Fy farao vad läskigt. Min ångest. Att människor skall behöva leva med denna förbannade sjukdom, när jag har haft mina panikångestattacker så säger jag ofta att jag önskar inte ens den mest elakaste människan detta. Ändå är det så många som lever med detta, då ångest och depression är väldigt vanligt där var och varannan människa lever med detta och speciellt unga. Vilket jag tror mycket handlar om okunskap och att många sitter där och mår dåligt och inte har någon de kan prata med eller någon som förstår. För något av de värsta som finns för en människa med ångest är att tala med någon som aldrig mått dåligt i sitt liv och inte förstår vad detta är för påhitt.

Nu arbetar jag med väldigt utsatta och sjuka människor, jag utbildar mig till beteendevetare och när människor mår som sämst då arbetar jag som bäst. Många kanske tycker det är konstigt hur jag med min panikångest klarar av att möta människor i tusen gånger värre ångest än mig själv och får behandla och ta del av allt i från självmord till extrema psykoser. Jag tror att det finns ingen att tala med så bra som vet exakt hur man känner. När jag springer in till någon som ligger i en jätte ångestattack på golvet så vet jag exakt vad jag ska säga eller göra, för att lugna personen. Jag har fått ner många ångestattacker på människor med förståelse, empati och godhet. Människor i ens närhet märker så väl av att man själv har mått dåligt och hur man bemöter andra. Det har jag fått höra flera gånger, Emmelie du är så bra för du förstår oss och ser mig som person, vad skönt att du är här.

Jag har kommit långt i min ångest och vet hur jag ska hantera den, oftast, om det inte blir en stor attack då vill säga men då är det bara att rida ur stormen. Det kan jag tacka mycket för att jag utsätter mig för allting och arbetar med det jag gör vilket hjälper mig. Varför man får ångest är en blandning av både stress, genetiskt ärftlighet och till viss del biologisk. För mig är det mest ärftligt då min mamma också har panikångest, men kommit jätte långt och är min förebild, men som ändå har tusen gånger värre ångest än mig.

Jag har så mycket jag vill skriva om när det gäller ångest, för det är något jag lever med dagligen även ifall jag kommit långt. Så har jag mycket jag vill dela med mig av för att kanske hjälpa andra och mig själv. Desto fler som vågar tala öppet om psykisk ohälsa och ju mer förståelse människor får desto snabbare tillfrisknande hos människor.

Jag har i andra inlägg tänkt skriva om min egna ångest och hur jag hanterar den, peptalk och hur man tar sig framåt här i livet och okunskap som finns och hur man blir bemött. Finns det mer ni skulle vilja att jag skriver om när det gäller ångest?

PUSS&KRAM.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Finns så mycket spännande saker här i livet man kan göra, upptäcka och utsätta sig för. Skall skriva ner lite saker jag vill testa och göra, kul när man har det framför sig och kan ha som mål att bocka av. Både saker som handlar om rädsla som jag vill övervinna och saker jag bara vill upptäcka och testa.

 • Testa på en ny sport.
 • Hoppa fallskärm tillsammans med min bror.
 • Lära sig ett nytt språk.
 • Flyga flygplan själv.
 • Vandra någonstans i ett annat land.
 • Gå till en spådam.
 • Få min drömkropp.
 • Skaffa familj.
 • Tatuera ögonbrynen.
 • Åka till Island och se norrsken.
 • Skjuta med ett vapen.
 • Leva en vecka utan internet.
 • Bli fri från onödigt socker.
 • Förändra någon annans liv.
 • Springa en mil.
 • Ta motorcykel kort.
 • Köra en sportbil på en bana.
 • Rusta upp ett hus.
 • Bo i en bungalow på en fin strand.
 • Lära mig stå inför en klass och hålla ett tal.
 • Ta examen på högskolan.
 • Få långt hår.
 • Lära mig ge ett blodprov.

Likes

Comments

God Morgon alla fina! En solig dag vaknade man upp till idag också, så härligt. Igår var jag med moster ute och sprang, de första 5 minuterna ville jag bara gråta. Jag avskyr att springa, men efter typ 2 km så sprang jag bara på. Var riktigt skönt! Idag har Emmelie JÄTTE träningsvärk. Men väldigt skön känsla, ska se om jag tar mig ut idag också!

Varje morgon så äter jag Magnesium och B12, vilket jag gjort i flera månader nu. Känner mig inte lika trött & mår allmänt bra. Både magnesium och B12 är ju två av de viktigaste vitaminerna vi kan få i oss. Jag köper dessa hos http://welloteket.se. Jätte bra, kika in där!

Idag är det torsdag och det är städdag för mig. Har ju bott hos min moster & lillkusin nu ett tag eftersom jag hyr ut min lägenhet ett tag till framöver,så jag har börjat haft städdag här på torsdagar. Haha, då folk som känner mig vet att jag älskar att städa så är det en bra dag idag! Skall även åka hem till bästa vännen senare och storstäda hennes hus då hon kommer hem ifrån en veckas semester imorgon, skall överraska henne 😳

PUSS&KRAM.

Likes

Comments

​Är så sjukt taggad för skidsäsongen, längtar ihjäl mig! I år skall vi fira hela julen, en vecka i Lindvallen hela familjen! Skall bli så superdupermysigt. I bild här uppe ser ni min skidjacka från ridestore.se. Tänkte i år köpa matchande byxor. Tyckte detta underställ och halsduk såg mojsigt ut också. Kika in på ridestore.se , u just luve it. 

Likes

Comments

God Morgon! Vilken härlig dag jag vaknade upp till idag! Solen skiner, annat än igår när det ösregnade. Fick för mig att ta en promenad klockan 9 på kvällen efter att ha suttit inne och pluggat hela dagen. Var helt dyngsur och iskall när jag kom in! Så absolut härligare att se detta väder. Idag skall tydligen jag ut och springa med moster! Inte alls min grej, men måste verkligen börja röra på mig då jag säkert gått upp 10 Kg de senaste 2 åren.

Jag får för mig ibland att jag skall börja gymma, men jag kan ärligt säga att jag hatar att vara på gymmet. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att träna. Jag tränar och tränar tycker jag men ingenting händer, då lägger jag av. Den enda träning jag älskar det är att dansa och jag vill att all träning skall vara så rolig så därför drar jag mig för styrketräning.

Något jag dock har börjat med hemma är yoga, vilket jag faktiskt tycker mycket om. Det är både avkopplande och jobbigt och passar mig. Så jag försöker hålla mig till hemmaträning, promenader och så klart dansen.

Mitt problem är nog dock all skit jag äter, jag har seriöst ett stort sockerberoende. Det tar över min hjärna och jag styr det inte själv, jag har liksom ingenting att säga till om. Jätte läskigt. Så det där 10 kg är nog monstret som tar över min hjärna. Tips på hur man tar kontroll över sockerbegär, alltså riktigt grovt sockerproblem? :D

PUSS&KRAM.

Likes

Comments

​Hej mitt första inlägg. Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg ikväll och skriva lite mer roligheter imorgon. Måste bara berätta om min natt. Hade min tredje sömnparalys som de kallar de inatt. Så sjukt läskigt och jag skall tydligen alltid råka ut för spindlar. Jätte svårt att veta vad som är verklighet eller inte, man har inte riktigt somnat fast ändå har man det. Detta gången vaknade jag av att jag flög upp hur sängen,tände lampan stod uppe på byrån och ruskade täcket för att leta efter den jätte stora spindel som klättrat på mig i "drömmen", men det är så verkligt att man utför allting och tror på det, haha. Så läskigt! 

Vet någon av er varför man får detta sömnparalyser och någon som haft något liknande? 

PUSS&KRAM.

Likes

Comments