Header
ORD & TEXTER

Illustration av mig. (www.emmelieberkoart.se)

Ibland har jag såna där dagar då jag i slutet av dagen känner att jag helt har tappat fotfästet om mig själv och mitt liv. Vem jag är, det jag står för och vad jag är bra på. Då självförtroendet och självkänslan hamnat på noll. Förstår ni? Idag är en sån dag. Jag vet inte om det beror på dålig sömn, vädret eller på dom energitjuvar till kunder som jag haft idag. Jag har ju som sagt fått ett nytt extrajobb på sidan om mina studier. Det är både på Nilson Shoes och DinSko i stan och efter att knappt har jobbat där en vecka så känner jag verkligen att jag trivs superbra. Lättsam och engagerad arbetsgrupp och otroligt roligt företag att jobba för. Känns så himla underbart. Jag har verkligen hittat en plats där jag kan koppla av och lägga fokus på något annat än sorgen. Men så kommer dessa dagar då man känner sig stressad och har otroligt nära till ångest.

Det slog mig när jag för 15 minuter sedan låg i badet helt tyst och utan något att göra. Ingen podcast som spelades eller Netflixserie att kolla på som jag vanligtvis gör när jag badar. Jag bara låg där, tyst, ensam och kollade upp i taket och insåg att jag aldrig bara ”är”. Jag menar inte bara ”är” som i att ligga i soffan och kolla på tv utan verkligen bara vara själv och göra ingenting för nån minut. Att vara själv med sina egna tankar, utan några intryck från människor eller sociala medier.

När jag satt på filmkursen i måndags så säger min lärare. ”Alla ni som sitter här är i princip hjärntvättade, för er ska det hända saker hela tiden, ni är Youtube-generationen”. Jag klarar knappt av att kolla på ett Youtubeklipp som är längre än 5minuter om det inte händer en massa saker. Det slog mig verkligen hur rätt hon hade. Från att dra den här film-parallelen till verkliga livet. Det ska alltid hända grejer runt omkring oss och jag är så jävla trött på det. Jag tror inte den mänskliga hjärnan är skapt för det. För när det kommer till stress så kan våra hjärnor inte avgöra vad som är skillnad på hot och verkligen, riktiga hot. Som idag när det kom in en kund som var jätte otrevligt och högljud. Då blev jag direkt stressad och fick världens hjärtklappning. Det är inte de att jag har svårt att hantera människor eller eventuella konflikter. Utan att min hjärna, helt plötsligt började stressa upp sig, som att det var värsta hotet. Nu gör jag mig redo för kamp här. Som vi gjorde när vi var grottmänniskor och såg en varg i skogen liksom. Stresshormon utsöndras ändå, trots att det egentligen inte är ”riktiga” hot. Självklart är det obehagligt med en person som verkar på gränsen till aggressiv men det är liksom inte en rånare eller terrorist som står framför mig utan säkert en vanlig person som nyss bråkat med frugan och sovit dåligt och är lite irriterad.

Så. Tips och slutsats efter den här dagen: ANDAS, gör ditt bästa, var rädd om din energi och låt inte folk få smitta av sig av sin dåliga energi. Eller ännu värre, ta din egen. Bada varmt, länge, utan någon eller något runt omkring dig som på något sätt ger dig intryck. Försök att bara vara ensam med dina tankar. Rätt läskigt ändå men jag tror vi behöver det mer. God natt!

Likes

Comments

INREDNING

Har kris gällande mitt rum. Vill göra om allt. Köpa nya växter. Slänga möbler. Vill ha ett nytt sideboard att dekorera om på. Osv osv osv.. Hett tips: Önskar mig presentkort på Herbanist när jag fyller år! Här nedanför har ni också ett hett tips på massa härliga växter som knappt går att ta död på. Puss!

Likes

Comments

Äntligen lite goda nyheter i livet! 2017 har än så länge börjat väldigt bra och det är precis vad jag och mitt brustna hjärta behöver. Jag har gjort en 2017-listan som inte innebära massa jobbiga, presterande måsten såsom nyårslöften ofta brukar vara. Istället har jag lagt fokus på vad jag faktiskt vill göra det här året. Roliga saker, vad jag skulle må bra av och saker jag verkligen vill uppleva. Jag har än så länge bockat av en viktig del och det är att börja på ett nytt jobb efter ett och ett halvt år på Väskan. Men mer om det senare för nu ska det handla om resor! På sportlovet ska jag och en av mina bästa vänner Mathilda aka världens bästa konstkollega åka till Mexico City! 8 dagar av massa inspiration från den här vackra kulturen med fantastiska konstverk och arkitektur.

Tar gärna emot massa tips om det är någon som har varit i Mexico City men den största anledningen till varför vi faktiskt åker hit är att besöka Frida Kahlo museet. Hon är min och Mathildas absolut favoritkonstnär och Mathilda har även henne tatuerat på hennes ben, hur fett? Om ni inte vet vem hon är så kolla upp henne! Jag har även en Pinterestsida om henne och hennes normkritiska, sårbara och vackra konst. Se den HÄR!

Sedan så har jag, Sandra, Jennifer och Joss bokat en resa till Danmark i april! Förra året var i London bara några dagar efter mitt uppbrott med A. Jag har aldrig behövt en Londonresa med mina tjejer så mycket som då. Var så pass nere och ledsen att jag först inte ens tänka åka men jag är så glad att jag kom iväg, trots gråten konstant i halsen och fruktansvärda ångestrelaterade hjärtklappningar. Redan när vi var i London så pratade vi om att åka till Danmark och nu är det bokat! Tar även gärna emot speciella tips i Danmark om ni har. Jag har varit där en gång men då var jag 11år och det enda som var intressant var att åka karuseller på Tivoli. Och maten såklart! Och allt gott fika. Gud vad jag längtar.

Här är vi på vår första kväll i London förra året. Otroligt trötta, slitna och hungriga efter resan (iaf sminkfria jag). Jag hatar att bo i Sundsvall eftersom att det blir ytterligare en resa till Arlanda. Sandra bodde i London då så vi åkte och hälsade på henne. Så himla fin resa.

Vackra Köpenhamn! Tar ingen cred för alla dessa fantastiska resebilder utan allt är direkt kopierat från bästa Pinterest. Men jag längtar tills jag kan visa er bilder från Mexico och Danmark! Jag kommer ju ha min examensutställning på Kulturmagasinet (Sundsvalls Museum för er som inte bor i Svallet) och jag tänker att mycket inspiration och förhoppningsvis fotografier till utställningen kommer att komma från dessa resmål. Finns mycket konst, design, kultur och annan inspiration att hämta här!

Likes

Comments

KONST & DESIGN

Min bästis Mathilda har en jättefin foto, teckning och skulptur utställning på Unga Magasinet! Där även jag är modell, hihi så kul och spännande. Den kommer hänga uppe fram tills på lördag. Passa även på att fika där, så gott och billigt fika! Och passa på att köpa hennes konst nu när den (än så länge) är billig! Minns när Unga Magasinet öppnade då jag gick första året på gymnasiet. Där har man spenderat många fina timmar. Älskar det, gå dit!

Likes

Comments

Instagram@emmelieberko