Header

På Audurs träns satt ett Par biothane tyglar med stroppar på som jag tyckte var super bra, de var sådär lagom med avstånd mellan stropparna och de blev ett par favorit tyglar hos mig! Så de står nu på min vill ha lista!
Jag hoppas att Hestamann ska stå och sälja på Halloweenkeppnin till helgen så jag kan köpa ett par där!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi åkte ju i början av månaden även med ögri och rima till Kungsborgs smedja för fyskoll och tandcheck! Rutin koll för rima med kroppen och så var de dags för tänderna och en första koll för ögri som aldrig varit innan! Lilleman skötte sig super duktigt trots han aldrig gjort något sådant innan, de tyckte han var en sån trevlig och söt kille!

Rima hade lite kramp där hon hade sadel tryck för de ställena hade börjat aktiveras nu när jag startade upp henne igen så det var lite ansträngt så hon fick djupvågsmassage så de släppte! Sen hade hon bara lite grann annat och var annars fin i kroppen! Tänderna var de lite hakar som skulle slipas som de typ alltid blir och så att hon har lite förslitning på tänderna från bett då hon tuggar lite, men inget stort!

Ögri skötte sig bra och hade endast lite uppe i nacken som kom från tänderna annars var de inget kroppsligt fel på honom alls! Däremot var de lite spännande med tänderna, de visade sig att han är trängre i munnen på högersidan än vänstersidan. Samt att han även har en "ficka" på höger sida där de kan samlas mat, så man måste kolla där innan man rider, annars kan där ligga mat i en "korv" som sedan trycker och ger obehag, så det var super bra vi fick reda på det! Annars hade han lite hakar som de flesta får!

Likes

Comments

Ja hur ser tankarna ut för säsongen 2017 egentligen?

Rima
Eftersom fröken och jag hade typ vår sämsta säsong någonsin som sedan resulterade i 2 månaders vila eftersom hon inte kändes fräsch börjar vi lite om. Tanken är att rida T3 och V2 under 2017, jag vet att vi kan SM kvala i T1 och V1 men att försöka göra det under nästa säsong med tanke på denna säsongen känns lite väl hög press, vi tar ett steg tillbaka och hoppas det funkar! Så tanken är SM kval i T3 och V2 och Bflokk som det ser ut nu!

Demba
Turbo tanten är still going strong, tanken är att fortsätta fila på pass grenarna P2, P1 och PP1, även om demba har fina gångarter över lag visar hon tydligt att det är på passbanan hon trivs bäst! Om vi har som mål att SM kvala i pass grenarna är dock frågan, tror det är möjligt men är det lönt? Sverige har otroligt bra pass ekipage och jag vet att vi inte kommer hamna i toppen, så det får Jag fundera vidare på! Om de inte ändrar kval gränsen i aflokk är vi kvalade till nästa år med!

Ögri
Tanken är att lilleman ska börja komma ut och tävla, kanske får han gå lite inomhus tävlingar i höst/vinter och se hur han utvecklas. Just nu är han inte Redo för annat än T8/V5 så om inte de ändras har vi inte högre mål nästa säsong än att bara komma ut och träna på att tävla, han är en liten stjärna det är jag säker på!

Sedan finns de även ett mål till, fast de handlar inte om mig eller min häst så vi får se om jag berättar de senare 😉

Första helgen i oktober gick Demba ofeigurs Km! Vi blev klubbmästare och vann 250m pass och speedpass! Trots en blöt bana och regn sprang demba på 9,37 i speedpassen med tillägg för manuell tid, vilket betyder att de klockade oss på 8,97! så det var super kul hon lyckade springa så snabbt trots den väldigt tunga banan! Vi kom även 4a i femgång och stilpass! I stilpassen tyckte dock demba att det var ganska onödigt att göra allt annat än att springa supersnabbt fram så det blev sådär, nåja, träna träna träna!

Likes

Comments

Häromdagen var det dags för "mina" killar att prova sig ut i den stora vida världen! Första uteritten för båda stod på schemat! Mamma slutade tidigt och skulle följa med med kaela en liten runda med båda hästarna, vädret var höstigt och grått med små regn men vad ska man göra!

Började med lilla Lysir som visade sig vara stencool och betedde sig som han aldrig gjort något annat i hela sitt liv! Han traskade snällt efter kaela och stod fint vid vägen och tältade/travade lugnt under vår lilla runda, det märkes det var många intryck för han blev rättså trött lilla gubben, men jag blev så nöjd över hur fint han skötte sig, helt exemplariskt!

Bjuder på en gammal bild på Barbie hästen!

Efter det blev det "lille" Gáskis tur! Honom förväntade jag mig lite mera upptåg med då han är lite mer nervös av sig och har lite dåligt självförtroende. Han blev väldigt osäker i början och kände sig inte alls bekväm, han stod som på nålar vid vägen men gjorde ingenting dumt. Sedan var det väldigt jobbigt för han visste inte var han skulle ta vägen, jag kände hur han tänkte bakåt Mede vinglade samtidigt år båda sidorna. Tillslut andades han ut och började känna sig trygg med att gå bakom kaela och bara följa med och travade och töltade sedan avslappnat! Påvägen hem vid vägen var han mycket lugnade och skötte det super bra, väldigt härligt med en tydlig utveckling!!

Alltså hut söt är han inte? Så himla mysig häst!

Likes

Comments

Måste bara slå ett litet slag för Kimblewick bett, jag upplever det som ett väldigt bra bett! Känslan jag får av detta bett är att det är en lagom blandning mellan tränsbett och stångbett. I stunder då jag upplever att mina hästar blir lite oroliga i formen är detta bett perfekt, islandsstången ger så pass mycket häv och ger en ganska direkt inverkan, jag upplever att Kimblewicket ger lite mer möjligheter "från handen".
Det ger litet häv från kedjan (jag använder tygeln i det låga hålet) men utan att "tynga ner" hästen som islandsstång gärna kan, hästarna blir stabila i formen och möter handen på ett bra sätt utan att krulla ihop sig eller kännas tunga/lägga sig på!
Lite mer "kontroll" än vanligt tränsbett men mindre häv och mera möjligheter än på en islandsstång! Det ända minuset är väl att det inte är så snyggt, men man kan ju inte få allt här i världen!

Jag har detta Kimblewick Gold Medal från hööks, ni hittar det här!

Likes

Comments

Tanken var att ögri igår 22 okt skulle gjort sin tävlings premiär på en firmakeppni på margaretehof men då ett stall i närheten fått konstaterad kvarka valde vi att stanna hemma för det kändes inte värt att riskera något. Så vi får se när lilleman ska prova vingarna på tävlingsbanan, det kommer förhoppningvis någon annan lättare tävling snart som kan vara lagom för honom!

Nästa helg ska jag dock starta rima och mamma kaela på halloweenkeppnin i Osby som jag dömde förra året! Jag satsar självklart på att vinna bästa utklädnad, när folk väl anstränger sig för att anordna en sådan tävling tycker jag det är klart man ska klä ut sig, det är ju bara roligt för publik och alla så! Även mamma ska klä ut sig så tror det kommer vara super kul! Mamma ställer upp i mellanklass och jag i elit klass! Vi hoppas rima och kaela ska sköta sig då vi tidigare haft lite problem när vi haft med oss dom två på tävling, då skrek de konstant efter varandra så vi hoppas att de ska vara lite lugnare nu, annars är de lite svårt att få dom att koncentrera sig på uppgiften... Vi håller tummarna!!

Throwback till SM 2015! ⭐️

Likes

Comments

Har länge funderat på att köpa ett bar bow balance stigbyglar från sprenger då jag lätt får ont i fotleden när jag travar, speciellt vid längre sträckor och vid trav jobb på ridbanan. Har tidigare provat billigare varianter men tyckte inte det blev Så stor skillnad, en vän till mig köpte bow balance för sina knän och var väldigt nöjd så när horze hade 20% rabatt på Sprenger passade jag på att klicka hem ett par!

Tänkte att i värsta fall kan jag sälja de för det priset jag köpte dom för och inte behöva förlora pengar. Läste många recensioner om folk som var super nöjda med positivt resultat på både knän och fotleder så kände det var värt en chans!
Och jag är så nöjd, stigbyglarna är verkligen "sköna"! Har hittills inte fått ont även om jag jobbat med voltarvete i trav med rima på banan, vilket är det som alltid annars triggat igång smärta, så än så länge är jag så nöjd! Jag kan verkligen rekommendera dom till er som har lite led problem eller bara vill avlasta lederna vid ridbingen, de är verkligen toppen och värda sina pengar! Sen att de är "säkerhets stigbyglar" är ju bara ett plus, de skadar ju aldrig!!

Likes

Comments

Igårkväll besökte Demba Ulrika och Niclas på Kungsborgs smedja för rutin koll av både kropp och tänder! Tänderna var ett år sedan och det var ett tag sen hon fick kroppen kollad så kände att det var lika bra att kolla det också när vi ändå var i farten! Roligt nog fanns det inte så stora problem på något av ställena! Två nackkotor behövde fixas och sen var båda bakbenen lite utåt vända så de drogs rätt igen, men efter allt strul med det där Bäcknet som vi haft kändes de skönt det forfarande var ok och att de andra trodde inte Ulrika hade varit så länge då hon inte hade fått någon muskelkramp i ryggen pga det än så! Tänderna var det lite små fix med lite små hakar och så, men hon hade inga spänningar i käkarna eller så vilket betyder hon inte haft ont eller upplevt besvär/Problem med tänderna, super skönt! Har upplevt Demba väldigt fräsch och trevlig sista tiden så var skönt att få bekräftat att hon var mestadels ok i både kropp och tänder! Nu laddar vi om inför helgen och KM där vi startar F2, PP1, P2 och P1!

Den 10e är det dags för Rima och Ögri att båda få en fys och tandkoll! Rima får förresten skor den 3e så snart kan jag träna min svarta springare igen! Som jag längtat!

Likes

Comments

Idag reds de alltså ett 40 mins pass och vi började i paddocken! Först jobbade vi med att mjuka henne lite lång och låg med trav på volt så hon fick länga ut och verkligen sträcka sig framåt, sedan lite 8 volt. I tölten jobbade vi med att flytta in bogen lite för hon skjuter gärna in bakbenet lite så antingen ska jag flytta ut det eller flytta in bogen så vi jobbade med bogen idag! Vi jobbade också genomgående i alla gångarter (förutom skritt) att jag måste våga lyfta upp henne då hon kan lång och låg och va mjuk och fin så vi jobbade med att få lite mer power och edge i henne så hon blir flottare och verkligen lyfter bogen upp och sätter sig mer även om de är svårt för henne för hon är inte riktigt byggd för det, men hon blev väldigt fin och släppte efter bra även om hon protesterade lite snabbt just när jag bad henne resa sig, så det ska vi träna vidare på hemma!

Imorgon ska hon till Niclas och Ulrika och fixa tänderna och kolla kroppen, sedan efter det blir det några lugna dagar innan det är KM i helgen!

På slutet av lektionen fick hon gå två vändor pass ute på grusvägen vilket hon uppskattade väldigt mycket! Tyvärr gick en av nitarna sönder på vänster bootsen på insidan så hon skar sig på höger ben strax ovanför hoven, väldigt otur men de är sådant som händer! Så ska nog köpa ett par veredus boots och ha nästa helg för att verkligen skydds de Såren hon fick idag för de är kanske lite känsligt även om de läkt ihop, vill inte ta några risker! Försöker man Linda korvar den ofta upp sig så tror de kan vara bra med ett par sånna!

Ida knäppte lite bilder även idag!

Även vilda med sitt lilla underbett fastnade på bild! 😂❤️

Likes

Comments

Ida försökte sig på att fota ögri igår men han var endast intresserad av att gosa så han gick efter henne hela tiden och var i princip omöjlig att fota! Men en bild lyckades hon knäppa iallafall, han börjar verkligen bli lik sin mor, fina killen!

Likes

Comments