Header

Dååå har det nästan gått en vecka sen jag kom hit, till Strömsholm. Kan ju lista upp vad vi har gjort här i veckan:

Söndag: Kom hit vid halv 11-tiden. Packade upp och fixade lite på rummet, hälsade på folk och kollade lite omkring.

Måndag: Samlades 10.15, hade bara intro och kursstarter. Jag och några andra cyklade bort till slottet och kollade lite där borta.

Tisdag: Började morgonen med stalltjänst, sedan hade vi intro av skoldatorerna, var ledig i några timmar och sen hade jag hagbyte. Väldigt lugn dag med andra ord. Kollade på hoppträning uppe på stallplan.

Onsdag: Lite mer genomgång, sedan visade 2orna alla hästarna och det var kul att se, sedan red vi ut, jag red Giacometti, hade honom på antagningsprovet oxå så det var ju kul! Avslutade med eftermiddags-stalltjänst.

Torsdag: Började kl 9 med kör-intro, var ledig i några timmar och hade sedan engelska och avslutade med svenska. Husmöte ikväll och sedan går vi över till nya plugg (boende bredvid oss) och har filmkväll.

Imorgon börjar vi 9.15 med naturbruk och har sedan idrott. Sedan slutar vi kl 12. Kollar lite träningar och sen kommer pappa och hämtar mig och Bellan och Alva. Vi åker hem i helgen, jag ska ju gå intro för att övningsköra ;)

Giacometti

Bild från Strömsholms hemsida

Likes

Comments

Nuu äntligen sitter jag i bilen på väg mot Strömsholm! Riktigt taggad nu, inte långt kvar. När vi kommer dit är planerna att bara ta det lugnt, packa upp, fixa lite i rummet, kolla runt i området & åka och handla, fixa lite till på rummet osv. Uppdaterar mer med bilder när jag kommer dit!

Likes

Comments

Om mindre än 1 vecka börjar skolan, gymnasiet. Saker ska packas och grejer ska flyttas. Jag åker ner till Strömsholm och installerar mig på söndag. Spännande, är taggad och det ska bli roligt. Men nu börjar nervositeten komma. Nervös att flytta hemifrån. Det är nu man börjar inse hur mycket eget ansvar man faktiskt behöver ta. Tidigare har jag tänkt att, det är no big deal, jag kan tvätta, laga mat osv osv. Jag kan ta hand om mig själv så detta blir inga problem. Men nu står jag här, mindre än 1 vecka kvar, och är sjukt nervös. Jag ska faktiskt flytta hemifrån. Det ÄR en big deal. Jag är 16. Lämna mamma. Lämna pappa. Lämna Joel. Såklart att jag kommer sakna dom.

Och andra sidan, så kommer jag förmodligen ha the time of my life nere på Strömsholm. Jag vill det här, är sjukt taggad på det, och förstås, jag kommer ju hem på helgerna ;)

Likes

Comments

I fredags flyttade Rufus till sitt nya hem.
I fyra år har vi varit tillsammans, och dessa fyra åren har varit fantastiska. Att säga hejdå till honom var det svåraste jag någonsin gjort och saknaden är redan enorm. Men jag vet att han kommer få det bra, och jag kommer såklart att hälsa på honom❤️ Har lärt mig så mycket på denna ponnyn men nu är våra dagar slut.
Kommer alltid älska min lilla Rispuff❤️

Likes

Comments

Hellu hellu :)
Just nu är jag i Malaga, Spanien. Det har varit runt 30° och sol varje dag nu vilket är sååååå skönt, och blir ju extra härligt när man vet att det är 13° och regn hemma i Sverige ;)

Vi kommer stanna här nästan en vecka till, tills på fredag då vi åker hem. Tror faktiskt att bloggen får hållas pausad fram tills dess, blir lättast så :).

Någon gång under veckan ska vi försöka få till att rida oxå och förmodligen ska vi åka och hälsa på några åsnor. Måste säga att jag har en stark kärlek till åsnor, dom är ju för söta o.O

Likes

Comments

Här är 5 saker ni kanske inte visste om mig!

1. Jag är sjukt känslig och kan börja gråta för allt, ALLT.

2. Jag skrattar åt det mesta, även åt saker som verkligen inte är roliga och nyligen har mitt skratt utvecklas till något hysteriskt läte :)

3. Jag blir skitsur när jag är hungrig. Och ÄNNU argare om någon säger att jag borde äta för att jag är på dåligt humör.

4. Jag vill tatuera mig på foten/vristen under fotknölen, en liten text eller ett namn.

5. Jag är något fruktansvärt rädd för nålar/stick så någon tatuering kommer det iallafall aldrig bli :S

Likes

Comments

Äntligen har vi gått på sommarlov, kan inte beskriva hur skönt det är för mig, så jobbigt som jag har haft det denhär terminen.
Såhär har min vecka sett ut:

Måndag: Nackakampen i skolan, men jag va hemma pga huvudvärk. På kvällen vart det balen och jag vart så fint fixad av Ellen <3

Tisdag: Det var skolårsdag men jag va hemma igen. På kvällen åkte jag ut till stallet och red i min vanliga lektion. Vi hade uppsutten löshoppning och jag red på fiiina Totte (Top Gear W). Han var så himla duktig och vi avslutade med att komma på en oxer som var ca 105cm hög.

Onsdag: Skolavslutning! Nian avklarad, och känner mig mer än redo för gymnasiet!
Åkte bara hem efter. Var sjukt trött och kände mig inte riktigt glad. Fantastiska Linn och Saga tog hand om Rufus. Ponnyn är halt tyvärr, så han fick vila.

Torsdag: Åkte ut till Kvarndammen och spenderade en riktigt mysig dag tillsammans med Saga och Linn. På kvällen åkte vi hem till mig och de sov här.

Fredag: Vi har slappat och bara haft det skönt. De åkte runt 13 och senare i eftermiddag ska jag in till stan och träffa Mira! Vi drar till grönan och spenderar kvällen där.

Lördag: Upp tidigt och jobba! Slutar 13.30, så då blir det att bara ta det lugnt. Går nog till Rufus och myser med honom <3.

Söndag: Ut till Rufus och fixa allt och ta hand om honom. Han får extra ompyssling nu när han är halt stackarn. Får se vad jag hittar på sen, skönt att inte ha något planerat.

Såhär mysigt hade vi det igår <3

Likes

Comments

Ponny / Häst

Sadel / Barbacka

Spö / Sporrar

Hjälm / Väst

Hoppning / Dressyr

Litet stall / Stort stall

Schabrak / Vojlock

Ta in hästen från hagen / Släppa ut hästen i hagen

Benskydd / Lindor

Rida själv / Rida i grupp

Packa påsar / Mocka

Stegra / Bocka

Pigg häst / Seg häst

Hoppa högt / Hoppa lågt

Tävla / Träna

Rida på morgonen / Rida på kvällen

Likes

Comments