Header

Gjorde klart ett projekt i Art idag och ett annat förra veckan, så tänkte visa er lite bilder på det jag har gjort! Vårt största arbete hittills har vart sköldar med egenvalda symboler, allting ritat med blyerts. Dessa symboler skulle symbolisera oss som person, dvs vår personlighet och våra intressen. Utöver ett måste av antal symboler, så fick man även lägga till lite egna detaljer om man ville.

Här ser ni för- och efterbild på min sköld som jag ritade:

Rosor+berg= mitt efternamn Rosberg, Sverigeflagga+Tre kronor=Sverige, Solen=glad personlighet, flygplan=gillar att resa, Jordglob=min intresse för världen + Europa är min favoritkontinent.

Ritade även dit Karlavagnen och detta eftersom jag bara gillar den. Så fort jag ser stjärnor på himlen så letar jag efter Karlavagnen. Vet inte riktigt varför, men den betyder på något vis mycket. Tänker även på pappa när jag ser den eftersom vi brukar leta reda på den tillsammans<3

Projekt nummer två!

Jag önskar att jag hade tagit en bild innan jag limmade dit alla röda bitar på det stora vita pappret, för då skulle ni nog förstå projektet lättare. Jag sketchade en halv elefant på ett rött papper, klippte ut hela sketchen och vände över 50% av de utklippta bitarna till motsatt sida. Detta skapade denna "spegelkänsla" som ni förhoppningsvis kan se. Det tog mig väldigt lång tid att klippa ut allting + limma, men det var kul! Till sist skulle vi rita massa mönster på alla röda partier med en markeringspenna. Done!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För någon vecka sedan fick jag två härliga packet från Sverige och lite andra vykort utöver det. "Små" saker som dessa kan verkligen förvandla vilken dag som helst till bästa dagen på veckan. Ett packet är från familjen och det andra är från världens bästa Hanna. Hon skickade massa (mat)härligheter som jag har saknar från Sverige och jag grät (ja grät..) när jag höll min musli och knäckebröd i mina händer. Delikatobollarna hon även skickade är inte med på någon bild och ni kan säkert klura ut varför... 😉

Sitter i skrivandes stund och äter knäckebröd och det känns precis som hemma <3

Likes

Comments

Student aide (min första lektion) var rolig idag. Sitter som tidigare nämnt med tre grabbar och vi springer "passes" åt andra lärare. Det var riktigt svettigt idag då jag fick omkring 15 passes (vilket är många) och alla skulle naturligtvis till olika klassrum utspridda i hela skolan. Jag gick från klassrum 2101 till 5018 till 2310 osv...tills jag blev utelåst i 30 graders värme haha. Alla klassrum som börjar med nummer 5000 är i byggnader utanför skolbyggnaden, så när jag sedan skulle gå tillbaka in var dörren till skolan låst. För att komma in skulle jag behöva gå runt hela skolan till huvudingången, vilket seriöst tar omkring 10 minuter. Lyckligtvis såg jag efter ett tag en lärare genom fönstret, så hon blev räddaren i nöden och jag fick komma in till den älskade AC:n.

Lite brist på bilder atm, så jag hoppas ingen minns denna ;)

Efter skolan har jag inte gjort mycket alls, förutom att plugga spanska. Jag har bytt till en högre nivå vilket naturligtvis innebär mer plugg och svårare läxor/prov. Anledningen till bytet beror på min före detta spanskalärare. Det funkade bara inte och lektionerna var kaos.

Nåväl, nu trivs jag mycket bättre och Ms. Garcia är en bra lärare! :) Det är föresten jätteroligt att höra människor prata spanska med en amerikansk dialekt. Fnissar varje gång jag hör någon säga "sacar" till exempel. Men likväl antar jag att de skrattar de åt mig, då jag pratar spanska med en svensk dialekt.

Imorgon har jag spanskaprov i grammatik och även en munta så nu måste jag sätta fart, ¡adios, adios! 

Likes

Comments

I lördags åkte jag till en stor pumpkin ranch med Annas familj. Vi tog kort med massa pumpor, åt glass med pumpasmak, matade getter och gick vilse i en enorm corn maze (sista bilden på mig är när vi äntligen hittar ut = väldigt glad!!). Det var även svalt i luften, runt 26 grader vilket var mycket uppskattat när man var ute hela dagen. Innan vi åkte hem så åt vi på ett BBQ-ställe, riktigt gott och det var min första Texas BBQ!

Likes

Comments

Jag har inte skrivit så mycket om skolan på senaste tiden, möjligtvis eftersom skola är skola vilket innebär plugg för det mesta. Jag har många prov nästa vecka, bland annat på första världskriget och ett projekt i engelska om boken "Of Mice and Men" som vi har läst. Gör naturligtvis mitt bästa men försöker att inte overkill då jag inte behöver få toppbetyg här. 

Igår gick jag till min counselor med lite Marabou choklad eftersom hon har hjälpt mig supermycket under mina första veckor här i Texas. Fick prata med henne om vad som har hänt och det var en smart taktik; pratade/grät ut allting om gårdagens händelse innan första lektionen så att jag sedan skulle känna mig "gråt-fri" resten av dagen. Funkade utmärkt.

Efter skolan åkte jag, Anna och hennes bror Ryan till Pluckers och åt mat innan Anna och jag åkte till ett annat High School för att se en volleyball match. Därefter åkte vi och handlade ingredienser till S'mores som vi skulle grilla framför Annans bonfire. Hemma hos henne har dom en jättemysig baksida med fotöljer, bonfire, ljus i träden och en TV på väggen. Vi satt där i flera timmar jag, Anna och hennes mamma och snackade om livet och massa intressanta ämnen. Älskar bra samtal så det var verkligen en toppen kväll! 

Bilden till höger är så rolig för jag var så fokuserad på att ta en bild, att jag inte märkte att min marshmallow hade börjat brinna hahaha.

And: S'mores = Du grillar först en marshmallow, därefter lägger du den mellan två kex tillsammans med choklad. Voilá! En S'more!

Likes

Comments

20 oktober

Hjärtat är tungt, kroppen känns svag. Jag har skrivit meningar som jag sedan har raderat, jag har försökt format ord men misslyckats och jag har blickat på denna skärm i en timme utan att veta vilka känslor jag ska greppa först. För tre timmar sedan såg en solnedgång medan familjens röster fanns i andra änden av luren. Jag må ha varit ensam, sittandes där på denna gräsplätt utanför mitt bostadsområde där jag bor. Men ensam skulle jag inte säga att jag var, då jag kunde se familjen i min hand när insiken sakta la sig inom mig om vad som hade hänt.

Det var en vacker kväll, den 20 oktober. Som jag sa till familjen; detta är min månad och nu får han dela den med mig. En vecka efter min 18-årsdag och nu har han också en dag. Vi är tillsammans, föralltid, och det är något som jag från denna dag kommer att hålla kärt. För jag vill inte tänka på sorg eller saknad.

Ett avstånd på 8464 km känns naturligtvis längre än någonsin en kväll som denna. Mest av allt vill jag bara krama om mamma och pappa, men det lätta livet vinkade jag hejdå till för två månader sedan så det får jag klara mig utan. Livet ska fortsätta och med det sagt ska jag nu räta upp mig kämpa på. Enkelt? Nej. Absolut inte. Men jag fixar detta eftersom det är så jag har bestämt. Jag fixar allt. 

Det va du som gav mig denna vackra utsikt ikväll, ellerhur morfar. Du va här<3

Likes

Comments

Man trodde att man skulle sakna sin familj och sina vänner. Men det man inte var förbered på var hur man skulle sakna ett helt land. Åh Sverige<3 Hjärtat blir helt varmt när jag ser denna video. 

Likes

Comments

"Emma do you have any plans for Sunday Oct 16?", frågade Jordyn för en vecka sedan. När jag därpå svarade nej blev hennes svar "Good, don't make any!!". Efter detta har jag inte fått veta något mer, utan det enda jag har bemöts av är leenden så fort jag har frågat.

So - today was the day! Skulle bli upphämtad av Jordyn (det var det enda jag visste), och när hon kör upp vid mitt hus så kliver alla tjejer ut ur bilen! Wiee!! 😄 Dem tog mig till "the cheesecake factory" som var en jättefin restaurang. Vi åt först lunch och sen dessert (cheesecake ofc) som var så-himla-god. Mina kära föräldrar har poängterat att jag nästintill bara skriver om hur jag äter mat med mina kompisar här, och jag kan väl bara hålla med dem. Men helt ärligt - maten här är fantastisk (då bortser jag från viss typ av snabbmat och skumma sockerflingor etc).

Fick lite härlig sång vid desserten av restaurangens personal då vännerna sa att vi firade min födelsedag! Skojsigt såklart. När vi övervann matkoman och lyckats ta oss till bilen åkte vi hem till Jordyn och fixade pumpor.

Cheesecake chocolate chip cookie dough + Jordyns dekorerade framsida :)

Likes

Comments

GO TEXAS LONGHORNS! Igår gick jag på min första riktiga amerikanska football game!! (om man inte klassar high school football som real stuff). Det var en enorm arena, massa skrikande fans, hot dogs/friterad mat överallt och fyrverkerier vid varje touchdown. Jag åkte dit med Laura (utbytesstudent från Danmark) och hennes värdföräldrar. Jag och Laura satt och bara log åt hur engagerade somliga amerikanare är. Om vi missade en catch eller något dåligt hände så utbrast alla framför oss "Oh NO!! OH no no no!!!" med armarna utsträckta i luften som om livet var över haha.

Nu kommer lite bilder från denna roliga kväll, och btw VI VANN! Vill även tillägga att det var en otroligt häftig kväll, men att stå och ropa i the student section under skolans football games är snäppet bättre! Forever a Leander Lion 😉

Världens största trumma tydligen! Foto på det såklart!

Lauras värdföräldrar, Laura, jag. (Btw det han gör med händerna står för the Longhorns)

Vi står framför "Bevo" som är namnet på the longhorn (djuret). Bevo är tydligen jättekänd, så att vi fick komma fram och ta en bild var tydligen en HUGE deal. Lauras värdmamma känner ägaren till Bevo, så vi fick smita igenom lite säkerhetsgrabbar och komma ner på planen. Sjukt häftigt!

Likes

Comments

Denna födelsedag var väldigt speciell och annorlunda. När väckarklockan ringde tände jag min lilla lampa bredvid sängen och sträckte mig efter mammas brev som låg och väntade på mitt nattduksbord. Detta kuvert har legat undangömd i min garderob sedan den dag jag lämnade Sverige, så att äntligen få öppna upp den var en känslofull upplevelse.

Jag satt ensam i min säng klockan 06 på morgonen, spelade "ja må du leva" på tyst volym och önskade mig själv ett stort grattis. Jag fick kämpa med tårarna såklart, det är inte lätt att vara ifrån sin familj en dag som denna. Men jag visste att jag skulle få höra deras röster 07:00 genom mobilen, så det var något jag såg fram emot med glädje.

En av mina favoriter, Jordyn, skjutsade mig till skolan och när jag öppnar dörren och sätter mig ner i hennes bil så börjar hon sjunga "ja må du leva" - på SVENSKA! Jag blev så överraskad att jag inte hann reflektera innan jag högt uttryckte: "fasen vad bra du är!!" när hon hade sjungit klart. Hon titta på mig, jag titta på henne och vi båda tänkte nog samma tankar; "vad tusan va det där!?" haha<3

Skoldagen var perfekt. Jag fick massor av grattishälsningar och mitt tjejgäng bjöd på lite härlig sång under lunchen (också på perfekt svenska!). Jordyns underbara mamma hade kommit med chicken nuggets, pommes och dricka till mig så även det var en härlig överraskning!

Senare på kvällen så firade jag med värdfamiljen. Vi åt en god middag med choklad brownie till efterrätt, serverad med jordgubbar, hallon, glass etc<3 Fick fina ballonger vilket gjorde mig jätteglad!! Älskar ballonger!

Ett STORT TACK till alla nära vänner som bekanta som har hört av sig under dagen och önskat mig grattis! Ni har gjort mig obeskrivligt glad och era fina ord har betytt extra mycket denna födelsedag. All kärlek till er ❤

Likes

Comments