vissna hon och dog. Hon hade alltid två telefoner med sig, men den 21a september 2010 hade hon glömt båda två hemma, även om hon var en sån person som aldrig glömde något. Så man kan säga att hon följde guds tio budord, även om hon en enstaka gång ville göra revolt och gick emot budord nr 7 ( du ska icke stjäla). Själv har jag brytit mot samtliga utom nr 5 (du ska icke dräpa). Om man är så skötsam mot gud, varför dör man då enligt bibeln? Något svar har jag inte mottagit. Sen så anser jag att kan vi utveckla bibeln med nya testamentet så kan vi även stryka delarna med att kvinnans smärta vid födseln är ett straff, min gud må inte alltid vara snäll, men kristnas gud är rent ut sagt en kvinnohatare.


Jag föreslog för mig själv att anledningen till sjukdomar och lidande beror på karma, men det går inte ihop, inte ens för mig. Jag är delad i den åsikten, jag tror på att man under sin livstid påverkas av karma, gör man någon dumt så påverkas man av något negativt och gör man något gott så belönas man. Men å andra sidan så kan jag inte tro att ens Gud är så hemsk att han låter små oskyldiga barn lida.

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Minfavoritårstid och varför.

14.Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är mycket som upprör mig och jag skulle kunna skriva om terrorism, det klassamhälle Sverige blivit, maktutövning och rättvisa. Men jag väljer att fokusera på det som ger mig en klump i magen, det som får mig att hålla för öronen när folk pratar och det som kan påverka resten av ens liv. Jag menar då psykisk misshandel, onda ord bakom ryggen på folk och mobbing.

Detta är något jag förmodar de flesta varit med om och ligger till grund för både ätstörningar, dåligt självförtroende och andra typer av självskadebeteenden.

Jag kan varken höra eller se när barn behandlar andra så (vilket man ofta kan se på offentliga platser idag) och jag kan inte höra om historier där något blivit behandlad av mobbning eller fått ta andra nedtryckande kommentarer.


Jag har inte av kännedom blivit mobbad i skolan, utan jag hade istället många vänner i olika kretsar att umgås med. Jag vet dock att jag på min första riktiga arbetsplats hade en person som la dumma kommentarer om mig bakom min rygg. Det är egentligen alltid samma sak de sagt och säger om mig, vare sig det är till mitt ansikte eller bakom min rygg. Det finns två saker av det som sägs som jag aldrig tar åt mig av och det är när de kallar mig idiot eller slampig, jag vet att jag inte är blåst, för då hade jag aldrig klarat av allt jag lyckats med på egen hand. Och slampig, det har jag inte tillräckligt mycket erfarenhet enligt mig själv för att vara.

Däremot så har jag ett flertal gånger i mitt liv, ofta av människor jag står nära så som mina pojkvänner (nu före detta) eller familj. Jag är ful, jag är fet och jag har dåliga tänder.

Det började redan som barn (ca 6år), när min farmor mer än gärna jämförde min vikt med min systers och min "kusins", detta gav mig resultatet av att jag alltid tröstätit. Jag tappade kontrollen av vad jag åt och min vikt.

Efter de när jag väl vägde 98kg mellan år 2010-2014 fick jag medvetande om att min kollega lagt kommentaren "vem vill ligga med henne, hon har ju bilringar", de kanske inte låter så farligt, men för mig som precis förlorat min bästa vän, som alla trodde hade dött av av att hon år en kanelbulle (falska riktigt dåliga rykten) tog det hårt. Folk kunde lägga tjockis-skömt av en nyligen avliden människa som jag sörjde så jag både hamna i depression och i en period av allt för mycket alkohol och sedan lägga kommentarer om mig. De skapade ätstörningar att jag till slut började spy när jag ätit middag.

Qtt spy när man redan har känsliga tänder är att hata sig själv, och det har tagit hårt på mig, speciellt efter att två av mina ex nu använt sig av att kommentera vikt, antal sexpartners och tänderna för att då mig på dåligt mående. Och vikt kommer nog förmodligen alltid vara ett stort problem för mig,npgot som jag alltid kommer att kämpa med för att vara nöjd och det som biter hårdast.

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Min favoritårstid och varför.

14. Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Likes

Comments

Dagen man får höra "du är en fet tandlös hora" av samma människa som levt på mig i minst ett halvår, samma människa som "önskade mig döden precis som min knarkarfarsa" två dagar efter han dog, det är dagen man inser ett och annat. Man inser att man aldrig kan komma ifrån skammen att ha givit någon så ovärdig så mycket av sig själv, att man slösat ett år av livet på att må dåligt och att man nu inser att kommande dagar ska bestå av en mage som vrider sig och tankar som leder till illamående. Min första tanke när jag läste smset var att jag ville slå mig själv i ansiktet för jag varit så idiotisk, min andra tanke var att jag vill kräkas upp precis allt jag fått i mig idag, men min tredje tanke sa att de förstör tänderna ännu mer. Jag vet att han vet precis vilka punkter han ska trycka på för att få mig att hata mig själv och att hata honom. Och jag hatar honom ännu mer när jag vet att han säger sådant här utan en egentlig anledning till det, endast för att han fått in något i sitt huvud som egentligen inte finns, men jag är glad att jag fick höra detta också. Detta kommer framöver att göra mig stark!

Likes

Comments

Efter två utekvällar denna helg så börja vi söndagen med picknick/grillning vid kl 12, alla barn och vänner. Var så påpälsad att till och med mössan var på, fram till kl 12,30 när solen börja skina och till och med byxorna åkte av. Vi ansåg det så pass varmt att vi tog oss ut för att bada, dock var det kallare utanför stan att en simtur var att glömma. Det blev ett snabbt dopp för att sedan glassa i solen och avsluta kvällen med pizzapicknick. Solen tog mer än jag trodde, jag är kräftröd och det gör nu ont att ens röra sig.

Har i två dagar även försökt få tag i mitt ex, vi har ju umgås dagligen tidigare, men nu har man inte hört något. Idag svara han äntligen när jag förklarade att jag behöver min nyckel tillbaka, han ville väll egentligen bara berätta vilken idiot jag är och att nyckeln kommer på posten. Jag avskyr att stå ovetande vad som gör mig till en idiot denna gång, men jag antar att han fått för sig att jag umgåtts med fel människor eller så har han endast tolkat mitt tidigare blogginlägg på fel sätt, även fast han vet vad det egentligen handlar om. Den kontakten är i alla fall helt avslutad nu och jag väntar bara på min nyckel. Det är väll positivt i sig eftersom vi endast bråkar, men det är alltid tråkigt när man förlorar en människa i sin omgivning.

Glöm inte bort tävlingen som avslutas på torsdag (25/5), ni hittar den HÄR!

Likes

Comments

Svaret på "min första kärlek" beror på hur man definierar kärlek. Ska man svara på den första relationen man hade, de man som ung trodde var kärlek, eller det som faktiskt har varit äkta kärlek, det som ännu sitter kvar i hjärtat. Det vill säga att det var ens första kärlek tills man lärde sig vad kärlek var. Jag kan därför ge flera svar, eller jag kanske ska säga en förklaring på de tre "första kärlekar" jag haft, däremellan har det funnits andra kärlekar, som inte definieras som första. Jag kommer nämna dom betydelsefulla "första kärlekarna" som Relation nummer 1-3, nu blir det till att dela med sig av sitt privata, tur jag inte är så instängd av mig.

Relation nummer 2

Vi möttes på internet och höll i fyra år. Under den perioden hann vi nästan bo ihop (han ockuperade mitt rum), vi åkte på semester ihop, vi satt ihop. Vi kunde vara oss själva så pass mycket att det förmodligen blev till överdrift. När han sedan börja i samma gymnasieskola som mig brast det, han var otrogen med tjejen i sin klass och jag valde att hämnas på samma sätt. Han som alltid hade funnits där för mig, han som jag satt ihop med kunde inte komma och trösta mig när min bästa vän dog, och just i det ögonblicken svalnade precis alla känslor som återstod för honom. Vi slutade umgås, vi slutade prata och allt rann ut i sanden. Jag har mött honom senast förra året, vi är inte osams vi kan hälsa och prata som inget har hänt. För även om jag inte är kär i den mannen så vill jag att han har det bra, jag tycker fortfarande om honom som person.

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Min favoritårstid och varför.

14. Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Relation nummer 1

Detta var mannen (läs pojken) som jag valde at gå så långt med att förlora oskulden till. Det var den första jag någonsin trott jag varit kär i. Det var innan jag insåg att endast ses snabbt (med alla hans vänner i rummet intill) för att ligga eller att ens partner inte ska smsa sin flamma när man umgås var onormalt. Han slutade sedan upp bakom min rygg med min bästa vän, vilket jag även kan säga hon inte fortsatte vara efter det beslutet.

Han kände inte mig, det märkte jag när han köpte en födelsedagspresent till mig, han var så långt ifrån vad jag egentligen ville ha i en man, eller hur jag önskar min man se ut om man ska vara ytlig. Men jag trodde han var min kärlek, som sagt innan jag visste vad kärlek var.

Relation nummer 3.

Detta var min senaste "första kärlek", detta var när jag fick veta vad kärlek var. Hur en relation kan se ut och ska se ut för att det ska vara hållbart (även om det nu inte höll mer än 3,5 år). Det var kärlek vid första ögonkastet för mig, när vi var på samma fest hos våra arbetskamrater, han hade dock en partner då, något som kom att ändras med tiden. Vi hade en afterwork bara han och jag till en början, sedan kom andra från jobbet, kvällen sluta i handbojor, grovhångel och en filt rikare. Denna kväll skulle på ett halvår eskalera till ett samboförhållande, förlovning och två katter att ansvara för ihop. Denna man fanns vid in sida ända in i slutet, även efter att jag hade gått vidare. Många säger att de ska ge en stjärnorna, denna man gjorde det för mig! Men jag vårdade det inte, det är lätt att vara efterklok i många saker och i många av mina relationer. Vissa skulle inte ha avslutats medan vissa inte ens borde ha inletts.

Bilden till vänster om det är möjligt att se, är stjärnorna.


Likes

Comments

Jag har varit fet (enligt mig fortfarande är), jag vägde 98kg, år 2010-2014, jag tog mig därifrån (gick ned 21kg) utav att egentligen endast gå och äta frukost. Jag har nu gått upp 5kg igen i och för sig. Men de som under min tid som extremt överviktiga lagt kommentarer om mig har också skapat ångest hos mig, självmordstankar och en tid av ätstörningar (spy efter för mycket eller fet mat). Jag är inte mager testa det för jag ör stark, men de människor behöver börja tänka på är att inte uttala sig fel hade någon sagt de cider en av mina depressioner så hade jag inte levt idag och hade mina ätstörningar inte endast berott på att min mage inte klarar vad som helst hade jag förmodligen inte kommit ifrån det. Ångest har jag fortfarande inte bara av mitt utseende utan för mycket annat och jag kan fortfarande vid allt för stor mättnadskänsla få panik och spy. Men människor bör börja tänka, ibland kan en kommentar vara just en kommentar för mycket (om huvudet redan är fullt av skit!).

Likes

Comments

Nu har halva tiden av bloggutmaningen passerat och jag har skött det väl att följa varje dag. Vissa inlägg har varit mer avancerade än andra och vissa lite roligare andra lite tradigare (som detta!).

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Min favoritårstid och varför.

14. Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Jag blir glad av min familj, och på bilden är det de alla som jag har närmast samlade.

Likes

Comments

Så min kändiscrush, och man ska bara välja en?

Markoolio är mitt frikort förevigt, jag tycker George Clooney är en av de läckrare jag skådat, Robert Downey Jr (Iron Man) är snygg som få och Gerard Butler verkar vara världens underbaraste och med den mest upphetsande rösten/dialekten. Men min crush det måste ändå vara Kit Harrington (jon snow i game of thrones). Han är stilig som få!

Självklart lånade bilder från google.se

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Min favoritårstid och varför.

14. Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Likes

Comments
Som ni ser till vänster är det dags för mig att förklara vad som är min favoritårstid och varför.

Jag älskar vintern, när snön ligger tjock och julpyntet dekorerar lägenheten till rätt stämning. Det är inte att få vara ute och pölsa i snön och känslan av att näsan ska falla av av kylan, det är självaste julstämningen som får årstiden att stå mig varmt om hjärtat.

Bara tanken på att få tända ljus, ta på sig sockorna och se hur snöflingorna faller utanför fönstret. Dricka kaffe med kanel i, och kolla på alla dåliga julfilmer bara för att få känna den där varma känslan i kroppen. Lukten av tejpen när man slår in julklapparna, att få planera och handla julklapparna, att få baka och äta alla godsaker som tillhör julen och sitta bänkad framför bingo lotto med sina vänner dagen innan julafton och veta att man som vanligt fått tag i en nitlott. Denna känsla försvinner inte för att vi går in i januari, stämningen är fortfarande kvar och man längtar redan till slutet på året.

1. Bild samt presentation.

2. Min familj.

3. Varför jag började blogga.

4. Min morgonrutin.

5. Min favorit frukost.

6. I min handväska.

7. Saker jag inte skulle kunna vara utan.

8. Mitt favoritplagg just nu.

9. Något jag är beroende av.

10. Dagens outfit.

11. Mina favoritlåtar just nu.

12. Mitt senaste inköp.

13. Min favoritårstid och varför.

14. Min kändis crush.

15. En bild som gör mig glad.

16. Min första kärlek.

17. Det här upprör mig.

18. Min tro.

19. Min bästa vän.

20. Det här åt jag idag.

21. Mina drömmar.

22. Detta ångrar jag.

23. Det här får mig att må bra.

24. Det här får mig att gråta.

25. En första.

26. Mina rädslor.

27.Min favoritplats.

28. Mitt drömresemål.

29. Det här saknar jag.

30. Ett sista ögonblick.

Likes

Comments

Ni vet när man får den där klumpen i magen och vet att man gjort/kommer görs något fel? Den har jag nu, men på något konstigt sätt så ångrar jag det inte heller. Men det återstår väll att se vad konsekvenserna blir, men oavsett resultat kommer det bli bra, som man brukar säga "efter regn kommer solsken".

Så här står jag med regnjacka och påsar under ögonen, vädret är precis lagom för att spendera kvällen i soffan, och påsarna beror på natten springande. Jag trodde aldrig att det skulle vara så påfrestande att ha kattungar, men inatt har jag fått springa upp ett flertal gånger för att Anakin ska ut och upptäcka men inte hittar hem (och han jamar som en fullvuxen katt redan!).

Är i detta väder så galet glad att jag köpte denna snygga regnjacka från Lager157, extra nöjd att jag blev medlem och fick den till halva priset. Den har gjort mig mycket gott hittills denna vår.


Glöm inte bort att tävla! ni hittar tävlingen här!

Likes

Comments