Header

Nu har jag varit hemma i två dagar, kommit över den värsta jetlagen jag någonsin haft och börjar sakta men säkert att komma tillbaka till gamla rutiner. Att komma tillbaka hem har varit jobbigare än vad jag kunnat tro, så det kom som en liten chock. Det har varit en kombination mellan att sakna Texas och att vara sjukt förvirrad över livet här (vilket makes no sense då jag har bott här i nästan hela mitt liv).

Eftersom jag är hemma igen och mitt utbytesår är över, så kommer även denna blogg lida mot sitt slut. Men jag har tänkt att skriva några inlägg till! Exempelvis tips till framtida utbytesstudenter som efter sommaren ska börja sitt år. Det finns väl fortfarande saker jag vill berätta/skriva om ang. ett utbytesår så det ska förhoppningsvis läggas upp inom en rimlig framtid.

paps<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hej!! Nu är jag i Washington D.C på Year End Camp med Explorius. Idag har det varit riktigt kul med sightseeing around D.C. Vi har åkt till the White house, WW2 Memorial, Lincoln Memorial, the Korean and Vietnam War Memorial, Chinatown, Georgetown, the State Capital och massa andra byggnader som jag inte minns namnet på just nu. Jag tyckte att WW2 Memorial var det vackraste och det var även där som vi alla hittade vår stat på en stenvägg. Vi är ett stort gäng från Texas på detta camp, så alla ba "texaaaaas!!!" så fort vi såg den och sen tog vi massa foton :))

Vi hade även en bra guide med oss vilket var roligt. Det finns så mycket att se här och jag vill verkligen åka tillbaka hit i framtiden. Massa intressanta museum som vi inte har tid med nu :(

Men guys, imorgon flyger jag till Sverige!! Känns helt knäppt och totalt overkligt. Jag saknar min säng i Texas och mina vänner så otroligt mycket. Det har varit lite tufft fram och tillbaka dom sista 48 timmarna, men det kommer att bli fantastiskt att komma hem. Även fast hem numera känns tvådelat.

Kram!

Trött brud och camp möte

"Texaaaaaas!!"

Likes

Comments

"You get a strange feeling when you leave a place, like you'll not only miss the people you love, but you miss the person you are at this time and place - because you understand you'll never be this way ever again"

Hejdå Texas 💔 Nu åker jag vidare till Washington D.C för att sedan landa i Sverige den 10:e juni. Jag kommer att uppdatera här igen några sista gånger när jag är hemma. Just nu packar jag ner det sista i resväskan och säger dom sista hejdå:n. Insikten att utbytesåret är slut börjar bli verkligt....

Likes

Comments

För två dagar sedan så kom mamma, pappa och brorsan hit till Texas! ❤ Vi har ätit BBQ, besökt några fina platser omkring, varit i skolan, dansat country dancing och träffat mina vänner :) Idag ska vi åka in till Austin vilket ska bli jättekul. Sorry för seg bloggning men nu går tiden fort förbi så gör massa annat.

(Btw, om prick en vecka så landar jag på Arlanda Airport.... KNÄPPT)

Kramar

Likes

Comments

Hej! Jag är intresserad av att åka på ett utbytesår. Hur gör man med gymnasiet? (antar att du går på gymnasiet). Behöver man ta ett sabbatsår när man reser eller kan utbytesåret räknas in som en årskurs?

Hej Maja! Vad roligt att du är intresserad av att åka på ett utbytesår!

Jag är just nu på ett "year-off", dvs så räknas inte detta skolår in i mina svenska gymnasiestudier. Jag gick ut tvåan i Sverige innan jag åkte hit, så när jag kommer tillbaka och sommarlovet är över så går jag tillbaka till skolan igen för att gå trean. Jag fortsätter bara där jag slutade helt enkelt, fast med ett år emellan. Jag vet inte om man kan göra ett utbytesår utan att ta en paus i sina studier i Sverige, alternativt kan man åka utomlands och gå i svenska skolan - för då räknas året. Man kan exempelvis åka till London, Marbella eller Nairobi i Kenya och gå ett år i svenska skolan och på så vis få upplevelser för livet. Detta blir naturligtvis lite annorlunda, troligtvis ett mer akademiskt år men fördelen är väl att man inte är ett år efter, om det nu spelar någon roll.

Jag passar på nu när jag fick denna fråga att besvara något liknande som ofta diskuteras - är det värt att ta ett sabbatsår under gymnasiet? Jag får ofta frågan hur det känns att behöva komma tillbaka och så är alla ens jämnåriga vänner redan ute ur skolan (i mitt fall alltså eftersom jag är 98:a), samtidigt som man får gå med elever som är ett år yngre. Jag kan helt ärligt bli lite trött på denna fråga. Främst eftersom det känns lite irrelevant. Att åka på ett utbytesår handlar om livet utomlands, om upplevelserna där och ens vilja att upptäcka världen. Ett utbytesår handlar inte om livet i Sverige. Naturligtvis ska man se för- och nackdelar innan man bestämmer sig för att åka, man ska vara medveten om eventuella "nackdelar" med att lämna Sverige och att det kommer kännas trist när man missar högtider eller födelsedagar. Men så är livet. Jag hade gärna stannat i min svenska gymnasieklass och fortsatt mitt liv hemma, men livet är ju så mycket mer än så. Iallafall kändes det så för mig. Jag ville ut och uppleva när jag har chansen och ett utbytesår kändes som den perfekta möjligheten att göra precis det. Och nu efter 10 månader här så vet jag ju att det är så värt det! <3

Likes

Comments

Jag och Lotta tog lite Graduation pictures tillsammans denna helg. Det var så roligt och är glad att jag har dessa bilder som ett minne. Nu är det bara några dagar kvar innan school is out! (Och om två dagar så kommer min familj!!❤ ) 

Likes

Comments

Hej hej hej!! I'm still alive :)

Det har känts väldigt skönt att bara lägga bloggen åt sidan och inte känna behovet att gå in och uppdatera här, då jag gör allt för att njuta av varje dag som jag har kvar. Så nu kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna!

Sista provet i spanska och signering av Yearbooks!

Åt middag på the roaring fork med bästis i fredags

Besökte därefter downtown Austin!! Sprang omkring i mina cowboy boots och klänning och kände mig riktigt Texan ;)

Middag igår med min fina vän Skyllar! Vi åkte till bästa Texmex stället Chuy's! <3

Likes

Comments

I onsdags så samlades alla seniors (+ foreign exchange students) inne i the competition gym för College signing day och Senior recognition ceremony. Jag hittade mitt stol med mitt namn på och där satt jag i två timmar och lyssnade när namn efter namn ropades upp. Det var som en graduation ceremony, då man går upp på en scen efter alfbetisk ordning och skakar hand med rektorn, får ett litet diplom och går tillbaka till ens stol. My time to shine varade alltså i ca 20 sekunder ;)

Det var intressant att se vilka college alla ska till, speciellt häftigt att höra att en tjej från min skola ska till Harvard! Pretty cool. Efter ceremonin etc, så var det "Senior party" in the courtyard. Det spelades musik och så fick man chicken nuggets, chips, kakor och någon saft. Med andra ord - typical American snacks från skolan ;)

Detta är precis i början innan alla kommit. Jag tog inga bilder under ceremonin :/

Fick ett diplom och sen även bilden som visades på skärmen under ceremonin. För varje elev som ropades upp så visades det namn, bild och alla Honors & Awards för eleven.

Likes

Comments

Jag har lagt bloggen på vila lite dem senaste dagarna, inte helt medvetet - bara nästan. Dagarna tills familjen kommer hit är nu inte många och det som en overklig längtan i hela kroppen. Det känns som jag går och hoppas på att dem ska komma hit, tänker att det skulle vara en fantastisk grej men som såklart inte kommer att hända. Fast så börjar man planera dagarna, människor frågar när dem kommer och sakta men säkert så börjar även jag inse att dem snart kommer att vara här.

Utöver detta är det såklart massa saker som jag försöker få gjort innan siffran står på noll och resväskan är packad. Jag spenderar därmed mindre tid att dokumentera mina dagar, istället försöker jag bara leva och ta in allt jag snart kommer att sakna. Mina cykelturer är längre. Dagarna med bästis är fler. Allting vill jag maxa innan det når sitt slut.

Så hang with me, kanske kommer jag att gå tillbaka och skriva om saker som skedde när allting lugnat sig lite. We'll see. Imorgon ska jag vara med i en Senior Award ceremony i skolan, och resten av denna vecka så ska jag finish up alla slutprojekt. Sista Art project. Sista spanska provet. History är redan färdigt. Engelska essay och presentation måste också göras. Nästa veckan är det finals och sen är jag helt klar med skolan. Finito. Done. Färdig. No more High School för denna lilla svensk. Det känns helt helt sjukt men samtidigt så skönt. Jag känner mig färdig med skolan här, men att inse att det är över ger också en liten tom känsla efter sig. Tycker alltid avslut är lite jobbigt.

Likes

Comments

Såg yngsta värdsysterns teateruppställning av Grease igår. Hon går i 8th grade så det var alltså middle school och dom var så duktiga och söta. Jag älskar Grease så det var jättekul att detta var årets föreställning 😊

Syrran som Patty Simcox och hennes kompis bredvid som spelade Cha Cha!

Likes

Comments