Hej! Har börjat med yt igen så kika gärna in senaste videon. Och glöm inte att gilla, kommentera, prenumerera och sprid! 😍 ILY ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tror på att följa drömmar, och att man Ska följa drömmar för att kunna må lite extra bra. Här ger jag er lite tips på anledningar till varför vi ska följa våra hjärtan (tagna från en sida på internet, men tyckte råden var så bra att jag ville föra dom vidare):

1. Din tid är utmätt
Ja, så hårt är det. De flesta människor får ungefär 30 000 dagar och tid är inte en förnyelsebar resurs. Om du ska få det du vill ha av livet är det dags att göra något åt det idag.

2. Du skulle ha gjort det om du hade pengarna
Jag brukar roa mig med att ställa en fråga till personer jag gillar men som inte verkar ha så kul: "Vad skulle du göra om du hade tjugo miljoner kronor?". De flesta skulle göra något helt annat än de gör idag. Pengar får aldrig vara ett hinder för att inte sträva mot att göra det man verkligen vill göra. Igen: Kom ihåg att livet är kort. Ditt mål måste vara att svara ”exakt det jag gör nu” om någon frågar dig vad du skulle göra om du hade tjugo miljoner kronor.

3. Sätt dina vardagliga val i gungstolen
Du har också träffat gamla människor som blivit bittra och sura. Om du frågar dem vad de skulle ha gjort med sina liv om de fick göra om allt så kommer du antigen att få ett bittert svar eller ett ångerfullt. Föreställ dig själv som gammal i gungstolen. Vad kommer du att ångra om du inte gör det nu?

4. Du blir modigare
Den som gör det man verkligen vill göra blir modigare eftersom man jagar efter det man vill ha. Då finns det ingen rädsla, bara nyfikenhet och lust. Du kommer att titta dina rädslor rakt i ögonen och ta kommandot eftersom du vill det.

5. Världen behöver dig
Personer som lever sina liv till fullo hjälper andra att göra samma sak. I vårt tillknäppta samhälle är det få som sticker ut men de som gör det får andras ögon att öppnas. Var den personen för andra. Du kan bli den som ger hopp för andra att göra samma sak som du gör. Du kan bli exemplet de längtat efter att se.

6. Andras planer innehåller inte dig
Att göra en plan och att ha mål gör dig till ett dynamiskt paket som får egen kraft. Om du inte har en plan så ingår du oftast i någon annans plan och vet du vad de planerar för dig – just det – ingenting.

7. Du växer som människa
Det låter som en klyscha men faktum är att den som sätter sig vid styrspakarna i sitt liv blir självständigare och tar kontrollen på ett sätt som den som bara flyter med aldrig får göra. De som följer sina drömmar låter inget stoppa dem. Förändringen sker kanske gradvis men den kommer och en dag står du där och inser att du inte är ett offer för något.

8. Du kommer att gilla dig själv mer
Den som tar sina drömmar på allvar och gör något åt dem blir stoltare över sig själva. Och det här spiller över på alla delar i livet. Att gå runt och vara hunsad och vantrivas spiller också över på resten av livet, fast på fel sätt. Den som följer sina drömmar får ny energi bara av att faktiskt göra det man vill.

9. Du blir mer generös mot andra
Du vet att det är sant även om man inte vill erkänna det: Om man är nöjd med sig själv har man också en större famn för andra. Man börjar se andras liv och vill hjälpa till, säga snällare saker och sluta bråka med folk. Resultatet blir att andra kommer att gilla dig mer eftersom de känner sig upplyfta och högt värderade när de umgås med dig.

10. Du kommer att skratta och le oftare
Barn skrattar uppåt 300 gånger om dagen – vuxna bara 18 gånger enligt undersökningar (det kan såklart variera men principen är tydlig). Det är ju hemskt. Men den som följer sina drömmar kommer att skratta och le oftare av det enkla skälet att de gör mer av vad de gillar att göra.

11. Du får en ny mening med livet
Om du inte riktigt känner meningen med ditt liv, syftet menar jag, då är det lätt att hitta tillbaka till det genom att gräva djupare och se vad du verkligen vill göra. När du hittar det så hittar du också en helt ny mening.

12. Du får lära dig nya saker
Att ta nya steg är skrämmande. Att ta sig ur komfortzonen är skrämmande men vi är aldrig så nöjda med oss själva som när vi gjort något nytt och klarat det, behärskat det och gillat det. Om fler människor blev bekväma med att oftast känna sig lite dumma så skulle världen vara en mycket trevligare plats eftersom fler människor skulle göra nya saker, ta nya steg.

13. Det kommer att synas på dig
Lyckan syns i ansiktet. Lyckan syns i blänket i ögonen. När du följer dina drömmar så kommer både blänket i ögonen och klippet i stegen.

14. Du kommer att känna dig mindre ensam när du är dig själv
Människor med behov av ständig bekräftelse är inte riktigt hela. De som jagar efter sina drömmar har kontakt med sina egna hjärtan och behöver inte samma bekräftelse för att vara lyckliga.

15. Drömmar och mål är meningen med livet
Dina drömmar är de som kan ta dig igenom de värsta svårigheterna. Drömmarna är de som får dig att fortsätta framåt. Målen du har kan ingen ta ifrån dig vad de än tar ifrån dig annars.

16. Lägg ditt liv i graven så får du se vad som händer
När du är död och borta – vilka skäl finns det för andra att prata om ditt liv då? Levde du som en fegis som aldrig gjorde något spännande eller finns det historier om dig som kommer att leva för alltid.

17. Du kan bli väldigt framgångsrik
Att vara motiverad är en ren urkraft. Det är nästan omöjligt att misslyckas med något man verkligen vill göra och har förberett sig för att göra.

18. Du slipper ha långtråkigt
Om du har ett jobb som du hatar så går dagarna långsamt och du tappar energi av att vara uttråkad. Istället för att titta på klockan och längta efter helgen och semestern så gör du exakt det du vill göra.

19. Ingen annan kommer göra det åt dig
Dina drömmar är dina drömmar och det kommer inte att komma någon fe med trollspö och uppfylla dina önskningar. Alla människor har sina egna drömmar och mål att tänka på och om inte du gör något åt dina så kommer de aldrig att uppfyllas.

20. Du kan motbevisa "Dom där människorna"
Det finns alltid människor som vill döda andras drömmar. När du uppfyller dina (som alla säger är omöjliga) så bevisar du att de hade fel. Där fick de! Det låter lite småaktigt men många av oss som nått fram till våra mål har ett kompensationsbehov som piskat oss framåt mot våra mål bland annat för att ingen har trott på oss. Misstroendet har fungerat som ett fantastiskt bränsle.

21. Du slutar oroa dig
Att oroa sig är människor experter på. Den som har en dröm oroar sig mindre och ger mindre energi till hjärnan att ställa till det. Positiva drömmar tar upp utrymme i hjärnan och tvingar bort det negativa som ofta försöker hitta på saker för att plåga oss.

22. Andra människor börjar se på dig på ett nytt sätt
Drömmar och jakten efter målen leder alltid framåt och andra kommer att se att något har hänt med dig som de inte såg där förut. En människa är främst sina handlingar (tycker jag i alla fall) och när människor omkring dig ser att du tar olika steg för att komma dit du vill får de en ny respekt för dig. Och det är inte så konstigt – när du följer dina drömmar genom att handla så förändras du och blir en intressantare människa både för andra, men framför allt och viktigast – för dig själv.

23. Du blir mer oberoende
Den som tar kontrollen i sitt liv, sätter sig vid styrspakarna alltså, blir inte så beroende av andra för att få saker att hända. Skön känsla att bevisa för dig själv och andra att du har ”det”.
Det kanske de inte trodde.

24. Du blir mer medveten om vad du vill
Den som blir mer målmedveten i livet har det lättare att undvika saker som inte är bra på andra områden eftersom man lärt sig att tänka på vad man vill ha ut av livet. Att träna på att fundera över vad man vill och inte vill skapar viljestyrke-muskler (i brist på annat ord). Din målmedvetenhet förs över på andra delar i ditt liv helt enkelt.

25. Du kommer att vara nöjd oftare
Det ligger i människans natur att aldrig vara riktigt nöjd. Det är inget fel i det. Vi är programmerade för att ta oss framåt och skulle aldrig vara där vi är idag om den instinkten inte fanns. Men, de som följer sina drömmar kommer att vara nöjdare mycket oftare och framför allt ha en dröm att vila i när livet kastar skit på dem.

26. Du kommer att låta andra vara lyckliga
Istället för att känna dig avundsjuk på andra som verkar ha det så bra så har du det bra själv och behöver inte ens nudda känslor av missunnsamhet och avundsjuka.

27. Du behöver aldrig fråga dig vad du ska göra
Den som har en dröm att jaga har tillräckligt mycket spännande att göra. Den som inte har en dröm kommer alltid att ha en stor outtalad önskan om något annat – och sedan dör man.

28. Du blir rik även ekonomiskt
De som älskar det de gör blir ofta framgångsrika inom det området – och det kan betyda mer pengar också.

29. Ditt liv blir som en bra roman eller en spännande film
Tänk efter själv. Om du skulle skriva en bok om ditt liv – skulle den kunna säljas till någon som inte känner dig för att den är så intressant? Den som tar steget och följer sina drömmar får ett liv som en spännande roman.

30. Du kan börja där du är, använda det du har och göra det bästa du kan
Vi har alla något som vi är bra på. Om du ägnar dina dagar åt att uppfylla andras drömmar och mål så slösar du bort din egen talang, men ännu värre, ditt liv på något som du egentligen inte bryr dig om. Ta ett första steg direkt efter att du har läst den här texten. Många gånger är det bara ett första steg som behövs: Beställ den där utbildningskatalogen, ring den där personen, gör en affärsplan för företaget du vill starta. Det kan vara en liten sak, men gör den eller gör åtminstone en plan för din dröm och hur du ska nå den.

Just det: Kommer du ihåg den där personen som aldrig tog några risker? Nej, det gör ingen annan heller.


  • 106 readers

Likes

Comments

Vart jag än vänder mig ser jag hur elva-tolv åringar går runt med högklackat och lager med mascara. Det är som att skönhetshetsen har tagit över. I varje fönster ser man pinn smala modeller med omänskligt tighta kjolar. Och i skolan ska man vara snygg för killarna. Då är det kanske inte så konstigt hur någon redan i yngre ålder övar in makeup kunskaperna och tittar dagarna i ända i klädbutiker. Men jag tycker det är alldeles för tidigt att bekymra sig för finnar när man ännu inte ens fyllt tonåren. En elva åring är fortfarande ett barn och borde fortsätta få vara det ett tag till. Allt har blivit överdrivet. För extremt. Redan när jag gick i dom yngre klasserna började man jämföra sig med andra elever. 'Hon har större ögon' och 'Hon har tjockare hår'. 'Hon har plattare mage än mig' eller 'Hon har fylligare bröst än mig'. Hit och dit bollade man olikheterna på varandra. Och inget på sig själv tycktes man vara nöjd med. Speciellt i omklädningsrummet efter gympan var tjejerna galna. Där kunde dom sitta långt in på lunchrasten (har nästan alltid haft idrotten timmen innan lunch) och jämföra fel, olikheter och brister. Och sedan målade dom över allt med foundation och annat täckande på ansiktet. Jag har aldrig deltagit i diskussionerna, men jag antar att alla dom som gick i min årskurs har fört över det till nästa osv. Dumt. Dumt. Dumt! Man är ju faktiskt finast som man är.

Men jag har också varit där:

I kampen om att passa in. Jag strävade efter en icke kurvig kropp. Och gjorde allt för att få den. En period livnärde jag mig på viktminsknings pulver och en annan åt jag ingenting alls. Vikten rasade som önskat och en del smickrande kommentarer följde, men jag var inte glad. Allt gjorde jag för andras skull och jag livnärde mig på det beröm jag fick av skolans andra ungdomar. Men hur mycket jag än försökte hittade jag aldrig min plats. Hur mycket jag än gick ned eller hur mycket smink jag än använde var jag aldrig godkänd i gruppen. Är det så samhället ska se ut? Att dagens skolbarn och ungdomar ska hetsa sig ned i vikt, och stå timmar framför sminket i butiken? I strävan efter att vara perfekt. Bli sedd. Älskad. Jag vill inte acceptera det! Jag tycker att man borde få vara sig själv och få chansen att delta ändå. Om man skrattar lite högre än alla andra, äter en porton extra under maten eller inte är skolans mattesnille spelar ingen roll. Alla har rätten att få vara med. Eller rättare sagt - SKA ha rätten att få vara med. Idag går man bara efter hur folk ser ut och det är så Jävla idiotiskt.

Till dig som alla retar pga hur du ser ut: Det finns alltid dom som kommer leta fel på dig. Och varje dag hittar dom något. Extra kilon eller minimala kurvor vid midjan blir ett populärt negativt samtalsämne. Men jag vill att du ska veta- Du är fin precis som du är. Oavsett hur du ser ut och vem du är. Du är bra! Och låt Ingen övertala dig till något annat.

Idag har hetsen kring att se ut som en felfri prinsessa tagit över. Men sanningen är den att man Aldrig kommer att bli felfri. Alltid är det något. Så börja vara dig själv och lita på att du duger som du är trots all skit som sägs och skrivs. You rock girl/boy!

  • 137 readers

Likes

Comments

Du ska vara hetro, och ha ett förhållande med någon som är lika gammal som dig själv. Att vara bisexuell eller homosexuell finns knappt på kartan! Man får frågor, blickar och förhastade slutsatser kastade i ansiktet.
Jag har vetat om att jag är bisexuell sedan några år tillbaka då jag märkte att mina känslor var mer än vänskapliga för min dåvarande bästa vän. Det blev inget. Men kanske är det lika bra? Idag kan jag stå upp för den jag är och vem jag älskar. Men att göra det när jag var som nyast i mina känslor skulle inte funka. Inte för mig. Vi var lika gamla, men att kyssa en tjej skulle vara samma sak som att ha smitta över hela kroppen (lite överdrivet kanske, men ändå). Det viskas, pekas och fnissas bakom ryggen på en. 'Vet du om att hon gillar tjejer?' Fniss* 'Jag tror hon tänder på stora bröst' Fniss* 'Tänk om hon skulle bli kär i mig! Äckligt' Och där kommer en imitation av en kräkning*. Det är så konstigt. Folk tror att man inte hör och pratar vitt och brett. Men vi hör och undrar varför ni som gör detta inte har växt upp. Det är 2016 och man borde ha börjat förstå att kärlek inte är någon ålder eller något kön. Det är en Känsla. Man känner kärlek för och till någon. Samhället har sagt att kärlek ska vara mellan en man och en kvinna, men ärligt talat: Om nu gud hade velat att det skulle vara så hade han väl bara skapat människor som attraheras av motsatt kön? Eller?
Jag blir en aning förbannad när folk gör en så stor grej av det hela. Vi bisexuella blir inte kära i varje person som vi möter ute på gatan eller i skolkorridoren. Och vad vi blir tända på eller vad som avgör om vi vill bli tillsammans med en person är olika för alla. Och det behöver man inte spekulera i. Punkt. Tänk om ni en dag skulle behöva uppleva samma sak. Utan att ni skulle ha möjlighet eller vilja att försvara ert privatliv skulle förutfattade meningar spridas som en löpeld i skolan där ni går. Skulle det vara kul? Antagligen inte om ni skulle fundera ett tag och våga lägga fram det sanna kortet på bordet. Men det är vad många av oss HBTQ:er har för vardag. Och jag vill att ni ska veta: Inget är normalt. Det är samhället som osynligt bestämt det normala. Men det verkligt normala är din egen sanning.

Jag fick en gång frågan: Hur vet du att du är bisexuell?
Och jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på den frågan. Inte för att jag ej vet vad svaret är utan för att jag tycker att det är så korkad sak att fråga om. Ja, jag vet att jag gillar tjejer för att jag känner attraktion för dom. Utsida, men också-om personen i fråga är omtänksam osv-insida. Att jag gillar killar vet jag av precis samma anledning.
Så fort någon kommer ut blir allt genast mycket spännande. Dock är det vanligare än man kan tro. Det finns mer homosexuella, bisexuella, transsexuella och gueer personer än dom som öppet talar om sin läggning. Det är nästintill tragiskt hur många väljer att hålla sina känslor inom sig bara för att man är rädd att bli påhoppad. Man ska inte behöva bli det. Kärlek är kärlek oavsett vad och all kärlek är bra kärlek.

Två personer som jag verkligen tycker visar sin kärlek på ett modigt och ärligt sätt är Benjamin och hans pojkvän Anders. Det skiljer 20 år dom emellan, men ändå spirar kärleken för paret. Utan skam eller blygsel visar dom att kärlek varken har någon siffra eller ålder. Och jag tycker att fler borde våga, precis som Benjamin och Anders. I mina ögon är killarna ett par riktiga förebilder. Bra jobbat fina ni! Ni är fantastiska och jag stöttar er till 200%. Strunta i alla som säger att ni inte är något för varandra eller dom som på annat hoppar på er för att ni står upp för vilka ni är. Stå rakryggade och gå hand i hand. Ni är underbara och oslagbara ihop ❤️

Kärleken har ingen ålder, något kön eller en stämpel. Tillåt dig älska vem du vill, när du vill och vart du vill!

Jag tycker synd om alla er som på ett eller annat sett ser ned på oss HBTQ:er. För någonstans måste det ju ha slagit fel. Det är inget fel att gilla tjejer om man är tjej eller killar om man är kille. Det är inte heller fel-som i mitt fall- att gilla både och. Vi är inte dumma i huvudet. Vi är fasiken jävligt bra!

  • 145 readers

Likes

Comments

För ungefär ett år sedan var jag trasig. Självförtroendet var på botten och tron om en framtid hade försvunnit. I flera år hade jag fått höra hur värdelös jag var och hur lite mina familjemedlemmar tyckte om mig. Det gick så långt att mitt ask konto var fullt av kommentarer som: "Gå och dö. Ingen skulle ändå märka om du försvann" eller "Du är värd att bli våldtagen av tre män samtidigt" varje dag. Alla var skrivna anonymt. Och dagarna blev till en mardröm då jag inte ville möta någon ute på gatan. Jag visste ju inte vem som skrev idioti till mig.
Efter att än en gång erkänna för min familj att inget lyckats hjälpte min mamma (A-S) mig att titta efter en ny gymnasieskola. Min tredje. Egentligen ville jag inte börja i en ny skola då inget av mina tidigare förflyttningar blivit speciellt bra. Men med mycket envishet från mina föräldrars sida gav jag ändå Gryningsskolan en chans.
Som en mycket tillbaka dragen tjej klev jag innanför dörrarna den där första dagen. Varje elev som gick förbi upplevde jag som hot. Fiender. Och jag litade nada på lärarna. Ångesten fick mitt hjärta att slå dubbla slag.

Men under det här året...

Har jag börjat våga ta för mig. Lärarna visar verkligen hur mycket dom bryr sig om oss elever. Varje dag bjuder dom på leenden och ord som "Härligt! Vad kul att se dig idag" och det lyfter en otroligt mycket. Man känner sig välkommen. Och det har jag inte gjort på... Förresten, jag ska inte ljuga. Har aldrig känt mig välkommen på någon skola. Under lektionerna får man verkligen tid, hjälp och stöttning. Och vid varje inlämning får man beröm för sin prestation. Eleverna har även dom visat stor respekt och omtanke. För det mesta. Jag har aldrig känt mig utanför. Alltid inbjuden att delta. Den ensamhet jag haft under rasterna har varit självvald. Genast blir då också tillvaron lättare. Jag har nu modet att säga ifrån om jag inte fattar något, be om hjälp. Jag har börjat säga ifrån om någon är oschysst och kan nu bortse från taskiga kommentarer. Jag har blivit modigare och mer självsäker. Och dessutom har jag idag större kunskap om hundar, dess beteende och livsstil än jag Någonsin kunde ana att jag skulle kunna få i mitt liv.
Min skola har låtit mig ha långpraktik för en café och catering firma i Södertälje och där har jag lärt mig väldigt mycket. Jag har kunnat utmana min rädsla för att prata med okända människor, lärt mig mer om matlagning, och den stora press som läggs på ens axlar när en leverans ska iväg i tid. Jag har fått uppleva den stress som legat på max och till och med upplevt hur det är att glömma självklara saker -som jag kunnat innan- så som hur länge en baguette ska vara inne i mikron till hur man gör en bassallad. Det har varit mycket lärorikt och jag är glad att jag har fått den här erfarenheten. När jag ska ut i arbetslivet kommer jag ha kunskap om en hel del och behöver inte vara en vilsen kaninunge utan sin mamma på ett fält.

På fritiden har jag börjat ta mitt liv på största allvar. Jag har förstått hur viktigt det är att göra saker som man mår bra av. Jag träffar mina vänner regelbundet på eftermiddagar och helger, tar trumpet lektioner och är en del av en liten teatergrupp under måndagskvällarna. Hela mitt allt har blivit mer socialt och jag är inte längre 'tjejen som inte har några vänner och bara sitter hemma'. Jag har blivit som en ny person och jag är stolt för den jag har blivit. Jag vet inte om ni kan förstå glädjen över att jag idag kan säga: "Fan vad jag är bra!"
Det kunde jag inte för ett år sedan.
Jag fattar inte riktigt vilken stor skillnad det kan bli. Men detta är ju ett levande bevis. En utfryst och grovt mobbad tjej går från osäker och deprimerad till en självsäker och livsglad tonåring med författardrömmar. Är inte det ganska fantastiskt? Det tycker iallafall jag.

  • 163 readers

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger man har frågat mig "Mår du inte dåligt av att bo i familjehem?" eller typ "Känns det inte som att din biologiska familj har svikit dig genom att låta dig bo någon annanstans än hos dom?" Vid varje tillfälle har jag fått ge samma svar. Och ärligt talat: Även om jag förstår att alla inte hört när jag svarade på tal när första personen ställde mig frågan blir jag trött på att säga samma sak flera gånger i rad. Det känns som att allt hakat upp sig. Precis som en repig skiva. Därför har jag tänkt att en gång för alla berätta hur jag tänker kring det här:

Är det jobbigt att bo i familjehem?

Jag kommer kanske inte ihåg jättemycket från flytten och mina känslor angående allt som rör det ämnet, men vad jag minns tyckte jag det blev naturligt. Anne-Sofie (som jag skrev om i mitt inlägg "Grattis mamma!") och Lars (som då är min pappa) har på ett självklart sätt tagit rollerna som mina föräldrar. Dom har alltid gett mig den kärlek och omtanke ett barn -och ungdom-behöver. Lars har varje dag, månad, halvår och år funnits där och stöttat i problem. Tagit med mig på skogspromenader, låtit mig följa med ut på vattnet, svarat på alla krångliga och obegripliga frågor som hela tiden ploppar upp i huvudet, lagat god mat och helt enkelt varit en fantastisk far. Eftersom jag inte har någon pappa från min biologiska sida har Lars alltid setts som min riktiga. Och varje dag känner jag mig lyckligt lottad över att jag får kalla mig hans dotter. Han är lugn och kan ta sig tiden för att lyssna. Hetsar inte upp sig i onödan. Och det uppskattar jag något enormt. Anne-Sofie har däremot alltid varit snabb och bidragit med friska fläktar i tillvaron. Hon har hjälpt mig med praktiska saker. Sopa, dammsuga, svabba. Diska och laga mat. Hon har också lärt mig vad som innebär att vara en sann och ärlig vän. I alla år har hon ringt samtal, suttit i möten och tagit diskussioner som jag inte kunnat göra själv (kanske för min unga ålder, men ändå). Självklart har även hon velat bidra med stöttning i problem och nedstämdhet och det har hon gjort på sitt egna lilla sätt. Även hon är en självklar pusselbit i mitt liv. Jobbigt att ha fått växa upp hos dom? Nej! Absolut inte. Dom har gett mig det min biologiska familj inte kunde ge mig. Tro mig: Jag är tacksam för att det blev som det blev. Min biologiska familj gjorde detta av omtanke för min del. Och dom har varit en del av min uppväxt trots att vi inte bott under samma tak. Genom detta har jag fått en större familj. Med flera underbara syskon, föräldrar och vänner.
Dock kan jag förstå om 11-16åringar tycker det är tråkigt om dom behöver lämna något som varit en del av deras uppväxt så länge, och kanske upplever att föräldern/föräldrarna inte älskar en längre eftersom den/dom 'lämnar bort" henne eller honom till någon annan. Men jag flyttade när jag var 2,5 år gammal och hade ännu inte kunskapen om vad som hände eller varför. Situationen som jag befinner mig i har alltid varit naturlig för mig. Idag har jag två biologiska familjer och tänk, det är inte många som har det!

Känner jag mig sviken av min biologiska familj?

Som ni kanske kan ana efter att ha läst här ovan känner jag mig inte alls sviken av min biologiska familj. Min mamma gjorde det rätta! Om hon inte kunde skapa en trygg vardag för ett barn skulle hon heller inte försöka. Att få flytta har för alla varit bra. Min biologiska mamma H behöver inte ha dåligt samvete för att hon borde ha gjort något hon inte gjorde, jag fick en fantastisk uppväxt med djur, natur och underbara människor i min närhet + min foster mamma fick den dotter hon aldrig fick bära själv. Mina syskon från min 'riktiga' familj har alltid varit en del av mitt liv. Vi har firat högtider ihop, umgåtts på helger och gått på konserter. Det jag i sådana fall varit besviken på är alla löften som inte hållits då min mamma i flera år varit alkohol förtjust. Men vet ni? Det har blivit Mycket bättre! Idag bor jag varannan vecka hos familjehemmet och varannan hos min biologiska mamma. Allt har faktiskt löst sig och jag kan inte vara stoltare över H. Hon har kämpat och kommit såå långt. Starkt. Är jätte glad för det hon har arbetat för och jag tror verkligen på en stark relation mellan oss i framtiden.
Jag är tacksam för den lott jag faktiskt fått dra. Och oj, vilka fina familjemedlemmar jag har ❤️ Oavsett ifrån vilken familj dom är ifrån har dom alla en egen plats i mitt hjärta ❤️

  • 159 readers

Likes

Comments

Idag har varit en härlig dag. Jag saknar ord och kan inte riktigt förklara hur det känns att få ha så många betydelsefulla människor runt omkring sig samtidigt. Därför lägger jag istället upp några foton som får sammanfatta det hela. Tack för i eftermiddag kära familj! ❤️

  • 146 readers

Likes

Comments

Idag skulle jag vilja hylla en viktig person i mitt liv. Självklart har vi våra stunder då vi rent ut sagt vill kräkas på varandra, men hon är fortfarande världens bästa mamma ❤️ Anne-Sofie hjälper mig att växa som människa. Stöttar i problem, utmanar mig i mina rädslor, tar med mig på äventyr eller bara är. Under min barndom har hon sett till att jag har fått uppleva att vara djurägare. Åsnor, en kanin, kanariefåglar, två hundar och en katt. Ja, bättre kunde jag väl inte ha haft det. Hon har gett mig en trygg uppväxt. Och jag är så tacksam för att jag har henne.

Ett speciellt minne som jag bär med mig: Det räcker sig väldigt långt tillbaka i tiden. Min mamma och jag åkte till Grekland för en (eller möjligtvis två?) semester vecka. Vi skulle bara vara. Mamma och dotter. I ett varmt land. Vi åkte på utflykter, åt ute, badade, skrattade och gick i affärer.
En morgon när vi var nere vid hotellets pool hände en sak. Mamma låg och solade med en bra bok i handen och jag badade. Har aldrig haft svårt att hålla andan under vattnet och fick därför en inlevelse att simma under ytan i poolen till andra sidan (brädden och inte på längden). Så det gjorde jag. Då jag nästan hade nått fram till kanten kände jag hur någon drog med full kraft upp mig över ytan. Mamma stod med skräckslagen uppsyn och med panik ropar hon:"Emma, hur mår du?" Jag blev överraskad. Jag simmade ju bara lite. Och det sa jag till henne. Men nu i efterhand förstår jag hennes rädsla. Tiden för henne uppe vid land när hon inte såg mig kändes lång, och hon blev orolig.
Det är ett fint minne för mig. Det visar bara hur mycket jag betyder och det är viktigt för mig att veta.

Ett annat minne: Hur många gånger har det inte varit så att min osäkerhet har tagit över och min mamma har fått tvinga mig på saker och ting? Hundratals-skulle jag gissa på. Ett specifikt tillfälle var inför sommaren 2013 då vi-från början- åkte på mammas vilja till Dalarna och ett läger som anordnas där. Sur som ett bi satt jag och surade hela vägen dit. Väl framme blir inget som jag tänkt mig. Jag finner en vän redan första kvällen bland ledarna och han kom att bli min trygghet. Hela veckan var fantastisk! Och tro det eller ej: Jag var ledsen när jag skulle därifrån. Sedan dess har jag varit där tre år i rad (år 13,14,15) och även om jag är för gammal för att delta denna sommar kanske mitt val ändå faller till att åka och hälsa på några dagar. En sommar utan Sjöbis är nog ingen sommar faktiskt.
Detta är en händelse där mamma verkligen vet - innan jag vet - vad jag klarar av. Hon ger sig inte fören man testat och det är bra. Visar bara hur mån hon är för att jag i vuxen ålder ska våga försöka mig på okända (för mig) saker. Mycket uppskattat!

Och självklart är jag oerhört glad för alla telefonsamtal, möten och annat hon gjort när jag behövt byta skola eller när någon annan svacka uppstått. Man har en axel att gråta emot och en vän att skratta med. Min mamma är oersättlig!

Och idag är det ingen vanlig dag för det är hennes 52 års dag- Hurra hurra hurra! Grattis mamma. Jag älskar dig ❤️

  • 156 readers

Likes

Comments

Eftersom jag missade kvällen då humorgalan anordnades/sändes på tv tog jag mig friheten att kolla på den idag. Och jösses, vilket budskap dom lyckades förmedla! Det var säkert 6-8 gånger som jag blev tvungen att pausa för att hämta mera papper vid behov av tårtorkning. Flera gånger blev jag påmind om att vi i Sverige lever i lyx jämfört med andra och hur vi tar det för givet. Vi tar för givet att vi ska ha tak över huvudet, kläder på kroppen, mat på bordet, sjukvård och gratis skolgång. Inte en ända gången tänker vi på att många flyr för sina liv och letar dagarna i ända efter mat, hur barn mister sina föräldrar i jordbävningar och hur föräldrar förlorar sina bäbisar i näringsbrist. Klart att det vore tråkigt och kanske lite dumt att tänka på den saken hela tiden, men visst är det svårt att förstå hur världen kan vara så olika på spridda ställen? Ett litet uppvaknande då och då tycker inte jag är något fel. Tvärt om. Vi kan börja ha sanningen i bakhuvudet och kanske ibland, när läraren är lite extra tjatig för en uppsats eller när föräldrarna ber en att duka in för middag flera dagar i rad, påminna oss själva att det finns barn+ungdomar och vuxna som inte har något av det vi har. Som inte önskar sig något annat än en säng att sova i. Jag tycker att dom som gjort humorgalan möjlig borde ha en stor medalj var. Detta är ett så pass viktigt ämne och vi alla kan faktiskt göra något. Det är skillnad att bara sitta i soffan och tänka att saker och ting är möjligt och kan bli bättre och en helt annan att ta tag i den saken. Dom som deltog under kvällen på ett eller annat sätt, och självklart alla er som valt att bli världsföräldrar är hjältar. Kanske kan vi inte åka till något drabbat land och ge allt vi har för att folket som lever där ska få det bättre, men vi kan åtminstone visa vår medmänsklighet och stötta alla fina människor som kämpar för barnen i dom drabbade ländernas överlevnad. Jag tycker att det är riktigt riktigt fint gjort av Unicef -att den organisationen finns över huvudtaget- att jobba mot en tryggare och bättre miljö för världens unga.
Jag är så tacksam att mina föräldrar finns i livet och mår bra, att mina syskon bor i en trygg stad och att jag har fått dra lotten till en bra tillvaro. Inte ens för en dag skulle jag vilja byta ut något. Jag har vänner, har fått chansen till skolgång och säkerheten att kunna vandra fritt på ängarna. Inte ett ända skjut vapen har jag stött på, inte lever jag på egen hand och inte heller behöver jag trängas i en trång buss/tåg för att färdas genom hela Europa på jakten till ett bättre liv. Fy vad jag är glad!
Många gånger hör jag gamla som unga säga på gatan:" Om inte flyktingarna var här hade allt varit mycket bättre. Dom tar alla våra bostäder och jobb. Dom kan skylla sig själva och stanna kvar i sitt hemland". Men herregud, tänker jag efter att ha sett humorgalan. Vem vill ens önska någon annan än sådan vidrig lott? Ingen är värd att må på detta sätt som många i utlandet gör. Det är bra att vi i Sverige hjälper till. Det är jag stolt över. Heja Sverige!

Sluta klaga, och se på hur bra Du faktiskt har det!

  • 158 readers

Likes

Comments


Jag har praktik genom skolan och är därför bara inne någon dag i veckan. Måndag är en sådan dag. Det brukar vara roligt och väldigt givande. Tacksamt att jag får vara en del av gruppen som vi har dom här dagarna. Men idag-så fort jag klev innanför dörrarna- ville jag genast vända om. Hela rummet var som i dimma av ilska. I varje hörn satt en elev och surade. Det var som att det sprutade eld ur ögonen och det kändes som att jag inte alls var välkommen. Mitt morgon glada humör försvann som en blixt och hela lektionen blev stel. Okej, det var en del som inte hade sovit under natten, och det är ett par som precis har gjort slut så det kan ju vara en bidragande faktor att inget blev riktigt som förväntat. Men jag tycker det går över gränsen när man börjar kalla varandra idiot och bög + börja yttra sig om onödigheter gällande någon annans musiksmak. Det var till och med så att en kille i gruppen reste sig upp och sa "fan den här musiken kan man väl inte lyssna på? Vilken skit!" Och gick ut genom dörren när Gunnar Wiklunds röst ljöd i rummet. Jag blir ledsen. Finns det verkligen ingen respekt kvar? Så fort man inte gillar något så ropar man ut det inför alla. Pinsamt och fruktansvärt respektlöst. Man kan vara trött, man behöver inte uppskatta allt och heller inte hålla med i andras åsikter. Dock ska man acceptera att alla tycker olika. Att alla är olika. Jag vet hur det är att vara mobbad, och inte känna sig accepterad av omvärlden. Det lilla gör så otroligt ont och kan bygga på något stort. Även om man inte säger rakt ut att:'Du jag blev sårad av det där' kan risken finnas att personen i fråga blev det ändå. Självklart vill jag inte dra alla er läsare över en kant för jag vet att chansen är stor att ingen av er sprider negativitet runt omkring er (vilket jag hoppas är fallet!) men önskar ändå att ni tänker en extra gång på vad som faktiskt ligger i grund. För din sanning kan vara en annans falskhet. Det vill säga: Om du tycker om Ulrik Munthers musik och diggar det han gör kanske någon annan i din närhet lyssnar mer på hårdrock. Det betyder inte att hårdrock är bajs utan bara inte i Din musiksmak. Alla är vi unika. Som tur är. För hur hade det varit om vi alla såg ut likadant, älskade och hatade samma maträtt, diggade samma musik osv. Hade det inte varit rätt tråkigt? Jo. Därför önskar jag att vi nu alla sprider Kärlek. Acceptera varandra och tänk efter vad du säger så du inte ångrar det efteråt. Annars är det lätt att du anses som knäpp.

Trots tråkigheter i skolans elevgrupp har det faktiskt hänt lite roligheter. Jag fick klart allt teoretiskt på min utbildning (jag går en utbildning till 'Hunddagis föreståndare på distans) och kunde skicka in dom sista uppgifterna. Skönt. Befriande. Nu kan jag bara vänta på svar och se vad dom säger. Det blir nog bra.

  • 152 readers

Likes

Comments