Header

Godmorgon.. var jag på väg att säga, fast det var ju inte sant. Nog för att jag inte var så tidig med att gå upp idag, men hon är ju trots allt redan ett.

Frukostbilder, vad annars. Det är väl så var dag börjar trots allt? Frukosten ser nästan densamma ut som igår, dock är havregrynsgröten kokt med kokos-&mandelmjölk istället för soya idag. Riktig hit måste jag säga!

Låt oss bara stanna upp och reflektera över hur blåsigt det är ute idag. Det känns ju på riktigt som att hustaket ska flyga av vilken sekund som helst. Det vore trist!

Hur som helst, idag blir det ingen värst händelserik dag ska ni veta. Jag har kurat ihop mig i soffan med en filt och ska knåpa ihop en inköpslista. Vi har försökt vara duktiga på att storhandla det senaste och eftersom jag står för 110% av matlagningen här hemma, så har jag även privilegiet att ha makten över vad som serveras. Då känns det också extra skönt att ha det mesta planerat och hemma.

Trevlig lill-lördag på er, blås inte bort!
Agapi, E.

Likes

Comments

Idag blev det en riktig veggo-middag, en soppa på rostad sötpotatis och majs som ackompanjerades av mitt nybakta bröd som serverades med en fantastisk röra på stora vita bönor, grillad paprika och solrosfrön. Top notch! Efter smaskade vi på lite mango och jordgubbar, riktigt fräscht.

Vi var även inne på Boplats och kikade lägenheter, I can't wait att få tag på en lägenhet. Hoppas verkligen att det inte kommer ta alldeles för lång tid. Vi hittade hur som helst en lägenhet som vi gillade och lämnade in en intresseanmälan. Vi får se!

Nu ligger vi i sänger och kollar på fjärde filmen av Transporter. Hoppas kunna somna fort och vakna hyfsat tidigt, så vi kan få klart köket, som fortfarande har lite justeringar kvar.

Godnatt fina ni,
Agapi, E.

Likes

Comments

Godmorgon tisdag & godmorgon på er!

Idag vaknade jag lite senare än tänkt. Först vaknade jag vid 8, men tyvärr somnade jag visst om och vaknade inte förrens 9.30. Dock var det nog välbehövt, då jag hade jättesvårt att somna igår. Det har jag faktiskt A att skylla på, haha, han tittade på film högt, pratade med mig och var tvungen att klappa på mig, då fort jag kände att ögonen höll på att slutas. Jag ska inte klaga, i vanliga fall är det bara mysigt, men det kändes kämpigt igår när jag var så trött.

Nu sitter jag här och dricker kaffe och har just avslutat frukosten, som idag bestod av havregrynsgröt med soya och hallon, ägg, Berocca och kaffe. Gröten var så himla god och jag kände verkligen för något varmt idag.

A sover fortfarande, men tänkte strax gå ner och väcka honom - han blev så besviken att jag lät honom sova länge igår! Men först ska jag slänga in brödet. Det hade jäst fint under natten och är alldeles strax redo att åka in i ugnen.

Agapi, E.

Likes

Comments

Godkväll!
Sådär lagom mitt i natten, jo tack jag vet.

Var bara tvungen att dela med mig av mitt brödbak tidigare ikväll. Alltså seriöst, ser ni hur gott det är eller?! Hård och krispig skorpa, mjuk, flugfig och lite seg kärna. Helt perfekt. Det västa av allt är att det är superenkelt recept. Det enda är att man måste ha tålamod med jästiden, men det är det värt. Därför testar jag att nu jäsa under natten och baka ut det imorgon bitti. Återkommer med resultat och om det blev någon skillnad.

Nu får jag tacka för mig och se till att få mig lite skönhetssömn.

Godnatt,
Agapi, E.

Likes

Comments

Som rubriken lyder - morgonstund har guld i mun. Och det har den verkligen!

Jag stiger oftast (inte alltid, men oftast) upp tidigare än A och ibland känns det jättemysigt att bara sitta och äta frukost med sig själv, när allt är tyst. Jag tycker visserligen om när vi går upp tillsammans också, men ibland behöver man bara den där lilla stunden med sig själv.

Under tiden som jag åt frukost idag, så gick jag igenom en del mail, då jag väntar en del viktiga besked i nuläget. Ett av de som hade kommit, var goda nyheter. Jag och A är nämnligen i planerandet av en verksamhet och nu fick jag lite svar angående lokal, så att vi enklare kan budgetera. Vad vi planerar för får vänta lite i nuläget, men jag lovar att uppdatera om detta senare!

Vi är även fullt upp i att renovera just nu. I mammas hus då. Det är väl lite som tack att vi kan bo här tillfälligt. Vi har gått rum för rum och målat om, fräshat upp och bytt ut en del interiör. Just nu är vi på köket, som troligtvis (ska jag säga förhoppningsvis) blir klart idag. Där håller även A på att fälla in en integrerad belysning, i form av spotlights, i fönsternischen. Det blir superfint allting och det är kul att se hur stort lyft hela huset har fått.

För vår del så är vi jakt på en lägenhet i Göteborg just nu. Lättare sagt än gjort.. men vi ger inte upp och hoppas få tag på vårt blivande hem. Nu har vi ju värmt upp, vad gäller renovering, så vi är redo för fler utmaningar haha.

Detta blev ett inlägg utan riktigt en röd tråd, men i och med att jag inte uppdaterat på ett tag, så fick det bli en re-cap av vad som sker just nu. Ska försöka att få till en riktig fotobomb av den senaste tiden som gått, då vi faktiskt har gjort en hel del. Vi får se under dagen helt enkelt. Har saknat er!

Trevlig start på veckan,
Agapi, E

Likes

Comments

Gott nytt år!
Dag 1 av 365.

Året 2016 har varit omtumlande - på gott och ont. Mitt år började minst sagt turbulent. Jag var inte i ett gott skick i livet och jag kände mig mer vilsen än någonsin. Till råge på allt så var flytt, mitt enda alternativ. Jag hade människor i mitt hus, som tog alldeles för mycket energi ifrån mig och jag mådde psykiskt dåligt. Jag fick låna en lägenhet av en av mina bästa vänner, Panos. Utan det, vet jag inte vad jag hade gjort eller tagit vägen.

Den tionde mars hade jag flyttat över en del saker, ifrån den hamla lägenheten, under dagen och i och med att jag den natten knappt hade fått en blund, så lyckades jag på eftermiddagen gå och sova lite. Jag väcktes av att min mobil ringde. Det var ett svenskt nummer som jag inte kände igen. Det slutade att ringa, men jag tänkte att om ett svenskt nummer ringde till mitt grekiska nummer, så måste det vara någon jag känner och som känner till detta nummer. Det var min morbrors frus nummer, men min mamma som svarade. Min pappa hade gått bort. Min fina, fina pappa.

Helgen efter befann jag mig i Sverige och begravning började planeras. Begravningen var. Den finaste och mest personliga begravning någon någonsin skådat. Jag blev kvar i Sverige till i början av maj. Jag behövde den tiden tillsammans med min mamma och i lugn och ro.

Därefter bar det återigen av till Grekland. Och så här i efterhand, så måste jag erkänna (mest för mig själv) att jag inte var lycklig. Allt var annorlunda och jag kunde inte längre bjuta av mitt liv. Vänner hade kommit och gått och kärlek likaså. Allt kändes hopplöst. Men jag bet ihop! Jag återgick till jobbet, firade min födelsedag och försökte hitta tillbaka till en vardag.

Sedan kom det en dag i maj, när det snart bara återstod en vecka kvar av majmånad. En person liksom snubblade in i mitt liv. Och kom för att stanna. Det var ingenting vi hade planer på då, men så kom det att bli. Vi har tillbringat varje sekund, minut och dag tillsammans sedan dess.

Vi har även upplevt mycket ihop. Lärt oss känna varandra och upptäckt platser ihop. Nu bor vi för tillfället i Sverige och testar något nytt. Förtsätter att trivas av varandras sällskap, fortsätter att upptäcka nya saker tillsammans och fortsätter att drömma och planera framtiden ihop.

Jag är fortsatt som svävande på moln och är high on life. Han gör mig så lycklig och motiverar mig dagligen att vara det bästa av mig själv. Tack älskling, tack.

Agapi, E.

Likes

Comments

Ett snabbt kvällsinlägg ifrån sängen!

Vi hade en inte så värst händelserik dag egentligen. Uträttade några ärenden, men bäst var nog våran promenad. Det var en så fruktansvärt vacker dag idag. Solig och kall. Vi tog en tur ner till sjön som var till hälften frusen. Resterande vatten som inte hade frusit var nog nära på. Det såg tjockt och trögflytande ut. Fortsätter det att vara såjär kallt, så är det nog bara en tidsfråga innan hela sjön är frusen. Jag hoppas ännu på en vit jul även för oss här nere i södra Sverige!

Nu tackar jag för mig och ska hänga med mer i filmen som A redan börjat titta på.
Godnatt,
Agapi, E.

Likes

Comments

Godmorgon,
eller bör jag säga god förmiddag kanske?

Jag har gått och blivit sjuk. Och ordentligt den här gången också. Skillnaden är bara att den här gången så tänker jag inte låta mig påverkas. Vissa saker känner mer motiga, men jag försöker att bara köra på som vanligt, fast med mera vila.

Vi väntar ännu på svar ifrån Migrationsverket. Dock åkte jag på att jobba i fredags. Tjänster för gentjänster. Det var kul, men slitsamt. Jag tror det var där som min förkyldning drog igång. Jag var på Gothia Towers i Göteborg och hjälpte till under AstraZenecas julbord, som hölls för 2000 personer. Behöver jag säga hur mycket vi sprang? Närmare 17km (24'000 steg) enligt stegräknaren i mobilen!

A ligger ännu och sover, men tänkte strax gå ner och väcka honom. Det är en fantastiskt fin dag och jag känner mig jättepepp på att gå runt sjön! Vi får se om han håller med. Mutar jag med lite kaffe, så ska det nog gå bra. Själv har jag redan haft frukost, men kaffe tackar jag aldrig nej till. Jag hade gjort en smarrig over night oats idag. Jag föredrar att blanda i chiafrön också och toppar med hallon, så gott!

Vi hörs,
Agapi, E.

Likes

Comments

Hej måndag, hej på er och hej bloggen.
Jag har saknat er, men det tog tid innan jag fick tummen ur.

Mycket har hänt sedan sist vi hördes vid. Då var vi ju ännu i Albanien. Efter det så spenderade vi ju några dagar tillbaka i Grekland och sedan den tolvte av november har vi varit i Sverige - snart en månad!

Bara den senaste veckan har mycket hänt. När vi kom, tog vi det mestadels lugnt, men därefter möttes vi av flera motgångar.. men så förra veckan ändrades allt - På tisdagen besökte vi Migrationsverket, i tron om att A's grekiska uppehållstillstånd inte var tillräckligt, men det visade det sig vara! Det enda vi nu behövde göra, var att fylla i blanketter om att flytta det uppehållstillståndet hit och även ha ett anställningsintyg, påskrivet av en arbetsgivare.

Jag vände mig till RestaurangAssistans, där jag tidigare arbetat och vi fick tid för möte under fredagen. Förhoppningarna höjdes och så fortsatte det. Vi fick positiva besked och anställningsintyget blev påskrivet. Lyckan var total!

Just nu sitter vi hos Migrationsverket och väntar. Låt oss bara konstatera att det tar väldigt lång tid, men vi vill bara få det här överstökat, så det får helt enkelt ta den tid det tar!

Vi återkommer med besked,
trevlig start på veckan!
Agapi, E.

Likes

Comments