Hej på er!

Idag känner jag för att skriva av mig lite.

En sak som jag har konstaterat under den senaste tiden är att någonting är fel med mig. Någonting är fel i mitt huvud. Någonting är fel med alltltltltltltt.

Under flera veckors tid hade jag energi i mängder samtidigt som det kändes som att huvudet var påväg att explodera. Det fanns liksom ingen stoppknapp. Det var ingen skillnad ifall jag sov 8h, 2h eller ingenting alls jag var alltid lika pigg. Träningen och allting rullade på hur bra och lätt som helst. Jag hade inga problem med att vakna, ta mig ur sängen och dra mig till jobbet. Arbetsdagarna flöt på någorlunda bra och orken fanns alltid och tog aldrig slut.

Med tiden började energin minska typ, jag började känna mig "normalare", vardagen var inte omöjlig och livet flöt liksom på i normal takt. Men sen helt plötsligt mitt från ingenstans i slutet av Juli började allting stanna helt.

Sedan dess har det bara känts tomt. För någon månad sen fanns det ingen stoppknapp och nu finns det ingen startknapp. Jag vill inte dö, men jag vill inte leva. Det enda som egentligen ens är lite lockande är att sova och undvika verkligheten. "Dålig dygnsrytm" - det klassiska som man alltid hör av både vänner och familj när man t.ex. inte orkar ta sig upp ur sängen på morgonen för att dra sig till skolan eller jobbet. Jo visst men jag är 99% säker på att det handlar om något annat i mitt fall. De senaste veckorna har jag sovit enorma mängder, det är som sagt det enda som lockar. Skulle jag få bestämma skulle jag aldrig lämna min säng. Som exempel : igår sov jag först mellan kl.10-12, sedan från kl.16-22 och sen från kl.00-08. Jag sov alltså 18h under en dag och ändå lyckades jag inte ta mig upp för att fara till skolan kl.08.25. Nu spelar det liksom ingen roll ifall jag sover 18h, 8h eller 2h jag är alltid lika utmattad. Dessutom ifall det handlar om dålig dygnsrytm så vad är då förklaringen på att energinivån plötsligt kan stiga till skyarna utan att jag egentligen ändrar på min sömnmängd? Men nåja, hur mycket jag än försöker så har jag inte riktigt någon livskraft. I skolan försöker jag självklart beteé mig "normalt", och det lyckas väl i viss mån. Men jag kan liksom betée mig glatt och ändå bara känna tomhet, jag kan beteé mig argsint och även då bara känna tomhet etc, etc. Det är som att jag inte orkar känna saker ens, det enda som jag känner är en längtan efter att få lägga mig ner under täcket och aldrig stiga upp.

Ett annat exempel är att förra skolåret så var motivationen på topp. Jag läste aldrig på prov eller någonting och kunde lätt sitta uppe hela natten och fixa bort flera veckors arbeten. Nu finns det ingen ork för skolan, jag kan inte koncentrera mig och prokrastinerar allting hela tiden.

Men jaa, jag har ingen aning om vad det är som pågår i mitt huvud. Jag började inse och fundera över allt detta i mitten av sommaren. Jag har konstaterat att det egentligen har varit så här i flera år, att jag antingen har varit allt eller inget. Om vi säger att "normala" människor alltid befinner sig på ekvatorn, så befinner jag mig antingen på norra polcirkeln eller södra polcirkeln. Jag har liksom inte någon mittpunkt, ingenting i mitt liv är liksom "grått", allting är antingen svart eller vitt. Helt ärligt så råder det kaos i mitt huvud och jaa vem vet kanske jag en dag får en förklaring på allt detta och äntligen börjar förstå mig själv bättre.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

I det här inlägget tänkte jag ta upp lite tankar och funderingar kring framtiden. Jag är verkligen kaotisk när det gäller planering (eller ja egentligen när det gäller allting). Det beror på att jag alltid är för extrem. T.ex. först kan jag träna flera gånger om dagen, sova lite osv. utan att känna någon trötthet alls, eller så klarar jag knappt av att utföra vanliga sysslor hemma, jag har liksom ingen energi att ens resa mig ur sängen. Samma sak med skolprojekt, antingen lagar jag dem färdiga flera veckor före deadline eller så lämnar jag in dem någon vecka efter deadline. Jag förstår inte riktigt mig själv ibland men nåja haha vad kan man göra åt det?

Dock är det samma sak gällande min framtid. Om bara några dagar inleder jag mitt andra år i gymnasiet. Matematik, fysik och kemi är de ämnen jag tycker mest om (ibland håller min hjärna på att gå sönder dock haha). Så skulle jag vara smart skulle jag satsa på att läsa till exempelvis diplomingenjör eller annars bara studera någon av naturvetenskaperna,, eftersom det garanterat finns jobb åt en ifall man är utbildad inom det. Dock känns det inte jätte lockande att studera t.ex. enbart matematik i 3+ år vid universitetet. Men ekonomi är däremot någonting jag galant skulle kunna tänka mig att studera. Ifall jag inleder ekonomi studier så tänker jag även doktorera inom ämnet. Jag vill även vara ekonomiskt oberoende i framtiden och aldrig behöva oroa mig för att min familj inte har mat på bordet. I princip vill jag leva "The American Dream", alltså ha min drömman, två barn och gott med pengar. Men så här känner jag bara 50% av tiden....

Vad tänker jag under den resterande halvan av tiden då? Jo, under de perioder när orken eller nerverna inte riktigt finns så känns det som att det enda som passar mig är att flytta ner till någon charterort och jobba i någon bar och ha låg lön som nätt och jämnt räcker till min överlevnad. När jag känner såhär inför framtiden finns inte ens familj på kartan, vill aldrig växa upp typ haha.

Så ja, som ni säkert märker är jag som två olika personer, skämtåsido. Det värsta är att oberoende vilket alternativ det blir så vet jag att jag kommer ångra mitt val i något skede. Kanske det går att kombinera båda dessa på något sätt? "Ekonomidoktorand som PR för Grabbarna Grus i Magaluf" - lönsamt va?!

Nåja tur att jag har några år på mig ännu att fundera, kommer dock antagligen vara lika förvirrad om 2 år. Som ni ser finns det ingen medelpunkt för mig, skulle aldrig kunna tänka mig att t.ex. ta en 2-årig merkonom utbildning efter gymnasiet, eller studera ekonomi och nöja mig med kandidat- eller magisterexamen.

Antingen studerar jag 9 år till eller inte alls!

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte slänga ihop något slags sammanfattnings inlägg av RockOff-resan. Överlag var den lyckad, mitt humör var dock inte på topp hela tiden. Jag blir inte klok på det som pågår i mitt huvud, vet inte ens vad det är eller varför, ibland skulle det verkligen vara skönt att kunna förstå sig själv. Men nåja - tillbaka till RockOff.

Jag minns helt ärligt inte ens vad vi gjorde vilken dag men hela förlängda veckoslutet bestod av festande, konserter, god mat etc.

Bilder berättar ju mera än ord så tänkte bjuda på en bildbomb!

Jag funderar dessutom på att göra om bloggen till en "reseblogg" eftersom jag sällan har någonting superintressant att berätta om. Dock slänger jag säkert in lite "vanliga" inlägg nu och då.

Likes

Comments

Hej!
Just nu befinner jag mig i Mariehamn. Jag har nyligen vaknat och skicket är kanske inte på topp. Gårdagen bestod av två koncerter (Toto & Freddy Kalas), båtresa, alkohol m.m.
Just nu ligger jag i vår stuga och väntar på att mina vänner ska hämta thai mat åt mig!😂

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte att det är lämpligt att jag fixar ihop ett sånthär "saker ni inte visste om mig" inlägg eftersom jag har varit frånvarande ett tag.

1. Mitt fullständiga namn är Emilia Alina Anna-Lisa Jansson

2. Så gott som alla i min umgängeskrets kallar mig för Emmi

3. Jag har tape hair extensions

4. Jag är beroende av lösögonfransar, känner mig knappt normal utan dem

5. Jag har väldigt varierande musiksmak, lyssnar på allt från heavymetal till country och pop

6. Jag älskar styrketräning

7. Min favorit muskelgrupp att träna är antingen ben eller rygg

8. I augusti 2017 börjar jag andra året i gymnasiet

9. Jag bor på en liten ö i Åbolands skärgård - Kimitoön, här har jag bott hela livet.

10. Efter gymnasiet tänker jag studera ekonomi

11. Jag siktar på att doktorera inom ekonomi

12. Five finger death punch och In flames är mina två favoritband när det gäller metal genrén

13. Jag älskar södern och solen

14. Palmer är på något vis det som alltid får mig att inse att "jeess nu är jag äntligen på semester" haha

16. Enligt mig är Friends den bästa serien som någonsin har funnits, finns och kommer finnas

17. Jag är finlandssvensk

18. Jag pratar engelska flytande

19. Mina favoritämnen i skolan är matematik (går dock lite i perioder haha), fysik och kemi #naturvetare

20. Jag har väldigt lätt i skolan så jag läser ytterst sällan till prov eller på läxor.

21. I studentexamen tänker jag skriva lång matematik, fysik, kemi, lång engelska, lång finska, modersmål, hälsokunskap och samhällslära - så ja en hel del.

22. Jag är väldigt politiskt intresserad och relativt insatt.

23. Jag läser nyheterna alla dagar, jag tycker att alla borda göra det för det hör ju liksom till att man lite vet vad som pågår i världen.

24. Jag älskar klockor, tycker att klockor piffar upp rejält oberoende vad man har för outfit på sig

25. Jag är verkligen ingen badkruka, jag älskar att simma och brukar nog vara doppad ganska snabbt

26. Jag har pollenallergi

27. Jag dricker mitt kaffe svart

28. Jag drog min första fylla när jag var 12-13, känns bara sjukt såhär i efterhand

29. Jag är pedant med det mesta och har alltid ordning på saker och ting...

30.... mitt rum är dock en sak som jag aldrig har ordning på, eller ja jag vet ju var allting finns men det ser inte direkt prydligt ut

31. Jag längtar efter att flytta hemifrån

32. Jag har tre olika bankkonton

33. Jag jobbar på Wijks gård

34. Jag dricker mycket hellre vichy (kolsyrat vatten) än t.ex. coca cola.

35. Jag kollar/har kollat på massor av serier

36. Jag nätshoppar allt för mycket och allt för ofta

37. Jag använder hellre kjol än jeans

38. Jag går runt med träningskläder 75% av tiden

39. Ayia Napa är ett ställe som alltid kommer att kännas som hemma för mig

40. Sommaren 2019 efter studenten kommer jag antagligen att säsonga i Ayia Napa

41. Jag är väldigt envis och tycker alltid att jag själv har rätt

42. Jag har dessutom starka åsikter så det är inte lätt att få mig och ändra vad jag tycker

43. Jag kan ofta ha dåliga nerver

44. Jag har sömnbrist

45. I framtiden vill jag jobba och bo utomlands

46. Någon dag vill jag gifta mig

47. Jag kan inte tänka mig att skaffa barn före jag är 30, om jag ens någon gång kommer/kan skaffa barn

48. Jag har aldrig haft något problem med att äta samma livsmedel dag in och dag ut, vilket är en bra egenskap när det gäller att dieta

49. Jag strävar efter att vara ekonomiskt oberoende

50. Jag är nyfiken på att pröva alla möjliga kosttillskott fast jag tror att de flesta bara är placebo, men jag vill ha en egen uppfattning om allting helt enkeltLikes

Comments

Två bilder med dålig kvalité från inatt

Hej!
Jag kom hem mycket senare inatt/imorse än vad jag hade tänkt, men nåja jag hade riktigt roligt iallafall (huvudsaken). Dock har jag varit helt slutkörd idag, tror jag inte egentligen har fått någonting vettigt gjort. Dessutom har jag lyckats slarva bort min plånbok inklusive gymkortet så jag var ut på länk istället trots att det egentligen var rygg på schemat men what to do.

Nu är det ju föresten bara två dagar kvar tills vi åker iväg till Åland och RockOff. Jag längtar såå!! RockOff är liksom det man har sett framemot hela sommaren (...året). Dock är jag extremt stressad eftersom det känns som att jag har massor av saker att hinna med innan det är dags att åka iväg :
- Ringa till banken
- Ringa till Gröna Udden
- Få naglarna fixade
- Träffa Janina som kommer hem från Spanien på natten mellan måndag och tisdag
- Skriva packningslista och framför allt börja packa (Varför prokrastinerar jag alltid?)
- Få in ett benpass
- Fixa en budget för resan
- ....Hitta min plånbok...

Ja ni ser väl, kanske inte så jättelång lista med så krävande punkter men det känns som mycket med tanke på att jag bara har två dagar på mig och utöver det där skall jag hinna jobba 16h. Jag måste verkligen ta tag i allt det där senast imorgon.

Men nåja nu skall jag kolla lite på TV och sedan börja sova eftersom jag skall vara kl.07.30 på jobb imorgon!

Likes

Comments

Lördagskvällen spenderades med Patricia, Frida och Jens. Först åt vi grillat med tillbehör. Utöver det grillade köttet hade vi sallad, serranoskinka, pesto, chips, godis, vindruvor m.m.
Efter att vi hade ätit for vi vidare till en stuga där vi badade bastu och så simmade vi en stund.
Nu är jag påväg till Vestlax eftersom det är fest där, och så skall jag höra hem en vän och efter det far jag antagligen hem och ser på TV hahah. Jag tror det blir något avsnitt av min absoluta favoritserie genom tiderna - Friends.

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu står jag och fixar ihop en lördagslunch åt mig själv. Jag kände för att lyxa till det lite nu under helgen men ändå hålla någorlunda koll på makronutrienterna, mest för att försäkra mig om att proteinintaget är tillräckligt högt. Just nu dietar jag inte, försöker pricka mitt dagliga intag så att jag i slutet av dagen är på plusminusnoll. Jag äter såklart bra och näringsrik mat för det mesta. I augusti börjar nedskärningarna och jag ser faktist framemot det, känns bra att skala bort lite fett, jag börjar bli lite väl fluffig enligt mitt eget tycke.

Men nåja kvällens planer då? Jag ska träffa Patricia och så ska vi dra iväg och simma och sedan och handla. Senare kommer även Frida med och sen ska vi diskutera igenom RockOff resan som inträffar om fyra dagar. Jag har jobbat 40h i veckan hela sommarlovet så det ska bli skönt att bara jobba 16h nu (måndag & tisdag) och sedan ha ledigt från onsdag till söndag.

Likes

Comments

Hej! Jag är nyligen hemkommen från gymmet, nu sitter jag nyduschad framför tvn med en vassleshake och några riskakor. Dagens pass gick otroligt bra - styrkan fanns där, energin fanns där och som (nästan) alltid var motivationen på topp. Jag prövade en av mina nya BCAA:n, den kommer från Chained Nutrition och är i smaken Cola. Och ja, det är väl en bra BCAA. Smaken var helt okej, inte bästa jag prövat men helt okej.

Det bästa med dagens pass var definitivt att böjen gick helt utmärkt! Kände sån otrolig lycka genom alla set, kontakten och tekniken var båda on point. Det enda som känns dåligt är mina nuvarande arbetsvikter, jobbade med 50 kg idag, kändes så (ursäkta mitt ordval) jävla piss. Jag vet ju att jag klarar av (åtminstone klarade av?) att reppa betydligt tyngre vikter. Men nåja bara min baklårs skada är 100% läkt får jag äntligen börja böja på igen. Tror nog jag vågar börja lassa viktplattor på igen eftersom det känns som att flera månader av rehabilitering och rörlighets träning har verkligen varit lönsamt och välbehövligt.

Men nåja nu skall jag fortsätta kolla på TV en stund och sedan börja sova, är helt slut efter arbetsveckan!

Likes

Comments

Just nu är jag påväg hemåt för att träffa familjen och catcha upp samt äta lite grillat. Fullt på vägarna när alla är påväg till sina stugor eller dylikt. Sedan skall jag tillbaka hem till mig och lappa upp för ett benpass med en skål gröt, min typ av fredagskväll💯 Knäppte en Caribbean i hopp om att få lite sommarkänsla nu när det regnar ute. Det är ju högsommar nu det borde ju vara värme och sol istället för skugga och regn😞. Hoppas vi har fint väder när vi far till Åland nästa vecka åtminstone!😍

Likes

Comments