​Jeg har blitt utrolig fascinert og inspirert av min favoritt blogger, svenske "Blondinbella". Hun eier mange selskaper og investerer en del i aksjer. Jeg kunne i utgangspunktet ingenting om aksjer da jeg bestemte meg for å investere, men man lærer fort, det er gøy - og forhåpentligvis får man bedre avkastning på pengene sine der enn å ha de på sparekonto.

Visste du at man per dags dato egentlig taper penger på å ha penger på sparekonto? Renten man får nå er lavere enn inflasjonen, som vil si at pengene faktisk synker i verdi av å ha de stående der. Det er likevel tryggere enn å spare i aksjer, da man ved kjøp av aksjer kan risikere å tape alt man investerer. Dersom man er veldig redd for den risikoen det er, kan det å spare i fond være lurere! 

Jeg har foreløpig investert mest i PepsiCo (selskapet som blant annet produserer Pepsi Max) og det norske selskapet XXL. Dette fordi jeg elsker Pepsi Max (haha) og har tro på at det selskapet kommer til å gi avkastning. XXL har jeg stor tro på, har lest meg opp på selskapet og de gjør det veldig bra, og skal kanskje satse internasjonalt etterhvert. Derfor valgte jeg det selskapet. I tillegg har jeg investert småbeløp i andre norske selskaper.

Jeg er bare en nybegynner når det kommer til aksjer, men mitt tips (som jeg blant annet har fått av den svenske bloggen nevnt over) er å investere i selskaper man forstår seg på. Som nybegynner er det nok også lurt å investere i store selskaper som er relativt stabile, selv om man aldri har noen sikkerhet uansett.

Jeg har aksjene mine i DNB, og der koster det 95 kroner for hvert aksjekjøp i norske selskap og mer i utenlandske selskap. Det er derfor lurt å ikke gjøre mange småkjøp, men heller velge deg et par selskap som du investerer i. Hvis ikke taper du fort penger på kostnadene ved å kjøpe aksjene.

Det er også viktig å huske på at når man sparer i aksjer så må man hovedsakelig tenke langsiktig sparing. Sparer du for å kjøpe deg bolig om feks. to år er det tryggere å ha pengene på konto, til tross for at den reelle renten er negativ. Min plan er å investere et fast beløp i aksjer hvert år, og la de stå til jeg blir gammel og grå. Så skal jeg kjøpe meg et hus i Florida for aksjepengene mine, og sole meg hver dag til jeg blir en liten rosin, spise donuts hver dag, til jeg dør brun, tjukk og lykkelig.


-EmmaLikes

Comments

Da har det skjedd igjen. Eksamensperioden gjør meg såå lei av å lese juridisk teori, at jeg må starte min egen lille rosablogg, for å få litt harmoni i livet mitt. Neida. Joda. 

Jeg har et litt ambvialent forhold til blogg. Elsker å lese blogg og jeg elsker å skrive. Men jeg synes det er så kleint med egen blogg. Greit om man er 14 år og starter en blogg, men når man er blitt "voksen" og snart er ferdig utdannet er det kanskje litt for sent...? 

Vi får se om dette er noe som varer, eller om det bare er eksamensperioden som tuller med hodet mitt igjen. Jeg lagde nemlig blogg for noen år siden - da også i eksamensperioden. Hadde forsåvidt også blogg som utvekslingselev på videregående. For å holde de hjemme oppdatert. Da kunne jeg skrive om hva som helst, mens nå føler jeg at jeg må ha noe å komme med. 


Vi får sjå.Likes

Comments