Lördag:
Lördagen var den 5 juli vilket betyder min födelsedag.
När jag vaknade och gick ut ur mitt rum hade Jamie lagt massa ballonger där, och på bordet i köket fanns en tårta och en present.
Vi satt i vardagsrummet och tog det lugnt ett tag innan Jamie gjorde frukost tacos. Sedan så fick jag öppna min present innan vi skulle fara och shoppa. Presenten var ett James Avery armband med 4 berlocker, såå fint. Det var från både Mckayla och hennes mamma Jamie och från Mckaylas mormor och morfar. Jag älskar armbandet!
Sedan for vi iväg och shoppa. Vi gick omkring i några affärer, men i dem var vi länge och jag köpte åtminstonde något i alla affärer. Men efter 3,5 timmar så var vi tvungna att åka hem igen då Kelly (Mckaylas moster och hennes dotter skulle komma över. Mckaylas kompis Olivia kom också över och skulle sova hos oss. Det var en väldigt rolig dag. Jag fick även tre mer berlocket, en av Kelly och hennes familj, en av Tracy och en av Mckaylas gammelmormor Mimmi. Under dagen har vi pratat och ätit. Jag har även druckit min första Starbuck den dagen.
När Kelly och hennes familj åkte hem så spelade jag, Mckayla och Olivia just dance 4, och pratade sedan till 5 AM innan vi gick och la oss. Dagen har varit jätte jätte bra!

På söndagen sov vi länge och har mest tagit det lugnt och packat för våran 3 veckors resa till Colorado där vi ska bo i Mckaylas mormors och morfars stuga. Måndagen och nu på tisdagen har vi spenderat hela dagen i bilen. Men nu på tisdagen så sov vi på ett hotell i New Mexico, dvs vi är inte i Texas nå mer vi är i New Mexico. Imorgon så kommer vi äntligen komma till Colorado. Så kul.

Men jag kommer inte kunna blogga mycket mer nu för jag kommer inte ha någon Wifi i Colorado och sedan när vi kommer tillbaka till Portland, TX så har jag bara 2 veckor kvar här. Så vi får se hur det blir med bloggandet.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Torsdag:
Vi vaknade 5:10 på morgonen för att sätta oss i bilen och åka till Padre Isalnd där vi skulle se baby sköldpaddor släppas ut i vattnet.
Ibörjan var det helt svart och mörkt ute. Men så är det hela tiden här. Det blir mörkt vid 21-22 och ljusnar först upp vid ca 7 på morgonen. Men när det väl börjar bli ljust går det snabbt, mindre än en timma tar för himlen att bli blå. När vi kom dit så höll dem på att prata om sköldpaddorna men sedan fick vi äntligen gå och se när baby sköldpaddorna gick mot vattnet. Det var väldigt små och svåra att se men pesonalen där tog en sköldpadda och gick runt och visade den till oss alla så man fick se den. Så söööt.
Det var väldigt många andra som var där. Men det var också sjukt många flugliknande flygande insekter som flög vid vattnet. Då menar jag enormt många. Men men. Personalen där tog också bilder med våra telefoner på skölpaddorna.
När jag fått bilder på skölpaddorna och sett en gå till vattnen kanten och sedan fara i vattnet med hjälp av en våg gick vi upp till trädbyggnaden och kollade i souvenir affären. Sedan började vi åka mot våran andra hållplats, stranden.
Resan dit gick bra, och väl där var det väldigt fint. Det var förtfarande tidigt vid ca 9 tiden. Så det var inte så många personer där. Bara oss i början. På stranden så har jag och Mckayla försökt spela volleyboll (gick dock inte så bra), vi (Jamie) byggde en sand sköldpadda och vi en mini sköldpadda (hahah), vi har samlat snäckor och självklart badat lite. Men de sa att det finns hajar i deras vatten, det är inte vanligt att man ser dem men dem finns där. Vilket skrämde haj rädda mig. Det var många vågor där och vi hade köpt sånna brädliknande saker så vi kunde flyta med vågorna. Det var väldigt skönt och det bästa var att vi såg en riktig sköldpadda i vattnet. Den var just framför mina fötter och det roligaste var att den nästan ver exakt samma storlek som Jamies sand sköldpadda. Sedan körde Jamie oss hem och då vi åkte såg vi en riktig delfin i vattnet. Jag såg bara toppen av den men ändå. En riktig delfin och sköldpadda! Såå coolt.
Resten av dagen tog vi det lungt och jag brände mig inte någonstans den dagen!

Fredag:
I fredags var det den 4 juli. Det vill säga USAs independence day. Den dagen gick vi på en baseboll match. Vi åkte dit så vi var där vid 18:30, matchen började 19:10 men redan då var det fullt med pesoner där redan. Våra platser där var väldigt bra! Framför oss var han som skulle slå iväg bollen. Så man såg väldigt bra. Vi köpte dip n dots (glass som såg ut som mini kulor). Väldigt gott.
Under matchens gång han vi även köpa dricka och en funnel cake. Typ någon friterad kaka med florsocker och glasyr. Under matchens gång så frågade Jamie (som inte viste så mycket om baseboll) en man framför oss om alla regler. Så i slutet förstod jag i allafall hur det mesta fungerade. Ännu ett tecken på hur trevliga alla är. Matchen var intressant men lite enformig, det positiva var att rätt lag vann. 8-0 och i slutet så fick vi se många fyrverkerier.
Sen åkte vi hemåt men hade turen att slippa den tunga trafiken då vi åkte det motsatta hållet. Så resan hem gick väldigt bra.


Likes

Comments

Från och med nu kommer jag bara blogga på Onsdagar och Söndagar. Då jag inte orkar blogga hela tiden.

Vi har under dehär tre dagarna bla haft besök av Kelly och hennes döttrar. De kom och åt lunch med oss. Vi åt potatis och köttfärs i en hembakad trotilla. Bethany frågade såklart mig fler frågor och hon och Jenny körde lite cheerleading i Tracys vardagsrum. Haha riktigt kul.
Jag har smakat en Snow cone ( typ slush men isigare) med vattenmelon smak. Mums.
Under tisdagen har vi bland annat byggt en hönsgård till Tracys hönor. Det tog oss nästan hela dagen. Men vi han klart med den iallafall.
På onsdagen åkte vi tillbaka rill Jamie efter en god frukost med hemlagade biscuts. Mums. Hos Jamie har vi badad i deras lila pool och tagit det lugnt.

Jag kommer inte skriva lika detaljerat nå mer då jag har min Smashbook att skriva i också. Ibland blir det bättre inlägg än detta men är så trött idag. Sorry.

Likes

Comments

På morgonen for vi till kyrkan med Mimmi. Det var en mysig kyrka och nytänkande ex skärmar där alla psalmer m.m stod på. Det var väldigt trevligt och hade en tid i schemat då man skulle hälsa på alla. Det var mysigt och i slutet fick jag och Mckayla en mugg med namnet på kyrkan då vi var nya besökare. Efteråt pratade vi med några andra som kände min mamma. En trodde nästan att jag var henne. Haha, i Sverige åldras vi alldrig eller, haha. Hon var väldigt trevlig och tyckte att jag verkligen var lik henne.
Vi gick sedan och åt frukost i en lokal vid kyrkan. Jag åt vattenmelon, vindruvor och en slags kaka. Vi satt kvar där tills alla andra gått. Några personer kom fram till mig och pratade. Det var väldigt mysigt.
Sen så har jag fixat i min smashbook ( smashbook inte scrapbook, då jag kommer stoppa in alla möjliga minnen i den)
Senare vid 18:30 så for vi till ett naturreservat där man kan titta på djur ( om dem vill komma fram), campa eller bada. Det var väldigt fint och vi såg många rådjur(hjortar) och kalkoner som levde fritt där. Ett rådjur som stod vid vägkanten lät oss komma väldigt nära med bilen. De är så fina. Jag han även med att försköka smyga mig mot kalkonerna för att få bra bilder men de sprang bara iväg. Jag fick iallafall några bra bilder. Vi tänkte se korkodilerna men vattnat de skulle vara i var helt borta. Sjön var helt tom! Det var första gången Tracy sett den tom. Bara året innan var den iallafall fyld med vatten. Det blir verkligen tort så jag kan förstå varför Mckayla blir så glad av regn och låga temperaturer. Drt är sjukt att en liten sjö helt kan torka ut.
Vi for sedan tillbaka till Tracy och åt mat och gjorde Oreo-Nutella/jordnötssmör-muffins. Super goda. Nu blir det antingen smachbook eller läsning vi får se.

Likes

Comments

Idag när jag vaknade så gjorde Tracy frukost tacos men vi hade inget bröd så det blev en äggröra istället. Vilket var gott. Jag gillar typ ägg nu. Idag har vi sett på step up, step up 2 och step up 3. Men jag har inte bara suttit och tittat på dem nej. Tracy visade många scrapbooks hon hade gjort. Så hon sa att jag kunde göra en. Tydligen, enligt Mckayla så var idéen att dem skulle göra en scrapbook till mig och sedan ge den till mig. Men Tracy trodde att dem menade att jag skulle göra en. Haha hur som helst så är jag jätte taggad för att göra min egna scrapbook. Jag höll på med den väldigt länge, fixsade sidor och gjorde en fram- och baksida. Super kul. Efter åt bestämde jag och Mckayla oss för att gå till affären ock köpa något gott. Affären var väldigt nära så vi kunde gå dit. Väl där kollade vi runt, vi köpte mexikansk läsk(dock inte smakat än), Blue bell glass(Super god!!!), Skittles, jag köpte pennor att skriva med i scrapbooken, sen köpte vi lite saft och tortilla bröd till Tracy. Vi köpte även söta vatenmelon kakor. Vi översteg vår budget lite men jag hade med mig mina pengar så det var lugnt.
Det är så roligt när alla är så trevliga och artiga här, ursäktar sig om man råka gå ivägen eller att dem i kassan nästan alltid frågar hur man mår. Just av ren artighet. Väl tillbaka hos Tracy åt vi våra Blue bell glassar.
Sedan har dagen mest rullat på vi åt makaroner och köttfärssås till middag och såg på Wolverine.
Nu blir det läsa och sedan sova. Är sjukt trött! haha. God natt.

Inlägget ville inte publiceras igår men därför lite sent.Likes

Comments

Idag vaknade jag vid 9. Tracy hade gjort amerikanska pannkakor. Mums.
Jag tog sedan och passade på att duscha. Vid 11:30 tog vi och hämtade upp Tracys mormor Mimmi. Hon tyckte att jag var väldigt lik min mamma och under dagen blev jag kallad Sara av henne några gånger. Vi åkte och skulle äta lunch med Jamies och Tracys syster Kelly på ett ställe som hette Chillis.
Enligt Tracy så var jag bättre på engelska än vad mamma var när hon först kom hit. Haha mamma.
Vi träffade Kelly och en av hennes döttrar Jenny. Jenny stannade inte så länge men efter att vi suttit där i ungefär 1-1,5 timmar kom Bethany. Som är den äldre systern. Hon vär väldigt snäll och under dagen har hon nog hunnit fråga minst 100 frågor om vad vi har och inte har i Sverige. Haha exempelvis om vi dricker vatten här eller om vilka artister jag kände igen. Enligt Tracy skulle Kelly vara den galna systern. Hon var väldigt rolig, lite högljudd men väldigt snäll. Men ja lite galen. haha
Efter lunchen for vi med Kelly och Bethany till deras hus medans Tracy och Mimmi var och handlade. Resan till deras hus bestod av många "Har ni det här i Sverige?" och "Vet du vad dehär är?". Det var faktiskt väldigt kul då vissa frågor var ganska självklara och vissa inte, som har ni hundar i sverige?, finns det fotboll fotboll i sverige? Dvs spelar ni amerikansk fotboll i Sverige? Sen fanns det tonvis av andra frågor också.
Vi var hos dem ganska länge innan Tracy och Mimmi kom. Vilket betyder mer frågor. Hon kom även fram till att vi var utbytesstudents kusiner pågrund av att min mamma då måste vara hennes utbytesstudents moster haha.

På vägen hem kollade vi lite på kor, vi körde förbi en gård med massa olika typer av kor. På vägen hem till Tracy var jag väldigt trött! Men lyckades hålla mig vaken. Då vi var framme och hade lämnat av Mimmi i sitt hus hade Tracy ett boyscout möte. Men tydligen är killarna där lite yngre. Jag och Mckayla vilade lite i rummet och helt plötsligt var kloclan 20:15. Så vi (Tracy) lagade ihop lite mat, hamburgare. Vi åt och såg på Say yes to the dress. Tracys stora svarta hundar gick omkring och en av dem var väldigt försiktig men hon verkade gilla mig då jag fick många pussar av henne. haha.
Vi tog sedan och åt lite jordgubbar och helt plötsligt var klockan 23:00 och vi som är så trötta hela tiden ska nu gå och lägga oss.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp av att det spöregnade! Verkligen forsade ner vatten.
Jag låg kvar i sängen ett tag innan jag gick till Mckayla. Vi åt frukost och såg ett avsnitt av Supernatrual. Ett pogram Mckayla och Chloe tydligen älskar.
Efter avsnittet började vi checka av Jamies att göra lista. Hon hade gjort en då vi skulle iväg till Tracy senare (vi ska stanna där i 6 dagar). Vi började med att tvätta och sedan började vi packa då vi ska till Tracy i George West. När vi var klara med listan hade vi även hunnit göra en inköpslista. Jag tog då och skypa med mamma och pappa ett tag. Mamma tvingade mig att prata lite engelska och då jag pratade började hon skratta. Tydligen har jag resan en accent, men jag tycler inte att dem har någon speciell accent här.
Vi såg ett avsnitt Supernatrual och sen var Jamie hemma.
Vi packade det sista och sedan började vi köra till ett matställe där vi skulle träffa Tracy.

Väl där framme blev jag presenterad som "Emma from Sweden" haha, och så fortsätte hela kvällen jag var Emma from Sweden. Jag åt en stekt kyckling och pommes. Jag älskar kyckling.
Vi for sedan till någon boyscouts lägers avslutning. Vi kollade då på konstiga danser och lyssnade på någon trumma och mummel sånger. Allt lät likadant men tydligen är det stor skillnad på låtarna wnligt Tracy. Det var en upplevelse som var indian inspirerad. Men det var kul att se på och alla är så trevliga. Så det var ändå kul. Jag och Mckayla kommer jätte bra överens nu. På vägen därifrån till Tracys hem tog vi och köpte dricka. Jag köpte en rosa vitamin vatten flaska med smak av jordgubb och kiwi.
Vi for hem till henne och ska nu gå direkt och lägga oss. Läsa lite och sedan sova.Likes

Comments

Idag til frukost åt jag något väldigt konstigt. Pankaka runt en korv. Inte en favorit men helt okej.
Vi gick sedan till Walmark, en stor mat och allt möjligt affär. Vi gick runt där väldigt länge. Speciellt vid smink och nagellacks avdelningen. Slutligen så köpte jag dry shampo, bumullsrondeller och ett ljusrosa OPI nagellack (för endast 60kr!). Allt är så billigt där. Vi köpte även godis som svenska fiskar och Skittles med efterättssmak.
När vi kom tillbaka till huset så såg vi TV, pratade med Chloe på facetime i 20 minuter, lyssnat på svenska låtar och bara pratat.
När vi gick hem från Walmart var himlen väldigt grå. Väl i huset tog jag en dusch på grund av all humanity(dvs den fuktiga luften) När jag satte mig i soffan igen så tog det ett tag men sedan började det spöregnar extremt mycket. Men bara 10 minuter senare var solen framme och det regnade inte alls.
Jamie kom och hämtade oss vid 19. Innan hade hon jobbat och suttit ute då AC blev fixad igen. Vi åkte hem men stannade och köpte mat då det blit så varmt i huset annars speciellt om AC inte fungerar. Vi åt blandannat friterad kykling med pommes och vi åt biscuats.
Nu ser vi på the Big bang teori och snart ska jag gå och läsa.
Det blev inte någon tur till stranden pga vädret och att AC killen tog så lång tid på sig. Nu slutade The big bang teori så ska gå och fixa mitt ansikte.Likes

Comments

Idag sov jag till klockan 9. Så jag var helt utvilad vilket kändes så skönt. Jag åt samma frukost som igår, smörgås med salad och skinka, yoghurt med vattenmelon och mandlar. Jag och Mckayla har spelat sjukt många spel idag, bla Life och mancala. När Jamie kom hem upptäckte hon att något med AC:n inte fungerade så hon ringde och bad dem kolla. Innan dem kom spelade vi uno. Tydligen visade det sig att något inte funkade så vi bestämde oss för att åka och låna en av Jamies vänners hus, då de var bortresta. Vi var tvungna att sova någon annanstans då AC inte skulle fungera under kvällen, och det blir riktigr varmt annars. Innan vi for åkte vi och åt. Vi åkte till La iguana, de hade väldigt god mexikansk mat. Jag åt biff i en tortila, till den fick man salad, bönor och ris. Innan man beställde fick man nachos som var så goda, men det bästa var att man fick gratis påfylning på sin dricka och att maten var så sjukt god!
Vi for sedan hem och packade vad vi behövde för natten och tog med oss hundarna till det andra huset. Här har vi spelat monopol och sett på Ramsay's Kitchen Nightmares.
Vädret har varit väldigt dåligt idag. Mulet och grått. Så det har inte varit en riktig utedag idag. Tråkigt :(. Imorgon ska det inte bli mycket bättre så vi får se om vi ska gå till stranden imorgon.

Likes

Comments

Idag sov jag endast till klockan 8. Men vi tog en lugn inne dag igen, bara för att jag bränt mig :(. Dock så har nästan hela jag varit lite röd här och där, så de behövdes väll.
Jag har iallafall varit duktig och tränat idag i 20 minuter och sedan stretchat.
Jag och Mckayla har även spelat monopol idag och sett ett avsnitt Once upon a time.
När Jamie kom hem så kom även sedan AC killarna hit (äntligen enligt Jamie) Så det har varit sjukt varmt här ett tag så vi har spenderat våran eftermiddag på baksidan. Då har vi ätit isglass och jag har läst. När dem äntligen var klara var det dags för mat och sedan Uno.
Vi har alltså haft en riktigt lugn dag idag också men på onsdag ska vi kanske till stranden. Riktigt skön dag idag med mycke spel och läsande.

Likes

Comments