Header

Våren är äntligen här yay! Eller nay? Här börjar i alla fall snön smälta bort så jag hoppas att det blir vår snart! Mitt i allt skolarbete börja jag tänka på kläder (as always haha) så kom jag på att jag har INGEN literally INGEN vårjacka. Vanligen brukar jag ha en svart fake skinnjacka eller typ en tunn dunjacka med båda har blivit försmå eller så gillar jag dom inte. Jag googlade runt en stund och kollade runt på olika sidor och hittade en hel del snygga jackor från Zalando, vilket oftast inte är min typ av shopping sida då mycket är märkes grejer vilket min plånbok inte tycker om haha men dessa passar dom flestas plånbok och är gaaalet snygga så här är ett kollage av några av många snygga jackor från Zalando som jag såklart länkar under kollaget.XOXO

Emma💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Apropå det fruktansvärt äckliga inlägget en idiot skrev så ska jag dela med mig av en bild på en elefant. Eller nja, jag. Jag hatar min kropp. Jag har bristningar på rumpan, brösten och låren. Jag har inget "thigh gap" och är enligt mitt BMI överviktig. Jag äter godis 2 gånger i veckan och räknar varenda liten kalori för jag gillar inte fettet på min kropp. Ibland tänker jag tom att det skulle vara bra om jag hade anorexia för då blir jag "smal". Jag väger över 50 kilo JA! Jag väger tom över 70 kilo (är det nu du blir chockad?) . Jag har alltid varit underviktig och smal som en pinne men i 6:an hände något.. jag blev äldre! Alltså jag lägger på mig vikt. Jag bjuder på denna bilden som jag hatar för mina självskadeärr syns och mina tjocka lår för att visa att det spelar ingen roll om du är jätte underviktig eller jätte överviktig för vet du va? Du är JÄTTE viktig. Låt ingen idiot som "Robin Johansson" eller någon annan säga något annat. Visst jag är fruktansvärd elak mot mig själv men ingen har rätt att kalla mig äcklig för att jag inte är Victoria Secret smal.

Robin & Johannes, släng er i väggen. Tack.

Likes

Comments

WOAWWWW for the first.

Jag ska alltså var med i tv! Jag skulle väl önska att jag skulle vara med pga en bra grej som typ youtube kanelen eller liknande. Men jag ska iaf vara med i ett nyhetsprogram som ni säkert känner igen, Nyhetsmorgon. Jag ska prata om näthat och hur det har påverkat mig helt enkelt och det här kommer ingå i veckans tema som är då näthat men det kommer kallas för ''Nätstark'' och jag kommer ''Intervjuas'' av Soraya och Peter Jihde vad jag vet. Och jag ska sååklart göra en vlogg i Stockholm och jag kommer absolut länka till klippet när det är ute på Youtube/Tv4. Så nu ska jag fortsätta packa inför flyget imorgon.

Vart ska jag kolla?: Tv4 (Nyhetsmorgon)

När?: 07:45 på måndag

Varför?: Anledningen är främst för att förebygga näthat och stärka andra som upplever samma saker som mig och att puscha på polisen så dom tar riktigt tag i det och få ett slut på det.

Övriga artiklar om näthatet och mig:

http://www.expressen.se/gt/emma-14-far-utsta-grovt-nathat--varje-dag/

http://nyheter24.se/natets-morka-sida/835126-emma-14-nathatet-fick-mig-att-vilja-bega-sjalvmord

http://www.newzblab.com/14-ariga-emma-utsat-nathat-ta-sitt-liv/

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av min ''deckare'' jag skrev som svenska uppgift och eftersom jag blev nöjd med den ville jag dela med mig den med er! Berättelsen är baserat på riktiga händelser på det riktiga sjukhuset såsom namn.

Trenton State Hospital


Svart.. allting är svart.. Violet ligger i en varm pöl med blod utsprid över minst halva rummet. Violet ser ingenting och när hon försöker öppna ögonen är dom i hopsydda. Hon försöker och gå därifrån trots att en av hennes sinnen inte var i funktion. En kedja runt hennes fot börjar rycka åt andra hållet och hon ramlar mot golvet. Ett videoband börjar rulla och hon hör en man i kanske 40 års ålder med en grov mörk röst.. Hon kände igen den rösten.

-Hej Violet Känner du igen mig?

2 dagar tidigare

Äntligen! Skriker Violet när posten kommer. Brevet från gymnasiet hon gick på när hon var yngre hade kommit och hon visste att hela hennes framtid kan ändras av det brevet. Hon hämtar en vass kniv till brevet och sprätter upp det och rycker ut ett tunt blankt papper och läser snabbt igenom det

som om hon hade bråttom men hon var bara nyfiken och ivrig. Hon fick platsen! Hon hade fått praktik platsen hon hade ansökt om på mental sjukhuset i staden vilket kunde leda till ett deltidsjobb! Hon blir så ivrig att hon hoppar upp på soffan och hoppar så högt att hon slår huvudet i taklampan.

-AJJ! skriker Violet och känner hur det började dra kallt upp på huvudet och hon springer till spegeln och ser att hon fick ett jack på sidan av huvudet och det kommer lite blod ur det och lägger på en bommullspad och tejpar fast det till huvudet när hon ser att klockan är redan 10 över 9.

-GUD jag kommer ju komma försent till min praktikplats! Hon drar några tag med maskara borsten på ögonfransarna och tar på sig första bästa par jeans och en tröja.

Hon svänger in till vänster vid ett vägskäl. Det var en skumpig grusväg som aldrig verkade ta slut. Man kunde knappt se vägen eftersom den tjocka dimman täckte nästan hela vägen. Hon åker in på parkering för anställda och går ur bilen med huvudet högt, tänk att hon var en praktikant. Hon stannar och kollar på stället hon hade kommit till och ser långa ängar med visset gräs och ett par gamla sönderslitna fotbollar. Hon går snabbt upp för trappen men saknar ner när hon hör patienters gälla skrik. Hon går fram till sten dörren och möts av en patient i kanske 30 års åldern som hoppar hastigt fram från ingenstans i långt svart risigt hår och svarta mörka ringar under ögonen.

-Ingen borde va här, Om man går in kommer man aldrig ut! skriker patienten.

-Vad menar du?, Säger Violet

- du.. Patienten avbryts när en vårdare kommer och drar iväg med patienten.

Violet hinner knappt gå 2 steg innan en man med en lång vit rock kommer mot henne med ett stort brett leende. Han visste precis vem jag var.

-Hej! Du måste va Violet va? Jag beklagar sorg.. Ja menar grattis till praktikplatsen!

- Aa ja tack! Mumlade Violet.

-Kom här så kan jag ta dig till chefen över Trenton State Hospital.

Jag gick slavaktigt bakom mannen. Vi gick förbi en hel del avdelningar och patienter, en del satt bara tyst i ett litet hörn och mumlade andra hade skrek och såg nästan övernaturligt besatta. Mannen sa att Violet skulle få mer kunskap om deras sjukdomar och tillstånd under tiden. När vi kommer till dörren vänder mannen och säger:

-Här är det om du behöver någon mer från mig så hittar du mig oftast i dagrummet.

Jag tog i så mycket när jag knackade på den stela sten dörren att det kändes som knogarna började blöda. Efter en stund kommer en liten flicka i säkert 5 års ålder ut med långt blont hår och nästan isvita ögon. Hon leder mig in i ett rum där en man sitter tyst med en bok i handen. Hon kan läsa från 2 meters avstånd att boken var om övernaturliga fenomen som resten av böckerna som låg på skrivbordet. Mannen hörde nog inte att Violet var där så Violet frågar den lilla flickan som verkade tillhöra sjukhuset men när hon vänder sig mot flickan så är hon försvunnen. Hon kollar fundersamt åt platsen flickan stod på. ’’Äsch! Tänkte Violet och gick fram till chefen och då råkar hon stötta till hans vattenglas och det faller mot golvet och gör ett fruktansvärt ljud och mannen i stolen snurrar runt och kollar förvånande på Violet mest han tar ur hörlurarna och stänger boken.

Violet -Åh så himla klumpigt av mig!

Chefen - Nej då det kunde lika gärna hända mig!

Violet böjer sig ner plockar upp glas bitarna och lägger dom på skrivbordet och när hon reser sig upp fastnar blicken på böckerna på hans skrivbord och mannen ser lite irriterande på Violet och ställer bort böckerna hastigt. Hon vågade inte fråga om böckerna så här tidigt men hon släppte det inte.. Mannen kollar fundersamt på Violet och hon harklar sig lite och berättar varför hon var där.

Chefen -Finns det några frågor eller behöver du en rundtur så kan du gå ner till medicin rummet så väntar Dorothea som ger dig en rundtur. Och förresten så heter jag Henry Cotton.

Violet – Okej Henry det ska jag göra! Vad handlar dom böckerna om?

Och så pekar hon på högen med böcker med titeln ’’De paranormala 1,2,3 och 4’’

Chefen - De.. Vad har hänt med ditt huvud förresten?

Violet – Jag slog i huvudet i taken så jag fick sätta på en bomulls pad för att stoppa blödningen.

Hon var så himla nyfiken på böckerna så hon ritade ett kryss på handen för att komma ihåg det till senare.

Violet gick ner till medicin rummet och ser en kvinna med håret uppsatt i en knut, på hennes namnskylt står det Dorothea. Hon går fram till henne och knackar henne på ryggen och när hon vänder sig om fick hon sig en förvåning.. Hennes ansikte var täckt i ärr troligtvis brännmärken. Hon försökte och inte tänka på det med det var svårt när man såg blåa ådror som drog åt i ansiktet.

Dorothea – Ja, Vad vill du då lilla flicka? Sa hon och skratta lite för sig själv.

Violet – Jo Henry sa att jag skul.. Äsch! Det var inget.

Hon hejda sig själv och tog sig en egen liten rundtur. Vid disken i medicin rummet så stod en senil patient och väntade på medicinerna hon redan hade fått.

Patienten – Jag vill HA MINA MEDICINER JAG BEHÖVER DOM!

Och bankar hårt i bordsdisken. Hon går vidare och ser olika celler med patienter som lider av svåra psykiska sjukdomar i högre grad som borderline, schizofreni, tvångssjukdomar och Paranoia. Vissa såg farligare ut än andra. När hon kommer längst ner i korridoren kommer hon till en återvändsgränd och helt plötsligt går larmet på sjukhuset och den skrikande tjutet ekade i öronen och hon hör en röst i högtalaren

* PATIENT PÅ FRI FOT JAG REPETERAR PATIENT PÅ FRI FOT!

Hon börjar springa mot Henrys kontor som låg några korridorer bort men när hon hade sprungit några meter möts hon av en patient som hon kände igen.. Hon såg henne när hon gick förbi ’’avdelning 3’’ för paranoida. Hon verkar riktigt upprörd och rädd och börjar gå efter Violet.

- spöken, akta, ANDAR AKTA!

Och Violet börjar gå fortare och fortare. Patienten springer efter henne och Violet springer fram till en vägg.

’’Satan..’’ tänker Violet när hon kommer till en återvänds gränd. Hon stod och bankade på väggen och patienten kom närmare och närmare samtidigt slår och letar efter någon stans och gömma sig

och i sista sekunden hittar hon en röd liten knapp och hon slår ivrigt på den och en dörr öppnas och slår igen i samma sekund. Hon hör inte längre alarmet eller patienten. Hon vänder sig om och en lång grå stentrappa stannar upp henne som leder ner till en brun trä dörr med minst 20 silver detaljer som lås, muttrar, spik och luckor. Hon kollar på sin nyckel knippa som hon hade fått av Henry och försöker med nyckel efter nyckel och tillslut har hon bara en kvar, En rostig nyckel med detalj format som ett E längs ute på skaftet. Den passar perfekt i nyckelhålet och när hon vrider om så öppnas dörren direkt och när hon kliver in ser hon ser en karta över hela sjukhuset och där stod en symbol för vart hon var och det var då hon fattade att hon var i källaren. Dock så var det ett rött brett sträck över källaren på kartan vilket hon trodde innebar att det var nerlagd. När hon går och tittar runt ser hon gamla medicinburkar, sprutor och text skriven på väggarna dock kunde hon inte tyda va det betydde eftersom väggarna var trasiga och färgen hade börja flagna men hon kunde berätta att det var på ett annat språk men det liknade inget annat språk hon hade sett förut. Hon gick ner till slutet av källaren där hon finner ett gammalt kontor. Bakom den hittar hon massa insekter och flugor ätandes på..

- EN MÄNNISKA! skriker Violet och hoppar till.

Hon stannar inte en sekund till och går fram till dörren som var bredvid kontoret. Vid denna dörr så fanns det inga lås på så hon kan bara gå rätt in och när hon öppnar dörren möts hon hastigt av en stark stank. Det var verkligen ett hopkok av avföring, blod, svett, och död. Hon Håller för munnen med en näsduk som hon hade i sin kofta och går in. Hela korridoren var fylld med celler. I första cellen hittar hon ett utsträckare, En tortyr maskin som gör att person blir fast bunden vid händer och fötter och att båda rycker åt varsitt håll så personen kropp sträcks ut och delar sig på mitten. Hon biter ihop och går vidare. I två andra celler hittar hon tortyr redskap och i resten fanns inget förutom text och sönderslitna väggar. Längs bort i korridoren finns en eldstad med massa aska i.. Hon kollar in.

- Det verkar som dom eldade saker också eller hmm.. Människor.

Det börjar rassla i gallerna och när hon kollar dit fanns inget där. Hon börjar gå mot dörren när någon eller något slår henne i huvudet med ett gammalt basebollrack. Och ramlar handlöst ner på golvet.

Nästa dag vaknade hon inne på Henrys soffa inne på hans kontor och det första hon ser är den där flickan hänga över henne. Hon reser sig hastigt och känner att hon har en gigantisk bula i bakhuvudet och tänkte fråga flickan om hur hon kom dit men nej! Hon gjorde det igen.. Hon försvann spårlöst iväg. Hon hade chansen och ta reda på om böckerna så hon smiter upp och går fram till bokhyllan och..

- Ramlar ehh RAMLAR! *BOOM* en hård dunk i stengolvet hördes när hon ramlade och Henry kommer in på kontoret.

- Nejmen vad gör du uppe??

- Ehh… Ja.. Ehh.. Flmmsnw..

Orden kom inte alls fram och Henry lyfter henne upp på soffan igen.

- Ja min kära vän vet du vad som hände? Nä men det ska jag berätta.. En vårdare blev drogad av någon och patienten smet ut och började jaga dig sen slog hon dig med ett basebollträ hon hittade i promenad parken. Sen så tog jag hit dig..

-Men men.. Jag var ju nere i källaren och sen kom någ..

Violet hann inte fortsätta förens Henry avbryter henne.

-Nonsens ingen kommer ner i källaren och dessutom finns inget där bara massa gamla flyttlådor från flera år tillbaks!

-Men men..

-Slutpratat! Vi talar inte om källaren här.

’’Åhh att han ska va så svår och hemlighetsfull då!..’’

-Ehh.. Du förresten vem var det som slog mig?

- Antonia Montgomery!

-Tack jag tror jag ska gå nu till mitt rum. Sa Violet hastigt och gick iväg.

Hon gick ner till sitt rum och började söka på orden och fraserna hon hade sätt i källaren och hälften av orden hade något med spöken och andar. Hon kände igen det.. Antonia! Det var patienten som rymde som sa det. Hon springer ner till avdelning 3 där personer med paranoia var inskrivna. Vid cell 2 så ser hon Antonia i mitten av rummet och skriver. Violet går in sakta för att inte skrämma henne. Hej Antonia känner du ingen mig? Hon skakar på huvudet och fortsätter skriva. Var det du som rymde igår när larmet gick? Hon skakar på huvudet igen.

- Ingen har rymt från detta sjukhuset sedan många år sedan tillbaka. Säger hon och kollar fundersamt på Violet.

-Jo igår så.. Hon avbryter sig själv när hon ser det Antonia har skrivet och frågar vad det betydde.

Hon berättar att en i cell 18 i Avdelning 2 för dom med tvångssyndrom lärde henne Ezinye Indawo ( De Somligas Språk). Hon sa att mannen i cell 18 nästan aldrig pratade utan bara använda sig av ansiktsuttryck och skrivmaskiner. Mannen berättade för Antonia att för ungefär 150 år sen byggdes källaren om från att vara för förvaring till celler för extremt farliga människor som mördare, psykopater, pyromaner och så vidare alltså De Somligas Avdelning. Dom använde sig av sitt eget språk som användes i flera tiotals år för att kommunicera med dom döda och även varandra. Violet visade fraserna för Antonia och frågade vad det betydde och Antonia blev väldigt förvånad och upprörd.

-Nej nej nej!!

-Lugn lugn jag är här.. Och violet försökte trösta Antonia och frågade vad de stod åter igen.

-Det bety.. betyde.. Det betyder ’’ Han finns ibland oss ’’

Violet förstod inte varför hon var så upprörd men hon lugnade ner henne och gick sedan ut. Så många tankar.. Men hon visste precis hur hon skulle få svar på vissa. Hon gick in på badrummet och lägger sig ner och trycker på alarm knappen. Henry rusar in strax efter och frågar henne var som har hänt.

-Aj min mage AAJJ! Kan jag få vila på din soffa det verkade hjälpa förra gången..

Och Henry gick med på det och tog henne till hans kontor. När han lämna henne för att hon skulle få vila och tyst viskar hon för sig ’’showtime’’ hon går upp och lägger ner hans böcker om det paranormala i sin väska och lämnar en lapp ’’Jag känner mig bättre och har gått’’ så går hon tillbaks till sitt rum och spenderar nästan hela natten för att läsa igenom böckerna.

Nästa morgon vaknar hon av sjukhusets larm och hör samma röst som förra gången.

- All personal stanna i era rum vi har ett dödsfall jag repeterar all personal stanna i era rum vi har ett dödsfall.

Violet kommer nu ihåg det hon hade läst i henrys böcker.. Alla böcker handlade om sjukhusets historia. Om de somliga, Om den okända personen som hade hjälpt andarna efter ’’De somliga’’ hade dött genom att för alla framtid orsaka kaos på sjukhuset genom dödsfall och allmän terrorisering. Trots vad sjukhuset sa om att isolera oss gick hon ner till cell 18 där den sista mannen som var kvar från ’’De somligas’’ Tid och han var kvar. Han var gammal men han var kvar. Han ville inte prata i någon form utan att peka på Violet och sen dörren. Hon lämnade och hörde sedan mer skrik och ben som knäcktes. Hon hade inte modet och gå it som hon sprang tillbaka till sitt rum. Hon hör sedan i högtalarna att Antonia har dött och även en sjuksköterska och dömd för mordet är mannen i cell 18. Han sa att han var tvungen och döda dom eftersom någon sa till honom och på grund av sin sjukdom känner han sig tvungen att göra sakerna han blir tillsagd till att göra. Violet känner sig lite lättad att det är över. Bara några timmar efter han hade blivit gripen så går larmet för andra gången den dagen och kvinnan i högtalaren säger

-All personal stanna i era rum vi har ett dödsfall i en av källarens c..

Kvinnan hann inte längre innan Violet hör ett knakande ljud i högtalaren och ett gällt skrik. Violet springer ner till källaren och in till cellerna och ser en sjuksköterska i utsträckaren och en Antonia ligger död i en cell. Längst bort i korridoren i en hörna står en man som liknar Henry och pratar med en.. vägg? Det hugger till i ryggen som om en rivningskula åkte rätt in i ryggraden och jag känner hur det börjar rinna något varmt från rygg och känner på ryggen och det sitter en spetsig kniv i Violets rygg och det vräker ur blod från ryggen och allt börjar mörkna och hon svimmar av på grund av blod bristen.

Svart.. allting är svart.. Violet ligger i en varm pöl med blod utsprid över minst halva rummet. Violet ser ingenting och när hon försöker öppna ögonen är dom i hopsydda. Hon försöker och gå därifrån trots att en av hennes sinnen inte var i funktion. En kedja runt hennes fot börjar rycka åt andra hållet och hon ramlar mot golvet. Ett videoband börjar rulla och hon hör en man i kanske 40 års ålder med en grov mörk röst.. Hon kände igen den rösten.

-Hej Violet Känner du igen mig?

Det är HENRY!

-Du visste för mycket.. Jag är personen i ’’Paranormal 1’’ som har hjälpt ’’De somliga’’ Att få sin hämnd efter dom har blivit torterade i denna källare. Resten på detta hemska ställe ska få känna hur det är att vara inlåst i detta dårhus.

-Men jag lovar att ni inte blir gripna av polisen om jag får åka härifrån till sjukhuset!

- Ja om ni lämnar oss och ingen av oss bli gripna. Så kan vi släppa dig.

-Ja absolut jag måste komma här ifrån, snyftade Violet.

-Eller inte, skrattande Henry och andarna bröt alla ben i hennes kropp.

Henry och andarna brände alla som var kvar på sjukhuset och inga överlevde. Dom söker än idag hämnd och som ni ser så finns ibland den onda ibland oss utan vi märker det.


Likes

Comments

Lyssnar nu på min absolut favorit låt just nu. ❤ Nu sitter jag just nu på sista lektionen vilket är språkval och jag har Svensk/Engelska och jobbar med en bok som heter ''Gilla hata horan'':


Dn handlar helt enkelt om nätmobbning,

Gloria börjar få elaka kommentarer på sin blogg och börjar skära sig igen och Jonna känner att hon måste göra något för att det ska sluta så hon ger igen med samma mynt.

Jag kan relatera i mycket och då blir det oftast en bra bok när man kan relatera.

Efter skolan ska Clara, Kajsa, Ellen, Torin , Jessica och Jag (Godisbitches) som vi kallar våran gruppchat åka till ett badhus och bada vilket ska bli såå kul för jag har inte vart där på såå länge. Efter vi har vart där så ska vi åka till Torins Stuga och sova över där vilket är alltid lika kul. Dom är verkligen bäst och allt vi gör blir alltid (nästan) såå kul. Jag kommer kanske ta lite bilder beror på och då lägger kommer jag upp dom. Ha de bra! ❤

Likes

Comments