Hejsan!
Igår var Alla hjärtans dag, en dag som jag egentligen gillar på många sätt och vis, då de flesta är väldigt ödmjuka, men trots det så är det ändå en dag jag aldrig firat.
Men iår så blev något helt annat, jag landade med flyget vid 10 tiden, åkte sedan med Linda ner till byn och fikade på creperiet, ett av de bästa ställena i Åre. Åkte sedan och handlade lite småplock som vi hade medan vi fixade oss inför.kvällen. Felix kom sedan och plockade upp oss, satte oss på supper och beställde mat och drinkar hela kvällen. En helt perfekt dag i mina ögon.

Hoppas ni hade en härlig Alla Hjärtans Dag❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Över helgen så åkte jag hem en vända, passade bla på att fixa till frippan. Min kusin är den absolut bästa, kommer krävas mycket för att jag ska byta ut henne. Hann med att träffa Sara och Elin också, blev sedan en sleepover. Trots av vi numera bor 60mil ifrån varandra och inte hörs av varje dag så är allt precis som vi aldrig varit ifrån varandra när vi väl ses, det är då man inser att, den här personen är någon att behålla.

I söndags så fyllde min morfar 70år, vilket var den stora anledning till att jag åkte hem. Vi alla kusiner och barn överasskade honom med fortet, middag och tårta. En superrolig dag och framförallt kul att få göra saker med sina kusiner. Hann även med ett besök på skolan och fick träffa alla barn igen, lika kul och mysigt varje gång, fick även sjunga för min lillebror som fyllde 12. En intesiv men en härlig helg hemma.

Likes

Comments

Ställde klockan på 08 för att få se en glimt av soluppgången vid denna magiska plats. Ett mäktigt vattenfall. Här spelade de även in en scen från Ronja Rövardotter.

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Lördagskvällen spenderade vi hemma hos Felix och tillverkade egna sushis, kladdigt men väldigt kul, dessutom så mycket godare än köpes. En kul aktivitet också att göra ihop, kommer definitivt inte bli sista gången.

Idag så har vi en tanke på att gå på afterski på timmerstugen, dock blir det inga skidor innan då huvudet inte är mentalt redo än, blir också en prövning för huvudet att se hur den klarar av ljudnivån. De senaste dagarna har kännts bra så jag håller tummarna på att de klarar av detta, kanske att ljuset i tunneln blir allt klarare.

Likes

Comments

Hej på er!

För några veckor sedan så hamnade jag i en olycka, då jag föll i utförsåkningen, min första reaktion var "aj mitt huvud, aj mitt huvud" men envis som jag är så fortsatte jag att åka, kom hem med världens värk i nacke och hjärna, men tjurade i en dag till och tänkte, det här kommer att gå över, lite huvudvärk och stelhet kan man ju tåla. Men då det senare var dags att återgå till jobbet igen så känner jag att det här kommer aldrig att gå, jag kommer inte kunna massera med den här värken. Så jag åkte ner till hälsocentralen, fick sitta där i några timmar och fick sedan svaret. Du har fått en "lättare hjärnskakning och rejäl sträckning i nacken. Med orden "lättare" så vilade jag i några dagar till och jobbade sedan som vanligt, men efter två veckor och fortfarande biverkningar så uppsökte jag vården igen, vilket då slutade i sjukskrivning..nu tre veckor senare så sitter jag med förlängd sjukskrivenhet och svärmande biverkningar.

Inte alls vad jag ville dras med här uppe, och stressen av att vilja göra så mycket men inte få eller orka är maximal. Så det är det roliga i mitt liv. Pendling mellan, vila, mat, vatten, mörkt rum, promenader, vila, vila

Likes

Comments

Vem älskar inte lediga dagar och vackert väder??  dagen blir så mycket mer givande, man blir liksom mer effektiv och lusten att ta sig ut är betydligt mer lockande. När man dessutom bor i Åre, med en vy som inte går att beskriva, så vill man bara ut ut ut. Så här om dagen så tog sig jag och Emma ut efter skoterleden in i skogen. För er som aldrig varit i Åre så är byn väldigt kupperat, så åt ena hållet så går det ett stup ner..sedan lite flackt sen ner..vägen tillbaka blir ju då tvärtom så det är bara uppför..(vi bor liksom på toppen) men lite flås har väl aldrig skadat någon, så vill man ut och upptäcka så är det bara att trampa på. Dessutom så är det väldigt bra träning för rumpa och lår. Vi har konstaterat att efter den här vintern kommer vi ha jäkligt snygga rumpor (åtminstone hoppas vi på det)

Efter vår promenad så la sig himlen alldeles skär över hela byn, otroligt vackert. Vi avslutade sedan dagen med att samla ihop alla staff-tjejer för middag på hotellet😍

Likes

Comments

Januari 2017

Likes

Comments

En inblick i min vardag i from av bilder. En magisk miljö att jobba i och utsikten går inte att klaga över.;)

Likes

Comments

20 år, nytt jobb och en flytt till Jämtland är väl en kort sammanfattning av de två senaste månaderna. Under min utbildning på gymnasiet så har mitt drömyrke varit att få jobb säsong, i fjällen eller utomlands, de var också de som fick mig att söka utbildning för att just kunna göra sådana här saker, och den stora drömmen har då varit att jobba inom spa. Så ett år efter min student och efter ett år med jobb på förskola och fritidshem så sa min kollega till mig " Emma nu far du hem och skriver en ansökan och skickar in" sagt och bestämt så gjorde jag som hon sa och skickade in en ansökan till Åre Copperhil Mountain Lodge. Fick kontakt med en kvinna (som jag nu kan säga är världens bästa chef) vi hade mycket kontakt fram och tillbaka. Jag for sedan dit och "provjobbade" en helg, och som jag trivdes Skrev på papper och återvände sedan hemåt överlycklig att jag hade fått jobbet.

Så nu sitter jag här i mitt rum, ett boende som jag delar med många säsongsjobbare på Copperhill.

Har ju fyllt 20år också en annan milstolpe i livet. Det firades vi 3 tillfällen. Första tillfället och dessutom den stora dagen firades på Rhodos. Jag blev först överraskad med att få köra vattenskoter, som är bland de roligaste jag gjort. Sen på kvällen så hade personalen fixat ballonger och en minitårta med ett ljus i då dom hörde att jag fyllde år, de bästa av allt var när de ställde se vid mitt bord och spelade happy birthday sången i hela resturangen och sjöng med just för mig. En dag jag sent kommer att glömma.

Sen vankades det då firande med min familj och mina grannar, femkamp, grillning och tårta i massor. Det tredje firande som blev den stora 20års festen, tillsammans med min pingla Elin så styrde vi upp årets fetaste 90-tals fest. Vi tog tillbaka våra vänner till årtiondet då we were born. Den sjukaste och roligaste festen iår. Tyvärr så blev det inte mycket bilder tagna den kvällen, jag la faktiskt bort telefonen så ett medvetet val. Minnena finns ju ändå alltid kvar. Men en bild på oss två födelsedagsbarn och vår outfit har jag.

Likes

Comments