Nu har vi anlänt till vårt motell på för mig okänd destination. Highway 1 har, som jag sa igår, en del fördelar. Men idag höll jag på att spy på den, bokstavligttalat. Hela dagen har bestått av krokiga vägar, upp och ner, så jag har i stort sett bara varit åksjuk...

Men det var värt det för vi fick syn på en strand full av sälar så vi stannade och kollade på dom. Ett väldigt underligt djur men gud så söta! Där låg dom och solade sig och skvätte sand på sig själva och dom andra, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter besöket på Alcatraz började vi turen mot LA igen. Vi kör highway 1 dit och av det lilla jag såg är det en väldigt nice väg att köra. Man kör längst med kusten och ni kan ju bara tänka er utsikten då när solen går ner ;)

Jag har även kommit på vad något av det värsta som finns är, att leta boende när solen gått ner (i-landsproblem hehe) Känns som att man kör runt mitt i natten och bara letar efter någonstans att sova. Nu har vi dock checkat in på ett ställe där vi fick ett väldigt fint rum! Men man får ju betala för vad man får också hehe...

Likes

Comments

Idag checkade vi ut från motellet och begav oss mot Pier 33 för att ta båten över till Alcatraz. Tyckte allt var så himla bra där. Man fick gå runt själv och kolla in ön och det gamla fängelset, vilket alla vi tyckte var bra då ingen av oss är riktigt för guidade turer. Dock var det en audiotour inne i byggnaden med alla fängelseceller men det är inte riktigt samma sak som att ha en guide som går runt med en och berättar allt. Dessutom tyckte jag att det var en väldigt bra audiotour, väldigt intressant :)

​Idag fyller även världens bästa pappa år, grattis till honom :)

Likes

Comments

Även idag har San Francisco bjussat på bra väder. Vi passade på att åka till Union Square, något som jag uppskattade mer än killarna. Hälsade även på beslutsångestens morsa på The Cheesecake Factory. Sinnessjukt svårt att bestämma sig när allting ser minst lika gott ut, men det slutade med att jag stod med någon lemon-cheesecake i handen, och den var god!

Likes

Comments

Sista stoppet blev på twin peaks, en utsiktsplats över San Franciso!

Nu snackar killarna om någon kinabuffe så jordnötsallergikern får väl svälta till döds :)

Likes

Comments

Andra stoppet blev i nationalparken Muir Woods. Det är den skogen som är med i apornas planet (tror jag?) I vilket fall var det sjukt skönt att få känna på äkta frisk luft och känna lukten av skogen, mmmmh. Sjukt stora träd också, coolt :)

Även här träffade vi på en liten kompis :)

Likes

Comments

Det var värt att vänta ut regnet för idag skiner solen över San Francisco! Vårt första stopp blev Golden gate bridge, ett måste när man är här ;) Det var faktiskt väldigt häftigt att se. Dock var det någon som hade hoppat från bron så när vi stod där och tog våra turistbilder kom det två brandbilar och massa poliser. När vi skulle köra därifrån såg vi en människa som låg på bryggan, till synes livlös. Usch vilken klump man fick i magen...

Likes

Comments

Jaa hörni, ännu en oförglömlig kväll. Igår efter några öl stack killarna ut, jag stannade kvar på rummet. När dom kom tillbaka efter några timmar var det en av dom som inte mådde så bra, tänker inte gå in så mycket mer på det men det slutade med att vi fick ringa ambulansen iallafall. Inget att oroa sig för, alla är idag hela och fina :)

Kan inte säga så mycket om San Francisco än... Killarna har legat bakis hela dagen och jag har haft sån sjuk magkatarr och legat och spytt en massa. Otursligan var det ja! Men vi har både imorgon och tisdag på oss att hitta på något så då blir det nog att spana in Golden gate bridge och Alcatraz!

Likes

Comments

På måndag är det bara två veckor tills vi är hemma i kalla Sverige igen. Det känns både bra och dåligt, jag har det sjukt bra här men det är klart det finns saker som man VERKLIGEN saknar där hemma. Tänkte lista 5 av dessa saker, dels för att det kan vara kul att gå tillbaka lite längre fram och se hur jag tyckte och tänkte och dels för att ni kanske är lite nyfikna?

Nummer 1
På plats nummer ett kommer såklart min fina familj och mina underbara kompisar. Finns inte mycket som slår att bara vara hemma med familjen en kväll och kolla film med en skål hemmakvällsgodis. Eller att snacka skit och förfesta med tjejerna. Kommer uppskatta detta extra mycket när jag kommer hem sen!

Nummer 2
Tvåan och trean kommer nog egentligen på samma, men nummer två får ändå bli maten där hemma. Jag hade gjort vad som helst för lite broccoli, haricots verts, knäckebröd med ost, nybakat frallor, you name it! Allt förutom pizza, pommes och skit som man trycker i sig här varje dag...

Nummer 3
Svenskt godis. Så nära svenskt godis man kan komma här är "swedish fish" och det finns inte ens i Sverige... Hade kunnat döda (ej bokstavligt) för att få en påse djungelvrål eller en påse såna här (se bild). Dom vet ju inte vad lakrits är i det här landet...

Nummer 4
På plats fyra får det ändå bli ensamtid. Det är rätt intensivt att leva så tätt inpå fyra killar så länge, ja det hade nog varit likadant om det varit tjejer. Ibland får jag gå iväg med mina hörlurar och kolla på youtube, det är den ensamtiden jag får. Trots att vi har klarat oss rätt bra ifrån tjafs och bråk så går man ändå varandra på nerverna ibland, och det är ju inte så konstigt, hehe.

Nummer 5
Sist men inte minst, min säng! Efter att ha åkt runt till en massor olika boenden har en helt ny värd av sängar öppnats. Allt från så hårda sängar så det känns som man ligger på betong till alldeles för mjuka sängar som känns som att man bara ligger i ett hav av bomull. Vill ha min säng med alla mina 5 kuddar för mig själv så man slipper bryta nacken för att man bara har varsin kudde här.

Ja det var väl det jag kom på sådär klockan 05.40 på natten/morgonen. Vill bara understryka att jag inte klagar på att vara här för jag har verkligen "the time of my life" men bara för det kan man inte undvika att längta hem lite!

Likes

Comments

San Francisco har inte imponerat dom timmar vi hunnit vara här. Internerat på motellet suger och det regnar SJUKT mycket. Min hemlängtan försvann helt plötsligt, hehe... Nu ska vi dränka våra sorger i alkohol.

Man hade gärna bytt ut jeans, jacka och regn mot linne, shorts och sol :)

Likes

Comments