View tracker

Nej allt i livet, trotts att man har en tarmsjukdom är inte negativt. Ser tillbaka på tiden då jag fick veta vad det var jag hade, det var en lättnad. Att veta att man inte var knäpp i huvet.
Klart det var jobbigt och man hade så många frågor som man inte riktigt fått svar på, där kan vi hjälpa varandra. Att ha stöd hemifrån är det viktigaste för mig, familjen bara att veta att de finns där betyder så otroligt mycket. Att prova alla mediciner som finns mot sjukdomen är inte det roligaste, massa biverkningar.

Nu är det snart 2 år sedan jag opererades och allt har varit en riktigt jobbig bergodalbana, men jag kommer ut starkare för varje gång det går neråt.

Att stänga in sig där man bor för att man inte orkar höra allas kommentarer om vad man äter eller du ser så frisk ut. För mig är det nyttigt att vara utanför hemmet, att träffa människor gör mig glad och får så mycket energi, det är jättestort då jag sedan hemma kan vara den andra personen som ligger och vilar, och går i pyjamas hela dagen.

Jag är stolt över mitt ärr på magen samt varenda liten bristning för det är min motivation till att fortsätta 🙂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 7 readers

Likes

Comments

View tracker

Igår så va jag i Jönköping och hade träff med andra som har magtarm sjukdomar, det var mycket trevligt och nyttigt.

Förhoppningsvis kommer vi kunna starta upp föreningen igen och det hoppas jag verkligen för det behövs, kände mig full med energi efteråt. Samt massa idéer som far runt :)

Bestämde mig även för att tänka mer på mig själv framöver och ta hand om min kropp, göra det som jag brinner för och mår bra utav, kommer lägga mer tid på att fota och blogga samt försöka umgås och ha roligt.

För trotts att jag träffar mycket folk på jobbet (som jag ännu inte skrivit om här) så saknar jag vänner. Det är inte kul att alltid göra allting själv.

Men jag blickar framåt med positiva tankar på att allting kommer bli bra tillslut, för mer kan man inte göra. Jag är så glad över hur allting blivit.


//EmmGus

Likes

Comments

View tracker

Har nu gått en tid igen så tänkte skriva av mig lite, slutat med kortison äntligen 👌 tar humira sprutorna var 10 dag, det funkar relativt bra nu och proverna ser bra ut förutom levern. Jag har sedan en månads tid haft smärtor och spytt men ingen som vet varför och nej inte gravid.
Med rådfrågning med sköterskan och läkaren så flyttade de fram kapselundersökningen samt ta nya prover. Inga tydliga tecken på inflammation. Nu är det bara att vänta tills läkaren analyserat bilderna men jag hoppas innerst inne att det visar något annars tror de man inbillar sig, men jag försöker må bättre och jag vet mitt mål.

Jag och min sambo har förresten blivit med fisk 👍 de är så avkopplande på något vis att sätta sig framför och kolla på dom och såhär i efterhand är jag nog glad att mannen i mitt liv va så grymt ivrig att skaffa akvarium.

Tack och hej leverpastej 😂

Här är kapseln va tvungen att jämföra med en alvedon innan ja svalde den 😂

  • 14 readers

Likes

Comments

Gårdagen och dagen har varit blandade känslor, har ingen bra kontakt på min biologiska pappas sida, men den enda som jag känt alltid funnits där har varit farfar trotts hans trotts hans svåra diabetes så därför känns det extra jobbigt, de sker så plötsligt, har nu börjat smälta allt och trotts allt så är det ändå sin farmor

Hoppas du sover gott

  • 18 readers

Likes

Comments

​Har inte skrivit på ett tag nu :/ Det har tyvärr varit mycket jobbigt både med sjukdomen och annat så la bloggandet på hyllan lite men nu känner jag att jag behöver skriva av mig lite. 

Började ju ta de Humira sprutorna.​ Det visade sig att den inte gav tillräcklig effekt så fått öka dosen till var 10 dag (svårare att komma ihåg oxå) sedan öka kortisonen. De första doserna humira kände jag snabbt hur pigg jag blev men nu är det tillbaka med trött hela tiden och dessutom fick jag veta att levern är påverkad men inget akut (än så länge) vilket kan va svaret på varför jag mår illa och spyr ibland. 

Har just nu ingen ork till något egentligen men vissa saker är ett måste, jag har även kämpat med utbildningen.. som gått förvånansvärt fort  och jag har bara lite smågrejer kvar plus repetition som jag känner jag vill hinna med :) ska även hitta praktik, inte det lättaste nu innan sommarledigheter. Får se hur det blir med de.. Vill inte vara var som helst då jag är så sjukt nervös över att de kanske inte förstår riktigt de där med tarmsjukdomar, när man väl behöver dass så är det snabbt, men sjukdomen är så mycket mer än bara en toalett sjukdom. Psykiskt är det inte lätt. Det syns inte utanpå men insidan kämpar för fullt. 

Är så glad för min fina familj och vänner som står ut med mig, det är för er jag fortsätter kämpa varje dag! Kärlek till er <3 

Likes

Comments

Fy fasiken vilken morgon, vaknade och mådde riktigt dåligt, fixa frukost som vanligt men de var onödigt, helt tom i magen springer jag 5 gånger å spyr :/ är helt vit i ansiktet fortfarande så sjukanmälde mig för vågade inte köra så långt om de fortsätter under dagen :/ detta har inte hänt sedan innan operationen, då va det väldigt vanligt, börjar bli väldigt orolig varför jag mår såhär trotts mina mediciner, men imorgon ska jag till sjukhuset igen. Sista gången på trötthetsstudien så är därför läkaren ska vara med. Har så många frågor för en gång skull.
Men nu ska jag sova igen

Kram kram från mig

Likes

Comments

Igår skulle jag skriva ett inlägg men de försvann för batteriet tog slut, sen orkade jag ej skriva om de igen..

Skulle skriva om att jag va så enormt sugen på att ta mig ut på inlinesen som jag ej använt sedan innan operationen. Igår va de ju ej väder för de, men idag va de uppehåll och torrt så passade på :) jisses, gick galant men fy så jobbigt för mina bortsinade benmuskler.
Minns när man var yngre och man kunde köra i timmar.

Tar en dag i taget för vill inte gå ner snabbt, får dock behålla lite magfett sen för lättare att ta sprutorna då :P hehe

Igår kväll somnade ja på soffan, vid 19 tiden haha sen vaknade ja 21 å gick och la mig, men har i alla fall slutat sova middag när jag kommit hem och de är ju positivt. Känner mig lite piggare allmänt i huvet just nu.

Likes

Comments

Idag hade vi genomgång på ett test vi gjort, en beteendeanalys, det är lite skrämmande att de stämmer så klockrent, man förstår mer andra och varför man kanske inte funkar ihop med vissa personer :)

Första träningsdagen gick toppen :)
Nu ska bara fortsätta såhär framöver oxå men de ska nog gå för känner att nu är de dags att känna mig nöjd över kroppen igen :)

Idag kom även mitt fighting linne, supernöjd :)

  • 41 readers

Likes

Comments

Mår inte bra..
Sommaren 2014 gick jag upp 25 kg, jag var svullen i hela ansiktet och fick bristningar på låren. Det var verkligen inget jag orsakade av egen vilja, utan medicin, en viss kortison.
Efter kortisonen var ur kroppen igen gick jag ner 5kg.
Detta innan nästa händelse som gjorde det svårt för mig att gå ner till vikten jag klarade av att bära. Efter operationen var det svårt att komma igång igen, ja fick komplikation vid såret så fick käka antibiotika, fick inte lyfta saker på månader efter. Efter 5 månader började kroppen återhämta sig men jag kände mig inte glad :/
Jag vill så gärna få tillbaka min kondition, magmusklerna som skars sönder och känna mig pigg i kroppen.
Att inte trivas i sin egna kropp är hemskt, och jag förstår inte hur jag ska gå ner igen.
Har haft samma vikt från att jag slutade växa tills kortisonen kom in i kroppen.
Att gå från 50 kg - 75kg, de kilona gör mycke på en som är 155cm.
Men jag har en plan :)
Imorgon ska jag börja träna lite smått sedan öka tiden och fler förändringar ska ske, jag märker att jag ger upp mer och mer, inget ja vill, jag är en fighter eller ja min kropp är en fighter varje dag kämpar den och jag är stolt.
Jag vet att sjukdomen inte går att bota men jag vill inte att den ska vinna över min kropp.
Hur jobbigt saker och ting än må vara så måste jag göra detta för mig själv nu innan det blir värre.
Vardagsrutiner ska in i mitt liv igen, positiva och bort med negativa.


  • 52 readers

Likes

Comments

Mått konstigt denna veckan, varit så trött. Superont i huvet och illamående, men ändå tog jag och sambon en tur till sjön i tisdags :) försökte få en bra bild på oss innan vi gick hem men de va ju inte så lätt då min käraste är så bra på att inte vara seriös på bilder :) har varit så ofokuserad trotts att jag tar kortison Om jag brukar bli riktigt pigg av. Blir att ringa läkaren på måndag och höra vad det kan vara :/ hoppas inte på biverkning av humira :(

Helg är de bästa, vara hemma å njuta, hade de bara vart fint väder så man hade kunnat fortsätta i rabatterna, ska gräva upp en tistel och lite annat och göra en mer blommig trädgård ist för olika buskar blommor och grejs. Får se när det blir av :)

Tycker annars jag mår ganska okej för tillfället. Drömmer konstiga drömmar dock, om jobb :/ men hoppas allt löser sig snart.

Ger aldrig upp :)

  • 42 readers

Likes

Comments