Att älska sig själv kanske är en självklarhet för många, men hur gör man? Många är istället hårda mot sig själva och självskadebeteende är idag extremt vanligt. Hur gör man för att inte ständigt mäta sig med alla andra och jämföra sig via till exempel sociala medier? Jag tror att man skall ägna några få minuter varje dag åt tacksamhet vilket kan göra en själv gladare och inte ta sig själv på för stort allvar.

Jag tror det är lätt att hamna i negativa tankar och se allt till de sämre andra och sig själv gör emot än. I stället för att ägna sig åt tacksamhet och de positiva man faktiskt har i sitt liv. Det försöker i alla fall jag göra, lista saker som ger mig positiv och negativ energi. Det går inte att bara bli gladare eller positivare i sin vardag genom att bara tänka en tanke eller läsa ett citat utan kräver aktivt arbete. Få in nya rutiner, vanor och beteenden som ger än positiv energi tror jag är viktigt. Skriver man ner detta så ser man svart på vitt vad man kanske gör för mycket av som ger en dålig energi eller stressar upp en i onödan. Nu är jag ingen expert på detta med att älska sig själv, jag tänker alldeles för mycket och över analyser alldeles för mycket. Men jag tänkte dela med mig av lite saker som jag gör för att må lite bättre och saker som får mig att älska mig för den ja är.

En sak jag tror är bra för att öka sin självkänsla och älska sig själv är att ”bli kär i sig själv”. Ingen person är perfekt eller fullkomlig. Alla har vi brister och har saker vi ständigt kan arbeta med. Men att bli kär i sig själv och ta åt sig av komplimanger andra ger än och suga åt sig det i stället för de negativa vi ständigt möter i vardagen.

Jag hade nog svårare med min självkänsla förr när jag var yngre. Tyckte inte om hur jag såg ut och tog mer åt mig åt de negativa man fick höra om sig själv och jämförde mitt yttre med andra som fick mer uppmärksamhet. Men jag tror ju mer jag lärde älska mitt inre desto självsäkrare blev jag på mig själv och min kropp.

En sak jag har svårt med är att jag är alldeles för snäll och tror att alla andra har lika stort hjärta som en själv. Vilket ger än sjuk besvikelse varje gång man tror det. Detta kan göra en sjukt utmattad av att hela tiden ge av sig själv men inte få lika mycket tillbaka. Men jag tror att jag försöker ge lika mycket tillbaka till mig själv. Jag försöker att inte ha hinder i mitt liv. Självklart har jag saker jag ser som rädsla eller feghet och backar för. Men jag försöker att inte sjunka ihop när jag får motgångar utan jag fortsätter köra och gör allting jag vill göra och ger mig fan på det. Detta tror jag man kommer långt på. Vara stolt över sig själv och peppa själv själv och inte förlita sig på att någon annan kommer att göra det!

En sak jag läst mycket om i psykologin är attribution, alltså hitta orsak i saker man själv eller andra gör. De tror jag är viktigt att inte vara för hård emot sig själv när saker är tuffa eller något gått snett. Till exempel har människor med högre prestation en benägenhet att attribuera misslyckande saker till bristande anstränging och människor med lägre prestation attribuerar misslyckande till att det är ens egen förmåga det är fel på. Detta tror jag kan stärka en själv om man arbetar på sin prestation och bara gilla läget om något går snett, då gör vi det bättre nästa gång och jag måste bara lägga i en ny växel i stället för att sjunka ihop och se sig själv som ett totalt misslyckande.

Sjukt luddigt inlägg. Men bli din bästa vän, lev varje dag som det vore den sista, jobba med positiva saker och tankar i din vardag. Sätt egna mål, belöna dig själv med små saker som gör dig glad. Följ ditt eget hjärta och skit fullständigt i vad folk tycker om dig. DU ÄR GRYM!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tycker först och främst det är galet hur 2017 ser ut och hur människor kontaktar varandra & "raggar". Galet att vi kommer säga till våra barnbarn att jag och farfar/morfar träffades på instagram. Finns liksom tips listor på hur man raggar på instagram, va i? Haha. Inte nog med att sociala medier är ett sätt där människor idag får kontakt och absolut är det bra men det är också en stor anledning till varför förhållanden tar slut. Därav jag tror att man ger sin partner alldeles för lite uppmärksamhet och lägger energi på onödiga saker och kommunikationen till hur man faktiskt vill ha det i en sund relation försvinner.

Vad tycker ni, är det okej att gilla bilder på andra tjejer/killar när man har en partner? Tror ni att en sådan likes kan förstöra en relation?

Jag tror att alla känner helt olika på den frågan och speciellt killar och tjejer som tänker på olika sätt men tycker absolut att det är något man skall tala om i sin relation för att vara öppna med varandra och att tilliten skall vara topp. För mig är det absolut ingen otrohet att lika andra bilder men jag tror absolut att den där liken kan i dagens samhälle vara en inledning till otrohet. Tror heller inte det handlar om svartsjuka om man till exempel inte tycker att det är okej att gilla bilder på andra då jag tror det bara handlar om lojalitet. Jag tänker i alla fall så här att ens partner är tillsammans med en för att personen är kär i faktiskt mig och vill vara med mig och hur jag ser det så är bara sociala medier en fantasivärld.

Hur jag tänker i alla fall på den frågan är att när jag själv gillar en bild på en annan människa som jag attraheras av så ger jag den personen min allra uppmärksamhet. Samma sak om en kille som då inte är familj/vänner gillar en av mina bilder så blir man direkt glad av att få den bekräftelsen. Där av vet jag förmodligen oftast att om min partner gillar bilder på andra så vet jag att de tjejer/killar känner exakt likadant som mig och den signalen kan sätta i gång sjukt mycket saker.av uppmärksamheten de får, Haha. Jag kan inte ens gilla bilder på nu andra killar då om jag ens bara dejtar eller pratar med någon på en seriös nivå. För jag vill ge den personen all min uppmärksamhet och inte ge signaler till andra. Sedan vill jag att personen jag dejtar/är tillsammans med ser att han får min fulla uppmärksamhet. För mig är det att vara lojal och inte svartsjuk. Tror att tänker fler på detta sätt så kommer det göra att fler relationer kan hålla och att man pratar med varandra. Alla tycker olika och det gör vi alltid, så länge vi pratar om vad just man själv känner så kommer tilliten och kommunikationen att öka.

Jag kollar absolut också på bilder, snygga människor finns det överallt! Men jag har bara inget behov att ge de min uppmärksamhet när jag är i en relation när andra som inte har en relation kan ge dom det. Vad tycker ni? :) PUSS.

Likes

Comments

Jösses. Nu när jag ser framför mig vart jag vill åka så är det bara snö och kyla. Fast jag älskar snö, jag hade lätt kunnat bo längst upp i Norrland och fått köra skoter hela dagarna! Ställena jag vill besöka är Skottland, Island, Svalbard och Schweiz. Skottland har jag aldrig tänkt på så mycket för ens jag hade kollat på serien Outlander som utspelar sig i Skottland. Sedan dess har jag ett jätte sug att besöka dess natur och hitta mig en rödhårig man med kilt ridandes på en häst. Haha! Island och Svalbard är två riktigt häftiga ställen jag vill besöka för dess sjuka natur & för att jag har på min bucket list att se ett norrsken. Schweiz natur är också riktigt vacker, men dit vill jag åka just för att åka skidor. Bara ha det gott och åka i riktigt fina backar.

Likes

Comments

Då var årets halloweenfest över. Super kul! Kul när alla klär ut sig och går bananas! Jag var rödluvan! Tror jag får skaffa peruk, älskar det långa håret. För det där håret får jag i alla fall inte jag annars! Hehe.

Likes

Comments

Åh vad jag längtar tillbaka till min lägenhet där jag får gå och pynta och gosa. Mitt hem har ju varit magasinerat nu i några månader och hyrt ut min lägenhet när jag har bott hos min moster ett tag. Men nu om några veckor får jag tillbaka min lägenhet och får flytta in precis lagom till julen. Julen som jag älskar! Kan dock inte pynta jätte mycket då vi ska vara i fjällen hela julen med familjen. Men lite i alla fall!

Likes

Comments

Hejsan! I helgen är en helg som jag sätt fram emot jätte mycket. Fick plats på en dansträningshelg i Varberg, där jag kommer lära mig massor! Så sjukt många duktiga dansare, hehe. Men skall tänka på att jag är där för att träna! Blir jätte mys med träning, hotell&stuga, restaurang, lite dryck och massa dans! En perfekt helg helt enkelt! Nu bär det av mot bästis för att sitta och skissa lite på våra poddavsnitt!


Hittade även lite gamla bilder på när jag var uppe i Stockholm på Sivletto och gick en 40/50 tals kurs i håruppsättning. Sjukt svårt men jätte roligt!

PUSS&KRAM.

Likes

Comments

Hujeda mig vilket skitväder det är ute idag. Så jag har en pluggdag och håller mig inomhus. Ligger så fruktansvärt bra till i studierna nu så det är nästan lite tråkigt. Haha, fast det är ju bra att ligga före. Trodde aldrig att jag skulle studera på högskolan och dessutom gått ut med högsta betyg i allt hittills. Okej, får skryta lite! Men ingen kan vara stoltare än mig själv, kämpade så för att komma in på högskolan då jag aldrig trodde jag skulle vara en tjej som var på högskolan medan alla mina vänner studerade på högre nivå och nu går jag ut med toppbetyg och jag älskar det. Vill inte sluta!


Sitter och skriver på en uppsats om stressfysiologi som skall vara inlämnad i December. Men den lär väl vara klar imorgon så kul jag tycker att det är haha. Jag som lider av stress själv i form av panikattacker lär mig så mycket. Jag vet en sak som jag lärde mig innan jag ens börjat skolan var när jag gick KBT. Då lärde min psykoterapeut mig om det autonoma nervsystemet som sätter i gång vid stress, precis sånt jag skriver om nu. Hon berättade att när kroppen upptäcker fara, vi känner alla hemska saker i kroppen och den vill fly. Då är det något som heter den sympatiska delen i det autonoma nervsystemet som GASAR stressen och ångesten. Detta händer vare sig vi vill eller inte och är liksom inte viljestyrd. Man tror när man är i den stunden att ångesten/stressen kommer att gasa ända upp till rymden och att den kommer aldrig försvinna eller nu dör jag eller vad man än tror. Men då se ni, då går den andra delen av det autonoma nervsystemet in. Den parasympatiska delen in och BROMSAR stressen och ångesten och lugnar kroppen. Detta fastnade jätte mycket på mig, haha. Så varje gång jag fick en ångestattack och trodde att nä nu är jag på toppen och svimmar men snart då går den parasympatiska delen in och lugnar mig snart. Haha!

Berättade detta för att det fastnade på mig så bra och jag kunde det när jag satt på en biologi föreläsning och redan kunde det autonoma nervsystemet. Så tänk på det när ni är i en ångestattack att kroppen kommer bromsa vare sig vi vill eller inte! PUSS & KRAM!

Likes

Comments

Detta kan nog vara en av de bästa serier jag sätt. Har ni inte sätt denna så se den, Outlander. Tredje säsongen är släppt nu. Den handlar om Claire som förflyttas genom tiden ifrån 1945 till 1700 talet i krigshärjande i Skottland och slits mellan två kärlekar. Jösses den är så bra, så bra att jag och mamma ska åka till Skottland och hitta mig en rödhårig skotte, gärna med kilt också och ett svärd. Då faller jag pladask!

Likes

Comments

Hej på er! Nu är det halloween tider och partajdags. Nästa helg skall vi ha en stor halloweenfest med nästan 40 stycken gäster och jag behöver tips för typ hallooweensnacks till 40 vuxna fyllesvin? Haha. Vi skall bjuda på kyckling sallad och har köpt en häftig häxkittel där vi tänkte göra en bål. Men behöver tips, en god bål? & ideas på snacks? & lekar för vuxna?


Likes

Comments

God morgon eller god förmiddag kanske passar bättre. Ny vecka, nya möjligheter! Idag blir det tenta inlämning, träning och dans hela kvällen. Min helg har varit supermysig i vänners lag, hur har eran helg varit? :)

Igår hade jag och min bästa vän Sara en riktig flumdag, som alltid iofs men igår var den var på topp. Där vi kom fram till att vi ska tusan i mig starta en podcast. Tror vi hade gjort det så fruktansvärt bra, barnförbjuden av dess like dock och det blir en podd där vi pratar om saker ingen annan vågar haha. Tips på poddnamn?

Likes

Comments