Nkse Àr en examination som mÄnga högskolor i sverige genomför - jag vet inte exakt hur mÄnga exakt.
Det kan jÀmföras till nationella prov som man gör i högstadiet kontra pÄ gymnasiet. Ett och samma prov som alla som skriver exakt samtidigt.

NKSE bestÄr av tvÄ saker. Först ett skriftligt prov, dÀr testas kunskaper inom omvÄrdnad, medicin och lÀkemedelshantering. Det ingÄr Àven ett praktiskt prov, en dag pÄ sin VFU (praktik) placering ska en sjuksköterska som inte Àr sin handledare gÄ bakom och observera vad man gör. Meningen Àr att man ska gÄ in i rollen som en nyutexaminerad sjuksköterska och utföra dagen helt sjÀlvstÀndig.

Det skriftliga provet skrev jag 21 April med resultatet GODKÄNT!!!

Den praktiska utfördes i fredags. Aldrig mÄtt sÄ dÄligt i mitt liv, grÀt kvÀllen innan och ville krÀkas pÄ morgonen. Men betyget hÀr blev Àven godkÀnt!

SÄ med ett glÀdjeskrik har jag klarat Nationella examinationen. HUR BRA?!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Som rubriken lyder, 19 dagar kvar tills jag fÄr kalla mig för sjuksköterska- isch
Examen Ă€r iallafall om 19 dagar, men tyvĂ€rr mĂ„ste jag vĂ€nta nĂ„gra veckor pĂ„ legitimationen innan jag fĂ„r titulera mig som det. Men vad gör det om hundra Ă„r? Är sĂ„ super taggad. Har en tenta kvar att lĂ€mna in, vilket jag gör IMORGON. Sen Ă€r det smĂ„ saker kvar, riktigt smĂ„ saker. Granska en annan arbete och hĂ„lla i ett handledningstillfĂ€lle pĂ„ min praktikplats!

Som min mugg sĂ€ger - classy, sassy and a bit bad assy✹

Likes

Comments