Header

Utrustning, Övrigt

Igår kom två nya träns från Equicoach på posten! Har letat efter nosgrimma med lack på så när jag såg dessa dyka upp på Facebook var jag snabb på att beställa både ett remont träns och ett aachen! Tränsen har Åsa designat själv och de har anatomiskt nackstycke vilket alltid är ett plus! Med fick jag även två olika pannband ett med lack och crocoprint och ett med lack och klara stenar!

Fick även en liten bonus i form av två fina bling pannband!

Tackar Åsa på Equicoach för väldigt snabb leverans och som alltid ett fantastiskt bemötande!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Demba, Kruagården, Övrigt

Blev frågad på messenger om bilder på Dembas mamma Sóley då en med en bror till henne ville se bilder på släktingar så tänkte jag kunde visa upp några bilder här med! Dembas mamma heter Sóley från Lillehem e: Segull fra skardi och var mammas första islandshäst! De tre sista bilderna är tagna när vi var och hälsade på henne hos hennes nya ägare ett tag efter hon blev såld!

Det är lätt att se var demba fått sitt vackra huvud och stora fina ögon ifrån!

Likes

Comments

Tävling, Rima, Kruagården

Idag styrde vi släpet mot Osby och årets halloweenkeppni! Tanken med denna tävling var att se av lite hur Rima beter sig på borta plan nu om hon fortfarande inte känns som sig själv osv. Även mamma och kaela hängde på!
Rima kändes på framtidningen sådär lugn som hon inte ska kännas (som som hon kändes på tex VSM på säve där hon sen inte hade någon utstrålning alls) då är hon lugn lydig och väldig oenergisk, hon känns Lixom inte villig alls utan gör då de hon ska utan att tillföra något extra... Väl inne i framridnings ridhuset kändes hon lite mer vaken och väl inne i "stora" ridhuset där keppnin gick var hon minsann sitt gamla jag! Hon tågade på med god anda så att hon var lite för lugn på framridningen verkade inte så oroande länge, hon får ett tag till att fortsätta komma igång och så ska de förhoppningvis inte vara något, hon visade ju iallafall sitt gamla jag när det väl var dags så jag håller tummarna hon är okej och att vi nu kan fortsatta uppbyggnaden och stärka upp henne!

Hon var bitvis lite taggad och spände upp sig lite men jag bara lät henne komma fram till att hon skulle slappna av och efter en stund började hon slappna av och länga sig! Det blev en vinst i svår klass, pris för bästa utklädnad och inte nog med det lyckades jag vinna domarnas feather prize för seniorerna! Eftersom rima varit lite spänd och då bitvis lite hög i formen förväntade jag mig inte alls att vinna det så det blev verkligen en rolig överraskning! Alltid roligt att höra att man rider jätte fint och att det då sett fint och prydligt ut även om känslan inte var 100 på topp hela tiden! Sånt gör det verkligen roligare att kämpa vidare!

Jag som Zimba och snygg Rimis!

Och de coolaste på hela stället var lätt mamma och kaela!

Likes

Comments

Utrustning, Övrigt

På Audurs träns satt ett Par biothane tyglar med stroppar på som jag tyckte var super bra, de var sådär lagom med avstånd mellan stropparna och de blev ett par favorit tyglar hos mig! Så de står nu på min vill ha lista!
Jag hoppas att Hestamann ska stå och sälja på Halloweenkeppnin till helgen så jag kan köpa ett par där!

Likes

Comments

Kruagården, Rima, Demba

Vi åkte ju i början av månaden även med ögri och rima till Kungsborgs smedja för fyskoll och tandcheck! Rutin koll för rima med kroppen och så var de dags för tänderna och en första koll för ögri som aldrig varit innan! Lilleman skötte sig super duktigt trots han aldrig gjort något sådant innan, de tyckte han var en sån trevlig och söt kille!

Rima hade lite kramp där hon hade sadel tryck för de ställena hade börjat aktiveras nu när jag startade upp henne igen så det var lite ansträngt så hon fick djupvågsmassage så de släppte! Sen hade hon bara lite grann annat och var annars fin i kroppen! Tänderna var de lite hakar som skulle slipas som de typ alltid blir och så att hon har lite förslitning på tänderna från bett då hon tuggar lite, men inget stort!

Ögri skötte sig bra och hade endast lite uppe i nacken som kom från tänderna annars var de inget kroppsligt fel på honom alls! Däremot var de lite spännande med tänderna, de visade sig att han är trängre i munnen på högersidan än vänstersidan. Samt att han även har en "ficka" på höger sida där de kan samlas mat, så man måste kolla där innan man rider, annars kan där ligga mat i en "korv" som sedan trycker och ger obehag, så det var super bra vi fick reda på det! Annars hade han lite hakar som de flesta får!

Likes

Comments

Kruagården, Tävling, Övrigt

Ja hur ser tankarna ut för säsongen 2017 egentligen?

Rima
Eftersom fröken och jag hade typ vår sämsta säsong någonsin som sedan resulterade i 2 månaders vila eftersom hon inte kändes fräsch börjar vi lite om. Tanken är att rida T3 och V2 under 2017, jag vet att vi kan SM kvala i T1 och V1 men att försöka göra det under nästa säsong med tanke på denna säsongen känns lite väl hög press, vi tar ett steg tillbaka och hoppas det funkar! Så tanken är SM kval i T3 och V2 och Bflokk som det ser ut nu!

Demba
Turbo tanten är still going strong, tanken är att fortsätta fila på pass grenarna P2, P1 och PP1, även om demba har fina gångarter över lag visar hon tydligt att det är på passbanan hon trivs bäst! Om vi har som mål att SM kvala i pass grenarna är dock frågan, tror det är möjligt men är det lönt? Sverige har otroligt bra pass ekipage och jag vet att vi inte kommer hamna i toppen, så det får Jag fundera vidare på! Om de inte ändrar kval gränsen i aflokk är vi kvalade till nästa år med!

Ögri
Tanken är att lilleman ska börja komma ut och tävla, kanske får han gå lite inomhus tävlingar i höst/vinter och se hur han utvecklas. Just nu är han inte Redo för annat än T8/V5 så om inte de ändras har vi inte högre mål nästa säsong än att bara komma ut och träna på att tävla, han är en liten stjärna det är jag säker på!

Sedan finns de även ett mål till, fast de handlar inte om mig eller min häst så vi får se om jag berättar de senare 😉

Första helgen i oktober gick Demba ofeigurs Km! Vi blev klubbmästare och vann 250m pass och speedpass! Trots en blöt bana och regn sprang demba på 9,37 i speedpassen med tillägg för manuell tid, vilket betyder att de klockade oss på 8,97! så det var super kul hon lyckade springa så snabbt trots den väldigt tunga banan! Vi kom även 4a i femgång och stilpass! I stilpassen tyckte dock demba att det var ganska onödigt att göra allt annat än att springa supersnabbt fram så det blev sådär, nåja, träna träna träna!

Likes

Comments

Kruagården, Jobb, Träningshästar

Häromdagen var det dags för "mina" killar att prova sig ut i den stora vida världen! Första uteritten för båda stod på schemat! Mamma slutade tidigt och skulle följa med med kaela en liten runda med båda hästarna, vädret var höstigt och grått med små regn men vad ska man göra!

Började med lilla Lysir som visade sig vara stencool och betedde sig som han aldrig gjort något annat i hela sitt liv! Han traskade snällt efter kaela och stod fint vid vägen och tältade/travade lugnt under vår lilla runda, det märkes det var många intryck för han blev rättså trött lilla gubben, men jag blev så nöjd över hur fint han skötte sig, helt exemplariskt!

Bjuder på en gammal bild på Barbie hästen!

Efter det blev det "lille" Gáskis tur! Honom förväntade jag mig lite mera upptåg med då han är lite mer nervös av sig och har lite dåligt självförtroende. Han blev väldigt osäker i början och kände sig inte alls bekväm, han stod som på nålar vid vägen men gjorde ingenting dumt. Sedan var det väldigt jobbigt för han visste inte var han skulle ta vägen, jag kände hur han tänkte bakåt Mede vinglade samtidigt år båda sidorna. Tillslut andades han ut och började känna sig trygg med att gå bakom kaela och bara följa med och travade och töltade sedan avslappnat! Påvägen hem vid vägen var han mycket lugnade och skötte det super bra, väldigt härligt med en tydlig utveckling!!

Alltså hut söt är han inte? Så himla mysig häst!

Likes

Comments

Tankar/Åsikter/Funderingar, Utrustning

Måste bara slå ett litet slag för Kimblewick bett, jag upplever det som ett väldigt bra bett! Känslan jag får av detta bett är att det är en lagom blandning mellan tränsbett och stångbett. I stunder då jag upplever att mina hästar blir lite oroliga i formen är detta bett perfekt, islandsstången ger så pass mycket häv och ger en ganska direkt inverkan, jag upplever att Kimblewicket ger lite mer möjligheter "från handen".
Det ger litet häv från kedjan (jag använder tygeln i det låga hålet) men utan att "tynga ner" hästen som islandsstång gärna kan, hästarna blir stabila i formen och möter handen på ett bra sätt utan att krulla ihop sig eller kännas tunga/lägga sig på!
Lite mer "kontroll" än vanligt tränsbett men mindre häv och mera möjligheter än på en islandsstång! Det ända minuset är väl att det inte är så snyggt, men man kan ju inte få allt här i världen!

Jag har detta Kimblewick Gold Medal från hööks, ni hittar det här!

Likes

Comments

Kruagården, Tävling

Tanken var att ögri igår 22 okt skulle gjort sin tävlings premiär på en firmakeppni på margaretehof men då ett stall i närheten fått konstaterad kvarka valde vi att stanna hemma för det kändes inte värt att riskera något. Så vi får se när lilleman ska prova vingarna på tävlingsbanan, det kommer förhoppningvis någon annan lättare tävling snart som kan vara lagom för honom!

Nästa helg ska jag dock starta rima och mamma kaela på halloweenkeppnin i Osby som jag dömde förra året! Jag satsar självklart på att vinna bästa utklädnad, när folk väl anstränger sig för att anordna en sådan tävling tycker jag det är klart man ska klä ut sig, det är ju bara roligt för publik och alla så! Även mamma ska klä ut sig så tror det kommer vara super kul! Mamma ställer upp i mellanklass och jag i elit klass! Vi hoppas rima och kaela ska sköta sig då vi tidigare haft lite problem när vi haft med oss dom två på tävling, då skrek de konstant efter varandra så vi hoppas att de ska vara lite lugnare nu, annars är de lite svårt att få dom att koncentrera sig på uppgiften... Vi håller tummarna!!

Throwback till SM 2015! ⭐️

Likes

Comments