Header
View tracker

Var hemma från skolan i torsdags eftersom jag var krasslig, fick därmed massa tid att prata med älsklingar i Sverige<33

I Floral Design har jag gjort klart alla mina 6 pappersblommor. Vi ska träna att göra olika blomkreationer/uppsättningar med dessa så att vi inte slösar riktiga blommor. Det tog ett tag att göra dessa, speciellt att fästa alla blomblad med denna blomtejp, men blev snabbare och snabbare efter varje blomma jag gjorde 👍

Restaurangen som jag och bästis åkte till igår, fredag // och där är jag på en bild när jag hackar lök i min matlagningsklass. Vi har bakat pajer inför en matlagningstävling och Yearbook kom under tiden och tog lite bilder. Sen fick jag ett sms från en av tjejerna som ville att jag skulle svara på frågor vad jag gjorde i bilden och hur det var att laga pajen. hmm.. är Emma med i yearbook nu må tro?? OCH GISSA VAD? Igår under the announcements som sker varje dag i skolan så sa dom att mitt lag vann!? Jag stod och pratade med en tjej i min klass och så hörde jag "and the winner in the pie contest is the "Mexican Fiesta Pie by Emma Rosberg, K, J and S". Jag ba: hörde jag precis mitt namn läsas upp?? haha. Tror inte vi vann någonting men det va lite goals att höra sitt namn läsas upp i hela skolan.

Restaurangen "Mouton's", kolla in skylten med ;)

Efter middagen så åkte vi till 360 Bridge (häftig utsikt) och sen åkte vi hem till buddy och tittade på Youtube och spelade video games.

Likes

Comments

Jag fick en mail från Explorius igår med information inför Year End Camp i Washington D.C. Jag såg mailet och ba va va va??? Och så slog det mig. Dagarna till graduation och hemresa är färre, än dagarna sedan jag kom hit. Jag har alltså spenderat mer än fem månader här borta, dvs omkring 150 dagar. Wow. Häftigt. Roligt. Sorgligt. Konstigt. Jättekonstigt. Men ser fram emot saker som snart kommer att hända, för det finns så mycket mer jag måste hinna med innan jag åker hem!

Idag hade jag en presentation i spanskan om en resa till Spanien (påhittad resa) och vi skulle prata lite och använda oss av en ny future-tense som vi har lärt oss. Det gick bara bra! I U.S history pluggar vi det sista inför vårt prov på andra världskriget som vi har på fredag. Min lärare har en powerpoint på nästan 400 slides....så det tar ca en kvart att hitta informationen man söker :))

Övrigt? Är små-sjuk igen. Huvudet är mega tungt och har dragit på mig en förkylning. Det är så många elever i min skola som är sjuka just nu, hoppas hoppas att jag mår bättre tills helgen så att jag kan hitta på roliga saker. Och vill ut och springa, inte ligga död i sängen och ta slut på hela husets näsdukar. (Mamma: gjorde lite chai idag som du skickade över!! Gott gott, tack bästa du<3)

U.S history ppwerpoint // Spanish presentation powerpoint about Barcelona

Likes

Comments

The Alamo, historisk byggnad. Gick runt och läste lite på skyltar och försökte lära mig något. Visste ni att Texas har varit självständigt?? Efter Mexico blev av med Texas och innan USA "fick" Texas så var det tydligen en egen republik. Did not know.

Middag på "Dick´s last resort" - en väldigt rolig och annorlunda restaurang! Något speciellt med detta ställe är att servitriserna är lite små taskiga och otrevliga mot en - vilket är meningen. I början kändes det konstigt när dem inte behandlade en som en gäst, utan mer som ett irriterande småsyskon. Jag bad exempelvis om ett sugrör och fick fem stycken, kastandes över mitt huvud som landade i min förrätt. Servitriserna satte sig på borden, ropade till varandra, och frågade man exemplevis om mer vatten kunde dom säga något i stil med "do you really think I have time for that?? No. Eat your food, be happy and I'll bring you water when I want". Detta låter kanske helt weird, vilket det till viss del är naturligtvis, men samtidigt så himla roligt! Juste, dom gav oss hattar också. Runt om i restaurangen skrev servitriserna små-taskiga kommentarer på pappershattar som man fick ha på sig. En dam vid bordet bredvid oss hade en som sa "Need a napkin? Look in my bra!" och killens (ca 14/15 år); "puberty downloading" men en ritning som sa 1% of 100%. Jag trodde att jag skulle få en riktig taskig hatt (eftersom jag gjorde mitt bästa med comebacks varje gång vår servitris sa något till mig), men han gav mig "voted most popular in the boys locker room" ??. Satt och försökte förstå det taskiga bakom kommentaren men gav bara servitrisen en high five, och tackade så mycket haha.

En häftig mexikansk restaurang, åt enchiladas!

Vi åkte en båttur i en kanal genom San Antonio.

Frukostvåfflor och ytterligare en bild framför The Alamo. Det småregnade lite så vi använde våra tjusiga paraplyn ;)

Likes

Comments

Nu åker jag med värdfamiljen till San Antonio! Det är en stad 2 timmar söder om Austin, och vi ska stanna där natten till måndag (eftersom det inte är någon skola på måndag). Jag kommer uppdatera med bilder sen när jag kommer hem, okidoki?

Åt pannkaksfrukost igår med buddy//och där är min packning 😊

Likes

Comments

Åkte in till Austin med buddy. Vi gjorde lite allt möjligt: åt pizza, besökte the Outdoor Art Gallery, gick längst SoCo (South Congress Avenue) i väntan på pizzan, och så hade vi även en bokad aktivitet på ett ställe som heter "Panic Room".

För att kortfattat beskriva vad Panic room är: du blir inlåst i ett rum med massa problem som måste lösas innan en viss tid tar slut. Eftersom det bara var jag och Kyle i vår bokning så var vi tillsammans med några andra i en grupp. Vi blev "inlåsta" i ett rum och så fick vi 1,5 timme på oss att lösa alla problem och låsa upp alla dörrar tills vi kom till den sista dörren som gjorde oss "fria". Jag hade inte mobilen med mig så tog inga kort inne i rummen, önskar jag kunde visa med bilder hur rummen var uppbyggda. Första rummet var som ett fängelsehåla där vi satt med handklovar, så vi behövde därmed hitta en nyckel för att inte längre sitta fast. Lättare sagt än gjort, vissa problem var riktigt kluriga och så fortsatte det hela tiden. Nya problem, nya ledtrådar och nya lås att få upp så att vi kom vidare. Vi hittade allt möjligt; lådor med färg, böcker, nummer på väggarna, små lappar som sa "I ate the key" eller "my daughter is the key" och därifrån skulle vi förstå hur allting hängde ihop. Låter det förvirrande? Ja, det va iallafall förvirrande att vara där, men kul! Kan även tillägga att vi lyckades komma ut fyra minuter innan tiden var över! 😉

Den enda bilden jag har från stället "Panic Room // Austin by night

Vi gick som sagt runt lite innan vi gick till "home slice pizza". Vi hann inte stanna där länge alls då vi behövde fara vidare till detta panic room. Men det var ett fint ställe (och god pizza) så kommer definitivt att åka tillbaka dit när jag har lite mer tid! :)

Art Gallery, så coolt ställe. Det bästa är att graffitin ändras hela tiden så kommer du tillbaka en vecka senare så ser stället helt annorlunda ut med ny konst.

Likes

Comments

View tracker

Hej alla glada, nu är skolvecka 2 efter jullovet snart förbi och har bara ett spanska quiz imorgon innan jag tar helg. På måndag är det Martin Luther King day = no school! <3 Jag åker till San Antonio, en stad 2h från Austin, med värdfamiljen söndag-måndag. Jag har hört att det ska vara ett riktigt vackert ställe så ser fram emot det! Men innan dess ska jag hänga med min bästis inne i Austin :)

Lite uppdatering om senaste tiden: i floral design hade vi ett prov i att tejpa med blomtejp, det är en viss teknik vi har lärt oss.Jag fick en high five av min lärare efteråt, så det gick alltså bra för lilla mig. I history läser vi om andra världskriget, me gusta mucho! I engelskan läser vi massa texter och pratar om logos, pathos och ethos. Efter en text vi hade läst skulle man ställa sig på ett ställe i klassrummet som representerade logos, pathos eller ethos. Man skulle välja någon av de tre som man ansåg uttryckte sig starkast i texten. Gissa vem som hamnade ensam i ett hörn? Jo, jag. Ensam i ethos-hörnet. Fick såklart därefter läsa upp mina argument varför jag ansåg att ethos är det starkaste "modes of persuasion" som framgår i texten. Började väl lite svagt men sen blev det riktig fart på mig, fick min lärare att hålla med mig om varför skribenten använde sig av ethos mest. :) Success.

Gick vilse i skolan idag också, vilket var ett tag sedan haha. Gick runt i en cirkel innan jag hittade ut från 2300-klassrummen. Helt SJUKT hur många klassrum dom har här. Mitt Floral Design-klassrum är nummer 5004 (!!).

Idag satt jag i den stora teatern och pluggade engelska. Vi fick några läsuppgifter att läsa och sedan understryka skribentens argument och användning av logos, pathos, ethos. Sen har jag sprungit i vanlig ordning.

Jahap, det var det! Puss och kram<3

Likes

Comments

Hej Emma! Hur mycket pengar tog/har du med dig som "fickpengar" till/under ditt år? Kommer du att göra någon resa med din organisation eller liknande under ditt år?

Hejsan hejsan! :)

Första frågan: Min organisation (Explorius) anvisar om att man ska ha omkring 2500 kr per månad. Det är naturligtvis väldigt individuellt huruvida man behöver så mycket pengar eller inte. Min första månad kostade mer än vad min månad numera kostar, eftersom jag behövde införskaffa mycket nytt (så som skolböcker, skolavgifter, hygienartiklar, kläder etc). December var även en månad som för dem flesta kostar lite mer, i och med högtider. Har även hört att sista månaden kostar då det är dags för prom och andra festligheter! Kan även tillägga att sporter kostar en extra peng, priset beror naturligtvis på vad för aktivitet det gäller men räkna med utgifter där med (som troligtvis sker i början av året).

Nåväl, frågan är om man behöver så mycket pengar egentligen. Jag känner mig trygg i min ekonomi och tycker det är viktigt att ha känslan att jag kan göra saker här under året. Vill en kompis åka någonstans och äta middag, så tackar jag JA. Om en annan vän vill se en match och jag behöver fixa en biljett, så köper jag en. Mitt år här handlar mycket om mina upplevelser och det är det jag väljer att lägga mina pengar på. Detta innebär givetvis att man redan i Sverige måste börja spara och planera, så att man kan få "leva ut" lite under sin vistelse i sitt värdland. Jag började därmed lägga undan pengar så fort jag bestämde mig för att åka, dvs för 3 år sedan, och sen har jag hjälpt till hemma för att tjäna ihop extra pengar. Så jag rör mig omkring den summa Explorius hänvisade om. Denna summa är absolut inte nödvändig för att ha ett fantastiskt år, men det ger mig en chans att göra så mycket som möjligt under mitt år här i Texas.

Andra frågan: Jag var på ett Soft Landing Camp i NYC i augusti som ingår i mitt program. I slutet av mitt år kommer jag även att åka på ett Year End Camp i Washington D.C., även det ingår i mitt program. Jag kommer inte att resa någonstans utöver detta, med något bolag dvs 😊

Bilder från bästa campet i New York<3

Likes

Comments

Träffade mitt utbytessgäng på ett ställe som heter "Dart-em-up". Indelad i två lag sprang man omkring och försökte träffa andra laget med gummiskott. Det var roligt och lite svettigt. Det enda jobbiga var att man fick slut på skott hela tiden då ens gevär bara kunde ha 5 skott per gång :/ Jag var med i det gröna laget och vi vann!! :)

Därefter har jag gått på en promenad med Wolfie, tittar på serier och gjort läxor. Najs söndag!

Likes

Comments

Vi ska snart börja med självporträtt i Art, men innan så tränar vi alla olika "ansiktsdelar" enskilt. Så här kan ni se mina sketcher på mun och näsa som jag gjorde sist.

Idag var det -4 som kallast och nästa vecka ska det bli över 20 grader. Detta är vinter i Texas, riktiga temperaturskillnader med andra ord.

Jag har haft jätteont i magen idag, tror jag åt något konstigt, så har legat inne med bästa Griz och gosat. Ska nog ha en kompis över ikväll för film, vi ska troligtvis se "The Intouchables" (en oväntad vänskap på svenska). ÄLSKAR den filmen, kan verkligen se den om och om igen.

Nu blir det dags för middag, imorgon ska jag träffa lite utbytesstudenter! Ha en bra helg Sverigevänner<3

Likes

Comments

Äntligen fredag imorgon!!! Mina senaste dagar har gått upp och ner. Mestadels har de varit bra, men i och med schema-byten och nya klasser så är det lite extra energikrävande. Jag saknar att tillhöra en grupp, en klass, i Sverige. Det är en sådan trygghet och ger så mycket glädje tycker jag. Här är jag en elev med ett individuellt schema och fastän man hittar någon vän i ett klassrum, så splittras man så fort klockan ringer och det är dags att fortsätta (på egen hand) till nästa klassrum. Naturligtvis finns det för- och nackdelar med detta system, likväl som det svenska. Men åh vad jag saknar min härliga klass!!

Min matlagningsklass är generellt inte speciellt varierande, vi lagar väldigt enkla maträtter och för det mesta sitter vi och läser artiklar om hälsa osv. Men igår var det är kock på besök och han höll i hela undervisningen, vilket var så roligt! Under tiden han lagade vårrullar så pratade han på om hans liv; hur han misslyckades i High School, förlorade hans stipendium i College, valde att istället gå med i militären och stannade i 12 år innan han fick en ryggskada och bytte karriär till kock. Det var så inspirerande och han var väldigt trevlig! Fick tid att prata med honom en stund i slutet av lektionen, och han kallade mig miss Rosberg (eller ladies till mig och mina vänner 😉) MEN i slutet sa han "nice to meet you Emma" - ha ha seeee där!! Buddies.

Ser ni spegeln där ovanför honom..? Det är för att klassen ska se hur han tillagar maten. Rätt ballt :) Och till höger ser ni en riktigt vacker skapelse. Behöver nog träna lite på designen, men det var gott iallafall!

Likes

Comments