Jag kom nyligen hem från första skoldagen efter höstlovet, det känns väll lite sådär att vara tillbaka.. Jag ligger ganska så mycket efter i skolan så jag jobbar i skolan och sen gör jag sånt som redan ska vara inlämnat hemma. Under skolan så fick jag 2 super roliga mail. Jag fick bekräftelse på handpenningen som jag betalade in igår. Jag fick bekräftelse att detta kommer att ske. Jag ska åka till Afrika, Ghana och volontärarbeta i 6 veckor sommaren 2018! Så sjukt spännande och jag tror verkligen att det kommer bli en lärorik resa. Ifall någon är osäker på på vad det menas med att volontärarbeta i Afrika så menas det att jag ska jobba gratis, eller jag snarare betalar för att jobba, fast inte riktgt. Jag betalar för detta, ja, men där ingår olika saker och en del av pengarna går direkt till projektet så som nya sängar till barnen m.m.

Jag har alltså nu mitt ''dubbla'' skolarbete och sedan har jag så mycket som måste göras till Afrika resan. Så jag är aningen stressad men jag får bara försöka beta ev en sak i taget. Även om jag ska åka om mer än ett halvår så är det redan mycket, bl.a. skriva CV på engelska, fylla i blanketter, vaccinera sig och boka flyg.

Jag bokar resan via en sida som heter Goxplore och den sidan känns väldigt bra och säker, man får också en ''kontaktperson'' som hjälper en med alla olika frågor man har. Klicka HÄR för att komma till deras sida. Jag vet inte så mycket om planeringen än men jag vet att jag ska vara med barnen i Ghana, vart och hur vet jag inte än. Sjuk spännande verkligen och jag ska försöka skriva om Afrika så mycket jag kan både innan och efter resan.

Likes

Comments

Hejsan! Jag heter Emelie och jag hade tänkt försöka börja blogga :) Kort om mig är att jag är 18 år och går om andra ring på handels och administrationsprogrammet. Jag är tränare och aktiv i cheerleading, jag älskar djur och att vara hemma och bara ta det lugnt eller umgås med mina fina vänner.

På denna blogg kommer jag uppdatera väldigt mycket om mitt mående och mina tankar, vad jag gör om dagarna och skriva om olika resor jag gör. Vill också tillägga att bloggen kommer vara och se lite halv-klar ett tag framöver. Det kommer ta en stund innan bloggen ser ut som jag kommer vilja ha den.

-Vill bara påpeka att det är en gammal bild från i början av 2017-

Likes

Comments