Redan har jag bott i USA i drygt en månad.. Jag börjar vänja mig vid som stora skillnaderna men fortfarande är det mycket jag inte riktigt förstår varför dom gör! Förra veckan flög förbi så himla snabbt, så det är kanske en av anledningarna till varför jag inte hann blogga! Men denna veckan kommer vara lugnare så förhoppningsvis kommer det upp fler inlägg senare i veckan!

Naturen här i Colorado är helt otrolig! Känner mig så lyckligt lottad att ha denna utsikten och möjligheten att utforska så nära! Visst, Skåne är vackert d med men här i Colorado snackar vi EXTREMT vackert! Alla berg, (vissa med snö på) all skog, floder och bäckar och så klart alla möjliga djur man får se varje dag! Nu när hösten har kommit börjar även öven att byta färg, vilket gör allt ännu finare!

Även om det är fint och mysigt och bo här så känner man sig väldigt isolerad! Jag är så van vid att kunna​ gå till bussen eller tåget på mindre än 5min för att åka precis var jag vill! Här, är det annorlunda! Gissar på att det inte bara är Colorado utan hela USA som har ett helt annat system. Kollektivtrafiken är väldigt stor och utvecklad i Sverige även om Skånetrafiken ibland fuckar upp! Men generellt sätt är det lätt att ta sig fram och tillbaka på ett smidigt sätt. Min närmsta tågstation ligger 20min bort från vårt hus! Inte 20min med cykel utan 20min med bil på motorväg! I och med att det är motorväg för att kunna komma dit är det omöjligt att ens testa cykla då det är olagligt att cykla på motorväg. Tror inte heller för den delen att jag har kondition nog att cykla upp och ner för flera hundra meters backar! Så för att komma någonstans behöver man verkligen bil, ibland känns det som att hela USA är uppbyggt och anpassat för dom som har bil. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min första lediga helg här i USA var för två veckor sen! Min värdfamilj var på bröllop och jag stannade hemma med hunden! Jag bor cirka 30min från Denver downtown så på lördagen bestämde jag och tre Au pairer att vi skulle mötas i stan för att gå på Octoberfest! Octoberfest är typ en öl-festival som har sina rötter i Tyskland! Festivalen har egentligen ingen mer mening än att man bara går runt och dricker men massa öl! I och med att jag är under 21 år får jag inte dricka... Förutom massa ölförsäljning fanns det även andra stånd där man kunde köpa mat och liknande! Under dagen fanns det även olika tävlingar på scenen som så klart innehöll öl!

Efter någon timme åkte två Au pairer hem så jag och Isabelle (en tjej från Gävle) gick tillbaka till den stora scenen för att dansa lite till den nya DJ:en! Rätt så snabbt märke jag och Isabelle att ett gäng på tre killar började dansa allt närmare oss. En av killarna märktes det extra mycket på då det kändes som om han ville möta min blick hela tiden! Han såg väldigt bra ut vilket gjorde mig helg nervös när han kollade på mig! Efter ytligare några minuter stod snyggingen bokstavligen precis bredvid mig så våra armar rörde vid varandra! Till sist tog han äntligen steget och började prata med oss! Han frågade vad vi hette, var vi kom ifrån och sånt vanligt man frågar om första gången! Vi pratade lite och dansade lite med efter typ 10min sa han att han och hans kompisar ska vidare till någon klubb (just då visste jag inte att jag även kan gå ut) Dom sa hejdå och gick därifrån!

Direkt efter pratade jag och Isabelle om att det var lite synd att jag inte är 21år då dom var riktigt trevliga och ja snyggingen var riktigt snygg! Han hade brunt hår, ett fint leende och blås ögon om jag minns rätt! Lite besvikna som vi har fortsatte vi dansa!

Helt plötsligt precis innan vi ska gå till tåget kommer han tillbaka?! Men denna gången utan sina vänner. Han går fram till mig och säger att han kom tillbaka för att han inte ville lämna utan mitt nummer!!! Hur gulligt är inte det? Han kom tillbaka själv bara för att han ville fråga om mitt nummer! Sånt här gör mig verkligen knäsvag och ger mig massa fjärilar i magen! Jag tycker det är så sjukt vågat och sexigt av honom! Såklart gav jag honom mitt nummer och nästan direkt efter att han hade gått så smsade han mig!

Nu snart två veckor senare snackar vi fortfarande, så vi får väl se hur detta går! Men kul är det!

Likes

Comments

Denna helgen var min värdfamilj bortrest så jag hade fyra dagars ledighet! Visst var det skönt att vara ledig men att sova och vara i detta stora huset helt själv kändes lite ensamt, tur dom lämnade Colby med mig iallafall! Huset ligger som sagt mitt i skogen och jag fem våningar (känns precis som i en skräckfilm om nätterna)

Lördagen började rätt tidigt för mig då jag redan skulle vara på tågstationen i Golden innan tio. Det tar cirka 15min att åka dit och Laura skulle åka med mig dit så allt blev lite stressigt. Vi hade redan ont om tid men såklart körde jag fel så vi missade tåget. Tågen får varje kvart så det var inte hela världen men ändå surt att behöva vänta när man stressat! Hur som helst kom vi fram till Denver strax efter 11. Jag och Laura mötte upp två till Au Pairer på eventet! Eventet vi var på heter Denver Crawl! Fattar inte egentligen meningen med det men det går i stort sätt ut på att alla människor klär upp sig till Zombies!? Även om jag inte förstår meningen så var deg sjukt roligt att se alla människor som verkligen gick in för det!

Efter att ha tillbringat halva dagen bland Zombies och blivit skrämd en massa gånger åkte vi hem för att förbereda oss för kvällens utgång!! Yes ni läste rätt! Trots att jag är under 21 och lagligt sätt får jag inte dricka så kan jag ändå gå ut! Jag kommer inte in på alla klubbar och barer men det finns flera klubbar i Denver som jag kommer in på! Blev så himla glad när jag fick veta detta då jag verkligen älskar att dansa!

Likes

Comments

Min värdfamilj bor i delstaten Colorado i Golden vilket är en liten by/stad som ligger 30 min från Denver! Vårt område heter Genesee och ligger bokstavligen på ett berg, Alla våra grannar bor liksom på samma berg. Svårt att förklara men Colorado består av mycket berg så området utanför storstaden Denver består av mycket berg som man delat upp i små områden. Som Laura, en Au pair vän från Colombia, hon bor i ett annat område på ett annat berg! Haha förstår att detta låter konstigt då bergen sitter ihop på sätt och vis men ändå inte! Men okej, nog om berg! Familjen består av fyra personer och en hund! Jag tar hand om två pojkar, Logan och Landon. Logan är 3,5år och hans lillebror Landon har precis fyllt 2år! Båda är fulla av energi och har varit väldigt taggade på att jag ska vara deras Au pair! Men så klart tyckte dom det var jobbigt att lämna mamma och pappa då dom inte är vana vid Au paier. Men för varje dag blir vår relation starkare och dom vill hitta på saker med mig även utan mamma och pappa.

Mitt schema på hur jag jobbar kan variera lite beroende på veckan men generellt på vardagar jobbar jag först kl.6-7, där jag väcker pojkarna och förbereder dom för skola (min värdmamma kör dom till skolan innan hon börjar jobba) Sen på eftermiddag runt tre tiden åker jag och hämtar pojkarna och ev kör dom till deras aktiviteter eller så kommer min värdmamma hem med pojkarna vid 4/5 tiden och jag passar dom tills dom ska sova vid 8 tiden! Så om inget speciellt händer i veckan så har jag i princip hela dagen ledig. Mina helger ser lite olika ut, ibland jobbar jag några enstaka timmar, ibland lite mer och ibland är jag ledig hela helgen. Så mina helger varierar verkligen!

Vad gör jag på min lediga tid?

Jag har bara varit här i några veckor så jag har inte riktigt fått rutin på allt än! Men just nu älskar jag att gå på hike med familjens hund Colby, shoppa, träffa andra Au pairer och träna! Jag har börjat gymma, vilket jag verkligen har saknat. Gymmet är bara 5min ifrån mig vilket är nära då vi som sagt bor på ett ber och vi annars är rätt isolerade! Min värdmamma äger en studio "Bar-Method" som har pass där man tränar något som heter Bar. Det är typ en kombination av balett och pilates. Det är riktigt kul men extremt jobbigt ska ni veta. Jag försöker även umgås och hitta på saker med andra Au pairer för man blir verkligen sällskapssjuk när man saknar sina vänner!

Förutom att roa mig på min lediga tid finns det även lite annat jag måste hjälpa till med utöver barnpassningen. Inte allt är obligatoriskt men jag känner mig som en del av familjen så jag vill underlätta och hjälpa till så mycket jag kan! Sysslor utöver barnpassningen kan vara fixa barnens lunchlådor, tvätta deras kläder, dammsuga, gå ut med Colby, laga middag, fixa med disken, sortera deras leksaker eller kläder eller natta pojkarna. Dessa sysslorna kan jag göra lite när jag vill vilket är skönt då jag kan anpassa dom till vad jag gör på min lediga tid! Min värdfamilj är väldigt noga med att sysslor och sånt inte ska stoppa mig från att hitta på saker och är väldigt flexibla när det gäller mitt schema om jag vill gå på ett event och liknande!

Kunde helt ärligt inte hamnat i en bättre familj!

Likes

Comments

Innan jag skulle få träffa min värdfamilj i delstaten Colorado fick jag spendera fyra nätter på Academy strax utanför New York! (Mer om min värdfamilj kommer i ett annan inlägg)

Innan jag åkte över Atlanten åkte jag och några av mina bästa vänner till Christiania tillsammans! Inte alla av mina fina vänner kunde komma men blev glad att vi ändå blev nio stycken med mig! Vi åkte vid lunch och kom hem på kvällen så vi spenderade verkligen hela dagen tillsammans! Är så extremt glad för mina fina vänner (både dom som följde med till Danmark men även dom som inte hade möjlighet att följa med)

Några dagar innan jag åkte till USA fick jag kontakt med en tjej, Frida som bor i Malmö. Hon skulle ta samma flyg med till New York! Kändes så skönt att ha någon med sig, så man slapp sitta själv på flygplatsen osv. Vi bokade även stolarna bredvid varandra på flygplanet. Mamma och Jacob körde mig till Hyllie där jag mötte Frida för första gången! Superhärlig tjej!

Hennes föräldrar ville med oss till flygplatsen så vi fyra hoppade på tåget mot Kastrup tillsammans! När jag skulle säga hejdå till mamma och Jacob kändes det inte som om det var riktigt, kändes inte alls som det var ett hejdå! Men min mamma verkade tycka det var mer jobbigt än mig då hon började gråta. Jag ville inte att någon från familjen skulle följa med till själva flygplatsen då det redan var jobbigt nog att lämna! Nu i efterhand är det faktiskt mer jobbigt att jag lämnat än vad jag kände när jag väl kramade alla mina vänner och familj! Vilket faktiskt är tur för så mycket jag har gråtit på grund av saknad dessa veckorna har jag aldrig gjort förr. Om jag hade varit så ledsen innan jag åkte vet jag inte hur det hade slutat. Än så länge saknar jag inte min familj bara mina vänner då det är med dom jag i princip spenderar varje ledig minut med. Men för varje dag som går blir det lättare och man börjar vänja sig.

På flygplatsen träffade vi Emma. En lika härlig tjej från Kävlinge som skulle ta samma flyg med oss till New York! Första flyget vi tog landade i Bryssel när vi skulle byta till nästa flyg som skulle ta oss direkt till flygplatsen New Ark! Själva resan gick jättebra, dock var den väldigt lång så att resa med dessa två pinglorna underlättade extremt mycket! Dom va supersnälla och öppna och nästan direkt började vi prata om allt från killar och sex till vad vi gör på fritiden! Dock bor vi inte i samma delstater men en liten reunion med dom är inte helt omöjligt! Emma bor i Texas och Frida bor i Kalifornien.

Mina fyra dagar spenderade jag med 209 olika Au pairer från 24 olika länder! Så många olika kulturer och språk man fick ta del av! Som detta till exempel: Visste ni att majoriteten av befolkningen i Brasilien duschar flera gånger dagligen? En tjej jag pratade med från Brasilien berättade att hon vanligtvis duschar fyra gånger på en dag!! Tänk så många handdukar man använder om man är en stor familj! Om familjen består av fem personer och alla duschar fyra gånger per dag 5x4=20 ALLTSÅ 20st handdukar varje dag! Helt sjukt! Förutom massa traditioner och kulturer fick man höra väldigt många språk och dialekter vilket gjorde att man var rätt slut i huvudet om kvällarna då man ansträngt sig för att försöka förstå allt och alla! Under dessa dagarna pratade jag svenska, polska, engelska och jag försökte briljera med min franska... Men det gick mindre bra kan man säga...

Nu har har jag vant mig min hjärna att prata engelska! Redan efter knappt en månad har jag utvecklat min engelska så sjukt mycket!!! I början tycket jag det var lite jobbigt att prata med lokalbefolkningen för jag kände mig dålig men nu gör jag det utan att behöva tänka igenom vad jag ska säga innan jag går fram! Jag är så inne i engelskan att jag till och med svarade en svenska Au pair vän på engelska när hon skrev på svenska till mig... Märkte inte det förens hon påpekade det!

Puss och kram till er där hemma!

Likes

Comments

Det var en bra fråga!

Ni som känner mig bra hade säkert kunnat beskriva utan problem vem jag är.

Själv tycker jag det är rätt svårt men jag ska ge det ett försök!

Jag heter som sagt Emmeli och fyllde 19 år den 14 juni. Jag är född och uppväxt i Skåne men har rötter i Polen från både mammas och pappas sida. Mina föräldrar skiljde sig när jag var 6 år men innan dess gjorde dom ett bra jobb med att lära mig polska, så nu 13år senare pratar jag fortfarande flytande polska utan problem! Innan jag packade mitt pick och pack så bodde jag tillsammans med mina mamma och mina två systrar i ett litet radhus i Rydebäck men nu när jag (förmodligen) kommer tillbaka om ett år så har mamma och hennes kille flyttat ihop och bor i ett hus tillsammans. Under hela mitt liv har jag bott i Skåne, så detta vackra landskapet ligger mig värmt om hjärtat! Om ni inte tror mig kan ni fråga Wilma...

Hon påpekar alltid hur himla skånsk och stolt jag blir på fyllan!

ps. Ja, det var min idé att skriva SKÅNE på våra pannor på SummerBurst i Göteborg!


Istället för att jag ska beskriva mig själv har jag låtit några av mina kära vänner att beskriva mig lite kort!

Wilma
Emmeli är en glad, social & underbar tjej dom jag älskar från månen och tbx. Hon är alltid glad & sprallig med massor av bollar i luften. Utöver att hon är min bästa vän är hon även oerhört omtänksam & genomsnäll. Världens bästa vän helt enkelt!

                                                                         JohannaEmmeli är för det mesta en glad person som får en på gott humör med sitt leende och spralliga personlighet. Hon är väldigt social och pratglad av sig och tycker om att umgås med människor och att festa. Hon värderar sina vänner väldigt högt och är duktig på att hålla kontakten och bry sig!

                         Sara
Du är underbart galen & knäpp & exakt alla älskar dej för du är så öppen mot alla & du livar alltid upp ett rum så fort du sätter din fot i det!
EmelieEmmeli är alltid en väldigt glad och positiv tjej, som alltid hänger med på spontana äventyr. Hon är snäll, omtänksam och min personliga rådgivare till allt och inget. En fin bästa vän helt enkelt!
                  Rebecca
Du är en rolig och snäll person som är väldigt omtänksam och verkligen bryr sig om personer i sin närhet. Du är galen och sjukt pratglad men det gör dig till dig. Du är också en fd-festprisse!

En bra månad!

9 juni var en av mina bästa dagar någonsin- MIN STUDENT

Jag tog studenten från Campeon Frigymnasium i Helsingborg där jag pluggade samhällsvetenskap med inrikting beteendevetenskap. Mina tre år på Campeon var både mina bästa och tuffaste tre år i mitt liv! Allt från skratt och roliga minne till tårar och frustration. Även om det ibland kändes som om jag hade fler motgångar än framgångar hade jag ändå valt att gå på Campeon igen om jag skulle få spola tillbaka tiden! Många av vännerna jag fick vet jag kommer finnas för mig i många år till och en av dom kommer jag till och med ha som en av mina brudtärnor om jag får bestämma nu! Veckan innan själva studenten hade vår skola bal på Sofiero, vilket kan ha varit de vackraste stället att få ha sin bal på!Två veckor innan studenten åkte jag och två av mina bästa vänner på studentresa till Magaluf!

Den veckan är något jag kommer minnas väldigt länge! Sju dagar med två helt underbara personer som har tagit över en stor del av mitt hjärta. Sju dagar med massa skratt och sjukt galna historier att berätta nu i efterhand. Sju dagar som jag hade velat göra om. Sju dagar vi levde livet! För att föreviga dessa sju heliga dagarna gjorde jag en liten video eller ja vi alla tre hjälptes åt att filma med igår blev jag färdig med själva videon så här kommer den!


Nu är detta långa inlägget slut och jag hoppas ni har fått bättre grepp om vem Emmeli är om ni inte känner mig sen innan!

Likes

Comments