Jag älskar fisk och hittade det här enkla receptet på internet. Smakade superb!!👌👌 vi äter den här maträtten ofta på jobbet och tror nästan att detta blev godare än den på jobbet 😉😉

Allt du behöver är:

600 g torskfileer, lite salt och lite peppar.

Smörja in en ugnsform, skär filéerna i mindre bitar och lägg på dem i formen. Lägg på aluminuiumfolie och ställ in i ugnen i 15 min, vid 200 grader.

Till såsen :

400 Gr räkor , 50 g smör, 3 msk mjöl, 5 dl mjölk och riven ost. Strö på vid behag

Börja med att smälta smöret på medelvärme. Medan den smälter, skala räkorna. Ställ av kastrullen, ta mjölet och mjölken och blanda alltsammans släng i räkorna . Ställ den på plattan och låt koka i 3-5 min. Ta gärna i lite chillisås så blir det grymt gott!!

Ta ut formen med filéerna, ta bort aluminiumfoliet, häll såsen över torsken. Ställ in i ugnen och öka värmen till 250 grader. Låt stå i 10-15 min.

Var så god och njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har börjat göra egen juice hemma för att bli lite nyttigare, och det smakade mycket godare än köpt juice!
Den här gjorde jag med 1 dl spenat, 1/2 banan och 1/2 apelsin.
Jag använde en citruspress och pressade först apelsinen, la i spenaten i småbitar och delade bananen i små bitar. Sedan mixade jag ihop dem med in stavmixer. lLåt stp i kylskåpet en stund innan förtäring så blir det ännu godare. Njut! ~

Likes

Comments

VHA SKJERE?

Hej allihopa! Det var längesen sist, mycket har hänt. Inom 2 veckor ska jag ha flyttat ut och vi blir särbos igen. Har mycket att fundera över och ibland känns det som att tiden inte räcker till. När jag jobbar fokuserar jag 100% på jobbet, när jag kör hem måste jag fokusera på det så jag har börjat ta tåget för att bara kunna slappna av och njuta av en resstund.
Jag har fått förlängning på mitt jobb, så länge det fattades folk säger min chef, men har också god chans att komma in på utbildning, vad gör man?

Här kommer en bild på en god cheesecake jag bakade till mina vänner och pojkvän. Såklart delar jag med mig av receptet:

Ugnen på 175 grader.

1. Du behöver till bottnen: 10 digestivchex(kex beroende på hur man uttalar det?), 1 krm kardemumma, 75 g smör, 1/2 dl socker och ett ägg.
Börja med att krossa digestivekexen (jag använde en mixer) häll sedan på smält smör, kardemumman, sockret och ägget och blanda samman detta till en hård massa. Tryck ut detta i en form och ställ in i frysen 10 min.
2. Medan du väntar på att bottnen skall kylas ner, börjar du med fyllningen. Du behöver:

200 gram Philadelphiaost, 1,5 dl creme fraiche, 1 dl strösocker, 2 ägg, rivet citronskal (mängden bestämmer du själv).

Blanda allt i en skål till en smet, ta ut formen ur frysen. Lägg på smeten över bottnen och ställ in den i ugnen i ungefär 30 min. Ställ sedan in den i frysen över några timmar. Voila! Jättegod och superenkel!



Likes

Comments

Det här kommer vara mitt första inlägg, och idag har jag bakat maränger. Som för många andra här brukar sötsuget komma mer ofta än sällan 😂

Har alltid älskat att baka, sen jag stod jämte mamma för att smaka degen och vara hennes assistent, strö pärlsocker över kanelbullar.. Vid 10 årsålder ringde jag och min syster mamma till hennes jobb för att be om att baka, chokladbollar, det enklaste!

Idag kände jag för maräng för det är enklast (enligt mig).

Börja med att starta igång ugnen på 145°.

Ta 2 ägg.

Separera äggulan från äggvitan (viktigt! Det får inte komma någon äggula i äggvitan.) Skålen får inte vara fuktig eller blöt, inte Heller din visp.

Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum, du ska kunna vända skålen uppochner utan att skummet åker överallt. Om det inte blir hårt, fortsätt blanda. Ha tålamod!

Ta 2 1/2 dl socker, häll lite socker i taget och blanda lite i taget. "Smeten" ska bli trögflytande, då har du gjort rätt!

Om du vill ha chokladmaränger, värm choklad i Micron, låt chokladen svalna lite. När den har svalnat ska du ringla chokladen över smeten och sen blanda en gång så det blir mönster.

Spritsa ut på en bakplåtsform, sätt in i ugnen och låt den ligga inne i 1 timma ;) Välj själv hur seg och mjuk den ska vara, beroende på hur länge de är inne. voila!~

Likes

Comments