Header
View tracker

Chakira, deepshit, Hästarna

Där vi avsluta.. om hur deprimerad hon var, där ser ni ! Kolla bara på henne.. det är hemskt, jag får så ont i mitt hjärta bara av att kolla på henne här.. men samtidigt ser man på henne att hon tyckte det var så skönt att komma hem. 💜

Trots att Chakira var hemma igen så var helvetet inte slut... Tjejen sa att Chakira aldrig kommer hålla som häst, varken till dressyr eller hoppning. Chakira var endast värd att komma till himlen. Hon började hota oss om att vi skulle köpa några röntgenplåtar för 3000 kr, MEN hon skulle ha pengarna först innan hon skickade och det verkade helt konstigt. Typ som om hon skulle blåsa oss på pengar. Vi skicka inga pengar och hon skickade inga bilder, om dom nu fanns? Fortfarande inget bevis på något. Hon vägrade dessutom att skicka Chakiras försäkrningsnr hon hade i sin försäkring så det klabba också som f*n... Vi hade också skrivit över hästarna igen och ägarbytet tar ju någon dag innan det skrivs över till oss igen från henne, då började hon hota oss IGEN. Om vi inte köpte röntgenbilderna så skulle hon komma ner och hämta Chakira för hon stod fortfarande som ägare på henne.

Då ställde vi oss en fråga här hemma, varför hämta en häst man först ville avliva? Vad ska hon med henne till?

Men vi mejlade iallafall angående ägarbytet för att se hur det såg ut och när bytet var klart, man vet ju aldrig med folk ifall hon nu skulle komma ner och hämta henne liksom. Men bytet stod klart dock hade vi inte fått hem papperna, så mamma skickade en bild till henne om att jag nu stod som ägare och ifall hon hämtar henne så är det stöld och hon åker på en anmälning. Då blev det tyst från henne och kaoset var över, jag fick hem min häst & hon sålde den andra till en annan tjej. Men det har ju inte med detta att göra.

Jag lät Chakira vila i 2 månader, till mars, då satte jag igång henne lite, lite. Först bara skritt innan vi tog lite trav och sen över till galoppjobbet också . Inget avancerat alls, vi red liksom max 30 minuter om dagen. Sen började ju jag rida Totte samtidigt och 1 månad efter flyttade vi Chakira dit Totte står för att jag skulle slippa köra mellan åstorp och klippan varje dag. Då ställde jag av henne igen för hon skulle gå på bete. Hon stod hela tiden fram tills juni. Då provade jag att sätta igång henne igen, denna gången med lite jobb , bommar och hinder. Inga problem och absolut inga tecken på hälta eller att hon hade ont. Super bra tänkte jag! Då kanske allt är fejk som tjejen sagt, hon skulle bli halt såfort jag satte igång henne, hon hade jätte ont och skulle aldrig må bra igen osv osv..

Men här började jag faktiskt se hopp, som många vet sen innan (kanske?) så har jag lagt så j*vla mycket tid från marken med Chakira, hon kan ju en del tricks som buga, puss, vinka och någon gång la hon faktiskt sig ner. Det gjorde jag för att vi skulle bli ett team, för att hon skulle lita mer på mig och för att ja... få ett starkare band till varandra. Det har ju verkligen funkat och vi är typ oskiljaktiga nu. Markarbetet har gjort henne till en helt annat häst, hon är så lycklig med mig och andra missförstår henne lätt eftersom hon har så svårt för att "acceptera" andra runt om henne. Det är jätte svårt att förklara för er hur det känns och ser ut från mitt håll och från personer som sett det. Jag, mamma och min morfar brukar sitta och diskutera detta här hemma och det slutar med att min låtsaspappa lägger en dum kommentar som "den hästen är så jävla dum i huvudet, hon hatar alla, man får aldrig klappa eller ens komma nära henne!!" Nej, det får du inte.. just för att hon har så SVÅRT för att acceptera er andra. Medans mamma och min morfar bara tycker det är så häftigt, att man kan ha ett så starkt band mellan en häst och person som jag och Chakira har. Jag själv har aldrig varit med om det och jag är så glad över att vi har det så, hon är ju mitt allt och jag älskar henne över allt annat.


Under tiden som hon nu vila fortsatta jag såklart med jobbet från marken för att hon skulle få tänka med huvudet då hon inte klarar av att bara stå, hon blir helt tokig. Hon måste ha något som gör att hon får tänka och jobba med huvudet. Det gjorde ju att vi hittade tillbaka till varandra fort och hon förstod att hon var hos mig för att stanna. Hon blev så lycklig, pigg och en helt annan häst jämfört med den dagen hon kom hem.

Sen blev det vinter och sedan dess har hon vilat. Men hon blir bara bättre och bättre i psyket, hon har aldrig mått så bra som hon gör nu, hon kommer alltid fram i hagen, gnäggar när jag kommer, öronen spetsade, går ja förbi boxen så sticker hon ut huvudet för att se om jag har något gott eller bara vill ge henne en puss på mulen. Det är så skönt att se och få vara med om detta.

Nu ska hon alldeles strax sättas igång igen och då blir det på riktigt, då avgörs vår framtid. Jag kommer skriva ner "schema" på hur det ser ut när hon sätts igång så ni får vara delaktiga i det med :)

Jag och mamma har pratat om denna historien såå många gånger, kanske hon fejkade sin "skada" för att komma hem? Vi brukar också säga att jag aldrig någonsin kommer kunna sälja henne för hon bryter ner sig totalt, hon blir helt förkrossad när hon inte får vara hos mig. Så om det en dag kommer till en dag där jag verkligen inte kan ha kvar henne så kommer jag bara ha 1 val.. och det är att hon får vandra vidare till himlen. För att sälja funkar inte, hon kommer aldrig någonsin acceptera någon annan som hon gjort med mig. Men jag hoppas verkligen INTE att den dagen kommer till oss. Min tanke är ju såklart att hon ska vara hos mig till hennes sista andetag. Det har jag lovat henne. Men nu klarar jag inte av att skriva mer.. gråten sitter i halsen.


Det första jag sa till henne när hon kom hem var "jag lovar att aldrig mer svika dig!" och det står jag fast vid. Det är det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Tack Chakira för du är du och tack mamma och låtsaspappa för att ni köpte henne till mig för 5 år sedan, är evigt tacksam!!❤❤

Hon är så speciell.


Likes

Comments

Hästarna, Familj, tatuering

Hej!
Dålig uppdatering igår som ni visste om, men nu ska de bli som vanligt igen :)

Kom nästan precis hem från stallet och har fixat en massa där idag, skönt och få undan lite och saker gjort. Bytade rundor bland hästarna i stallet så Totte kan stå bredvid Chakira. Sen sopade jag upp ordentligt och krattade upp lite skit utanför så nu är det snyggt och prydligt :)

Igår.. som ni vet var jag och tatuerade mig, kom dit vid 9 då började vi kolla på lite olika typer av tatuering som jag skulle göra, vi hade en bild i huvudet sen fixade Danne resten med skisser och grejor, sen tills sist blev det skitbra och då började vi gadda. Blev så förvånad när han börja, gjorde det inte ondare? Alla hade skrämt mig så j*vla mycket haha. är så fruktansvärt nöjd iallafall!

Sen körde jag och Nellie till klippan för hon skulle till arbetsförmedlingen, och därefter körde jag hem för att göra v' mig och åka till pappa.

Har inte varit där på hur länge som helst så det var kul, mina småsyskon hade saknat mig lika mycket som jag saknat dom. Vi åkte och handlade lite mat och under tiden lämnade vi in min telefon på lagning så nu har jag en hel skärm igen, tackar pappa för det ! När vi kom hem igen så gjorde vi hemmagjord pizza som vi käka och sen spelade jag lite kort men mina syskon och min låtsasmamma eftersom Rasmus och Mila så gärna ville det, gulligt!

Efter det körde jag hem.

Det var mysigt att få va hos pappa en kväll och bara umgås med dom, det behövs ibland. 💜


Ska fortsätta på Chakiras historia del 2 som kommer upp ikväll!

Vi hörs lite senare, nu ska vi snart hämta Melvin på dagis.


Likes

Comments

Familj, tatuering, Övrigt.

Ska hem till pappa nu, inte träffat honom på hur länge som helst så uppdateringen idag kommer ligga lite nere sålänge!

Vi hörs senare ikväll! Kram ❤️

Likes

Comments

Hästarna, 2017, tatuering

Godmorgon!
Sitter på r2 nu & skissar upp tatueringen tillsammans med Danne & Nellie som sällskap. Kommer bli så jävla bra & jag är fett taggad på att se resultatet, dock inte att göra den 😂

Var i stallet i morse & släppte ut hästarna innan jag åkte hit.

Kommer mer uppdatering sen, nu ska vi fortsätta 😍

Likes

Comments

2017, Hästarna, Chakira

Tusen tack för alla fina meddelande jag fått efter första inlägget om Chakiras historia. Jag blir så himla glad och det betyder jätte mycket för mig. ❤

Jag ska alldeles strax försöka sova, ska upp tidigt imorgon för att åka och fodra hästarna innan jag beger mig mot åstorp och tatueras. Sååå kul, men börjar bli lite nervös haha. Första tatueringen 😍

Det blir lite dåligt uppdatering imorgon eftersom jag inte har något internet när ja inte är hemma.. men lovar att blogga sågort jag kan!

Vi hörs imorgon. Kram på er och sov gott😘


Likes

Comments

View tracker

deepshit, Hästarna, Chakira

Som jag lovat länge nog nu.. Chakiras historia.

Jag kommer att skriva det i olika delar.. annars blir det alldeles för långt för er att läsa.

För ett år sedan nästan exakt kom hon hem igen... Inget jag ångrar!

Den 16 december hade jag och en tjej från Kalmar bestämt oss för att provrida varandras hästar, sagt och gjort. Allt kändes rätt från båda parter och hästarna dansade igenom besiktningen som ingenting! Jag åkte hem med en ny häst och Chakira fick bli kalmarbo. Det var känsligt och jobbigt men samtidigt roligt eftersom jag hade ett nytt projekt med mig hem.

Men redan dagen efter så började tjejen som hade Chakira att skriva en massa, hon ville ha bilder på min nya häst som jag fick hem i princip hela tiden, hon skulle komma och hälsa på, om jag skulle sälja honom så skulle hon köpa tillbaka osv osv. Hon började leta mycket fel på Chakira och skrev till mig trots att hon samtidigt var väldigt "glad" över att hon fick ha henne. Chakira hade varit dum, hon gick inte att tränsa, dum att rida ut på, sparkade henne häst i hagen, och sen skrev hon också att hon började dumma sig i ridningen vilket Chakira aldrig har gjort!!! Det kändes konstigt redan då trots att allt kändes jätte bra innan vi åkte därifrån. Jag och tjejen kom super bra överens med varandra och det kändes som om vi hade känt varandra i flera år.

1 vecka efter detta så skickar hon till mig att hon har blivit jätte halt på höger fram... Konstigt tyckte jag eftersom hon inte visade några tecken alls på besiktningen. Hon skrev att det såg ut som om det satt upp i bogen. Jag bad henne skicka filmer på henne när hon red och logerade så jag kunde få se, men hon skickade inga filmer. Hon skrev att hon bara trodde det var en sträckning, så hon skulle skritta henne i några dagar för och se om det blev bättre. Efter några dagar skickade hon igen och skrev att Chakira bara blivit värre och dessutom blivit halt höger bak OCKSÅ!! Jag bad återigen om filmer på henne men fick inga. Alltså inget bevis på att hon faktiskt var halt hos henne.

Vi började diskutera fram och tillbaka här hemma ifall hon har haft någon gammal skada, vad hon kunde ha hittat på om det inte skulle vara det, vi hade väldigt många frågor utan några svar. Men vi kom fram till att hon inte har haft någon skada, det enda hon har haft hos mig var ett sår efter att ha blivit sparkad men inget annat i benen. Inte hos förra ägaren (där jag köpte henne) heller hade hon haft någon skada. HELT skadefri!!

Vi pratade med vår veterinär och frågade, pratade med en från stallet vi stod i då och båda sa att det var konstigt att hon blir halt 1 vecka efter att hon gått igenom en besiktning. Det kunde ju inte vara något allvarligt?

Vi höll kontakten och tjejen sa att hon bara blev sämre och sämre, så hon bestämde sig för att åka till veterinär och kolla henne. Jag fick inga filmer men hon började bli hotfull mot mig och min mamma.

Hon började ändra om historien och skrev att hon hade blivit halt 3 ?!?! dagar efter att vi lämnat henne, men från början var det 1 vecka. Under dessa nu 3 dagar som hon inte varit halt så har denna tjejen hunnit rida ut ett flertal gånger, rida över bommar 2 gånger, rida dressyr OCH hoppa. Jag får inte ihop det,då måste hon ha ridit flera gånger om dagen.

Men till saken.. Tjejen åkte in med Chakira (sa hon). Inget bevis på det heller. Efteråt ringde hon min mamma eftersom att jag var på körlektion. Efter min körlektion ringde jag upp mamma för hon hade ringt mig. Då berättar mamma att Chakira fått artros!! Artros är en ledsjukdom.

Jag åkte hem, var såklart jätte ledsen över detta. Fick en massa meddelande från tjejen att enda alternativ var att avliva henne. MEN jag tänkte inte ge upp i första taget. Jag hade INGA bevis på att Chakira var halt, INGA bevis på att hon varit hos veterinären och INGA bevis på att hon hade artros! Hon skrev också att Chakira hade väldigt ont utav det.

Vi pratade lite fram och tillbaka om hur vi skulle göra med hästen jag fick hem, men jag hade iallafall bestämt mig för att ta hem Chakira. Aldrig i hela livet att hon skulle få ta bort en häst som jag inte har några bevis på att vara så halt och ha så ont som hon berättade. Tjejen ville att jag både skulle ta hem Chakira och ha kvar hästen ifrån henne, men det funkade inte eftersom jag höll på med körkort, gick i skolan osv.

Vi frågade tjejen om vad veterinären hette som kollade Chakira, så vi kunde ta kontakt med henne och få bilder i från röntgenplåtarna och papper på vad dom hade gjort. Men vi fick ingenting därifrån heller...

Tjejen kom iallafall hem med Chakira till oss och jag kan säga.. jag har aldrig sett en häst så deprimerad, fyfan vad hemskt det var att se henne så. Hon la sitt huvud i min famn och ville mysa hela tiden. min fina tjej.💜


Likes

Comments

2017, deepshit, Övrigt.

Nu dom två senaste veckorna har varit lite kaos i vårt hus.

Det första inlägget jag kom tillbaka med som ni kan läsa HÄR ,där berättade jag lite om ett möte och att jag förstått allt helt fel. Inte nog med det, jag hade blivit lurad och utnyttjad så j*vla mycket att jag inte ens kan sätta ord på hur ledsen och arg jag blev efter att få höra det.

Vi fick ett samtal idag om hur det egentligen låg till och det är helt sjukt.. Att man som person kan gå bakom ryggen på den som gör jobbet, asså jag kan inte ens formulera det i ord för at ni ska förstå.. de är bara så j*vla dålig stil.

Jag som person är alldeles för snäll och det vet jag om, jag kan i princip aldrig säga nej och det kan jag förlora så jävla mycket på. Folk lär sig snabbt att "henne kan vi utnyttja, hon säger aldrig nej!" men det är så j*vla fel. Jag måste våga stå på mig och säga ifrån. måste, måste! Det är också en stor del till att jag mår så dåligt ibland, jag tar alla andra före mig själv, jag vill att alla andra ska må bra innan jag själv tänker över hur jag mår, jag vill också hjälpa allt och alla hela tiden, vad händer då? Jo jag har aldrig tid till att hjälpa mig själv.

Jag ska bli bättre på att stå på mig, säga nej till saker och ta hand om mig själv. Med det menar jag absolut inte att skita i alla andra och aldrig säga ja, haha. Men ni förstår lite hur jag menar.

Alla vi som är för snälla är vana vid att bli utnyttjade. Någon mer som känner igen sig?


Jag är ingen leksak, mina känslor är inte din lekplats och mitt liv är inte ditt spel.


Likes

Comments

2017, Hästarna, Jobb

Hej på er! 😃

Hur är det med er? Med mig är det bra, jag har verkligen fått sova ut inatt, sov 12 timmar. haha.

Imorse körde jag först barnen till dagis innan jag åkte till stallet för att fodra. Fixade i stallet och släppte ut. Hade dessutom Annas hästar idag så det tog lite tid, men de är ju alltid kul. Började dessutom fixa lite med täcke så fick i ordning på 1 hylla iallafall innan jag körde hem. Mina egna hyllor ska jag se om jag kan hinna med på fredag, måste flytta undan tävlingsskåpet dock. Men det ska nog bli bra.

Nu sitter jag här och har skickat iväg mail, har börjat marknadsföra produkter nu så in och kolla min sida på Facebook "Emmas beauty & health". Glöm inte att gilla sidan också! 😝


Likes

Comments

Hästarna, Vänner, Festligheter

Gokväll!

Sitter just nu i min säng och ögonen går verkligen i kors, så himla trött idag. Men så är det när man alltid ska envisas om att somna lite försent och gå upp tidigt 😁

Som rubriken.. vad hände i helgen? Lovade er att berättade vad jag har gjort i helgen så det gör jag nu 😊

I fredags så var det ju "otursdag" som det är känt för (fredag den trettonde), men som ni kanske minns så hade jag en galet bra dag. haha. Annars började jag ju som vanligt min morgon i stallet med hästarna, sen var jag bara hemma tills sent på kvällen då jag åkte och träffade Olivia, vi hade ingen aning om vad vi skulle göra men till sist hamnade vi hemma hos Emma som ni också läste i fredags, och dit kom också några killkompisar till dom. Så det var trevligt. Dock åkte jag hem vid 23 eftersom jag skulle ha morgonfordringen i stallet även på lördagen. 😝

Sååå, på lördag.. haha ja stallet som vanligt sen på eftermiddagen träffade jag Sara som jag inte träffat sen i somras, som jag har saknat henne! ❤ Vi satt och pratade en massa, kramades, skratta, kolla skräckfilm, käkade god mat och hade det alldeles för bra innan hon skulle hem och jag skulle på fest i Helsingborg med Nellie. Vi skulle egentligen inte på fest utan bara chilla med 2 andra kompisar men den planen ändrades. Nellie kom ju även hem från kläppen i lördags så det var himla kul att få ha en bra kväll/natt med henne, saknat henne massor också!❤

Efter festen sov vi kvar där till söndagen och blev kvar hela dagen haha, kollade filmer, käkade donken, och bara tog det lugnt hela dagen vilket var himla skönt och välbehövligt från mina sida iallafall. Men sen var det kväll och vi blev körda hem och fick åka direkt till stallet. 🐴 livet med häst är fantastiskt ibland 😜

Hemma sent och somna rätt fort, sen var det ju måndag igen och sen dess har ni hängt med i svängarna 😉


Har en idé på ett inlägg jag ska skriva, vi går in lite djupare på saker och ting. Sen ska jag även börja skriva om Chakiras historia och skadan då jag inte skrivit något om den på 1 år (offentligt), men känns som om jag är redo för det nu och kan förklara för er med 😌

Likes

Comments