Header

EU-topp mötet skapar kaos vid mitt hem. Hela Eriksberg stängdes ner tidigt igår morse. För att slippa allt kaos i trafik och övrigt flydde jag Göteborg och möttes av en kär pojkvän och denna spillivink. Här ska jag stanna till tisdag. Ska bara suga åt mig all Skåneluft jag kan (och all kärlek såklart) så att jag sedan kan åka upp med nya krafter igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måndag, TVn spelar avsnitt av dokumentär om Afrika.

Viktigaste tipset idag. Scarred for life i en akustisk version signerad Sabina Ddumba. Missa inte heller hennes avsnitt av Så mycket bättre (svårt att undvika) som spelades i lördags. Starkt, känslofyllt och givande.

Dagens dröm; uppleva Galapagosöarna. Se gigantiska sköldpaddor, leguaner och vandra runt i naturen...

... Amazonas hade inte heller varit fel. De två platser som är högst upp på bucketlisten (förutom Afrikas alla länder då..)

Dagens längtan; Uganda. Vandra timvis för att få se bergsgorillor, bo ute på savannen, åka på safari, besöka barnhem och allt som tillhör. Det kommer helt klart vara en av de starkaste upplevelserna jag någonsin kommer vara med om. Förutom Sydafrika och Vithajarna då som nu är 5 (!!!) år sedan..

En annan grej som sitter högt upp på min bucketlist är att bestiga Kebnekaise, något jag hoppas kunna göra nästa sommar. Helst med pappsen!

... Lofoten hade ju inte heller varit fel. Vad jag bestiger är inte det viktiga i slutändan. Så länge jag får uppleva sådan här fantastisk natur och vandra så är jag nöjd...

.... Men någon gång ska vandringen ta mig hit. Slutmålet för min vandringsdröm - Mont Blanc. Jag kan inte beskriva vilken lycka det kommer vara efter att ha upplevt det!


Nu ska jag återgå till att plugga, slänga i mig någon frukost och kolla vidare på dokumentären och Afrika i pluggpauserna!!

Likes

Comments

Wow vilka veckor jag har haft de senaste! Tuffa mentalt men såå mycket kärlek!
Jag har umgåtts med Rufus och Fredrik en helg. Han börjar verkligen bli stor, den tidigare lilla pälsbollen är numera är hel och fullvuxen hund... Åtminstone på höjden. Bredden är det lite värre med. Min bror har också varit här och hälsat på en helg. Det skulle blivit utgång och diverse påhitt men slutade med en helt vanlig och hederlig syskonhelg med filmer, skitsnack och godis på soffan (och en hamburgarmiddag ute samt lite shopping och en avskedsfika). Han är den bästa storebrodern man kan ha.
Förutom hund, pojkväns- och syskonmys har jag haft fullt upp med jobb och skola. Just nu går livet i 150 km/h, vilket det har gjort den senaste tiden. Nu gäller det två veckor till, sedan saktar tempot ner något igen. Välbehövligt. Men i helgen var både Sara och Fredriks familj här. Jag och Sara hann med träningspass både torsdag och fredag. Vi hade också en riktig syskonhelg med massa skitsnack osv. Dessutom hann jag med mycket med Fredriks familj. Middag på bellora, två frukostbufféer, halloween på Liseberg, shopping, Universeum och fotbollsmatch på eftermiddag.
Hur härligt fina personer har jag inte i min omgivning. Just nu sitter jag hemma efter en middag med Jossan. Vi lagade pizza, drack pepsi och bubbel samt snackade om allt från förhållande till framtida jobb till B-uppsatsen som börjar om någon månad. Tänka sig att jag snart har gjort fem terminer av åtta? Inte långt kvar. Tillbaka till ämnet - Jossan är min stjärna i klassen. Hon förgyller dagarna, både med skratt och med kunskap. Ikväll har vi pratat öronen av oss (vi båda har svårt för att hålla tyst) i fem timmar.. Hur vi lyckas kan jag tyvärr inte svara på..
Anledningen till pizzamiddag och bubbel en tisdag är att vi idag har gjort tenta två av två under Naturvetenskapskursen - som har varit överjävlig. Dagen i ära (tentan handlade om fysik, teknik och astronomi) så passade jag på att inviga rymdtröjan som jag redan nu känner på mig kommer bli en favorit! Nu ska jag dricka några glas vatten, tvätta av sminket och sedan sova. Imorgon börjar en ny kurs! 

Likes

Comments

Mitt i tentaångest och tentaplugg har jag fastnat för alla rymdfilmer som finns. Krävs att säga att vi nu inför tentan har läst astronomi och besökt Göteborgs planetarium. Önskar lite smått och ångrar mig mycket att jag aldrig gick gymnasiet i Kiruna, på Rymdgymnasiet för att vara exakt. Jag kom in, men tackade nej - av familjeskäl. Men nu märker jag vilket intresse jag faktiskt har för det. Slutar aldrig fascineras. En rymdresa till Månen i julklapp? Tack gärna, Tomten.


Annan information; min syster är här (tillfälligt hos sina vänner) och imorgon kommer Fredrik med familj. Halloween på Liseberg och mys är planen.

Denna film kommer ge de flesta existensiell ångest. Otroligt hur onödigt små vi människor är och hur betydelsefulla vi är på köpet.

Likes

Comments

Familjetid. Den viktigaste tiden i livet. Tidigare var kärnfamiljen min familj. Nu har den växt sig större. Rufus och Fredrik har tillkommit. Vi har blivit vår egna lilla familj. Att se de busa runt får fjärilar att flyga runt i magen. Fredrik, min bästa person. Han som gör allt och lite till. Vi är ett bra team. 

Söndagar för mig är familjedagar. Dagar då man bara slappar, njuter av tillvaron och lagar extra god mat. Därför blir det så märkligt när söndag eftermiddag innebär ensamtid i lägenheten, med all familj mer än två timmar bort. Nackdelen med distansförhållande och flytt till annan stad (det finns många fördelar också, som överväger såklart). 

Nu ska jag återgå till min kopp te, tända lite ljus och gå igenom plugget inför tenta denna vecka också. 

Likes

Comments

20e september. Lyssnat så mycket på poddar det senaste. Kollat nyhetsmorgon. Blivit uppdaterad av intervjuer, reportage osv. Avföljde 55 stycken på instagram häromdagen. Alla som gav mig minsta lilla ångest, allt som fick mig att bara vilja ha mer, göra mer och vara mer för att vara perfekt. Alla de avföljdes. Vill inte hamna i en materialistisk fälla. Vill inte jaga det perfekta livet. För när allt kommer omkring är det vardagen vi har att leva, vad skulle vi annars leva för?


Allt detta innebär också att laga mat med min pojkvän kommer kännas viktigare och mysigare än att äta ute. Att shoppa säsongens mest eftertraktade sak kommer inte vara prio, snarare glömmas bort. Att sitta hemma i Fredriks stora tröjor och skratta tills vi gråter kommer vara viktigare än att visa sig rolig på stan. Umgås med vänner, baka bullar och snacka över en kaffe kommer vara viktigare än att uppdatera sociala medier med bilder som bevisar ett "perfekt liv". Att gå promenader i skogen med Rufus och familjen iklädd regnjacka, stövlar och slitna kläder. Allt det där. ​​

De kommande månaderna ska alltså handla om att ta vara på allt det fina i vardagen. Sluta låta pengar styra (på det sätt att man bara jagar mer), njuta av ALLT det fina. 

För första gången önskar jag mig inget på min födelsedag. Jag önskar mig mina vänner, familj och alla nära att vara just nära. Jag vill inte ut och käka. Jag vill äta sushi på soffan, dricka något glas bubbel och kolla på en kärlekskomedi samtidigt som man bara pratar bort tiden. Jag vill äta smörgåstårta med släkten. Äta gubbröra och skakenröra med andra delen av släkten. Jag vill bjuda hem mina närmsta vänner på hemmagjord pizza och skitsnack. Allt det där mysiga, härliga och glada som livet innebär. 

Likes

Comments

Denna dokumentär är ett stort tips! Det får mig att vilja åka till Afrika, stanna och leva simpelt. 

Likes

Comments

Onsdag morgon. Mycket plugg. Många planer, mycket jobbpass och mycket skola framöver. Förstå mig rätt, jag älskar när det händer saker. Men något som stressar mig är pengar. Ett konstant orosmoment. Vill så mycket, vill se så många ställen - ha så mycket saker. Inte specifikt kläder. Men en proffskamera står högst upp just nu. Och en pulsklocka. Vill jobba ihjäl mig samtidigt som skola för att kunna göra vad jag vill men samtidigt inte, jag vill ju njuta av denna perioden i livet samtidigt. En hårfin balans på allt. Först ut: beställa iPhone. Min senaste har tagit sina sista andetag för alltför längesedan.

Nu ska jag återgå till plugget och spelar nedanstående cover på repeat.

Trevlig onsdag!

Likes

Comments

Instagram@emmawinberg