Header

Postad i: Fotografi, Hästlivet

Blev lite halvspontant stallet fredagkväll och det är alltid lika trevligt att andas stalluft, klappa hästar och frysa ihjäl sig på vintern. Det finns liksom en charm i det också.
Men jag märker ju hur fort jag tappat allt med hästeriet. Inte kunskapen, men det praktiska. Det går inte lika snabbt längre, inte på rutin och det är faktiskt LITE läskigt att greja med andras hästar. Men vad jag vill ha det tillbaka, fina bästa-hästar <3

Sov över och så var det utsläpp på morgonen. Att åka till stallet det första man gör på morgonen fick liksom hela dagen bra. Det räcker liksom med det. Att få börja dagen så - så är det färdigt sen. Spenderade förmiddagen i stallet, träffade min lilla numera bortadopterade kisse som trivs super.


Jag var faktiskt iväg till stallet för någon vecka sedan och fotograferade lite hästar över dagen, också lite spontant.

Så här är lite blandade bilder därifrån.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: TRÄNING

Igår var årets första intervallpromenad. Vilket innebär för vår del att nästan exakt halva promenaden går vi betydligt lugnare för att sedan öka på och pinna på rätt bra någonstans i mitten för att sedan varva ner i slutet igen.
Vi tog en lugn promenad överlag för att börja lugnt eftersom både vi och hundarna haft vila hela vintern. Men fortsätter det vara barmark som det är nu så hoppas jag att kunna hålla i detta framöver, vilket hade varit helt underbart!

Detta har blivit ett fungerade koncept mest för att Alice är så på i början av promenaderna och då får hon ingen vinst eller belöning av sitt hetsande och dragande utan när hon sedan varvar ner så får hon sedan belöningen genom att vi ökar på farten igen. Jisses vad svansen går! Hon är så lycklig!

Dessutom är det nästan kul att gå ut med henne nu! Det är förståss massor med dragande kvar, men det är inte något kastande i kopplet, sicksack över hela vägen och upp-ner-upp i diken, ut i skogen och överallt. Hon kan faktiskt fokusera FRAMÅT med små avstickare i skogskanterna vilket är helt okej och otroligt trevligt att slippa kastas omkring.

Eftersom det är många som undrat så skriver jag det här.
Alice koppel är ett grimskaft i cushionweb med pistolhake. 3,5m långt. Inköpt på Hööks och finns HÄR.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

GRÄNNAHELGEN 30/6-2/7

Då var det dags för vår första Grännahelg tillsammans med massor av staffefolk, tävlingar, fotografering och shopping som sedan avslutas med utställning. Så även för oss.
Jag var fotograf för klubben i alla Agilityklasser vilket var otroligt givande och kul för mig att få göra och väldigt likt hästhoppning faktiskt, bara bra mycket fortare ;)


3 Juli. Hundarna börjar äta VOM + MUSH. Slutar helt med torrfodret för att se om Doris rinnande ögon slutar.

Bilderna här nedan visar en skillnad på endast en vecka!


Hela juli följdes av bad, bad och ännu mera bad för hundarna och oss. Det var helt underbart varmt både i luften och i vattnet. Vi åkte till olika ställen där det var tillåtet att bada med hundarna och verkligen bara njöt av sommaren.


20 Juli. Weekend nere i Skåne med Sara och hälsar på Lotta. Åker runt i fina Skåne och kikar lite, vi hade väl hoppats på sol och fick mulet, regn och stormblåst. Men jaja, Skåne är ju ändå Skåne.. Det blev ändå en sväng vid Österlen - Sandhammaren - Ystad mellan allt hästprat, livsprat och kattprat och lilla Otto följde med Sara hem.


23 Juli. Stochampionatet. Debut för mig att faktiskt se och fotografera trav och vilken utmaning! Men så roligt! Jag hoppas på ännu fler tillfällen under nästa sommar!


25 Juli. Dagen vi hade varit med staffe ett helt år och vad fast vi är! <3


5 Augusti. Alice nådde sin absoluta toppform under året och hon var snyggare än någonsin! Här började hon tyvärr också visa diffus smärta vid hög ansträngning vid ex apportingsträning.


22 Augusti. Vaccinerar hundarna och tar upp Alice plötsliga smärtproblematik. Rekommenderad vila p.g.a trolig överansträngning enl veterinären. Så vila i 14 dagar blir det.


26 Augusti. Matfestivalen och ser Kristian Anttila Live ännu en gång.

2 September. Miljöträning på blandrasutställning. Planen var först att jag skulle ställa ut Alice, men valde att inte göra det utan att åka dit och miljöträna istället. Det gick jättebra och dessutom träffade jag på en bekant och hennes fina hund!


3 September. Skogssäsongen börjar för hundarna och även svampplockningen för oss. Dubbelt upp med roligheter!


4-5 September bestämmer jag mig för att springa/gå ett 3km lopp med Alice två veckor senare. Så börjar träna samma dag som jag anmäler mig.


16 September. Svenska Staffedagen. Jag var fotograf för klubben som ville ha bilder. I fix!


17 September. Springer hundskolornas Hundlopp uppe på Billingen. Dimma, regn, lera och en taggad Alice till tusen. Vi kom i mål 10 minuter snabbare än vår träningstid dessutom! Är fortfarande SÅ nöjd över vår prestation och skulle verkligen vilja fortsätta med canicross. Får se om Alice kropp klarar det.


26 September. Åker upp till mamma och spenderar några dagar där med Sambon och hundarna. Plockar svamp, fiskar och fotar en del. Superfina höstdagar som får avsluta september.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

2 April. Vi spenderar en hel del tid nere i Skaraborg och börjar planera en flytt ner tillbaka hit, mest för Alice skull.

3 April. Emyy får avliva Natsu som var en av hundarnas bästa vänner. Så otroligt ledsamt och tråkigt <3


12 April. Åker till Hjo och träffar en av Alice kullsyskon som heter Doris. Första gången jag får träffa någon av dom som vuxna, så det var jättetrevligt! Dessutom funkade dom superbra ihop, så det var ju ännu roligare.


Vi åker iväg lite överallt med hundarna och tränar dom under de två första veckorna i April. Det är otroligt varmt och vi hinner även med en sväng till Gekås och Elmia under påskhelgen.

Efter påskhelgen åker vi upp till Skinnskatteberg igen, säger upp lägenheten och börjar packa våra saker.


1 Maj. Åker ner till Skaraborg igen. Sätter igång med lydnadsträningen lite smått och har mer motivation än någonsin.


14 Maj. Börjar här även ta tag i konditionsträningen för mig och Alice och vi börjar gå ut och promenera. Om än lite sporadiskt och med massor av utfall under tiden så gjorde vi det i alla fall


21 Maj. Badpremiär för hundarna och äntligen kan jag sätta igång med sim och apporteringsträningen med Alice! Som vi längtat båda två!


26 Maj. Första fotojobbet på länge som resulterade i 6h i stekande sol, en vidrig solbränna och bara "okej" bilder. Där och då bestämde jag mig för att det skulle bli ändring på mitt fotograferande och jag verkligen skulle lägga tid på att lära mig min kamera.


30 Maj. Anmälde Doris till Rasspecialen i Gränna. Började ungefär samtidigt att utställningsträna igen. Framförhållningen är bra!


31 Maj. Doris fyllde 1år! Firades med lite MUSH och ben, massor av godis och mys!


6 Juni. Inofficiell utställning på Skövde Hundarena med Doris.
"Inoff träningsutställning idag i Skövde med Doris. Hade absolut inga förhoppningar om hur det skulle gå. Med tanke på att Doris är lite osäker på nya människor och så. Men vi gick in med noll förutsättningar och gick betydligt bättre än jag trodde.

Vi gick vidare till BIS finalen men sen blev vi inte placerade. Men med kritiken så är jag mer än nöjd med dagen."


18 Juni. Inofficiell utställning i Hjo med Doris. Placerade sig sist mot den andra öppenklasstiken som den enda juniortiken på plats. Men vi kom hem med ett HP och fin kritik.

"Feminin juniortik med välmarkerat stop. Mörka ögon, korrekt saxbett, tillräckligt utfyllt bröstparti. Kort stark rygg, korrekta vinklar bak. Rör sig med bra steg fram och bak.
Behöver lite ringträning men annars mycket trevlig tik."


28 Juni. Alice slår ut en framtand, jag i ren panik ringer till veterinären som inte tycker vi ska åka in sålänge det inte är tandrester kvar, det blöder, är svullet eller hon är allmänpåverkad. Då det inte såg ut att ha hänt när jag upptäckte det så valde jag att avvakta och se. Men det blev inget mer med det.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Ska väl försöka sammanfatta året så gott det går, kanske lite mer i detalj, så jag delar in det kvartalsvis för att det ska bli lättare att läsa. Så jag börjar från början.

Januari:

1 Januari: Sigurd skulle fyllt 30. Saknaden är fortfarande så stor inom mig och jag kan fortfarande gråta hejdlöst över tanken att allt det som vi gjorde tillsammans inte existerar längre. Det är en sådan tomhet som sakta börjar fyllas, men det gör ont.

8 Januari: Anmäler Doris till Vinterspecialen. Hennes andra utställning.

22 Januari: Vi avverkade mellan 3-4mil i veckan på enbart promenader med Doris. Mådde skit och enda som hjälpte var att gå ut och gå med Doris.

4 Februari: Vinterspecialen, Doris får sitt första HP, jag är så nervös så jag vill kräkas. Jag inser såhär i efterhand att det kanske var en förstor utställning "på en gång" och mycket intryck som gjorde att hon ballade ur och började backa tillslut. Men gjort är gjort.
Det var också första gången jag fick se så många andra staffar och se variationen på rasen. För det är lite så jag jobbar, köper först, kikar sen :)

15 Februari: Åkte ut till skogen i princip varje dag med hundarna och Emyy eller Robin. Mest för att rensa tankarna, komma bort från allt hemma och bara vara. Det var så skönt att bara låta hundarna springa av sig och att dom funkade så bra ihop. Vårsolen hade redan börjat värma och det var helt underbart.

17 Februari: Alice fyller 3år.

Någonstans här kommer även Ellen och Bardo och hälsar på, minns inte exakt datum, men det var fint, vi satt mest i lägenheten och degade, pratade om livet och var i skogen med hundarna. Men ibland kan det lilla vara väldigt betydelsefullt.

24 Februari: Denna texten från Facebook beskriver detta så bra. "Pungråttan och Alice fick springa av sig i en hundrastgård en stund när vi ändå var i Västerås. Alice klarade dessutom av att två andra hundar kom in till rastgården utan att få utbrott! SÅ STOLT <3 Det är ett sådant enormt framsteg att hon inte väljer att gå in konflikt när dom kommer in, trots att hon tydligt markerar innan att "här är jag och jag är lite osäker" Sådär pirrglad i hela kroppen nu <3"

17 Mars: Summerar även denna bilden med text från Facebook "Sämsta bilden. Men idag har min underbara Alice klarat av att vara i en hundaffär och välja ut sitt egna fredagsmys utan att gå upp i stress eller göra utfall! Så stolt <3 Mammahjärtat svämmar över med kärlek."

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vovvarna började morgonen med att öppna paket innehållande bland annat ben och leksaker. Glada som få så ska vi strax iväg och fira resterande julafton med massor av god mat och andra vovvar. Kommer nog gå superbra!

Likes

Comments

Postad i: Alice, Doris

Alice och Doris fick testa Dog Smart som jag lånat hem ett tag. Första gången dom fick testa var för ett par dagar sedan och idag var andra gången.

Det är ju alldeles för lätt för Alice. Hon har ju redan kommit på hur det fungerar, så det är inte ens jobbigt för henne. Doris däremot ser man tänker lite mer och jobbar mycket mer metodiskt.
Alice mest bara kastar iväg bitarna för att få godisen och jobbar inte lika mycket hela vägen.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Det finns inte mycket som jag HATAR. Men detta med bildstöld är en sån grej. Att helt öppet och ärligt sno bilder från min blogg exempelvis och använda i annonser, på sin egna blogg/facebook/instagram utan att jag blir tillfrågad blir jag otroligt besviken och ledsen över. Mest av allt så blir jag arg. Arg över hur man kan se ner på någons arbete såpass mycket så man inte ens väljer att lägga ner några minuter på att fråga fotografen om tillstånd?

Jag har ALDRIG nekat någon att använda mina bilder. Det är fritt att använda dom om man creddar mig, inte på varje bild. Men ibland eller om någon frågar.

Däremot nekar jag alltid att låta dom som stulit använda mina bilder. Det har dom ju redan gjort olovligen en gång. Så varför skulle dom få använda dom igen?


Att jag sedan bemöts otrevligt, ibland till och med hotas. Anklagas, svartmålas och sedan nedvärderar man mina bilder för att dom ÄNDÅ VAR SÅ DÅLIGA.
Ja men varför tog du dom då?


Hade du bara frågat från första början så hade jag kunnat mejla över filerna i webbstorlek, helt utan problem. Du hade fått ha uppe dina bilder, jag hade varit nöjd och vi båda hade fått vad vi hade velat.


Men så enkelt är det inte.


Likes

Comments

Postad i: Alice, Doris

Tredje gången för hundarna med sina snuffelmatta. Alice lugnar ner sig mer och mer för varje gång hon får ha den. Allra bäst är det om Doris får ha den först och vi tränar annat vid sidan om, så hon får komma ner i varv lite och inte vara så taggad.
Förra gången så bara drog hon upp fleecebitar för att hon SKULLA HA GODISET.
Men denna gången så drog hon inte lika mycket i mattan utan jobbade på riktigt bra. Dock går det otroligt fort för henne, hon är ju klar med hela mattan på ca 3 minuter, så vi har en del att jobba på för att hon ska komma ner i fart. Men det är otroligt intressant att se hur hon följer "kanalerna" med nosen och bara plockar godisarna till skillnad från Doris.

Doris vet jag inte riktigt vad hon gör. Jag har inte riktigt kommit på hennes teknik och hur hon jobbar ännu, men hon låter väldigt gulligt.

Likes

Comments

Postad i: Fotografi

Vädret var superfint igår. Så helt spontant bestämde jag och ett par bekanta att dra ihop en fotografering. Att det sedan skulle bli så bra hade jag väl inte förväntat mig.

Det var så värt att ligga på en kall filt i frosten för dessa bilder. Så tekniskt bra, ljuset och allt bara sitter. Är otroligt stolt över min prestation!


Likes

Comments