Hej!
Idag ska Curry få följa med till ridskolan och hoppträna idag igen. Han ska få följa med då Ariel inte är helt återställd. Jag har börjat rida igång henne igen men det är lite taskigt att ta med henne och hoppträna efter en veckas vila.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag och Curry i Töreboda och hoppade en LE och en LD.

Han krånglade lite på morgonen vilket gjorde att jag inte hade jätte mycket tid att rida fram på. Men bäst som han är går han in och nollar den. Jag tyckte att det gick bra, inte så många kråkhopp (dock klev han över det ena) men vi hade lite långsamt grundtempo.

I LD hade vi ett bättre grundtempo dock hade vi fler kråkhopp. Men även den var vi nolla i.

Han är riktigt duktig och stället upp när jag klantar mig. I LE räddade jag upp honom lite mera medans i LD red jag inte bra utan jag hittade inte avstånden och jag red inte bra helt enkelt så där räddade han mig mer.

Hans nästa tävling blir i Vartofta, dock vet jag inte riktigt vilken klass han ska få gå utan det återstår att se.


Filmerna kommer upp på yt senare:)

Likes

Comments

Hej!

Igår hoppade jag Curry lite. Vi övade mest på att hoppa bana och att han ska få känna att det är lätt.

Vi hoppade bara de hinder som stod ute på banan. Detta fick jag ihop till en bana på 8 hinder. Det slutade på en bana på 80 cm. Han var glad och tyckte att det var väldigt kul.

Jag börjar våga släppa på bromsen lite nu vilket gör att vi kommer i mer tempo=bättre språng.
Curry ska faktiskt få åka och tävla på Lördag i Töreboda. Vi skulle tagit med Ariel men hon har inte viktigt varit helt fräsch denna veckan så vi satsar på Vartofta istället.Sorry för att det bara är 7 hinder med på videon men mamma var inte riktigt med när jag hoppade 1:an.

Likes

Comments

Hej!

Nu är det dax för Ariels inlägg!

Ariel är en 16 (2001) årig B-ponny. Ariel är startad LA med mig men inte startad något med tidigare ryttare.

Ariel är fodd i sverige och uppfödd av Susanne Gustavsson. Hon är efter Simberg Hip hop WSB (OS) 49623 och Sunshine 3 RW 93.

Ariel är ett fux sto och Welsh.

Likes

Comments

Hej!

Jag kom idag på att jag inte gjort ett inlägg om varken Ariel eller Curry. Jag tänkte att Curry skulle få börja och så kommer det ett om Ariel imorgon.

Crannard raw deal är en D-ponny valack från Irland. Han har varit i Sverige i ca 3 månader. Vi köpte honom från ett försäljningstall nere i Skåne där han hade varit i en vecka när vi köpte honom.

Curry är en Connemara med lite Irländsk ridponny i sig också.

Curry är efter Myaugh Ban Fearg och Lonsdale Legend. Han är uppfödd av James Mc Mahon.

Curry är startad LB på Irland men endast LD i Sverige.

Likes

Comments

Hej!

Dagen började inte så bra då jag försov mig VÄLDIGT mycket.
Jag vaknade 08:03. Jag åker hemifrån rund 5 över 8. Som ni kanske förstår så flög jag upp ur sängen och tog på mig kläder och borstade håret på 3 minuter. Sedan slängde jag mig på cykeln och cyklade till skolan.

På morgonen hade vi EQ/matte. Jag var supertrött hela lektionen men jag lyckades hålla mig vaken iallafall. Sedan kommer vi till NO... Först kollade vi på någon film om jättebläckfiskar. (jag är extremt känslig mot djur så jag kan typ inte kolla på något som lever under vatten eller kräldjur) Jag blundade typ hela tiden när det syntes bläckfiskar hehe. Sedan kollade vi på filmen som gjorde att jag mådde jätte illa typ resten av dagen. Dissekering av en bläckfisk... Det var bland det äckligaste jag sett tror jag.. De liksom klippte upp bläckfisken och pillade ut ögat och mycket annat äckligt. Tur att vi inte behövde göra det själva.

Hela skoldagen var väldigt seg idag. Det kändes typ som att jag var där i 10 timmar.

På eftermiddagen red jag Ariel och mamma Curry vilket gick bra.

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag och tävlade med Curry vilket jag lovade ett inlägg om igår.

Vi var i Götene och hoppade en LD. Han har bara varit iväg en gång i Sverige iallafall. Då var vi i Gäsene och red 60. Men igår var det en 80 cm som stod på schemat. Det var en ganska stor skilda från Gäsene då i Gäsene var det inte mycket starter alls. Kanske 30. Men nu var det lite mer än 100 st.

Vi kom fram i ganska god tid. Vi var framme 9 och jag startade kanske vid lite över 10 skulle jag gissa på. När vi kom fram kollade jag på banan, dock hann jag inte gå den men det var inga konstigheter så det var inte så svårt att lära sig den ändå. Iallafall mamma och pappa tog ut Curry och lede runt honom en lite stund. Han var inte alls spänd utan bara nyfiken på allt. Sedan hoppade jag upp och skrittade runt honom på parkeringen lite. Då var han inte heller spänd. Vi var nästan sist i klassen så det var kanske 5 st med oss inne på framridningen. Där skötte han sig också super, han har dragit med mig på träningar osv när det varit mycket hästar runt oss och framförallt bakom därför är det extra kul att han skötte sig.

När b-ponnysarna började trilla in till nästa klass och det blev 8 st på en ganska liten yta (vilket jag personligen tycker är lite mycket på en lokal tävling) började han studsa lite på stället men då gick jag och mamma ut där ifrån och gick lite utanför frammhoppningen innan jag fick gå in där.

Väl inne på framhoppningen gick det också super.
Sedan på banan var det inga problem. När vi hoppade fick vi ett retligt stopp på 1:an men det var för dålig fart. Sedan flöt banan på bra fram till sista hindret då han ville stanna eller tja inte hoppa iallafall men jag övertalade honom att hopa. Men i övrigt är jag supernöjd. Han hoppade typ som om det var en meter på ALLA hinder.

Nästa tävling med honom tror jag trotts allt bli i Vartofta v. 40.


Hade!Likes

Comments

Hej!
Idag var jag och tävlade men jag tänker att jag uppdaterar om det imorgon.

Det är väldigt mycket läxor och saker vi har i skolan denna veckan. Vi har SO prov på Torsdag tror jag, det är 18 sidor och typ 40 frågor vi måste komma ihåg till de provet. Jag kan typ ingenting så antingen får jag plugga eller skita i det. Sedan i Engelskan har vi Läxa på någonting till Onsdag tror jag. Jag vet faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig vad det är vi har läxa på. Men jag minns att jag kan det sedan förra terminen. Just det, jag kom på nu att jag måste skriva en dikt som ska vara klar på Måndag morgon i Engelskan. Det får jag göra imorgon. Sedan har vi spanska glosor tror jag. Även där vet jag inte riktigt vad det är vi har läxa på eller till när men det löser sig. Sedan har vi matte till torsdag. Jag har 3 sidor kvar tror jag. Jag har gjort 1,5 redan men den läxan har vi haft hela terminen på oss så jag får skylla mig själv där.

Som ni kanske märker har jag väldigt bra koll på allting hehe. Det är lite stressigt att hinna med allt med hästar, skola och kolla serier (vilket är det ända mina dagar består av). Men men det blir bra det med.

Hade!

Likes

Comments

Hej!

Igår red jag Curry och red lite markarbete/dressyr. Han gjorde det verkligen hur bra som helt. Galoppfattningarna börjar sitta och galoppen börjar bli mer tretaktig. Vi hoppade typ bara 70 och han tyckte knappt att det var värt att hoppa.

Mamma red Ariel vilket också gick super. Mamma jobbade dressyr med henne, hon är verkligen jätte fin när hon börjar jobba. Men mitt bristande intresse gör att det inte är någonting hon får göra dagligen.

I eftermiddag blir det hoppträning med Ariel. Curry är för fjantig så han får inte följa med.

Hade!

Likes

Comments

Hej!
Idag var jag i Grästorp och skulle rida en LC och en LB. Men så blev det inte.

I LC var Ariel seg och inte framme för skänkel. Vi var även i nästan alla bommar vilket hon absolut inte brukar vara. Hon var inte nära på att stanna eller något sånt det kändes inte bara bra helt enkelt. Mormor kom även till Grästorp vilket var super kul!

Vi har anmält till Essunga och ca en månad (vi startar bara Ariel om hon är kvar ofc) dit jag tror att båda ponnysarna ska åker. Det är inte klart om Curry ska med eller inte men Ariel ska dit iallafall. Vi kanske även ska starta i Vartofta med Ariel veckan innan. Men då startar jag bara typ en LC. Curry ska inte gå i Vartofta då jag inte tycker att banorna är lämpliga för den nivå Curry är på nu.

När jag kom hem kollade jag klart på Kristallen galan vilket jag började kolla på igår. Tycker inte att det var rätt vinnare i någon av kategorierna (nästan) men men det var inte jag som valde vinnare. Pappa köpte även med sig lite popcorn hem från när han var och kollade på min bror som spelade fotboll.

Hade!


Likes

Comments