Nkse är en examination som många högskolor i sverige genomför - jag vet inte exakt hur många exakt.
Det kan jämföras till nationella prov som man gör i högstadiet kontra på gymnasiet. Ett och samma prov som alla som skriver exakt samtidigt.

NKSE består av två saker. Först ett skriftligt prov, där testas kunskaper inom omvårdnad, medicin och läkemedelshantering. Det ingår även ett praktiskt prov, en dag på sin VFU (praktik) placering ska en sjuksköterska som inte är sin handledare gå bakom och observera vad man gör. Meningen är att man ska gå in i rollen som en nyutexaminerad sjuksköterska och utföra dagen helt självständig.

Det skriftliga provet skrev jag 21 April med resultatet GODKÄNT!!!

Den praktiska utfördes i fredags. Aldrig mått så dåligt i mitt liv, grät kvällen innan och ville kräkas på morgonen. Men betyget här blev även godkänt!

Så med ett glädjeskrik har jag klarat Nationella examinationen. HUR BRA?!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Som rubriken lyder, 19 dagar kvar tills jag får kalla mig för sjuksköterska- isch
Examen är iallafall om 19 dagar, men tyvärr måste jag vänta några veckor på legitimationen innan jag får titulera mig som det. Men vad gör det om hundra år? Är så super taggad. Har en tenta kvar att lämna in, vilket jag gör IMORGON. Sen är det små saker kvar, riktigt små saker. Granska en annan arbete och hålla i ett handledningstillfälle på min praktikplats!

Som min mugg säger - classy, sassy and a bit bad assy

Likes

Comments