​Jag blandar som sagt denna blogg för mitt liv består ju inte bara av våld och förtryck.  Jag har inte slutat försöka leva mitt liv. Jag är ganska vanlig..tycker om att läsa böcker,  träna, sjunga och dansa. En del tycker jag är lite omogen och inte tar ansvar men jag har bara en sak att säga då.:  Döm mig inte för du vet inte vad jag gått igenom. 

Jag skulle nog förklara det hela ungefär så här: pga av alla övergrepp och andra traumatiska händelser så har min hjärna tagit sån skada att jag aldrig kan bli helt återställd. Visst..inga allvarliga skador så men hjärna är väldigt unik. Den glömmer inte allt och för att överleva så måste den stänga av en del händelser. Om jag inte gjort det så hade jag kanske inte levt idag.

Mitt besök hos kvinnofrid mott gick bra. En stor lättnad att få prata m nån som kunde förstå och säga att jag inte var galen..Inte för jag trott det men iaf...jag berättade om några situationer men också om den värsta dagen i mitt liv..

När jag var klar så sa hon att så reagerar man när man hamnar i en kris situation. Man gör så för att rädda sig själv och det är hjärnas sätt att stänga av då den inte klarar att hantera situationen.

Jag kommer aldrig glömma den dagen / natten. Jag har även ett ärr på armen så påminner mig. Det är både bra o dåligt. 

Bra för att den påminner mig om att jag ska fort kämpa för livet är mitt och bara mitt.

Det dåliga är väl att bli påmind om att en del människor vill trycka ner och ta kontroll över en. Att man kan må så dåligt att man bara ser en väg ut. Att kärlek kan vara så blind  och farlig.

Tillbaka till mig..på tisdag ska jag dra ut en visdomstand och om några dagar ytterligare en tand. Den är inflammerad men tyvärr lagad. Troligen var den förstörd innan jag lagade den så attans bananer !!!

Och jag hoppas att jag och barnen ska bli friska snart så vi kan åka till Kolmården och Gröna Lund.. det ser vi fram emot. 

Annars har jag idag städat undan en del blommor så får flytta ut till balkongen. Det blev mkt snyggare och luftigare.. Jag har ju massa idéer om hur jag ska fixa mitt o barnens sovrum. Jag måste bara övertala min pappa att hjälpa mig 😂.  Det är ju mest han som kommer få göra jobbet 😊

Min pappa är bästa pappan ! Egentligen är han inte min pappa, mammas man..

Min pappa bor i Stockholm m sin fru och har två barn. Vi har alltid haft en väldigt bra relation men de senare åren har vi tappat kontakten. Ag fick veta massa saker via min mamma. En del saker är väldigt konstigt och jag trodde inte det om min pappa. Därför har jag valt att faktiskt inte ta kontakt m honom. Jag ringer typ aldrig och det känns ganska okej. Såklart är jag ibland lessen och arg men jag tror inte jag kan göra så mycket åt det. Min Pappa har visat att han inte vågar eller vill förändra / prata om sakerna.  

Så jag låter det vara...en dag kommer det ställa honom mot väggen och då får han stå för konsekvenserna. Det är han själv som valt detta och jag har valt att ta ett steg tillbaka. 

Men min andra pappa...Åå han är den bästa pappan och morfar man kan ha. Mina barn älskar honom så mycket. Han ställer alltid upp på oss barn. Om det är akut så behöver man bara säga det är akut så kommer han. Inga frågor o annat praktiskt tjafs..bara " okey jag kommer ".  ❤

Nu egentid framför tv och fixa naglarna ! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Precis som med det mesta i livet så finns det både rättigheter och skyldigheter. 

MEN en del rättigheter har absolut hamnat i en grå zon...det märks efter mitt samtal m socialen. 

Jag tycker att du är osäker på vad du får och inte får göra, kontaktar ett ombud och även talar m kvinnojour. 

Vad Du kan göra, som är utsatt för psykisk misshandel  ( även fysiskt )

* byt nummer och lämna bara till de du litar på. Om du har barn m honom så skaffa ett nr som han får ringa på / sms. Den mob behöver inte vara på när Du har barnen. 

* Du får spela in samtal där du själv är med och pratar.  Ladda ner en app. Du behöver inte tala om att du spelar in.

* Ditt " riktiga " nr kan blockera hans nummer / be att det ska vara skyddat.

* Skriv ner i en kalender / dagbok när ni möts och ta m nån kompis.

* Vid fysiskt våld - ta bilder, åk till sjukhus även om det inte är akut. Alla dokument är viktiga.

* Om ni talar i tel och du känner att du inte vill fortsätta så säg : jag måste gå nu Hejdå. 

* Lägg på luren. Bara för att ni har barn så måste ni inte försöka diskutera barnens läxor, kläder m.m.

* Berätta för dagis och skola, nån som du litar på och förklara i stora drag sitsen. De kan ha mer koll på barnens beteende och se om de behöver mer stöd.

* Kontakta ett ombud,  alla har rätt att få ett, fråga allt som du undrar över. Oavsett vad din ex man säger så har han omöjligt koll på lagen.

* Nästan allt går att få in i ett avtal. Vart ni ska ses/ vilka som ska vara med,  tider.

* Boka tid på BUP för barnen.

* Boka in ett möte m kvinnofrid mott. Finns på de flesta sjukhus. 

* Skaffa kunskap om vad du har för rättigheter. Googla din fråga och läs, läs, läs.

* Ring tex BRIS, läs om barnens rättigheter. 

Det finns många flera olika sätt att göra. Men det här är en del av vad jag gjort. Jag har läst och läst för jag vill veta vad jag har för rättigheter. Jag måste göra det för jag måste skydda mina barn. Jag har rätt att göra det. 

J tycker såklart att jag kan tex ringa/ skicka bilder på barnen och vad de gör. Det skulle jag också vilja. Men det går inte. Om jag gör det visar jag att J's sätt och beteende mot mig är okey. Och det är det inte. Jag accepterar inte det. 

Jag kräver inte att ska jag ska behandlas som en prinsessa och få allt jag vill ha.

Men jag vill ha ärlighet, respekt och jag förtjänar att behandlas som en egen individ. 

Jag förtjänar att man respektera min åsikt/ mina känslor m.m.

Det är nåt som vi alla förtjänar. 

Kom ihåg : det är aldrig aldrig Ditt fel.

Det var och är inte ditt fel. Det kommer aldrig vara det. 

Likes

Comments

​I morgon har jag tid hos en psykolog för att prata och bearbeta mina trauman. För min och barnens skull så att vi kan komma framåt. Jag har bara varitdär två gånger tidigare men orkade inte gå tillbaka. 

Jag vet att jag inte behöver vara det men är rädd. Jag vet inte riktigt för vad men kanske för att de inte ska se hur dåligt jag mådde, hur rädd jag var och tycka att jag överdriver. 

Jag vet att allt som hände under våra år, hände på riktigt. Men ibland spökar hans ord : du överdriver , jävla psykfall..

Jag känner mig lite osäker även om jag vet att jag inte behöver. Jag är trött på att tvivla och vara rädd.. så jag önskar att jag kunde få lite av ett avslut på alla känslor och tankar. 

Jag har fått rådet att tex byta nr så det har jag gjort. Jag hör aldrig av mig om det inte är absolut nödvändigt. Jag säger inget i media eller till nån, om de inte har tystnadsplikt. 

Jag har gjort allt för att visa att jag försöker vara tillmötesgående och ändå mår jag skit när jag tänker på det. Jag tror att jag behöver mera stöd för att kunna helt strunta i J's kommentarer.

Bävar och längtar efter  i morgon då jag ska få prata m nån som verkligen förstår och kan det här. Me happy and sad...

Likes

Comments

​Igår var en skit dag. .ingen kämpaglöd och ville helst sova bort hela dagen. 

Idag är det bättre...sol ute och tandvärken är bättre, barnen leker o ha roligt. Fast de blir hemma iaf. Nu går båda barnen på samma avdelning och det funkar bra. Det finns många kompisar så de går inte och nöter på varandra. Bra m fröknarna och de går i olika grupper så när de leker fritt så träffas de. 

Själv ska jag ta mig i kragen och fixa håret, ser ut som jag brottats m en buske ! Massa lockar och volym men under helt okontrollerade former..sen kanske lite smink. Jag är ganska ska dålig på det men ibland får.man till det.

Som sagt,  denna blogg är ingen blogg med massa restips eller mode m.m.

Jag skriver lite om min vardag som ensamstående mamma m tre barn.

De minsta barnens pappa har i ca 5 år psykisk misshandlat mig, med barnen  närvarande.  Ett par gånger har han varit fysiskt våldsam. Allt som hänt har satt djupa spår i mig och min lilla pojke. Periodvis mår vi dåligt och har ångest pga detta. Som tur är har vi min familj nära oss och vi får hjälp via BUP. Det kommer ta tid men framtiden ser jag ljust på. 

Det svåra och jobbuga är att orka blockera och stänga av vad Han gör/ säger. Det sliter på psyket att dels behöva vara på sin vakt men också att "lyssna" på allt. För det är inte nån enstaka gång som J ger tips, säger hur/ vad jag ska göra m barnen m.m 

Man tar emot samtidigt som man ska låta det vandra ut genom andra örat. Och om man säger nåt så är man dum i huvudet eller psykiskt sjuk..det brukar vara J favorit kommentar : du är psykotisk / psykisk sjuk !!

J gillar att använda det begreppet trots att han absolut inte är ens i närheten av att vara läkare eller ens undersköterska. Ist så går J en massage - utbildning och hoppas på jobb i Stockholm.  Han är väldigt bra på sitt jobb. 

Men det finns det flera förövare som är..en del är lärare, chefer, statsmän, läkare m.m.

Precis som brottsoffer så kan förövaren vara vem som helst. Tyvärr. Han kan vara din trevliga granne,  din kollega, bästa kompis,  svåger. Han kan vara vem som helst och du vet ingenting. 

Förövaren kan vara din son, bror, svärson..

Bara för att han är " så trevlig och hjälpsam ju" så har förövaren en sida du inte ser. Och det är helt medvetet från hans sida.

Varför tjatar jag om detta?  

Jo för att jag VET precis hur det är att leva m en förövare. Jag vet hur det känns när man på fullaste allvar tror att det är bättre att ta livet av sig än att stanna kvar hos sina barn/ familj. 

Jag vet hur det är att leva m döden. 

För att leva m misshandel, oavsett fysiskt / psykisk så är det som att leva m döden. 

Och jag vet att flera tusen unga kvinnor lever så här nu och att mörkertalet är enormt. Varje år dödas kvinnor i hemmet pga våld. 

Det måste få ett slut och vi måste våga säga högt att vi behöver hjälp och stöd. 

Det är inte så lätt när man i flera år blivit hunsad och förnedrand, hotad. Det finns liksom ingen tro på sig själv kvar, man känner inget värde för sig själv eller sitt liv. 

I flera år trodde jag att jag var galen/ en svartsjuk flickvän/ ett psykfall..

Jag var säker på att jag var felet. För det vara precis så vad J sa.

Tillbaka till mig och barnen..Idag ska jag ta det lugnt och sitta i solen. Vi ska skrota runt på gården o mysa. Plocka bort poolen och fixa n blommorna och aannat smått & gott.Likes

Comments

​Precis duschat och småbarnen leker i sitt rum..

Ligger på sängen o stirrar upp i taket..suck..trött som faan ! Trött på att sovit dåligt i flera nätter,  trött på att mejla min advokat om allt mitt ex gör, trött på att jaga soc och försöka få en ny tid, trött på att förklara för soc att psykisk misshandel inte är nåt som Han och jag ska försöka reda ut via Råd & Stöd, trött på att få soc att förstå att psykisk misshandel är lika farligt som fysisk misshandel,  trött på att förklara och förklara att man som vuxen blir rädd och att man som barn då kan få men för livet...

Jävla nötter !! Båda handläggare är knappt 25 år, har egna erfarenheter av våld eller annat.

Jag skulle också vilja att mina barn kunde vara trygga m sin pappa. Jag skulle vilja de kunde sova gott natten innan och efter de träffat sin pappa. Me n så är det inte i verkligheten även om både jag och soc skulle vilja att det var så.

Jag vill bara låta första bästa plan till Cypern m barnen och ligga där i solen. Lämna all skit som har m soc och tingsrätten att göra.

Ååå ge mig styrka..tack

Likes

Comments

Idag har jag haft en vanlig dag..m bästis häng och bebis..vi drog och letade kläder åt ungarna. Jag lämnade pojkarna hemma och hade mys m lillan. Pojkarna gillar ändå inte att kolla kläder el fika som vi tjejer gör hehe..Först tänkte vi gå till torget men de senare åren har det inte varit så bra saker. Trasiga kläder / leksaker och för dyrt och då kan jag lika gärna vara utan. Bästa stället att hitta bra och kvalitet är Myrorna och andra Secondhand affärer..Asså jag har hittar såå bra och fina grejer. Både till mig och barnen. Men det är också ett ekonomisk val. Tex i sommar ville jag ha Jens shorts i olika färger och modell..299kr × 4 är ganska mycket pengar för mig. Så jag drog till myrorna och köpte fyra par jens för 80 kr / st..det viktigaste är att de sitter bra i midjan och ner till låren. Sen när jag hittat rätt så hem och kapar benen. 3 min senare - shorts 😀

Helst skulle man ju vilja kunna shoppa loss och aldrig tänka på priset osv...men jag tänker att kläderna är dels tvättade och många gånger så hittat man sånt som bara finns en/ två kvar av. Det är jättetråkigt att köpa en klänning / tröja som man kan se massa andra ha. Det värsta jag vet är att komma i nåt som antingen en barnunge eller tant har !! Jag avskyr det. Dessutom har jag insett att jag absolut inte passar i allt. Jag har en del saker jag vill framhäva tex rumpan..men samtidigt vill jag dölja magen lite..Så ett par byxor m hög midja passar bra m en vanlig tröja till..kanske linne under som är lite tajt. Jag tänker mer på om jag känner mig bekväm och kan rör mig ordentligt. Det värsta som finns att se är skåran, man eller kvinna spelar ingen roll. Helt förbjudet och jag skulle aldrig vilja visa min för nån.

Jag vill ha byxor m hög midja och nån top/ linne till. Sen vill jag ha smycken och lagom m makeup och bra frisyr. Mitt största problem är håret för det gör som det vill. Speciellt på hösten. Det viktiga är att tvätta det regelbundet och ha olja i. Sen plattången dåd och då.

Jag letar nu efter bra produkter m mycket fukt i. Olja och olika flätor ger bra resultat. Så mera flätor till mig. Jag är ganska intresserad av smink och kläder men jag är dålig på att piffa till mig. Så jag försöker göra mig snygg på kort tid. Har liksom inte lugnet o fixa mig i flera timmar. Nää det kan få ta 20 min men inte så mycket mer..får öva så blir det bättre resultat men på samma tid. 

Likes

Comments

Då jag varit inne och kikat på nån blogg här och var så ser jag att jag förmodligen är speciellt bra på bilder och annat. Men det är inte därför jag skriver här. Jag skriver här för att jag vet att de finns och kommer alltid finnas kvinnor som sitter fast i dåliga o farliga förhållanden. Det finns ett enormt mörkertal och m kan ju bara inte springa runt o fråga...

Så därför skriver jag här. Jag hoppas att du som läser en del av mina inlägg förstår att du är värd så mycket bättre. Att du förstår att du är absolut inte ensam om din situation. Och att du kommer må så mycket bättre utan Han i ditt liv.

Jag mår mycket bättre utan Honom i mitt liv. Även om han är far till mina småbarn så måste jag hålla avstånd och sätta mig i första hand. 

Egoistisk ?

Nej faktiskt inte. För de flesta som blir utsatta för psykisk misshandel så ökar risken att fysisk misshandel kommer in. När orden inte räcker till för att kvinnan slutat lyssna så blir det oftast fysiskt våld. Den senaste som media slog larm om var Lotta. Hon var livrädd för mannen Och hon vågade inte samarbeta med myndigheter. Vilket visar hur mycket makt och kontroll denna man hade över henne. Det var heller inte första gången han dödade nån. Kanske inte heller den sista...vem vet ? Så länge som myndigheterna låter han befinna sig ute bland vanligt folk så kan en ny kvinna bli offer. En man som dödar och dödar måste bedömas som farlig och behöver långsiktig psykisk vård. Och bedöms han som psykisk frisk så ska han sitta i fängelse på livstid. Lotta är faan värd det !!!

Alla vet att fysisk misshandel är olagligt och att man kan dömas till fängelse / böter. 

Alla vet att den som blir slagen mår dåligt och är rädd. För man vet hur ont det gör att slå sig och då kan man tänka sig hur det känns när nån slår en.  Psykisk misshandel är precis lika farlig och den dödar en människasliv. 

Psykisk misshandel är att gång på gång få en människa att tvivla på sig själv/ trycka ner genom att säga att man är dum i huvudet / psykisk sjuk/ hora/ galen/ värdelös....

Man dränks i " goda råd/ tips" för att han vill dig väl. För att han bryr sig och vill ditt bästa, säger han.

Det är absolut inte sant. En man som trycker ner en är aldrig intresserad av dig och dina åsikter. Det enda som är viktigt är att ha kontroll och makt över dig och ditt mående/ tänkande.

Det är hans drivkraft och har ingenting med kärlek att göra. Inget !!

Om du tvivlar på att psykisk misshandel ens finns i lagboken eller i samhället så Googla på det.

Jag trodde jag var ensam och galen men jag hittade massa hjälp. Därför kan jag idag slåss mot J och han påverkar inte mig jämt. Jag har mina egna knep för att hindra J att sabba min dag. Jag är starkare än han. Jag är ibland böjd inför honom men jag är inte knäckt. Och det ska jag aldrig bli. Jag äger mitt liv.

Kram på er....


Likes

Comments

Jag fick en akut tid till tandläkaren och det visa sig att tanden är infekterad. Så han vill öppna den och göra rotfyllning. Vilket kommer ske över min död kropp ! Haha...min stackars tandläkare vill göra flera små lagningar. Jag försöker undvika det men ibland låter jag honom laga ett hål. Så nu äter jag smärtstillande och ber att det snart ska bli fredag. Då kan jag kanske dra ut den 😊

I veckan har jag även haft ett möte m mitt ombud och jag har tagit kontakt m BUP och bokat möte för stödsamtal till mig själv.

Jag har även sökt soc och kräver ett nytt möte och den här gången ska jag ha stöd m mig. De har inte förstått att detta varit ett rent helvete och att mina barn är o fara. Trots att jag påpekat det flera gånger. Soc tycker att jag ska gå på tex Konflikt o försoning / Bas samtal för att lösa situationen m barnens far. Hur kan de råda mig till det ?!! Jag har förklarat för soc att det inte är möjligt att jag ska gå på såna samtal. Hur jävla lamt det än låter , i mina öron, är det jag och mina barn som är brottsoffer. Jag blir trakasserad och får massor m tips från deras far om mat/ kläder / uppfostran m.m.

Jag blir tillsagd hur jag ska hantera och uppfostra mina / våra barn.

Jag kan dock info er om att deras pappa och jag inte varit ihop på 3år..

När vår dotter var ca 1 månad så valde J att lämna oss. Han orkade inte med mig, för jag var psykotisk enl honom. Och det ärJ:s åsikt om mig än idag.

I soc utredningar säger J och hans mor att jag inte lever i verkligheten och är psykisk sjuk. Jag satt tidigare och läste mer noggrant soc utredningar och blev både lessen och förbannad när jag läste vad de sagt om mig.

Allt J och hans mamma säger förs in i journal och sparas, vilket betyder att barnen kan läsa de papperna längre fram.

Och vad har jag då sagt om J ??

Jo..jag har sagt att jag är rädd för honom och hans humör, att han har orimliga krav på våra barn, att barnen påverkats av J utbrott och risken att J skämmer de är stor. J vill bestämma över mig och barnen även fast vi inte är tillsammans.

Det som förändrat läget är att min ( vår) son nu sagt att han är rädd, jätterädd för sin pappa. Han har alltid visat tecken på osäkerhet och otrygghet när han ska till pappa. Jag visste att detta skulle komma för ju äldre barn blir ju.mer berättar de. Så fort jag få underlag på sonen så kommer jag kräva ensam vårdnad och inget umgänge, om J inte godkänner övervakat umgänge.

Jag skulle vilja att barnen fick träffa sin pappa regelbundet och försöka få en relation till honom. Men det är han som måste skapa den. Det är inte mitt jobb att lösa den situationen.

J måste lösa det själv och kan/ vill han inte det så är det han som måste söka stöd o hjälp m det. Jag kan inte hjälpa honom och han vill ändå inte ha min hjälp. Jag har ändå försökt och inget funkar. M hjälp av psykolog så förstod jag att jag kan inte hjälpa J, även om jag vill.

Så nu försöker jag ta tillbaka makten över mitt och barnens behov och liv. Jag har alltid hoppats på att J ska se hur han skrämmer våra barn. Men eftersom han inte ser / förstår så är det min skyldighet och mitt ansvar att skydda dom. För att de ska vara trygga och må bra måste jag ha Noll-kontakt m J.

Nu ska jag försöka sova m alla tankar som snurrar och tandvärken som bultar..

Go natt

Likes

Comments

​Vad ska man göra när man fastnat i ett dåligt och farligt förhållande? 

Det är så otroligt svårt att bryta sig loss. Svårt att förstår varför den man älskar väljer att bryta ner en och samtidigt säga att han älskar en. Det är svårt att inse och acceptera att den man trodde respektera och älskade en - inte bry sig ett jävla skit om ens känslor/ mående m.m.

Hur mycket han påstår att han är din vän eller vill dig väl..så är det inte sant. 

Jag vet hur det är att leva m en man som trycker ner och psykiskt misshandlar dig. Man vet hur det är och vad som händer när man blir fysiskt misshandlad. Blåmärkena och skadorna syns i spegeln. Men alla skador i själen och hjärnan är det ofta nåt som blir bortglömt. 

De syns inte och därför är det svårare att se och förstå. " du som är så stark. Aldrig accepterar skit"...

Mitt ex ( pappa t mina yngsta barn ), dränkte mig m " goda råd / tips" så jag kunde leva ett "normalt liv" påstod han.

Han hade och har än idag synpunkter på hur jag hanterar barnen / maten/ vilka kläder och allt möjligt. Sist skulle barnen gå till frisören för första gången och pojken vill inte riktigt. Han var lite rädd för saxen,så jag sa att han inte behövde. När J fick höra det frågade han vem som bestämt det. Om det är han eller jag som får göra det. Detta är bara ett exempel på vad J vill bestämma över, och inte låta mig också vara med och bestämma. Vem bryr sig om vår pojke vill klippa sig ? Det viktigaste är väl att håret är rent och fräscht eller..?

Jag har blivit beskylld för att vara psykisk sjuk / inte veta hur man lagar bra mat/ vilka kläder som behövs/ att jag skadar de m dålig mat. Och detta är bara en liten del av allt som J säger, inte bara till mig utan även till sin familj och bekanta. Han beskriver mig som en psykisk sjuk människa som inte kan ta hand om sina barn. Och ändå låter han barnen bo m mig och leva med mig. Ingen kontakt m dagis/ anmäl till socialtjänsten,vilket också visar att han inte tänker på att försöka skydds barnen. Om det fanns nån sanning i det han säger till mig i sms så borde han haft barnen enligt soc och tingsrätten. Men det har han inte.

I september ska vi ha samtal m tingsrätten för att se hur sommaren funkat m tider och dagar.

Vilket inte funkat alls. Två dagar efter mötet sist så ville han byta dagar och tider. Jag gick m på att göra vissa ändringar för att barnen skulle få träffa honom något i sommar. J hade fått varannan helg men valde att boka upp sig på jobb då. Nu börjar barnen dagis och jag tjänar inget på att vara snäll o byta tider. 

Soc tycker tex att vi ska gå på Bas- samtal och Konflikt o försoning. J har sagt till Soc att han går med på det. Men jag har vägrat och det tycker soc är fel. Visst jag håller m om att det finns en konflikt mellan J och mig. Men jag kan inte gå med på att sitta och låtsas att vi kommer enas och försonas hur vi ska hantera och lösa problemet. För problemet att han inte kan hantera barnen / vet inte hur man bemöter ett barn. Han ställer orimliga krav på vår pojke, som inte ens är 7 år. Och även om han  var det är han inte mogen att möta sin pappas krav.

Det gör mig riktigt upprörd och förbannad att man ser det som ett problem när jag inte vill gå på stödsamtal för vår situation. Det är som socialtjänsten inte förstår vad psykisk misshandel är och hur det skadar både barn och mamman.

För det gör det. Ett barn som bevittnar psykisk våld påverkas även om de är små. De kanske inte kommer ihåg men det är en känsla som finns i deras undermedvetna och i själen.

Jag vet att vår pojke har påverkats av J utbrott och det känns för jävligt att jag inte får stöd att skydda mig och mina barn. 

Psykisk misshandel är lika illa som fysisk misshandel. Den syns bara inte lika mycket och tydligt. Den dödar också men det märks inte på samma sätt som dödligt våld. 

För min del så fanns det två situationer m fysiskt våld. Den ena när han knuffade mig framför barnen och en när han höjde handen men höll den stilla. När han knuffade mig var barnen så små så de förstod inget och därför minns de inte heller. Vilket på sätt och vis är en lättnad.

Men nu mår inte pojken bra och jag måste åter dra i gång samtal, möten m.m.

Om pojken visar / säger nåt om sin pappa till BUP återstår att se. Efter ett tag kanske.

Och då kommer jag kräva ensam vårdnad. Innan dess kräver jag övervakat umgänge och dagtid för umgänge. 

Jag vet att J är som han är. Och även om J är barnens pappa så är det inte okey att göra så.här mot barnen.

Så nu måste jag föra journal över barnens beteende m.m. det är inga problem och alla sms sparar jag.

Så jag ska nog klara och jag ska vara stark för barnens skull. 

Nu blev jag såå trött !

Go natt
Likes

Comments

Jag bet i ett körsbär igår och tanden som redan var trasig, gick i flera bitar...panik ! Jag är livrädd för tandläkaren och varit det sen jag varit liten. Då gick jag på Folktandvården och de var så hemska mot mig. Jag som led av trauman skulle bara göra som de sa. De visste inte bättre men de förstörde min tillit till tandläkare. De tyckte jag var lite överdrivet rädd och att jag skulle vara " en duktig och stor flicka "...men jag sa Fuck you !! Eller snarare så bet jag en tandläkare i tummen, för försökt m våld öppna min mun. Då slutade mina föräldrar att gå dit. Jag bestämde då att aldrig mer gå dit. Men sen så hittade jag världens snällaste ta tandläkaren och nu kan jag gå o bli fin. Tex jag fixade mina framtänder och han tyckte jag var otroligt stark å modig. Så nu har jag fina tänder i porslin 😆

Idag gick det bra och jag fick tre sprutor men hellre det än att det illar. Då dör jag.

När jag gick därifrån såg jag att Kalle ringt.. jag ringde upp, fast jag hann inte tänka mig för, men iaf så vill han träffa mig. Så jag gick förbi honom, han kramade mig hårt o länge. Viskade att han saknade mig och ville träffa mig, om jag ville..

Klart jag vill..jag vill och har alltid velat träffa honom. Jag älskar ju honom. Vi har ju träffat i nästan 20 år... eller kännt varandra iaf. Men sen förstörde jag allt. Och då ville han inte ses mera. Jag hoppas jag får en chans till. 

Likes

Comments