Fortfarande väldigt dålig på att uppdatera. Men idag har jag lite tid..

Här rullar det på iallafall. Har tävlat lite med hästarna. För några helger sen var vi i Åtvidaberg och hoppade. Hade med mig Marco. Han behöver lite längre framridning så han blir mjuk och bra. Det fick vi inte till i första klassen alls. Blev lite konstigt på framhoppningen då en annan häst stannade väldigt mycket. Hade velat hoppa lite fler språng i höger varv, hans svåra varv. Så det blev lite knackigt i början inne på banan. Hade faktiskt 2 ner i den klassen. Kom igång fint i slutet. Till nästa klass var han mjuk och fin och då funkar allt kanon, då vann vi.. Och var det enda felfria ekipaget.
Linnea och Guido kom 3a eller 4a i ena klassen med! En eloge till Åtvidaberg som anordnat en väldigt bra tävling. Hoppas att fler åker dit nästa gång.

I helgen har vi varit på VRF, vikbolandet. I lördags hade vi med oss lite yngre förmågor. I första klassen var alla felfria sen i andra hade dom något pet. Men riktigt fina rundor!!
Marika var med och tävlade på Rut och var felfri i båda och fick 2 rosetter. Med Domenica valde jag att testa att bara rida en klass, 110. Hon tittade till på grinden på hinder nr 2 och fick då med sig övre bommen. Blev lite orolig så fick lite vinglig väg mot 3an som var en oxer. Var lite orolig att hon skulle bli istadig och stressad men hon hoppade runt fint trots rivningen. Fortfarande kniper hon i kombinationen, men det känns mycket bättre! Jag är nöjd med henne, att hon vågar mer. En riktigt fin häst!

Igår åkte vi med Marco och Guido till samma ställe för att rida 2 120. Första klassen var en klass med den nya bedömningen, med totalfel. Tycker personligen att bedömningen är konstig!! Jag känner mest att antingen rider man 10 språng i en A:0 klass eller har man en A:0/A:0! River du i grunden så är du "inte värd" att rida omhoppning. Lite flyt är det ju för den som råkar ha en rivning i grunden som sen lyckas rida 0a i omhoppningen och ändå lyckas med placering. För vem som helst kan ju riva. Men sen finns det dom som river flertalet hinder i grunden, som då också ska rida omhoppning. Som ändå inte har chans till någon placering, som kanske inte var redo för den klassen. Det är därför jag tycker att den här bedömningen är kass. Har pratat med några som har en annan åsikt, att alla ska få hoppa lika många hinder för att man betalar så mycket för en start.. Jag respekterar den åsikten också. Men jag tycker ändå att det är en tävling! Och river man så river man :-)
Och om man känner att man vill vara säker på att man ska få hoppa en hel bana kan man åka på Pay n jump ;)
Aja.. Åter till tävlingen. Limpan och jag slarvade med att veta vart omhoppningen började så vi missade att gasa i tid ;) men båda hästarna var felfria och placerade. I tidshoppningen började jag med att rida lite mer tillbaka för att svänga lite innanför men det blev inte riktigt som jag planerat så gasade på lite för sent, i mitten av banan, och då hade man ingen chans för placering. Men felfria var vi. Linnea hade bättre tempo och red riktigt bra! Men inte heller hennes tid räckte till placering. Men aja, 100% felfritt för båda känns stabilt och bra :)

Annars har allt varit bra. Mysig o bra!
Fina vänner och aa, klagar inte :)

Idag har jag longerat den nya gångartshästen :) sen trotsade jag och love regnet och red ut en sväng. Nu ska jag mysa med mina kusiner och faster hela kvällen!
Ha det bäst.

/Love

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments