Här kommer den första dagen på resan med min IEC och RC som vi gjorde över Labor Day weekend till Colorado! Första biten bestod av bilfärd genom öde platt landskap i nordvästra Kansas. Tillslut såg vi bergen i Colorado och vi var så högt upp redan att jag fick lock för öronen (det är 850 möh i Plains, Kansas). Väl framme i Denver åkte vi till en enorm shoppingmall och jag sprang runt där tillsammans med andra utbytesstudenter i ett par timmar. Efter det äventyret åkte vi till en baseball match där vi hejade på the Rockies som förlorade dessvärre men det var helt galet kul! Jag fick även upp ögonen för nacho cheese som jag knappt klarat nig utan sedan dess. Sen åkte vi till hotellet där jag delade rum med flera andra utbytesstudenter från Meade för att dagen efter åka tidigt genom Colorado Springs mot Canon City! Men det får ni se senare, hej så länge.

Bilfärd i Denver och shoppinggallerian. Fick även en glimt av kära Sverige när vi såg IKEA på vägen.

Här är nästan alla som var med på resan plus värdföräldrar, värdshusen och mina EF-kontakter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu helgen innan thanksgiving tog vi upp båda julgranarna. En liten här uppe och en stor på undervåningen. Det luktar givetvis inte gran men ljusen är fina! Vi sitter nästan varje kväll och ser på julfilmer på the Hallmark Channel som är så cliché men det är mysigt.

Jag är ledig från skolan onsdag, torsdag och fredag så direkt efter skolan på tisdag hoppar vi i bilen för att åka till min värdmammas släkt i Missouri. 9 timmar i bilen och vi åker hem på söndag. Vi har planer på att åka till St. Louis, en storstad i Missouri, för att se The Arch och shoppa för Black Friday redan på torsdag och sen på fredag såklart! Ser jättemycket fram emot det och maten! Jag kommer vara nästan helt utan wi-fi och täckning bara så ni vet men jag ska nog överleva hihi.

Walmart är helt pyntat också 🎄☃❄️

Likes

Comments

Nämen se där! Det tog lite tid men nu är verkligen den första gången på flera veckor som jag satt mig ner för och kunnat ta det lugnt utan att behöva göra läxor eller somnat. Så otroligt mycket har hänt nu dessa veckor jag kommer inte kunna berätta om allt. Men basically:
- jag lever
- jag har bra betyg mamma
- jag har gått upp 5 kg
- jag har överskridit 100 dagar i USA denna vecka
- Trump har blivit president??

Så allt är väldigt bra faktiskt (förutom Trump heh). Jag har ingen aning om var mina extra kilon kom ifrån men det är antagligen muskler från volleybollen eller Nuggets från McDonalds. Lite av båda vem vet. Rulla hem eller inte så tänker jag inte snåla här. Maten är gudomlig. Den sista volleybollmatchen var för en evighet sen. Så nu är träningen slut för ett tag och jag har inga som helst tankar på att spela basket. Jag har massor tid för att chilla och hänga med vänner nu så det ser jag fram emot.

Ännu har jag inte lagt upp bilder från 2 månader sedan när vi var i Colorado men det kommer snart (lovar!!). Här är lite bilder från september och oktober. Hörs snart igen!

Min skola när gräset var grönt och löven inte nått marken

Vi gjorde en "svensk" tårta till kyrkan mitt i natten på en lördag.

Massor bilder från en sjukt bra dag i Garden City med squad. Vi åkte till Pumpkin Paradise utanför Sublette på vägen till Garden och köpte minipumpor till Halloween. Sen åt vi på Buffalo Wild Wings. Åt den starkaste såsen.. Ingen bra idé. Vi gick till en djuraffär bland annat och sen köpte jag min första Pumpkin Spice Latte på Starbucks i Target. Efter det såg vi Masterminds på bio och spenderade resten av åkturen med att fasa för clowner i majsfält.

Pancake House i Liberal. De hade svenska pannkakor men jag pt chocolate chip istället.

Collegebesök på en GCCC (Garden City Community College). Vi fick se danstruppen, skådespelare, kören, skolbandet och bildläraren demonstrerade ett porträtt.

Bonfire peprally dagen innan vårt sista homegame i American Football. Donuts, varm choklad, haystack rides, schoolband & Mustang Pride.

PINK OUT.
Sista Footballgame:et på hemplan. Vi bar rosa för att stötta bröstcancer.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg till det största shoppingcentret i Colorado, Park Meadows. Det finns 185 affärer och restauranger. Hihi alla pengar jag sparat lidandes i över ett år flyger ut nu. Efter att jag bränt alla sedlar ska vi se ett Rockies game. Det är ett professionellt baseball-lag för alla ovetande! Natten spenderas på hotel. Tills vidare 👋🏽

  • 715 Readers

Likes

Comments

Denna helgen har varit BOMB. De kommande 2 helgerna är jag borta, först på Colorado-resan jag skrivit om och sen på State fair långt in i Kansas. Det är full rulle. Ursäkta alla långa texter, kortare med mer bilder kommer när jag inte har läxor under veckorna :))

Fredag
Vi skulle ha scrimmage med alla skolans höst-sporter. Det är som ett oseriöst startskott på säsongen då Volleyboll-laget och American Football-laget spelade matcher inom laget, Cross Country sprang ett fun run (1 mile) och Cheerleader:na cheerade framför läktarn för första gången denna terminen. Alla fotbollskillar och volleybolltjejer hade på sig sina Jerseys och X-country hade på sig sin uniform i skolan. Det va sån school spirit! Även lärarna hade på sig skolans mustang-football-tröjor. Min värdfamilj kom för att kolla när jag spelade och sen såg vi X-country och min första football game tillsammans.

Direkt efteråt va det en School Dance i skolan och det var skitkul och svettigt. Ihoppackade i en vår lilla matsal med två poliser lärde jag mig 7 linedances och hur man dansar mexikansk dans.


LÖRDAG
Min värdmamma, mina värdsyskon och jag gick upp hurtigt tidigt för att springa ett 5k run vid Meade Lake. Det är det enda stället här som har träd och inte är platt. Det är inte så många som springer men det är en community-grej och människorna där är superhärliga. Jag slog min första tid med 2 min✌🏽

Sen åkte vi direkt till Dodge City, 1 h norrut från Meade där vi badade i den nya vattenparken. Det är svalt i vattnet jämfört med luften som alltid är mellan 30-40 grader på dagen. De senaste veckorna har varit som en enda lång semester.

På kvällen åkte vi till THE CARNIVAL!
Caramel apples, funnel cake, pariserhjul, monster trucks, grisutställning, fritt fall, illamående och friterade Oreos summerar det ganska bra.

Jag va med några juniors jag träffat i skolan och den andra utbytesstudenten från Vietnam. När vi skulle hem visste varken jag eller föraren var tusan vägen till mitt hus var så vi körde vilse och jag såg en raccoon?! Dessutom va min mobil stendöd och jag hade inte deras nummer. När vi väl hittade va vi framme 20 minuter efter min curfew, 11 PM. Resten av kvällen bestod av mycket förklaringar och jag sa sorry alldeles för många gånger. To sum it up var det första och sista gången jag kommer komma hem sent och egentligen va det riktigt roligt. (Oroa dig inte mamma mina värdföräldrar fick sig också ett skratt :))

Likes

Comments

Nu har jag gått två hela veckor på South Western Heights High School och jag kan officiellt kalla mig en MUSTANG! Jag tycker om skolan oerhört mycket. Jag har pratat med massor folk och lärarna är sjukt omtänksamma och retas en hel del (åtminstone min American History lärare :))

Jag skrev in mig (enrolled) här den fjärde dagen i Kansas och jag hade ingen riktigt aning om vad jag ville ta för kurser alls. Vanligtvis väljer man kurser i slutet på skolåret så många kurser var fulla vilket begränsade mig en aning men mig gjorde det ingenting för jag älskar alla klasser jag tar (åtminstone nu, jag bytte från Earth and Space till Chemistry).

Mitt schema:

WEB DESIGN
CHEMISTRY
ART
ENGLISH III
INSIGHT (tid för läxor)
AMERICAN HISTORY
ALGEBRA II
YEARBOOK


Skoldagen börjar 8:15 och slutar 3:20 PM, det är samma schema varje dag. Varje Hour är 50 min och vi har 4 min emellan. Jag har lunch innan 4th Hour i en halvtimma, vilket kommer ändras efter halva terminen aka the first 9 weeks. Jag har inte provat skollunchen än.. Kommer nån gång men just nu har jag bästa rutinen för att göra egen lunch. Man kan få frukost och 2nd chance frukost i skolan också. Det består av en juice och granola bar för det mesta.

Efter skolan går alla som sportar till matsalen för att ta after school snack. Sen börjar volleybollträningen 3:40 och slutar 6 PM varje dag.

Jag har inte riktigt några bilder på skolan för vi får inte ha mobil men eftersom att jag håller på med hemsidan på Web Design så tänker jag skicka över er där. http://www.usd483.net/ Gå in på High School och kolla runt lite där. Jag är med på volleyboll-sidan. :))

Detta är en bild från vårat Volleyball- lockin när alla i laget sov över i skolan efter första skolveckan.

Likes

Comments

En äldre granne pratade med mig imorse i kyrkan om att ta mig till hans gård och visa mig deras hundar som motar korna. Nu efter game night i kyrkan så åkte vi dit och det va så kul. Jag älskar människorna här, de är så snälla och alltid så villiga att visa upp hur de bor och vad de gör. Dessutom faller de alltid när jag säger att jag vuxit upp på en bondgård :)) Kansas is all about agriculture.

By the way, jag citerar "Now go on an' send these pictures to your folks at home, I bet they'll love it!" - Grannen. Han va superhärlig. Hans fru sa att jag gjorde hans dag hihi. Så detta är för er mamma och pappa.<3

Bilder inkluderar: kossor, jag och hunden Sis (en av deras 17 hundar av samma ras), en 22-årig gammal åsna och ännu mera kossor.

Likes

Comments