Just nu sitter jag i bilen påväg till det största shoppingcentret i Colorado, Park Meadows. Det finns 185 affärer och restauranger. Hihi alla pengar jag sparat lidandes i över ett år flyger ut nu. Efter att jag bränt alla sedlar ska vi se ett Rockies game. Det är ett professionellt baseball-lag för alla ovetande! Natten spenderas på hotel. Tills vidare 👋🏽

  • 319 readers

Likes

Comments

Denna helgen har varit BOMB. De kommande 2 helgerna är jag borta, först på Colorado-resan jag skrivit om och sen på State fair långt in i Kansas. Det är full rulle. Ursäkta alla långa texter, kortare med mer bilder kommer när jag inte har läxor under veckorna :))

Fredag
Vi skulle ha scrimmage med alla skolans höst-sporter. Det är som ett oseriöst startskott på säsongen då Volleyboll-laget och American Football-laget spelade matcher inom laget, Cross Country sprang ett fun run (1 mile) och Cheerleader:na cheerade framför läktarn för första gången denna terminen. Alla fotbollskillar och volleybolltjejer hade på sig sina Jerseys och X-country hade på sig sin uniform i skolan. Det va sån school spirit! Även lärarna hade på sig skolans mustang-football-tröjor. Min värdfamilj kom för att kolla när jag spelade och sen såg vi X-country och min första football game tillsammans.

Direkt efteråt va det en School Dance i skolan och det var skitkul och svettigt. Ihoppackade i en vår lilla matsal med två poliser lärde jag mig 7 linedances och hur man dansar mexikansk dans.


LÖRDAG
Min värdmamma, mina värdsyskon och jag gick upp hurtigt tidigt för att springa ett 5k run vid Meade Lake. Det är det enda stället här som har träd och inte är platt. Det är inte så många som springer men det är en community-grej och människorna där är superhärliga. Jag slog min första tid med 2 min✌🏽

Sen åkte vi direkt till Dodge City, 1 h norrut från Meade där vi badade i den nya vattenparken. Det är svalt i vattnet jämfört med luften som alltid är mellan 30-40 grader på dagen. De senaste veckorna har varit som en enda lång semester.

På kvällen åkte vi till THE CARNIVAL!
Caramel apples, funnel cake, pariserhjul, monster trucks, grisutställning, fritt fall, illamående och friterade Oreos summerar det ganska bra.

Jag va med några juniors jag träffat i skolan och den andra utbytesstudenten från Vietnam. När vi skulle hem visste varken jag eller föraren var tusan vägen till mitt hus var så vi körde vilse och jag såg en raccoon?! Dessutom va min mobil stendöd och jag hade inte deras nummer. När vi väl hittade va vi framme 20 minuter efter min curfew, 11 PM. Resten av kvällen bestod av mycket förklaringar och jag sa sorry alldeles för många gånger. To sum it up var det första och sista gången jag kommer komma hem sent och egentligen va det riktigt roligt. (Oroa dig inte mamma mina värdföräldrar fick sig också ett skratt :))

Likes

Comments

Nu har jag gått två hela veckor på South Western Heights High School och jag kan officiellt kalla mig en MUSTANG! Jag tycker om skolan oerhört mycket. Jag har pratat med massor folk och lärarna är sjukt omtänksamma och retas en hel del (åtminstone min American History lärare :))

Jag skrev in mig (enrolled) här den fjärde dagen i Kansas och jag hade ingen riktigt aning om vad jag ville ta för kurser alls. Vanligtvis väljer man kurser i slutet på skolåret så många kurser var fulla vilket begränsade mig en aning men mig gjorde det ingenting för jag älskar alla klasser jag tar (åtminstone nu, jag bytte från Earth and Space till Chemistry).

Mitt schema:

WEB DESIGN
CHEMISTRY
ART
ENGLISH III
INSIGHT (tid för läxor)
AMERICAN HISTORY
ALGEBRA II
YEARBOOK


Skoldagen börjar 8:15 och slutar 3:20 PM, det är samma schema varje dag. Varje Hour är 50 min och vi har 4 min emellan. Jag har lunch innan 4th Hour i en halvtimma, vilket kommer ändras efter halva terminen aka the first 9 weeks. Jag har inte provat skollunchen än.. Kommer nån gång men just nu har jag bästa rutinen för att göra egen lunch. Man kan få frukost och 2nd chance frukost i skolan också. Det består av en juice och granola bar för det mesta.

Efter skolan går alla som sportar till matsalen för att ta after school snack. Sen börjar volleybollträningen 3:40 och slutar 6 PM varje dag.

Jag har inte riktigt några bilder på skolan för vi får inte ha mobil men eftersom att jag håller på med hemsidan på Web Design så tänker jag skicka över er där. http://www.usd483.net/ Gå in på High School och kolla runt lite där. Jag är med på volleyboll-sidan. :))

Detta är en bild från vårat Volleyball- lockin när alla i laget sov över i skolan efter första skolveckan.

Likes

Comments

En äldre granne pratade med mig imorse i kyrkan om att ta mig till hans gård och visa mig deras hundar som motar korna. Nu efter game night i kyrkan så åkte vi dit och det va så kul. Jag älskar människorna här, de är så snälla och alltid så villiga att visa upp hur de bor och vad de gör. Dessutom faller de alltid när jag säger att jag vuxit upp på en bondgård :)) Kansas is all about agriculture.

By the way, jag citerar "Now go on an' send these pictures to your folks at home, I bet they'll love it!" - Grannen. Han va superhärlig. Hans fru sa att jag gjorde hans dag hihi. Så detta är för er mamma och pappa.<3

Bilder inkluderar: kossor, jag och hunden Sis (en av deras 17 hundar av samma ras), en 22-årig gammal åsna och ännu mera kossor.

Likes

Comments

Jag gav den engelska versionen av "sju sorters kakor" till min värdfamilj så vi provade på ett recept idag. Det är game night i kyrkan och flera vill smaka på svenskt godis, bakelser etc så det passade fint. Planen är att vi ska försöka baka ett recept varje söndag. Kanske inte låter så kul men det är bondig time för tjejerna i familjen :))

Likes

Comments

Idag gick jag till kyrkan för första gången. Min värdfamilj är metodister. Det är ganska likt svenska kyrkan (protestantismen) så det mesta såg likadant ut.

Det var bibelstudier i en youth group 9:30 i cirka en timma (vi var där 10) sedan var det fika aka "fellowship time". Själva gudstjänsten började runt 12 och höll på i en timma. De sjöng psalmer och prästen predikade om hur människor är accountable for their sins. Vid en stund fick alla i församlingen dela med sig om bra och dåliga händelser som alla gemensamt bad för efteråt. Prästen pratade om mig i början och bad för mig under bönen vilket var fint.

Efteråt tog jag och min värdsyster bilder i majsfältet och bland solrosor haha

  • 497 readers

Likes

Comments

Yes så mycket har hänt de senaste dagarna. Jag har varit här i 8 dagar nu. Det är galet hur snabbt tiden går och hur lätt det är att anpassa sig. T.o.m. jetlaggen är borta.

Här är bara en massa bilder från veckan. Första gången jag åt en massa mat, min skola, barnen, jag och barnvakten på mini roadtrip, sköldpaddor som går att hitta in the wild här, mercyme konserten i fredags, mfl :)

Likes

Comments