EMMELIE BERKÖ ART

Som några av er redan vet så var jag med i ett reportage gällande psykisk ohälsa och ungdomsmottagningen här i somras. Det skulle inte handla om konsten men det visade sig sluta där ändå och det tyckte jag blev riktigt fint. Nu i efterhand är jag så himla stolt över mig själv att jag gjorde detta och det lyfte verkligen mig som person. Trots att jag och A fortfarande var i uppbrott och att jag mådde så otroligt dåligt över det. Jag sov inte många timmar om nätterna under den där perioden och det syns verkligen på mig.

Jag gjorde faktiskt inget inlägg om detta på bloggen när jag gjorde det här reportaget så jag tänker att jag gör det nu istället! Det var första gången jag blev intervjuad och det är så jädra svårt att veta vad man ska säga. Nu i efterhand så kommer jag på 100 saker som jag hellre skulle kunna ha sagt men sådär är det ju.. Jag är också så glad över att jag och Barbo (reportern) fick lära känna varandra och förra veckan hälsade jag faktiskt på henne på igen SVT för ett litet möte. Vi ska ta en fika nån dag här framför och diskutera ett kommande konstreportage. Dock kommer det inte bli förrän nästa år. Så roligt, Barbo är en utav dom finaste personerna jag träffat.

SVT nyhetssändningen kan ni se här (http://www.svtplay.se/klipp/9196925/konsten-gav-en-mening-med-livet?info=visa) och reportaget med bara mig kan ni se här:

Likes

Comments

VARDAGSBRUS

Hej fina ni! Förlåt för min frånvaro men jag har haft fullt med att fixa i ordning min portfoliohemsida som ni nu kan se på www.emmelieberkoart.se! Självklart kommer den uppdateras med nya bilder och nya verk med tiden.

Som ni ser på bilderna så har jag beställt mina första riktiga glasögon! Efter att ha haft linser sen jag var 15år så var det väl dags. Så snyggt med glasögon men fråga är hur självkritisk jag kommer vara när dom väl kommer.. Jag ville ha runda och stora så det blev dom här! Men jag är även sugen att skaffa ett par lite mer diskreta också, får se hur jag gör.

Just nu ligger jag i min soffa framför Sex and the city med feber och värk i hela kroppen. Över natten blev jag så jäkla sjuk att jag lyckades sova till typ 14.30?! Dom kommande dagarna har jag inget planerat förutom att bli frisk inför halloween och höstlovet. Jag hoppas verkligen att detta går över fort för jag har aldrig tid att vara sjukt haha..

Likes

Comments

EMMELIE BERKÖ ART

​​Snart är min portfolio-hemsida färdig. Den kommer att finnas på emmelieberkoart.se och jag säger till när allt är klart. Där kommer jag samla alla mina bästa verk och man skulle kunna säga att den här hemsidan blir som mitt konstnärliga CV! Där kan ni följa allt som händer med mig och konsten i framtiden. 


Det är bra med en egen hemsida för konsten dels för framtida jobb, studier, ifall man ska söka stipendium men främst för er som vill göra beställningar! Än så länge så är det väldigt glest på mitt konst-CV men jag är ju faktiskt bara i början av min karriär, jag är ju under utbildning. Jag kommer alltid att hålla på med konsten oavsett vad människor säger och tycker. Det är en tuff bransch men kan jag ha detta som ett deltidsjobb eller bara något på sidan av där jag kan tjäna lite extra pengar så är jag nöjd. Det är iaf mitt mål just nu. Det är ju trots allt det jag brinner för mest i livet och jag vet att det bara är jag själv som sätter mina egna gränser. Jag vet också att om jag verkligen vill något, något större än ett deltidsjobb, så kommer jag ta mig ditt. Sen finns det ju huuuuuur många kreativa utbildningar som helst inom konsten och jag ser "att jobba som en konstnär" inte bara behöver betyda att man sitter och målar i sin ateljé. Jag tänker större än så.


Just nu är mitt mål att utvecklas och lära mig nya saker på konstskolan. Jag är ju som sagt fortfarande under utbildning men och andra sidan, blir man någonsin en färdig utbildad konstnär? Nej! Jag vill kalla mig själv för konstnär men samtidigt så är jag ju "bara" en konststudent med mitt egna, speciella uttryck. När får man egentligen kalla sig själv konstnär? Och vem bestämmer egentligen det? 

Likes

Comments

EMMELIE BERKÖ ART

Det här har jag haft för mig dom senaste dagarna. Teckning och kroki med både kol och akrylfärg. Haha OBS! Det var snabbkroki med kolen, därav fötterna... Det är komiskt att jag kan tycka att kroki är så roligt men vara så dålig på det. Och andra sidan så ska man inte jämföra sig med andra vilket är rätt svårt på en konstskola men med tiden lär man sig det också! Målerikrokin gick verkligen inte bra, han inte ens klart tavlan. Jag hade en sån bra bild av resultatet men det visade sig blev skit. Haha jaja, det är som sagt en studie och allt som man gör heller ska ju inte bli "fint" utan det visar bara på att man inte jobbar utanför sin comfort zone.

Hahah jag hittade denna briljanta tweet som jag bara måste dela med mig av så alla icke kreativa människor kanske förstår hur det känns att vara ung konstnär/kreatör. Puss!

Likes

Comments

VARDAGSBRUS

Jag har skapat ett nytt uttryck för söndagar eftersom att serotoninhalten i hjärnan oftast är så lågt på söndagar efter helgens bravader. Därav enorm kemisk ångest. OBS: Kan ej jämföras med söndagsångest. MEN en eloge till mig själv som inte var på krogen (förutom 1h på Udda i fredags) då krogen har blivit en synonym för socialångest light.

Det här är väl ungefär min söndag i bilder. Dom två sista bilderna är från Julias fina toa där jag spenderade mycket tid av kvällen. Alltså inte på hennes toa men i hennes lägenhet (som för övrigt nog är stans finaste etta). Kan vi bara reflektera över att 1) Jag kommer befinna mig i Frida Kahlos fkn HUS och ATELJÉ i Mexico City i mars och 2) Mathilda har tatuerat in kvinnan på benet! Hur fett!? Älskar Mathilda, hon var även mitt bästa hemsläp någonsin inatt.

Likes

Comments

FESTIVALER & KONSERTER

Skulle få välja låt på en fest för några veckor sedan. Jag: Spela Silvana imam! Snubbarna: Vem är det? Kände mest: Haha såklart ni inte vet vem det är. Snubbar. Brudar, ni vet vad jag menar. Nivån på den festen, nja.

​Spelningen igår var SJUK. Jag har varit på många konserter, festivaler och mindre spelningar. Sett allt ifrån Kanye West och Rihanna till Lana Del Rey och The Killers. Det var längesedan jag hörde någon som lät bättre live än på plattan. Fy fan vilken brud hon är. Jag hade ju även gjort världens coolaste gifs MEN som jag tydligen inte kan ladda upp här?! Så sur. Vet någon hur man gör eller kan man överhuvudtaget lägga upp gifs på Nouw? GRYM spelning iaf. Alla dansade och skrek, det var svettigt och brudig-stämning. FETT!

Likes

Comments

VARDAGSBRUS

Efter 5 dagar med skola och två jobbpass senare så har jag äntligen tagit helg. Igår blev jag och Mathilda bjuden på middag hemma hos Bella och allt var så himla trevligt och gott. Bella lagar så god mat och hade köpt perfekta viner som passade så bra till maten. Det behövs verkligen inte mer en fredagskväll för mig. Emmelie Berkö 40år.. Vi pratade konst, hur enkelt det faktiskt är att laga vegetarisk mat, kollade på Patrik Isakssons musikvideos från 99 och skrattade hejdlöst åt budgeten. Sedan efter 12 tiden vandrade vi bort till Udda och hängde där tills dom stängde. Bella och Mathilda drog vidare medan jag vandrade hemöver då jag skulle upp och jobba.

Just nu ligger jag i min säng, helt slut och typ lite bakis (?!) och försöker hitta kraft till att börja sminka mig. Om nån timme ska jag vandra bort till Julia som bor runt hörnet och där ska vi hänga tills Silvana Imam börjar spela på Pipeline 21.00! Kommer bli så fett. ÄLSKAR HENNE. Hoppas jag får till några coola bilder som jag kan visa imorgon. Trevlig helg på er! Puss.

Likes

Comments

STIL & INSPIRATION

Har helt plötsligt börjat älska såna här typer av tatueringar. Vill ha över hela kroppen!? Nån konst/estetkris tror jag. Vill helst tatuera in något som jag själv har ritat. Nån av mina tjejer kanske. Det vore så fint. Och juste! Har fixat domänen nu så nu finns bloggen på www.emmelieberko.se! Puss!

Likes

Comments