Tjena!
Både igår (i kolossalt hällregn) och idag har jag tagit mig ut till Skutbergets frisbeegolfbana för att kasta frisbee och jogga under tiden. Det är extremt skönt av ganska många olika anledningar;

• Frisbeegolf funkar i alla väder utom mycket vind/blåst.

Det kanske inte känns lockande för alla att ge sig ut i skogen en regning och vindstilla dag. Men det är bara att dra på sig en regnjacka och ett par fritidsskor och börja gå/jogga.

• Man kan göra detta både ensam och med en eller flera personer till.

Ju fler man är, ju längre tid tar det förstås. Det är också svårt att få in joggingdelen om man behöver stå och vänta på att de andra ska kasta hela tiden, men då blir det i och för sig en trevlig och social aktivitet istället.

• Det finns oftast mer rutinerade spelare på banan.

Och dessa kan man fråga om bra kasttekniker osv om man inte är allt för blyg av sig. De lär mest bli glada av att någon tycker att de kastar bra, så fråga på!

• Frisbeegolf finns oftast väldigt nära.

Dessa banor kan man hitta i de allra flesta städer och hålor, du kanske bara inte tänkt på det? Googla, eller ännu bättre; gå ut och kolla!

• Det är gratis!

Om du köper en egen disc (frisbee), t.ex. ett relativt billigt tre-pack på stadium eller XXL kan du gå till vilken bana du vill, när du vill, helt gratis!

Jag är en ganska tävlingsinriktad person som allra helst ska vara bäst på allt. Jag blir något extremt stött om jag förlorar. Just därför tycker jag att det kan vara skönt att spela själv, träna puttar och distanskast, jogga så mycket jag orkar, gå när jag inte orkar jogga.

Jag har fått så mycket energi och positivitet i kroppen både igår och idag efter en runda på banan! Jag känner mig nästan taggad inför tolv timmar på jobbet imorn! Så detta ska jag fortsätta med efter jobbet hädanefter!

Lycka till och hoppas att ni tycker att det är lika kul som jag tycker! Och glöm för guds skull inte att tävla mot varandra, det är i tävlingsinstinkten man finner motivationen!

Hade! / Emma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Jag har minsann världens goaste kille! När jag kom ut från jobbporten satt han där på en bänk med en blombukett i famnen! Rosa fina blommor, han vet hur det ska vara han! Vi gick för att köpa roiboos-te med hallon- och granatäpplesmak i lösvikt och han passade då på att köpa praliner till oss (och senare även lite mousserande). Vi hade även ett bord bokat på Cava 42, bara 200meter från vår lägenhet. Det blev en riktig mysdag istället för frisbeegolf som jag tänkt att vi kunde syssla med nu när båda ändå var lediga samtidigt.

Jag älskar den pöjken jag!

Likes

Comments

Food!

Hallå hallå!

Söndag ljuva söndag! Veckans enda lediga dag! (Utom just denna vecka, då jag tog ledigt lördag för att tvätta kläder och tapetsera vardagsrummet)

Idag gick vi upp och lagade frukokost (!!), Joakim håller på att hämta sig efter en bedrövlig mansförkyldning, men han fick trots det laga frukosten själv! Jag gick ju faktiskt och köpte creme fraise!

Sedan dök Nicole upp runt 14-15 och så väntade vi på att Emil skulle komma efter att han slutat jobbet. För att göra en lång historia kort, det tog ganska lång tid, haha

Vi kom iväg till Maxi tillslut i alla fall och handlade allt vi behövde för att göra sushi (Nicole kan sånt hon). När vi kommit hem skar jag allt i bitar och lät Nicole tvätta(och koka) ris och göra proffsjobbet = montera och rulla ihop sushirullarna!

Det blev såå najs! Gott och fiint!

Sedan åt vi dessert som jag tillagat kvällen innan; pannacotta gjord på vit choklad. Jag vart så duktigt som gjorde den från grunden, med tre olika recept som jag kombonerade ihop till mitt eget! Och det blev riktigt gott! Är så stolt!

Ska göra denna dessert till min kommande tjejmiddag om någon vecka!

Hade! / Emma

Likes

Comments

Hallå!

Så här ungefär en vecka senare kommer jag med en uppdatering om min fina helg!

I söndags kom kockarna Fredrik och C-J till min och Joakims lägenhet för att laga mat, grilla, äta en massa gott och dricka.

C-J och Joakim grillade hängmörad oxfilé ute på innergården, Fredrik gjorde en fantastisk champinjonsås och jag fixade sallad och klyftpotatis gjorda på stora färskpotatisar. Sedan slog vi oss ned på balkongen med lite vin och öl och bara njöt!

Efter maten återvände vi till grillen för att grilla marshmallows och lyssna på ljuvlig musik. Det var så mysigt så!

Efter en stund kom även Emil, och senare Nicole (då hon jobbade). Dagen därpå passade jag och Nicole på att umgås med glass och sushi i solen efter att vi båda slutat jobbet. (Passande nog samtidigt). På kvällen kom även Emil och Joakim för att spela så jag och Nicole fixade lite fräscht och nyttigt mys!

Hade! / Emma

Likes

Comments

Go'kväll!

Efter att ha jobbat, handlat, suttit upp sänglampor, plockat- och fixat och slängt skräp sitter jag nu här i sängen med lite godis och en spännande bok. Har även lite körsbär på nattduksbordet för att känna lite balans bland allt socker, haha.

Drömmer mig försiktigt tre veckor framåt och känner de små fjärilarna i magen inför skolstarten! Tillbaka till samma klass, men med 4-6 nya spännande människor och tre "gamla" som inte kommer tillbaka! Detta blir min termin, min tur att fortsätta utvecklas enormt.

Hoppas ni haft en mysig kväll allihopa!

Nattinatti! / Emma

Likes

Comments

Hej!
Efter jobbet åkte jag hem och duschade, kollade in på datorn och skummade igenom mina blogganteckningar.
På något vänster började jag googla på "citat" och efter att ha läst en hel del korta citat (orkar inte läsa de längre, haha), så stötte jag på detta (se bilden).

Till storyn hör även att jag var mitt uppe i en sms-konversation med en kompis som jag inte träffat på ett tag, jag berättade att jag jobbar sex dagar i veckan och snart inte orkar mer angående att jobba kväll med ett yrke som inte passar mig.
Och när jag läste citatet på bilden bara brast det.
Det kom som en våg över mig, tårarna bara rann.

Sommaren är inte fantastisk och sommarlov finns inte för mig. Jag känner mig instängd, dålig och illa till mods över vad gästerna möts av (okunniga mig). Jag är sååå stressad av att bara veta att jag ska jobba kväll, att jag står och kämpar mot gråten när jag byter dukar innan öppningsdags.
Det är bara fredagar och lördagar jag får som ångest av, men det börjar redan på torsdagen pga vetskapen om de kommande dagarna.

Man kan ju fråga sig varför jag inte bara säger upp mig, men jag kan inte det just nu.
Detta är varför:
• Det är mitt i sommaren (som mest att göra)
• Jag och J är restaurangens enda serviser
• Det skulle bli kaos. (Troligtvis ohanterbart.)
• Jag har inte samvete att sätta de andra i skiten.
•Jag lever just nu på mitt sparkonto, behöver alla pengar jag kan få.

Det är inte lätt att få ett tipptopp-jobb som 20-årig student utan körkort eller fullständig gymnasieutbildning, det förväntar jag mig inte heller. Alla jobb är ett jobb, även skitjobb. Det är något man kan försörja sig på. Det är vad man behöver, trots att det inte är vad man vill. Man ska vara glad och tacksam för det man har.

Men, mår man psykiskt dåligt av det bör man nog tänka till lite extra.
Är 4000kr i månaden värt den psykiska smärta jag just nu kämpar med?
Jag vet att svaret är nej.

Jag vill inte och jag orkar inte må dåligt av hur jag spenderar varenda helg.
Denna bransch är inte för mig, detta är inte jag. Jag ska syssla med annat, med sånt som gör mig glad. T.ex. butiks- eller lagerarbetare, kassavärd eller ljussättare.
Detta ska få ett slut, men jag måste kämpa på i två månader till. Jag vet att jag klarar det, för jag har klarat mig så här långt. Man måste våga för att vinna, våga testa nytt och våga lämna gammalt. Tiden går bara framåt och varje nästa dag är framtiden. Vi skapar vår egen framtid med våra små och stora val i livet, och även de små valen kan ha väldigt stor betydelse.

Jag ska köra rakt in i kaklet, jag ska göra som tiden och bara fortsätta framåt, jag ska aldrig stanna och förbli något eller någon jag inte trivs med. Jag ska bara sakta ned och dröja kvar, för att kunna uppskatta nuet på vägen.

För jag tycker att det är viktigare att lyssna på sig själv och sin kropp, än på vad någon annan tycker och tänker, för det är då man är som starkast och mår som bäst.

Hade! / Emma

Likes

Comments

Nya inlägg