Header

Haft en kanonmysig dag. Toppenväder. Lite picknick och sedan köpte Mattias lite frukt på torget :) ser väl kanske inte allt för angenämt ut när det ligger i påsar iofs. Men you get the point.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det 20 år sedan Peter Rangmar lämnade jordlivet. En fenomenal sångare och skådespelare, en glädjespridare och älskad After Shave:are.
Fy satan för cancer är pretty much det enda jag kan tillägga. Har försökt att inte tänka på det så mycket men berörs något horribelt trots det.

Hans roller som Sune Finåker och Sven Sidney ligger mig varmt om hjärtat. Kärlek

Likes

Comments

Tjenixen.
Ganska precis hemkommen efter att ha varit och ätit på Namaste, en indisk restaurang här i Gävle.
Det var mysigt! Jag fyller år nu på tisdag och eftersom Mattias är och jobbar då så valde vi att göra något trevligt nu idag istället.

Fint väder också, något molnigt men varmt. Så överlag är jag nöjd med hur dagen varit än så länge.

Likes

Comments

Hallå folket 👋
Vi är hemkomna efter ett litet besök på Ikea,
Behövde införskaffa nya påslakan-set till sängen, vi har sånt stort mysigt täcke, men Mattias hade bara en uppsättning med påslakan som passade till så det var på tiden att byta ut det.

Varmt väder idag igen och det är ju rätt skönt nu för nu kan jag konstatera att energin är tillbaka igen efter vintersvackan. Blir alltid trött och allmänt seg hela vinterhalvåret.

På hemvägen tog vi med oss pizza från La Famiglia, som har en hel meny med veganska alternativ! Vi har pratar länge om att testa och nu blev det av. Tummen upp! Mums!

Likes

Comments

Sådärja. Jag sitter och väntar på Malmö airport nu. Mitt flyg går 18.45 men jag gillar att ha lite tidsmarginal.
Köpte dricka också men det är två saker jag inte riktigt kan släppa. För det första, man kan köpa dryck på 7-eleven och Pressbyrån före säkerhetskontrollen. Efter säkerhetskontrollen kan man köpa dricka MEN man får alltså inte ta nån dricka med sig igenom kontrollen!? i min mening är det mycket märkligt. Andra saken är att drickan på fikastället efter kontrollen kostar mellan 39-42 kr för små fjuttiga flaskor. För mig är det helt sinnes, vem köper stilla vanligt vatten för 42 kr? 😋jag fick med mig en aloe vera i alla fall för det är så himla varmt idag. Det är dyrt att vara törstig!

Likes

Comments

Hejhopp. Varit lite kass på att uppdatera men seriöst jag har inte haft tid. Det är mycket just nu.

Äntligen är våren här. Tror jag. Vågar man verkligen hoppas på det? årstidsväxlingarna går ju upp och ner som solen.

Mår bra fast nog börjar det bli en aning omtumlande med allt pendlande kors och tvärs mellan flygplatserna men snart är det slut med det äntligen. Sitter och kollar i min bloggs arkiv och inser att det är det enda jag haft att skriva om under halvåret som gått. Inte klokt egentligen när man tänker på det att livet och tillvaron kan vändas till att bli något helt annat på så pass kort tid ändå. Om 2 ynka månader bor Mattias och jag tillsammans, känns både pirrigt och väldigt skönt att slippa resa en massa. Komiskt nog har jag flugit så mycket att jag åkt samma plan minst 3 gånger och lika många gånger har jag åkt med samma pilot! Crazy shit! Men har känt igen namnet så jag är bergis på det.


Åker tillbaka till Gävle igen efter en veckas "uppehåll" senare idag och det blir mysigt att vara tillbaks igen. Jag har väl trots allt trivts rätt bra med leva såhär. Omväxling förnöjer heter det ju.


Nä, nu ska jag göra mig klar och fördriva timmarna innan det är dags.


Ha en fin dag jag ska försöka uppdatera så fort jag har något värt att skriva om. Let's keep it up!

Bara älskar hur Hades photobombade mig innan.

Likes

Comments

1 pkt oumph, tror denna sorten hette "the chunk"
1 röd paprika
1 grön paprika
Ett paket champinjoner
Kikärtor
Passerade tomater
Majs (tog typ 2 nävar)
En burk iMat Fraiche
Gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
Och jag tycker man kan krydda efter tycke och smak. Men jag valde följande:
örtsalt
Peppar
Vitlökspulver
1 grönsaksbuljong

Börja med att hacka lök, champinjoner och paprika och fräs ihop på hög värme.
Sedan på med oumphen, iMat och passerade tomater. Jag valde att krydda och hålla på kikärtorna sist och lät alltsammans puttra på spisen på svag värme en stund,
servera grytan med t.ex ris, pasta eller potatis. Eller annat, för detta passar verkligen till allt.
Och för de som inte vet vad "oumph" är så är det baserat på soja och finns i frysdisken bland vegetariska produkter. Har väldigt köttig konsistens och påminner nästan läskigt mycket om kyckling. Men kan vara rätt gott ändå! Rekommenderas!

Tummen upp för att min kreativitet glöder just nu!

Likes

Comments

Slog minsann huvudet på spiken idag! Komponerat en pastasallad som blev så god att jag funderar på att kanske dela i "vad äter du för veganmat idag?" på Facebook. Får väl se. Blev väldigt nöjd i alla fall!


Eftersom jag improviserad så följde jag inget specifikt recept utan plockade åt mig en massa gott i affären bara. Rädisor, gurka, Fontanas oliver med citron i, cocktailtomater, sparris och en väldigt god kryddig pesto gjort av fryst spenat, 1 vitlöksklyfta, några blad färsk basilika och salt samt svart- och Cayennepeppar. Och pasta. Riktigt smarrigt!!

Likes

Comments

Ja jösses en sån dag! Det är enligt SMHI 21 plus grader och nästan helt vindstilla.

Tog ut wannabe-Lejonkungen/Tarzan på en liten runda och han hittade en skuggig plats som han landade på efter bara nån minut. Förstår honom, med all den pälsen är det säkert skönast så. Han rullande runt i en rabatt också vilket resulterade i att han fick med sig halva naturen med tillbaks in. Fick sitta och plocka gräs och frökapslar och annat smått och gott ur fluffet på den lilla jäkeln. Alltid lika spännande.


Ska strax ta en promenad ner till affären med mamma. Ska handla nåt att äta. Jag har en idé vilande i huvudet på vad det blir för nåt idag så jag känner att jag tar kommandot i köket. Kanske postar ett inlägg kring det ifall min plan är värd att dela med sig av.

Den som lever får se :D

Likes

Comments


Det känns knappt överdrivet att hävda att det säkert finns tusen olika varianter på denna hederliga, alltid lika smarriga maträtt. Aldrig stött på någon som ogillar det och med detta tillvägagångssätt har jag till och med lyckats lura en köttis! :)

* En liten burk iMat fraiche, den är kanon. Havrebaserad från Oatly.
* valfri sojafärs, brukar använda den från Anamma eller hälsans kök.
* En gul lök
* Ett paket passerade tomater
* antingen en nypa socker eller en matsked ketchup som tar lyfter lite sötma.
Börja med att hacka och fräsa löken i en kastrull eller djupare stekpanna, och därefter är det bara att slänga i färsen och steka och krydda efter tycke och smak. Jag brukar ta salladskrydda, salt, peppar och vitlökspulver. Men man kan variera med tex lite tabasco eller varför inte typ nån matsked Heinz chilisås.

Och jag kan även rekommendera att det funkar finfint att dryga ut med champinjoner, rivna morötter eller varför inte linser eller bönor? som idag. Blir jättegott att ha lite extra i. Och så kokar man ett paket pasta givetvis, allra helst spagetti eller tagliatelle till mig alla sorter funkar. Och servera med lite grönsaker till.


Och jag är en ketchupnörd, ber om ursäkt om nån tar illa vid 😂😂😂

Likes

Comments