Hej på er!

Solen skiner, det är varmt ute och livet känns bra! Hoppas ni känner lika dant! Igår var vi på Villa fridhem och firade morfar som fyllde 87 år. En jättemysig dag med afternoon tea bestående av frukt, mat och fika. Jättemysigt och gott! Avslutade sedan dagen med en uteritt i solen tillsammans med Per och Rory i stallet. Idag har jag hopptränat och pluggat inför ett novellseminarie i svenska som jag ska redovisa imorgon. Sista svenskuppgiften på gymnasiet och jag känner mig riktigt motiverad för att kunna bocka av de sista inlämningarna nu innan studenten. I morgon eftermiddag är det endast två uppgifter kvar innan jag är fäääärdig med gymnasiet! Känns helt galet men försöker njuta ordentligt av den sista skoltiden innan den faktiskt är över.


Bjuder på några bilder från igår och önskar er alla en skön eftermiddag! Njut i solen, ät något gott och umgås med människor som ger dig energi, det tänker jag att göra! STOR KRAM!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter åtta timmar i stallet stämmer beskrivningen röd som en tomat utan tvekan överens med hur jag ser ut just nu kan jag lova haha! Suttit och kollat på hopptävling mitt i solen sex timmar i sträck innan jag åkte hem för att ladda om energin för att sedan åka tillbaka och rida en sväng i gräshagen. En bra dag med mycket sol och hästmys med andra ord. Dagens lärdom till mig själv är hur som helst att alltid ta på mig solkräm! År efter år gör jag samma misstag men verkar aldrig lära mig haha. Hur som helst väntar en kväll med familjen där Eurovision i en kombination med godis, chips och glass står på schemat= en kväll helt i min smak!


Hoppas ni får en fin kväll allesammans! Kramis<3


På tal om annat: huuur söt är inte vår kanin Polly? Det roliga var att hon sprang runt som en tok precis innan bilden togs. Tillslut sa jag till henne att posa och då verkade hon fatta vad som gällde;)

Likes

Comments

Du. Ja precis, just du. Jag vill att du nu går och kollar dig själv i spegeln samtidigt som du kramar om dig själv. Du är riktigt bra, närmare bestämt helt fantastisk. Du ägnar tid åt andra människor, bryr dig om andra och ger dem fina komplimanger. Men min fråga är: hur ofta gör du detsamma för dig själv?


Du kan säkert många gånger känna att ditt värde baseras på dina prestationer, något som i själva verket egentligen är helt fel. Du ser ständigt hur andra presterar, uppnår skyhöga resultat och uppdaterar sina sociala medier. Du blir stressad för att du känner dig värdelös jämfört med alla uppdateringar om perfekta liv som du scrollar igenom i ditt Instagramflöde. Men bakom allt detta finns det alltid en sida som inte syns. Ingen människa lever ett perfekt liv och det är något så extremt viktigt att vi alla kommer ihåg. Vi ska fokusera på att leva i nuet, vara tacksamma över det vi har och försöka se det positiva med alla livets situationer. Det kan kännas svårt, men försök i alla fall. Jämför dig aldrig med någon annan. Beröm dig själv och var stolt över dig själv, precis som du är. Alla människor är olika och ska inte jämföras med varandra. Det finns inget rätt och fel. Lev det liv du vill leva och var dig själv.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag haft mycket plugg, tankar och känslor inom mig. Trean har varit så galet fullt upp hela tiden att jag knappt har hunnit reflektera och landa förrän nu. Nu när skolan har lagt sig lite har jag fått tid till att tänka och reflektera över allt. Det är något som har fått mig ur balans känslomässigt och bidragit till en känsla av förvirring. Nästan som att jag har tappat bort mig själv i all stress som varit där det bara har varit fullt ös. När man känner att kroppen behöver vila är det viktigt att lyssna på den. Därför har jag under veckan som gått fokuserat mer än någonsin på att göra det jag tycker är kul och hämta energi från det. Gör jag det jag tycker är roligt kommer jag på så sätt att hitta tillbaka till mig själv och må bättre snabbare. Stallet har varit det självklara valet där jag har spenderat extra mycket tid under veckan. Det har varit underbart skönt och fått mig tillbaka på banan igen. Annars har jag njutit av det fina vädret, umgåtts med familj och vänner. Igår var jag hemma hos min vän Emma där jag, hon och Lovisa hade en riktig tjejkväll tillsammans med thaimat, riktigt riktigt gott!


Kan ni känna igen er i min känsla av att ha tappat bort sig själv och vad man egentligen vill göra efter en hektisk period? Hur brukar ni hantera det? Mitt absolut bästa tips är att prioritera mer tid till sig själv och göra det man tycker är roligt. Det är då man inser vad som verkligen betyder något och hittar på så sätt tillbaka till sig själv. Det har hjälpt mig ur svackan jag hade i början av veckan snabbare än vad jag trodde. Det gäller att fokusera på det fina med livet i alla situationer och inte grubbla ner sig i det negativa för det tar en aldrig framåt ändå. Viktigt att påminna sig själv om. Avrundar inlägget med lite bilder från veckan som varit, enjoy!


Kram på er!

Likes

Comments

Heej på er alla fina!! Hoppas allt är bra med er och att ni känner er redo för maj! Det gör jag definitivt. Mitt främsta mål under maj är att njuta och ha riktigt roligt. En tripp till Stockholm, bal, pluggande, stallet och härliga dagar väntar mig under maj. Det är mycket att tänka på nu innan studenten, något som har lagt grunden för ett humör likt en berg- och dalbana under de senaste dagarna. Skolan som alltid har varit en trygghet kommer om lite mer än en månad att vara över och nya utmaningar väntar. Jag har stora ambitioner över vad jag vill åstadkomma i höst och under den senaste tiden har det gjort mig stressad. Jag vill starta upp mitt första riktiga företag vilket är mycket nytt att sätta sig in i och tänka på. Drömmarna närmar sig verkligheten och det är först då jag inser att de snart kommer att bli verklighet. Häftigt men lika så känns det ibland läskigt. Försöker landa i tanken över att allt kommer att lösa sig med tiden. Annars då? Jag har varit ledig sedan i torsdags och det har varit superskönt. Har spenderat mycket tid i stallet och försökt njuta ordentligt. I torsdags hade vi en massör ute till Sweeper. Det tyckte hon var riktigt skönt och har fått massage och stretchövningar att fortsätta arbeta med, detta kommer bli toppen!

Vad brukar ni välja att göra om ni har en helt ledig dag att själva bestämma över? Stallet eller en lång skogspromenad hamnar högt uppe på min favoritlista. Älskar det!


Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Var lägger du ditt fokus? Lägger du den på att vara precis där du är och leva i nuet eller brukar mobilen sno din uppmärksamhet? Mobilen distraherar mig ofta och får mig att tappa koncentrationen från verkligheten. Notiser från snapchat eller plingande från facebookchatter får mig att snegla ner på låsskärmen. Jag flyttar mitt fokus, bort från verkligheten och där jag faktiskt befinner mig just då.


Jag tror att många kan känna igen sig i detta. Att scrolla Facebook samtidigt som man ringer ett samtal eller svara på ett sms samtidigt som man umgås med en vän. Något som gjort att jag har tappat fokus har varit alla dessa snapchatnotiser på låsskärmen. Så fort jag såg dem tog jag upp mobilen för att svara av ren automatik. Något jag inte reflekterade över var hur mycket detta gjorde att jag tappade koncentrationen från exempelvis skolarbetet. Därför bestämde jag mig för att stänga av notiserna. En otroligt enkel åtgärd som har hjälpt mig att kunna fokusera och njuta av livet utanför mobilen där ett ständigt blinkande av notiser inte existerar.


För mig är stallet mobilfri zon. Jag lämnar alltid mobilen hemma för att verkligen kunna koppla av helt. Att veta att jag inte kan kolla Instagram, svara på sms eller ringa det där viktiga samtalet förrän jag kommer hem gör mig extremt lugn. Stallet blir min frizon från all elektronik och sociala medier. Jag kan släppa all kontakt med omvärlden och bara njuta av att vara där jag befinner mig. Jag kommer inte att använda min mobil mer idag. Inga mer sociala medier, inget snapchattande eller facebookscrollande. Jag ska vara precis där jag är och njuta av det till fullo. Antar ni utmaningen att göra detsamma?

Likes

Comments

Förr hade jag ofta ångest men nu för tiden nästintill aldrig. Vad kan detta bero på? Förut stressade ångest och nervositet upp mig medan jag idag ser det som en bra övningssituation för att lugna ner mig själv igen. En stor anledning att min ångest har minskat markant har varit för att jag inte är rädd för ångesten längre. Istället för att skjuta den ifrån mig välkomnar jag den med värme vilket gör att den försvinner fortare än någonsin. Ångest är inte farligt utan en naturlig reaktion som finns i kroppen för att vägleda oss om något känns obehagligt, fel eller för mycket.


Något annat som har gjort att min ångest har minskat med åren är att jag har infört många nya vanor som får mig att må bra. Dessa tänkte jag nu dela med mig av till er som inspiration. För wow vad dessa rutiner gör mig lugn och fokuserad. Nedan följer en lista över mina guldkorn som får mig att må bra. Välj ut dem som inspirerar dig av och varför inte testa att applicera dem i ditt eget liv redan idag?


Mina toppstrategier

Arbeta i min Peppdagbok. Peppdagboken en mental träningsbok som jag själv är författare till. Är du intresserad av en egen bok eller vill läsa mer om den rekommenderar jag dig att klicka dig in här

Planera upp kommande vecka i min planeringsbok innan jag tar helg. Detta gör att jag kan släppa skolan helt på helger och på så sätt få tid för återhämtning. För mig är det viktigt att ha det nerskrivet på papper och inte i mobilen.

Städa rummet. Möblera om, sätta upp inspirerande texter eller varför inte fylla rummet med bilder tillsammans med människor som gör dig lycklig?

Fråga dig själv hur du mår. Tänk efter och svara dig själv på frågan innan du går vidare med att reda ut varför du mår som du mår och hur du kan agera för att må bättre.

Hör av dig till människor som inspirerar dig och som du är tacksam över att ha i ditt liv. Du kommer bli glad över att få en annan människa på bättre humör. Låter det inte som en perfekt kombination?!

Skratta mer! Allt blir så mycket roligare då.

Gå en promenad och lyssna på din favoritmusik. Detta ger mig extremt mycket energi kan jag lova er.


Jag lägger ner väldigt mycket tid på inredning i mitt rum som ska motivera och driva mig framåt. Tänkte därför dela med mig av lite bilder från mitt rum för att ni lättare ska kunna förstå vad jag faktiskt menar. Jag spenderar mycket tid i mitt rum och desto mer jag kan påverka mig själv till att må bättre desto bättre. Det är vardagens små detaljer som i det stora hela angör prestationsnivå och drivet inifrån, så varför inte prioritera det mer?

Hoppas ni får en underbar lördagskväll. KRAM på er!

Likes

Comments

Det finns en händelse som har präglat hela min uppväxt. Även fast den under många år bröt ner mig totalt kan jag nu säga att den har gjort mig starkare. Det har tagit många år och tankarna finns fortfarande i mitt huvud men inte alls på samma sätt som innan. Jag skriver detta inlägg för att upplysa andra som har varit med om samma sak eller kommer att känna igen sig i min berättelse. Detta är ett allvarligt problem som jag, tyvärr, vet förekommer fortfarande. Ett inlägg som detta skulle jag ha behövt läsa redan när jag var nio år.


Jag hade precis börjat skolan och var spänd på vad alla mina skolår skulle innebära. Nya lärdomar och erfarenheter, minst sagt. Något jag inte var beredd på var att nästintill direkt möta en ordentlig käftsmäll som skulle komma att påverka hela min uppväxt. När jag var nio år var jag hos skolsköterskan på min första hälsokontroll. Det innebar vägning, mätning och en koll av att allt var okej. Jag mådde bra fram till att denna kontroll var över, för efter kontrollen väntade år av ångest, kroppshat och utseendefixering. Jag har alltid varit kraftigt byggd vilket har inneburit en vikt straxt över medelvikten vilket jag tidigt fick höra som något negativt utan någon som helst hänsyn min kroppsmuskulatur eller generella hälsa. På min fritid red jag samtidigt som jag tränade gymnastik flera gånger i veckan. Jag mådde bra, åt ordentligt och var en glad och positiv tjej. Men detta var inget skolsköterskan tog hänsyn till. Hon föreslog direkt att jag skulle tänka på att äta mindre och gå ner i vikt för att passa in i den viktkurvan hon hade på skärmen framför sig. Min vikt och kroppsbyggnad innebar ingen fara men jag skulle ändå eftersträva det kroppsideal som matchade medelvikten, det var det skolsköterskan ansåg som viktigast. Det hon sa till mig tog jag till mig till punkt och pricka som den ordningsamma nioåriga tjej jag var. Jag bestämde mig för att äta mindre och varje dag kämpa för en längre siffra på vågen. Detta gjorde min hälsa sämre än den var innan, det kan jag lova.


Denna händelse har påverkat min uppväxt extremt mycket redan från dag ett. Så fort jag kom ut ur rummet började jag gråta och år av hård kritik och hat mot mig själv och min kropp tog sin början. När jag gick därifrån hade min hälsa försämrats något enormt. Jag kände mig svag och värdelös redan som nioåring. Hon fick mig att hata på min kropp, skapade känslor av att jag inte dög som jag var och att alla människor skulle vara stöpta efter samma mall. Så länge ens vikt inte innebär fara bör den inte ens kommenteras.


När jag tänker tillbaka på detta blir jag extremt provocerad av samhällets ideal och normer gällande att alla människor ska se likadana ut och följa medelmåttet utan någon som helst hänsyn till andra aspekter, exempelvis muskelbyggnad eller kroppsform. Jag vet att det finns ungdomar som har varit med om precis samma sak som mig. På andra skolor, i andra åldrar med andra skolsköterskor. Jag vet inte, men en av dem kanske olyckligtvis är du som läser detta just nu. Någon som inte förtjänar de ord du en gång fick höra som bröt ner dig totalt.


Alla människor är olika och det är något vi ska vara stolta över. En välmående hälsa och en frisk kropp är viktigare än siffran på vågen. Hetsa därför inte över vad vågen visar. En dag för några år sedan blev jag så trött på hur jag ständigt kämpade för samhällets normer över hur en tonårstjej skulle se ut. Jag bestämde mig därför för att kasta vågen och att aldrig mer ställa mig på den igen. Den gav mig bara ångest och negativa tankar om mig själv. Istället gav jag all min koncentration på att fokusera på leva en hälsosam livsstil utan vågen vid min sida. Att börja älska mig själv på riktigt och strunta i samhällets orealistiska normer. Sedan dagen jag tog det beslutet har jag aldrig känt mig så fri och välmående som nu.

På vänster sida ser ni Emma 15 år. Hon är inte nöjd över sig själv och strävar dagligen efter en perfektion som inte ens existerar. Till höger sida ser ni Emma 19 år. Hon äter det hon känner för, är glad och påminner sig själv varje dag över hur viktigt det är att vara stolt och älska sig själv. Hon mår så mycket bättre än tjejen till vänster.


Det är inte många som har vetat om denna berättelse för jag har skämts över det något otroligt. Bara det är i sig helt fruktansvärt. Att detta inlägg publiceras ser jag som en vinst för att stå upp för alla människors lika värde utan kroppsideal och hets. Så vad blir dina kommande to do's? Mina förslag är att: kasta vågen, krama om dig själv ordentligt och ge dig själv tre komplimanger. Alla är vi människor olika. Var stolt över dig själv, precis för den fantastiska person du är. Låt aldrig någonsin någon annan trycka ner dig. Du är bra, precis som du är. ♥

Bild lånad av IAMPROUD, följ dem på Instagram @iamproud.se för mer kroppspositivet av grymma tjejer ♥

Likes

Comments

Hej på er!


Hoppas läget är bra med er! Jag är precis hemkommen från en riktigt lyckad hoppträning med min favorit- Sweeper! Mitt psyke har spökat ordentligt de senaste veckorna på hoppträningarna. Jag har inte litat på mig själv, varit osäker i min ridning och varit stressad vilket självfallet har speglat av sig på prestationen. Men nu känner jag att jag är på väg tillbaka på rätt bana, superskönt! Svackor är till för att skapa nya lärdomar och sedan ta sig ur helt enkelt, de finns där av en anledning, trots att det skapar en otrolig frustration hos mig.


Känner ni igen er i situationen av att tänka för mycket? Det är ett problem som har stjälpt mig många gånger. Istället för att bara köra på och strunta i alla tankar och rädslor fastnar jag ofta i grubbel. Jag har tränat bort det till största del, men ibland kommer det tillbaka, exempelvis när jag har mer tid för att tänka på exempelvis lov. Det kan gälla på en hoppträning, inför en prestation eller gällande framtiden. Under påsklovet har jag haft mycket tid till att tänka igenom saker och ting. Det är på gott och ont. Positivt i den mån att det leder till nya mål och planer, men negativt på så sätt att jag fastnar i jobbiga tankebanor och grubblerier jag får det svårare att komma ur. Detta påverkar mitt humör väldigt mycket vilket har gjort att hela lovet har känts som en känslomässig berg- och dalbana. Att kämpa med att sluta grubbla och ta sig ur negativa tankemönster är något jag har kämpat flera år med. Tänkte därför dela med mig av mina topp tre bästa tips för att komma på andra tankar och må bättre, hoppas tipsen kan hjälpa er med samma problem!


☆ Ladda ner gratisappen PeppApp på Appstore! Kort och gott: har ni inte testat denna måste ni göra det, genast! Får mig alltid på bättre humör.

☆ Ring en vän och prata ut om dina tankar. Genom att berätta hur man känner för någon annan brukar göra att tankarna försvinner snabbare.

☆ Få tankarna på andra spår genom att hitta på något roligt. Genom att sysselsätta hjärnan på annat sätt minskar tiden för grubbel och ångest. Håll hjärnan sysselsatt helt enkelt.

Min finaste tjej! Vad skulle jag göra utan henne?! ❤

Likes

Comments