Hej alla vänner!

Tiden går fort när man har roligt... eller väldigt mycket att göra på väldigt kort tid.

När jag kom till jobbet i fredags möttes jag av chefen och fick chansen att fråga hur jag skulle jobba den här veckan och om jag kunde få ett sommarschema. Svaret var förvånansvärt nog att jag var ledig i mer än en vecka! Sommarschemat skulle skapas och börja gälla v.27 på grund av brist på personal.

Jag kollade på Joakim och sa att han måste hitta en ersättare som kan jobba för honom på onsdag-torsdag så att vi kan dra på en sista minuten resa. Han är normalt inte jättespontan gällande sånt här, men jag lyckades få honom att gå med på det.

Dock kom jag på att jag inte har något pass precis efter vi bokat. Och att hela lägenheten var tvungen att packas ned innan vi skulle åka på grund av att vi kommer hem när det endast är tre dagar kvar till flytten! Och de där två näst sista dagarna har vi lånat ut vår nuvarande lägenhet... planering i all ära, haha!

Vi lyckades i alla fall packa ned allt utom köket och skaffa mig ett provisoriskt pass. Och det är ROSA!

Hade! / Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Ojoj vilken vecka jag haft.
I måndags paddlade vi kanot i skolan, det var lite kallt, väldigt blåsigt och regnigt. Men jag ramlade inte i! Alla trodde förstås att min kanot skulle välta först, dels för att jag är klumpig och för att jag hade Lukas. Men nejdå, det gick ganska lugnt och fint! Ändå ganska skönt att lite lugnt och nervöst glida fram i en kanot.
Dock kom seperationsångesten och ångesten inför sommarn redan på bussen hem. Jag grät helt omotiverat ca. tio gånger under dagen. Och så fortsatte det sedan även på tisdag.

Tisdag såg vi på filmer som skolans film och skådespelarelever har skapat, sedan gjorde vi en analys på varje film. Då blev minnet prövat minsann!
Onsdag var surströmmingsdagen i skolan. Våran mentor kommer från Norrland (båda två faktiskt) och älskar surströmming. Denna dag är den enda dagen på hela året som han får äta det, pga lukten och att ingen annan gillar det.
Personligen tyckte jag inte att det var speciellt gott, inte alls faktiskt. Haha. Trots att jag inte känner lukten av det.

Torsdag var det skolavslutning. Jag gråter alltid på skolavslutningar. Grät faktiskt bara en gång i klassrummet, men dock under hela avslutningen i idrottshallen... efter maten undvek jag att gå in i biljardrummet, det var säkert en massafolk där som skulle säga hejdå och grejer, avsked är det värsta som finns.
Jag ringde istället till Friskis för att lösa min dubbelbokning och tog sedan en långsam promenad till busshållplatsen, och förbi den, och runt en bit, haha
Vinkade av Lukas på vägen dit, vid internaten och grät sedan 10-15 minuter till. Jag hatar som sagt avsked.

Hade! / Emma

Likes

Comments

Hallå!

Jag har gjort lite inköp så här när lönen trillat in. Mestadels nödvändiga saker om jag får säga det själv.

På hårsalongen tipsade de om Wet Brush. Den är snällare mot håret och skonsammare om man vill borsta i blött hår. Jag valde såklart att köpa en rosa!

Silverschampo är ju också givet, jag måste dock erkänna att jag stod lite chockad i duschen när jag såg den klarablåa halvmörka skimrande "krämen".

Jag fick ju även presentkort på Stronger av min älskling, och jag valde tights och sport-bh från Fiji kollektionen. Så här står jag nu och posar i min ensamhet... haha.

Jag har ägnat den senaste veckan åt väldigt mycket läsning i Stalker av Lars Kepler. Jag har redan läst 58 kapitel, whoho! Superstolt.

Idag har vi varit på Dollar$tore och Diner45 med mamma och Hans, supermysigt! Vi fick förstås med oss en massa småsaker hem. De allra flesta är nödvändiga, men det är såklart några onödiga saker som smitigt med också. Mycket av grejerna ligger redan i flyttkartonger som vi börjat packa ned vår lilla lägenhet i! Imorgon fortsätter packningen för fullt!

Hade! / Emma

Likes

Comments

Hallå!

Det har hänt ganska mycket, men samtidigt ingenting på en vecka.
I fredags var det en klämdag som jag inte jobbat in i skolan, vilket innebär att man måste vara i skolan på klämdagarna. Jag hade hört att en av mattelärarna skulle vara på plats för oss som behövde komma dit, men det visade sig att jag bara lyssnade på hälften. Det resulterades i att jag lyckades lura upp både mig och Lukas kl 07-07.30 och få oss till skolan när skolan inte var öppen. Men vi löste det med frisbeegolf och parkbänksprat i solen! Ganska najs faktiskt.

I tisdags visade det sig att vi (jag och Joakim) haft sönder två huvudräkningar i vårt lägenhetenshus. Våran ugn small (igen) och efter att vi rättat till de säkringar vi kunde så funkade bara hälften. Ugnen, mikron och all ström i "vardagsrummet" var som bortblåst. Dock kunde vi styra Tv:n (sätta på strömmen) via spisen. Något var definitivt väldigt fel!

Efter 40 minuter kom jouren, vilket är Securitas. Killen hade ett jädra jobb med vår el och samtidigt springa iväg på en massa larm. Tillslut kom han tillbaka med en elektriker och allt försatte strula. Det löste sig som tur var efter ca. två timmar.

I onsdags mådde jag inte bra. Jag var ledig från skolan och passade på att gå upp relativt tidigt för att gå till gymmet för ett skivstångspass. Hela min kropp krampade och jag orkar inte mycket. Efter gymmet åkte jag till OKQ8 för att hämta ut mitt paket från Lyko. Jag bestämde mig för att gå hem, det var en mycket dålig idé. Det verkar nämligen som om jag har fått en muskelinflammation. Efter ca.5 minuters promenad halta jag som ett skadeskjutet rådjur, det gjorde fruktansvärt ont!

Hade! / Emma


Likes

Comments

Hej!

(The Incredible) FACE GEL
Denna face gel från MayBeauty testade jag första gången för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag blev extremt förvånad över resultatet! Jag köpte genast ett helt paket från deras hemsida! Detta är nog en av de bästa ansiktsprodukterna jag testat.

Nu inför sommaren (och eventuella studentresor) är den här gelen särskilt bra att använda, då den är till för att avlägsna döda hudceller.
Eftersom vi alla vill ha en fin, hållbar solbränna i ansiktet rekommenderar jag verkligen att avlägsna döda hudceller innan vi försöker oss på ett vackert solkysst ansikte. Det får brännan att hålla sig fin och jämn längre!

Värt att nämna är kanske att det inte känns superfräscht mitt i själva "behandlingen" då man har ihopskrynklade/rullade hudceller i hela ansiktet. Men bara man sköljer ansiktet innan man har på mer gel så funkar det!

Testa, det är värt det!

Hade! / Emma

Likes

Comments

...mitt hår!?

Jag gick till Cut and Color i Karlstad för att färga håret idag, och det blev helt fantastiskt! Det känns så fräscht och friskt. Perfekt nyans och längden är kvar. Jag kan knappt förstå att det faktiskt är mitt hår. Nu har jag helt klart mitt drömhår!

Hade! / Emma

Likes

Comments

Nya inlägg