Header
View tracker

Canon 5D Mark III + 50 mm f/1.4

Godmorgon! Den här dagen har börjat så bra! Jag gick upp tidigt, jag tittade på julkalendern som jag gör varje dag och sedan har jag försökt mig på att fota stilleben. Jag köpte två stora A2 papper igår på Panduro som jag ska använda som bakgrunder till olika stillebens. Det var så roligt att ställa fram en scen, fota och grejja. Det jag vill bli ännu bättre på är retuschering. Så idag kommer jag troligtvis sitta inne hela dagen och kolla på videor på YouTube om hur man retuscherar i Photoshop och Camera RAW. Men jag är väldigt nöjd med bilderna som jag plåtade idag. Vad tycker ni? Det jag vill förbättra med bilderna är skärpan, jag vill ha de knivskarpa och klara. Men jag antar att jag lär med det ju mer jag fotar. Jag har ju egentligen precis börjat lära mig min kamera som jag köpte för över ett år sedan, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det har vart riktigt jäkla svårt att knåpa ihop en önskelista i år. En ny kamera för mina closeups och för att filma med har jag ju önskat ett bra tag nu eftersom jag lånar min syrras. Jag skulle så gärna vilja ha en egen nu. Så pengar till en Canon EOS 70D står högst upp på listan. Teknikprylar tycker ju jag är så sjukt roligt så jag har också kommit fram till att jag behöver en trådlös fjärrutlösare till min kamera vilket är perfekt att önska sig i julklapp, de är ju inte alls dyra. Min ritplatta som jag har nu är väldigt gammal och den börjar faktiskt inte fungera som den ska vilket är så sjukt tråkigt för jag älskar den så mycket. Så WACOM's Intuos PRO ritplatta fick följa med på listan, den sägs vara grym! Resten är saker jag kanske egentligen inte riktigt behöver men som jag tycker är så jädrans fina. T.ex. bordslampan från Ellos som hade vart hur snygg som helst i mitt fönster, grytunderlägg i tenn, långa skedar med kristallknopp, långa sweaters och ett par silvriga hängande örhängen. Inredning har blivit allt roligare att önska sig med åren eftersom det är roligt att ha sen när man flyttar så man slipper köpa allting själv.

Vad önskar ni er i år?

Likes

Comments

View tracker

Oh my lord. Ser ni den här paletten?! It’s HEAVEN. Det är den nya Huda Beauty Textured Shadows Palette i Rose Gold Edition. Just nu är den här paletten en solklar favorit i min palettsamling. Jag älskar att den har både bruna och mer rosa/mauviga toner i sig. Skuggorna som är metalliska är SUPERpigmenterade och jag har märkt att man får allra bäst pigmentering när man applicerar dem med sina fingrar. Den här använder jag i nästan alla mina looks jag gör för det är en sådan perfekt palett. Du kan använda den till både vardags och fest och det älskar jag! Mina favoritfärger på ögonskuggor är ju just mauve, rosa, rosé guld och röd/bruna toner. Så då förstår ni att den här paletten är som klippt och skuren för mig. Och jag gillar verkligen den nätta förpackningen. Mina favoritskuggor i den här paletten är ”Rose Gold”, ”Angelic”, ”Shy” och ”Coco”, så jäkla snygga färger!

Likes

Comments

En månad senare fick jag tillslut upp den här förbaskade bloggen. Fick redigera om den tre gånger då filerna inte sparades från kameran till datorn utan att jag visste varför och det var bara ett jäkla strul helt enkelt! Men nu är den äntligen uppe! Jag hoppas ni gillar vloggen, glöm inte att prenumerera på min kanal så ni inte missar andra videos jag kommer posta. Tryck också på gilla knappen om ni vill ha fler vloggar!

TACK NYX för att jag fick följa med på ert fantastiska event i Köpenhamn!

Likes

Comments

Pauls

Gretas

Receptionen

Ett måste när man är i Stockholm är helt klart att besöka Haymarket som ligger på Hötorget. Alltså WOW vilket place, får jag flytta in på en gång eller? Det är så sjukt vackert där inne. Jag älskar att sitta och jobba där inne och ta en cappuccino. Speciellt nu på vintern. Jag brukar oftast sitta inne på Gretas och jobba eftersom det är så öppet och ljust där inne. Dessutom har de fantastisk lunch inne på Gretas, så tips till er som vill ha något nytt lunchställe i Stockholm!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag blev det en förbaskat tidig morgon för mig. Jag vaknade klockan 4 i morse av någon anledning. Jag bläddrade igenom mitt Instagram feed och svarade på kommentarer.

Klockan slog 5 och jag bestämde mig för att försöka somna om. Men jag hade alldeles för många tankar i mitt huvud som snurrade runt och bara matade på min kropp och själ med ångest. Börjar jag tänka en dålig tanke så spinner det bara vidare tills jag inte kan sluta tänka och jag får grov ångest. Idag handlade det om prestation, som det oftast gör... Fungerar ni också så? I den stunden visste jag att det var försent för mig att försöka somna om.

Klockan 6 gick jag upp och bestämde mig för att testa en ny grej med kameran, nämligen att få fina stjärnor runt ljus när man fotar dem. Jag hade ändå ställt klockan på 7 för att se första avsnittet av julkalendern. Så jag hade gott om tid att leka med kameran innan det. Jag satte på en kopp te och började plåta och jag måste säga att jag är så jävla nöjd med hur bilderna blev. Mitt i allt fotande så bestämmer sig mitt stativ att gå i tusen bitar och faller rätt ut sagt bara ihop. Så typiskt! Nu måste jag köpa ett nytt, fan också.

Klockan blev 7 och jag och min syrra laddade inför julkalendern. I år har jag bestämt mig för att börja följa den eftersom det sägs att det är en riktig julsaga, och sånt gillar ju jag! Det var sjukt länge sen jag följde en julkalendern. Jag ska försöka se den varje morgon klockan 7.15. Ser ni på årets julkalender?

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw