Header

Övrigt , Outfits/Kläder

I höstas under Gædinga SM passade jag på att inhandla två nya tröjor från north 66 i Vickys shop på margaretehof. Nästan alla mina kläder från 66 är köpta hos Vicky, hon har alltid ett väldigt bra pris på sina varor och sen är de ju så nära mig med!

Det blev en ny fleece som är lite tunnare än de andra jag har från 66, otroligt mjuk och två stängbara fickor vilket jag typ måste ha! Modellen heter kjölur womens jacket och jag har storlek S, Betalade endast 500kr för den, kändes typ som ett rån haha så himla mjuk och gosig och härlig royal blå färg!

Det andra plagget blev en tröja som är i ett tunt material och kommer passa perfekt som tröja till sommaren! Den är mjuk på insidan men inte fodrad och utsidan är typ lite funktions material! Mamma har en sådan och har använt sin flitigt och en tunn tjocktröja kommer alltid till hand, och även denna har blixtlås på fickor så man kan ha mobilen med sig utan att dö av värmeslag i en tjockare tröja! Denna modell heter Saltvik womens jacket Och jag har storlek M, och här gjorde ju ett riktigt klipp när jag köpte den för 700kr och på nätet kostar den ca 1200kr, så nöjd!

Fick faktiskt även en mörkblå mössa med vit text på från 66 i födelsedagspresent av min vän Caroline så slänger in en bild på den här med. Nejdå tycker inte alls om 66s grejer hahaha!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning , Rima, Utrustning

Jag behöver en sadel och jag behöver den nu. Min kropp fixar inte längre att rida runt utan stöd eller med fel förutsättningar, jag har fått problem med ryggen och fått ännu mer problem med anklarna i traven så de håller inte längre. Har väntat sen september och hela min och Rimas vinterträning har kommit av sig pga detta. Vi har en tävlingssäsong att tänka på så kände att de behöver hända något nu. Sagt och gjort blev jag för trött på de oengagemang som visats och tog kontakt med någon jag vet är duktig. Jag ringde i måndags och idag levereras de två sadlar hem till mig som jag ska få prova. Som båda är utvalda för att passa både mig och hästen. Vad det är för något får ni fundera lite på! Jag kommer berätta såklart men eftersom jag tidigare skrivit fina saker och därmed gjort reklam och därefter blivit besviken när företaget inte levererat så håller jag lite på denna infon tills något är bestämt. Inte för jag tror denna Personen skulle missköta sig då jag vet hon är väldigt mån om sitt företag och sina kunder. Men för säkerhets skull. Är iallafall väldigt tacksam att jag får dessa sadlar levererade hem till mig och jag får dessutom låna de några dagar för att verkligen prova och känna efter både för mig och Rima, de är bra service! Och med tanke på vad prislappen på dessa sadlar ligger på (även de begagnade) så är de extra schysst. Ni får en lite sneakpeak och några av er kan säkert lista ut vad det handlar om för märke!

Så när jag kommer hem efter jobbet väntar bla denna på mig! Får se om jag orkar masa mig ut och provrida kl 18!

Likes

Comments

Rima, Tankar/Åsikter/Funderingar, Utrustning

Jag vet inte hur det blir med sadeln just nu då vi stött på problem men då jag redan skrivit detta långa inlägg postar jag det ändå!

I höstas fick Rima massage en gång i veckan under en månad hos Filippa på mhof. En dag hängde en sadel i stallet och nörd som man är började jag kika närmare på den. Den hade bogfrihet, bred kanal och mjuka paneler, ungefär allt de jag letade efter. Jag frågade Filippa och hon berättade att den kom från ErgoX2 of Sweden, något jag aldrig hört talas om. Jag var genast intresserad eftersom Rima inte presterat på topp och vi kom fram till det nog var sadeln. Jag tog kontakt med Maria som äger företaget och vi bokade in att vi skulle komma ut med Rima.

Först konstaterades det att Equipen tryckte mitt på hennes rygg vilket då gjorde att hon inte kunde prestera lika bra samt att hon inte använde bakbenen helt korrekt utan var öm och lite udda musklad i bakbenen.

Vi gjorde även en sitsanalys på mig, jag fick sitta på en bock på ett papper så sittbenen markerades och ha en jacka på mig med ränder på för att se om jag var sne och påverkade hästen på ett negativt vis. Goda nyheter så var jag väldigt välbalanserad och satt korrekt och hade inte så mycket ”negativt” för mig.
Sitsanalysen visade sedan att jag hade väldigt smalt mellan mina sittben bara ca 7cm så mitt bäcken var ganska litet. Som ni kan se faller min högra skuldra iväg litegrann men de var ungefär det ända problemet jag hade.

Vi provade lite olika sadlar på rima för att titta ut vilken bomvidd och bossa hon skulle ha och hur de olika modellerna låg.

Sedan fick jag provrida och vi kom fram till att det som enligt analysen borde funka funkade inte och det som inte skulle funka funkade. Jag var alltså typ tvärt emot vad som normalt var. Typiskt mig eller hur. Sedna insåg vi också att 17” och större gjorde att jag kasade fram och satt långt fram i sadeln och då fick inte mitt bäcken inte något stöd eftersom jag hade ganska litet mellan sittbenen, så vi fick dra ner till 16,5 och genast kände jag att jag fick kontroll på kroppen, i de större sadlarna svajsade jag mest omkring och kände mig ostabil. Egentligen skulle jag ja 17” men det funkade helt enkelt inte även om det pekade att det var de som var rätt.

Vi fick prova massa olika sadlar innan vi blev något klokare och jag kände mig som den mest knepiga kunden i hela världen men Maria blev nästan mer mer och upprymd ju knepigare jag var, en spännande utmaning helt enkelt. Men även om vi kommit fram till att knästöden inte passade mig alls så fick vi låna med oss en sadel hem för Rimas skull, så vi kunde känna efter om det var en bra matchning för henne. Även om de enda som var rätt för mig var sätes storleken, inte knästöden, kåpan eller sätes typen.

Vi fick sedan prova en annan modell på Elmia och kom fram till att den kåpan passade mig bra, den ser ut som kåpan på bilden ovan fast tvärt om, den på bilden är lite extra paddad under låret och tunnare bakom, den jag tyckte bäst om var tunnare under låret och lite tjockare snett bakom låret, vilket gör jag kommer nära in med låret vilket är skönt + kom vi fram till att jag behöver lite stöd under/bakom låret för att lyfta lite och ”vända in” låret. Så på Elmia kom vi fram till vilket säte och vilken kåpa vi skulle ha. Sen var knästöden lite ett mysterium men hon beställde en annan typ än standard stödet.

Sen blev det ju fel i fabriken och jag fick en annan kåpa än det som var tänkt och knästöden passade inte trots justeringen. Men Maria menade på att de kanske låg något bakom att de blev fel, för under tiden hann de utveckla den nya Ergo panelen som Rima älskar. Så nu är de mest att fundera ut hur vi gör med knästöden och så har jag förhoppningvis en sadel till februari.

Det som var en stor fördel på ergo sadlarna är att de har alla extra bogfrihet, partiet fram vid bogen är inte ”hårt” som på en ”vanlig” sadel utan är gjord flexibel så den inte stoppar upp hästens bogblad. Om ni tittar på bilden nedan ser ni en söm fram på sadeln, biten framför sömmen är helt mjuk och rörlig. Det ni också ser på denna bilden är den nya bossan, ni ser hur den ”flyter ut” mot sidorna och smalnar av istället för att bara tvärt ta stopp som en vanlig bossa vilket gör anläggnings utan bredare utåt sidorna och trycket jämnas ut. Vilket har på hästarna den provats på har gett ökad rörighet fram och att hästarna kommit ”upp” och blivit mycket luftigare fram vilket jag även märkt på Rima på bara några ridpass. Problem som vi haft under en längre tid försvann helt plötsligt med denna bossa så vi är hel nöjda.

Såhär ser sadelmodellen ut som jag vill ha, den heter DS PRO och ”signaturen” för den är att den har ganska smalt säte och tunn kåpa precis under låret med lite padding bakom låret samt Buffalo skinn nere på kåpans kant för bättre tålighet, dock beställer jag utan ”keeper” för stiglädret tex.

Likes

Comments

Kruagården

Long time no see, har faktiskt varit så trött och inte känt för att blogga så tänkte berätta varför.

Först så har vi ju sedan 5 september provat ut en sadel, som sedan skickades iväg med beställningen som gick i skiftet okt/nov då de precis gått iväg en beställning när jag provat ut. Vilket inte var helt enkelt de heller men tillslut kom vi fram till vad vi skulle ha typ. Vi har sedan väntat på att sadeln skulle komma i slutet av december och det gjorde den, men fabriken hade gjort fel så den var inte 100% det jag beställde. Vi fick även ändra om knästöden då de standard inte alls passade, vi provade med att göra en ändring de ”hade” så att säga vilket visade sig inte heller funka helt 100. Under tiden utvecklade de en variant av en engelsk bossa som ”flyter ut” åt sidorna så anläggningsytan sidvärtes blir större och skapat bättre tryck yta. Denna modell trodde hon skulle passa bättre för Rima så vi har provat och Rima älskar den. Problemet är bara att vi forfarande inte har ett knästöd som passar och vi måste isåfall special beställa (förfrågan är skickad till fabriken) vilket gör att om de inte passar sen då finns de inget att göra då den är special beställd då kan hon inte ta in den och sälja vidare. På den sadeln som skulle varit min fick jag en tunnare kåpa på vilket gjorde att jag helt plötsligt föll framåt i sadeln, de jag hade provat hade lite tjockare kåpa. Antingen ska jag inte ha 16.5 tum i sätet eller beror de på Att kåpan är för tunn så jag miste stödet då den Sadeln jag haft hemma på lån varit en 16.5 och de har funkat bra. Sadeln med den nya bossan har varit 17 tum och eftersom bossan går lite längre ut och smalnar av får jag lite mer ”stöd” under låret, så i 17 upplevde jag att jag hamnade lite längre bak när vi ökade, så frågan är ju kommer den nya bossan i 16.5 funka för den är bredare under? Dessutom med knästöd jag aldrig fått en chans att prova, allting är lite rörigt och de är mycket som hänger på att allting blir rätt, men bara en liten detalj ändras kan de påverkas super mycket (uppenbarligen) så jag vet varken riktigt ut eller in, är ju ca 25.000 de handlar om så är ju mycket pengar om det blir fel. Men Rima går så förbannat bra med den nya bossan, problem vi haft en längre tid försvann vips och kom sedan tillbaka när jag la på den andra bossan, så känner mig ganska kluven.. vi väntar på svar från fabriken om de ens kan göra andra knästöd.. så vi får väl ta de efter det beslutet.

”Problem” nummer två är att jag den 15 januari blir arbetslös, det är inget jag gjort så jag ”fått sparken” utan det är en väldigt positiv grej som har hänt min brukare som vi hoppats på men som innebär att hon ska flytta iväg och kan inte ta med sig assistansen. Då jag är jätteglad för hennes skull för det här behövde hon verkligen men det är ju tråkigt för mig. Men sånt är ju livet och jag får bara se till att de gynnar henne och vara glad för det, så nu får vi se var jag hamnar!

Likes

Comments

Julkalender 2017

God Jul allihopa!

Lucka 24 innehåller en liten julig hälsing från ett tidigare år då vi hade lite mer vintrigt väder!

Likes

Comments

Julkalender 2017

Visste ni att...

Jag sommarjobbat hos Katie och Daniel på DK icelandichorses? Sommaren 2012 var jag där och jobbade och de var första gången jag arbetade på en gård, efter de har jag ju varit i Danmark och arbetat också. Men de var de första mer riktiga gårdsarbetet jag hade, så jag fick såklart rida flera olika nya hästar och göra stallarbete samt sköta hela gården när de var borta på om de var NM, så jag lärde mig mycket! Minns jag fick rida ett svart femgångssto som jag tyckte såååå mycket om som jag gärna hade köpt om jag hade haft möjligheten!

Hade även världens bästa jobbarkompisar, Bell och Snót! Bell på första bilden var världens mysigaste, redan första dagen ville hon krypa upp i mitt knä och mysa och ni kan ju gissa vem som gärna ville dela min 90 säng med mig sedan! Snót som är på andra bilden var ett energiknippe som älskade att valla hästarna och arbeta, två väldiga olika hundar med andra ord, men så härliga båda två! Tycker så mycket om båda dessa bilderna för de speglar hudarna så väl, Bell ser så harmonisk och lugn ut medans Snót är ivrig och vaken, tycker verkligen jag lyckades fånga deras personligheter!

Likes

Comments

Rima, Julkalender 2017

Detta är en lite udda sak, vet ni om att...

Rima knäpper i sina leder? Precis som många människor (jag är en av dom) så knäpper de i lederna när vi rör oss, och de är ju inget ovanligt utan de är ledvätskan som smäller eller vad man ska säga. Men jag jag aldrig stött på en häst som knäpper, men Rima gör det, i nacken och i benen så hämtar man henne i hagen och när hon börjar gå kan man höra hur de smäller eller om man står och betar henne vid handen på tävling tex så hör man de väldigt tydligt. Hon är den enda häst jag stött på som gör det men de finns säkert fler där ute som också gör det, som tur är är det ju helt ofarligt de är mest lite lustigt och ovanligt! Men vi har ju alltid vetat att hon inte är helt normal ;)

Likes

Comments

Julkalender 2017

Vet ni om att...

Jag älskar att sjunga? Jag gör de ofta fast inte framför folk utan mest i min ensamhet hahah. När jag håller på i stallet eller jag kör bil eller lagar mat tex så lyssnar jag gärna på musik och sjunger!

Världens bästa lilla hund ❤️

Likes

Comments

Julkalender 2017, Rima

Vet ni att...

Rima reagerar väldigt positivt när man pratar/berömmer henne och när man stryker henne längs halsen vid ridning? Det är inte så att jag alltid gör det men när hon varit extra duktig brukar hon belönas på det viset. Så om hon legat på och sedan slappnar av brukar Jag säga ”braa” eller ”duuktig” eller stryka henne längs halsen vilket gör att hon slappnar av ännu mer. Blir hon lite spänd fungerar det också bra att styrka henne på halsen så känner man oftast direkt hur hon slappnar av. Så när jag rider henne ute tex försöker jag göra det en del, även om hon redan är ganska avslappnad så är de en bra grej att göra då hon sänker sig mer + lär sig att bara för man får mer plats på tygeln betyder det inte att man ska öka farten tex. Men det är ett bra verktyg att använda och ha faktiskt, jag försöker iofs alltid berömma hästarna med rösten när de varit duktiga men det känns som Rima ”tar det till sig” på ett positivt sätt!

Rima är även ”visseltränad” så när man visslar vet hon att hon ska sakta av, det fungerar andelens utmärkt i paddocken vid ridning eller longering men inte lika bra i tex skogen eller på tävling, då har hon liiite mer selektiv hörsel. Får väl vara glad det fungerar någonstans!

Likes

Comments

Kruagården, Rima, Träning

Något som är positivt för Rimas skull är att just nu har jag egentligen bara henne i full träning, Demba är dräktig och ögri vilar lite på veterinärens order. Vilket faktiskt tvingar oss ut i skogen lite oftare! Innan om jag ville rida ut kunde jag bara ta någon av de andra som är enklare och roligare att rida ute, men de funkar inte direkt just nu, så vill jag rida ut vilket jag ju vill ganska ofta får jag ju ta Rima, så idag fick hon gå i skogen med kaela och mamma! Vilket hon såklart tycker är roligt och då kan de bli lite för mycket av det goda, men hon skötte sig faktiskt väldigt bra med tanke på!
Jag måste dock vara väldigt noga med att hon inte får byta gångart från skritt förens hon faktiskt skrittar lugnt. Hon stimmar också gärna upp sig när jag förbereder inför tex tölten och laddar på men samma där får hon inte gå fram förens hon slappnat av och börjar fokusera. Sen kan hon trots en kontrollerad övergång vara lite taggad och på första biten men alla gånger idag så slappnade hon av efter en stund och det fungerade Riktigt fint faktiskt! Jag har såklart inte så höga krav när vi rider så men jag vill ha ett kontrollerat tempo även om de inte måste vara mega långsamt men de får inte kännas som hon bara springer iväg från mig samt att hon inte hänger i handen, annars är de inte så mycket krav.
Hade kimblewick bettet på henne vilket sparar mina händer och armar när hon blir lite laddad och lägger sig på och så får jag lite mer kontroll på formen också och hon trivs på det bettet så känns bara dumt att fightas mer än nödvändigt bara för man ”ska” rida på vanligt bett.
På slutet fick hon även sträcka ut i ökad tölt och hon kändes super fin! Det känns verkligen som hon kommit igång mycket mer med rumpan och som hon tar mega långa kliv med bakbenen med riktigt bra tryck så de kändes jätte roligt, jämn och mjuk var hon också och allting bara flöt på, mer av den känslan tack!

Likes

Comments