Header

Sovmorgon och pyjamas.
Smoothieskål, te och massvis med kärlek från mitt lilla djur. Det är så himla kallt utanför dörren. Herregud! Älskar lördagar, bästa dagen.

Likes

Comments

Hundarna är polare, Wille är busig men ändå väldigt lugn. Harry bestämmer. Det är sedan gammalt! Men dem har busat i snön och även inomhus. Men nu ligger dem i varsin soffa och vilar. Jag och Joakim äter frukost! Och dricker zoegas.

Likes

Comments

Nu är vi framme.

Eller, efter ännu en dramfylld dag på diverse flygplatser landade vi säkert i Köpenhamn runt 23:00 (fem timmar för sent, dock säkert och lyckligt). Var hemma i Landskrona efter midnatt och somnade gott i gästrummet hemma hos mina föräldrar inatt. Vi alla var helt utslagna och sov som tre bebisar. Joakim, jag och Wille. Men, nu är vi här och Sverige bjuder på vinterväder. Snö, snö och snö. UNDERBART VACKERT. Dags att kissa hundarna och därefter långfrukost med min prins. Good to be back!

Likes

Comments

Sitter på flygplatsen och inväntar vårt första plan till Frankfurt och vidare mot Köpenhamn. Joakim är med. Wille är med. Jag är med. Pass, pengar och biljetter. Nu drar vi!

Likes

Comments

Att bara vara och låta tankarna flyga iväg.
Jag älskar att sitta vid havet. Känner ett lugn och själen har fått andas när jag går därifrån. Medan Wille busar i sand och hav, så skriver jag. Och stirrar ut i Medelhavet. Harmoni.

Likes

Comments

Efter en hektiskt vecka med både jobb, utbildning och långa dagar började jag min helg hos min andra familj. Emma och Mikko såklart! Det är vi fem mot världen. Emma, Mikko, Joakim, jag och Wille. Vi har ätit ljuvlig mat och skålat in helgen med ett glas rött. Det har varit väldigt lugnt och stilla, precis vad har har behövt. Jag jobbade i lördags också men dagen gick otroligt fort, lördagskvällen spenderas framför tvn, mellohysterin är igång. Vi åt tapas från himmeln också! Wow.

Idag, söndag! Tog sovmorgon med Wille. Joakim har jobbat idag. Annars? Har storstädat, tvättat, tränat min kropp och varit nere vid havet med Wille och skrivit. Nu blir det snart middag! Och sedan SKAM ännu en gång. Bra helg!

Likes

Comments

Bloggen ligger lite på is, det är väldigt mycket i livet just nu. Vissa dagar är jag inte här, i livet alltså, utan krigar mot alla tankar, funderingar, smärta och bara gråter. Vissa dagar är allting precis som vanligt. Fylld med energi och skrattar med nära och kära. Konstigt! Allting är bara konstigt och så innerligt overkligt. De flesta dagar har spenderats vid havet, ibland en kort stund, ibland timmar. Jag har också börjat jobba igen, vilket har gått bra men nätterna är värst. Ensamheten! Tystnaden. Och mörkret. Jag gråter varje natt! Jag har otroligt fint stöd runt omkring mig, och det är jag evigt tacksam för.

Jag har valt att inte berätta i bloggen.
Anledningen är att jag inte kan. Det gör alldeles för ont! Men också för att skydda min familj. Vi har förlorat en ängel. Och hela min värld har raserat.

På tisdag åker vi till Sverige, under helt andra omständigheter än sist vi åkte under julhelgen. Vi stannar i tio dagar! Och det kommer vara tio tuffa dagar. Förhoppningsvis åker vi tillbaka till Malta den 17 februari med ett fint och vackert minne i hjärtat. Jag försöker förstå, och försöker acceptera. Men det gör ont! Alldeles för ont.

Må du för alltid vila i frid.

Likes

Comments

I lördags fick Wille träffa sin bror. Det var ett magiskt ögonblick! Och deras kärlek fick mig att le. Älskade små liv.

Likes

Comments

När livet stannar upp och allting gör så himla himla ont är man tacksam att man inte står ensam i sorgen. Joakim, min ädla prins och vår älskade lilla bulldog har räddat mig denna veckan. I måndags eftermiddag fick jag ett ofattbart och alldeles fruktansvärt besked. Hela denna veckan har jag gått i en dimma av tårar. Joakim har funnits där, torkat alla tårar, gråtit med mig, kramat och pussat, älskat och hjälpt. Han har också sagt många kloka ord och tagit bra beslut. Vi har mestadels legat hemma, nära varandra och kramats, men vi har också varit ute. Vid havet. Där vågorna har försökt förklara. Solnedgångar har vi också fått se. Vackra stjärnor på natthimlen har lyst. Jag är evigt tacksam för min älskling! Och för att han fått mig att leva trots att jag inte velat.

Sedan har vi Emma, världens bästa Emma. Som i onsdags kom med vackra blommor och en påse med mat, snacks och hembakad morotskaka. Och en fin handskriven lapp. Sedan i torsdags har vi varit oskiljaktiga. Jag och Emma! Min bästa vän, och soulmate. Vi har också gråtit. Men framför allt har hon bara stöttat, funnits, lagat mat, fixat och trixat. Och förutom oändlig kärlek har hon också hjälpt mig skratta mellan tårarna.

I torsdags kom Joakim hem med en stor låda från Sandra, Amanda och Amina proppfullt med vackra små saker, allt från doftljus, grönt te, choklad, ekologiskt vin, tidningar, chips och leksak till Wille. Och en dagbok, med nya pennor. Dem vet att jag älskar att skriva. Har redan börjat fylla tomma sidor med ord jag ej kan förklara eller frågor jag inte kan fråga. Med tankar jag vill få ner på papper. Med kärlek till min saknade.

I fredags försökte jag att jobba några timmar. För att fokusera på något annat och lämna lägenheten. Det gick fyra timmar sedan strömmade tårarna ner för mina kinder. Jag försöker vara stark och kriga, men jag har insett här och nu att ibland får man vara svag också. Det är okej. Och det är också okej att ta minut för minut, steg för steg och dag för dag.

Inte nog med all kärlek i ovan texter, så vill jag också tacka för alla vackra samtal, sms och meddelanden från Landskronas alla hörn, samt tacka våra fantastiska kollegor här på Malta som också funnits nära och stöttar både mig och Joakim. Jag har känt all kärlek på avstånd! Och jag är evigt, och innerligt tacksam för allt stöd. Ord kan inte beskriva! Och för mig är alltid bara ofattbart. Jag har inte accepterat än. Kommer kanske aldrig acceptera! Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag förlorat en stor del av mig själv och att jag snart måste påbörja min resa tillbaka, att lära mig att leva med sorgen, tomhet och saknad.

Någon sade en gång,
delad glädje är dubbel glädje. Delad sorg är halv sorg.

Likes

Comments