Stockholm... Jag tror nog inte att någon av er har missat vad som hände i Stockholm denna helgen. Det är så otroligt sjukt det som precis har hänt. Att Stockholm, Sverige har blivit attackerat. Man stöter på nyheter varje vecka om hur nya bombningar och terrorattacker händer runt om i världen, men hur kunde detta nu komma till vårt trygga land Sverige. Direkt när jag fick höra vad som hände så växte det en klump i min mage. Jag satt personligen vid kanalen här i Göteborg med en glass i min hand och hade det hur skönt som helst, men jag var helt ovetande om att i samma stund som jag njöt så var vår vackra huvudstad fylld med skräck och förtvivlan.

Till alla er som har förlorat någon eller oroas över att någon är skadad. Ni ska veta att ni har hela Sverige med er på er sida. Det spelar ingen roll om vart i Sverige vi kommer ifrån eller vart vi är, utan tillsammans så står vi som en enhet och skyddar och stöttar varandra. Jag vill specifikt rikta ett tack till Sveriges alla poliser, räddnings- och sjukvårdspersonal och till alla människor som frivilligt öppnat upp sina hem och hjälpt till när det har behövs som mest. Jag är så otroligt stolt över att kalla mig själv svensk efter att jag har sett hur starka och hjälpsamma vi svenskar är när det väl gäller.

Oavsett vem eller vilka det är som har angripit oss så finns det en sak de inte kan angripa, och det är vår starka gemenskap och demokrati. Det här var ett försök på att splittra det Svenska folket, men dom kommer inte lyckas. Dom kan inte förminska oss, dom kan inte styra våra liv och dom kommer aldrig vinna. Jag vet att det finns många i vårt folk som är rädda och oroliga just nu, men vi har alltid funnits för varandra och det kommer vi alltid att göra. Oavsett hur många attacker som kommer till vårt land i framtiden så kommer jag och alla andra jobba outtröttligt för det svenska folkets trygghet. Även en enda person kan hjälpa till och göra en skillnad.

Så krama om era nära och kära. Ta hand om varandra, för tillsammans ska vi ta hand om Sverige.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Alltså herregud... Vilket underbart väder det har vart idag. Det har vart solsken och 15 plusgrader nästan hela dagen och jag har försökt ta vara på det fina vädret så mycket som möjligt eftersom man aldrig vet hur länge det håller sig kvar. Slutade iallafall skolan idag vid 11:40 och direkt efter skolan så åkte jag och några tjejer in till stan för att njuta av vädret. Vi köpte med oss sallad och satte oss ute vid trädgårdsföreningen och herregud vad skönt det var att sitta där i solen i över en timma och bara umgås med tjejerna samtidigt som man äter en sallad. Efteråt så gick vi iallafall in till palmhuset och kollade runt lite och sen gick vi och satte oss vid kanalen med en glass i handen i flera timmar. Tror vi stannade kvar i stan i 4 till 5 timmar och bara tog det lugnt. 

Men, nu är jag iallafall hemma igen och jag håller på att fixa mig för det är nämligen så att en av mina bästavänner fyller år idag så hon ska bli firad hela kvällen. Ska bli så sjukt kul och det var ett tag sen jag träffade henne vilket bara gör det roligare att ses nu och kvällen blir mer speciell. Denna dagen kommer nog bli perfekt från början till slutet och jag hoppas att ni också har tagit vara på solskenet, värmen och att ni har haft en bra dag! Kram 

Likes

Comments

Bilder från resturangen Danilo 

Som det står där uppe så är bilderna tagna från Danilo vid Kungstorget här i Göteborg. Det var den 3dje gången jag åt här och jag älskar verkligen deras mat. På bilden så ser ni min mat vilket var en pastarätt med kyckling, vitlök, gräddsås m.m och sedan några extra beställa vitlöksbröd, Det var verkligen jättegott och jag rekommenderar er att gå hit om ni vill ut och äta men testa på något ställe som man vanligtvis inte går till i Göteborg. Jag var iallafall där med Tilda och Alice och vi hade det hur mysigt som helst. Efter att vi hade ätit upp så gick vi runt lite i stan men klockan var efter 22 och det mesta var stängt så Alice tog bussen hem till sig medan jag och Tilda åkte hem tillsammans till henne där vi kollade på film och myste. Hade skönaste dagen tillsammans med dessa tjejerna och jag älskar att spendera min tid med dem.

Likes

Comments

Hej bloggen! Det var ett tag sen jag uppdaterade här och det vet jag, men jag försöker inte satsa eller åstadkomma något jättestort men min blogg utan jag har den mest för att skriva av mig i vissa stunder och för att bevara minnen. Så därför går uppdateringen här lite ojämnt, men för tillfället så är jag iallafall tillbaka och med det sagt så tänkte jag köra en liten throwback från när jag var i Stockholm senast.

Jag tror att jag har skippat att berätta för er om att jag var i Stockholm men under vecka 11 detta året så åkte alla 1or från Ekonomiprogrammet där jag går, tillsammans med 1orna från Samhällsprogrammet på min skola upp till Stockholm under 3 dagar. Vi började resan med att ta bussen dit vilket tog kanske 7 timmar med en inräknad paus, lite länge kanske men tiden gick jättefort när vi väl var påväg och jag hade verkligen jättekul på den bussresan. När vi kom fram så bodde vi på ett ställe som hette Zinkensdam som låg på Södermalm. Det var ett jättemysigt litet hotell och vandrarhem som enligt mig var perfekta platsen att ha en skolresa på, så om ni ska iväg till Stockholm med er klass eller skola så rekommenderar jag det stället. Mysig miljö och inte så mycket storstadskänsla även om det bara låg 7 minuter med tunnelbana från Stureplan.

Dagarna i Stockholm spenderades med ett antal studiebesök och jag minns att vi var väldigt oroliga innan resan att vi skulle ha det dåligt med shopping och egen tid, men det var verkligen inte något problem alls eftersom vi hade så sjukt mycket tid över. På dagarna besökte vi alla olika möjliga platser så som riksdagen, det kungliga slottet, myntkabbinettet, livrustkammaren och mycket mer men vi fick fortfarande otroligt mycket egen tid som jag skrev innan. Bilderna ovanför på mig och Elin är förresten tagna precis utanför Stefan Löfvens hus, vi fick även träffa honom inne på riksdagen vilket var lite coolt ;)

Stockholm var iallafall en otrolig rolig upplevelse att få göra tillsammans med folk från min skola. Det känns som om vi alla kom varandra närmre efter det och jag hade så sjukt kul under dessa dagarna. Jag får bara försöka hoppas på att det blir något liknande nästa år under 2an så det kan göras om.

Likes

Comments