BeBe trimmad nu på morgonen, mars månad är inte min favorit månad med hästarna! Dem börjar tappa pälsen och blir lätt irriterade, vårkänslor och sen är man så trött på Vintern!
Hon är nere i en grop nu och det är lite jobbigt och komma ur den men hoppas på att vi snart är uppe ur "gropen" men man brukar ju säga så ett trappsteg upp och två ner! Nu väntar Tic Tac hemma på att bli tränad nästa helg väntas tävling för oss😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har varit med hos Emma i några dagar men idag sover jag hemma igen, vi har passat på att träna många hästar och haft jätte kul! ☺️
Idag fick jag rida Emmas 4åring Federation som har blivit jätte fin! Kul att märka skillnad sen sist jag red och det var i somras!

Bebe var lite på fel sida idag men blev bättre i slutet! Man måste stryka lite medhårs i början hihi men så småningom i ridpasset kan man gå på henne lite mer och börja ställa lite krav! Men så får det vara när man är liten 😉

Tic Tac red jag för Emma på kvällen har han sin "tjur" månad.. För mars är den värsta månaden han vet han är så irriterad på allt och allt är så jobbigt och det kliar i hela kroppen... Tic tac börjar lösa hår och få lite vår känslor... Mycket på en gång med andra ord tycker han.. 🙈 men han blev så fin på slutet av passet idag.

Nu ska jag ut och natta hästarna sen ska jag in och sova sååå skönt efter en lång dag i sadeln!

Tictac i bussen på väg till träning 😃😃

Likes

Comments

SwedeHorse har precis gått ut med att unghästar med utländskt blod ej längre är välkomna på Breeders Trophy som hålls i Flyinge varje höst. Breeders är den största tävlingen för unghästar i Sverige från 3 – 7 år och har år efter år fungerat som riktmärke och delmål för många inom Svensk hästnäring med strävan efter att ”ta fram” framgångsrika sport och avelshästar. Importerade hästar är ej längre välkomna på Championaten vilket innebär att en väldigt stor del hästar mister rätten att tävla.

Det är ett jäkla hallå nu på sociala medier med upprörda hästägare som betalat hundratusentals kronor för att få sina hästar utbildade och tränade inför detta.. Det snurra mycket frågor runt i luften just nu..Är detta rätt? Gynnar detta Svensk ridsport?

Jag tycker att reglerna ska vara som förut en öppen klass för både svenska och icke svenska hästar!!!!

Emma Mattisdoter och cocü i Flyinge 2014 🇸🇪

Likes

Comments

Då jag fått mycket frågor om filmer när jag rider mina hästar så tänkte jag att jag kunde börja lägga ut lite då & då filmer när jag tränar mina hästar på Instagram! I nuläget har jag lagt upp en film på Tic Tac och en från i går på BeBe så gå in och kolla!!

Följ mig där för att inte missa när jag lägger upp något skoj där 😃
@emmapicasso

Likes

Comments

Mycket på schemat idag! Ska rida BeBe, Tic Tac i ridhus, fixa stallet nu på morgonen sedan ska vi iväg och fixa massa saker med familjen vi ska blad annat köpa tapeter, golv, färg och lite smått & gått 👌🏻 det är ju nämligen en liten hemlighet som jag hållet lite på isen för er som läser min blogg, detta är en sån möjlighet för mig och framtiden så jag är så tacksam och jätte taggad på vad som ska hända!!

Vi ska nämligen flytta!! Jag och min familj har tagit beslutet att köpa en häst gård! Vi har tagit över gården som nu Emma Mattisdotter s föräldrar bor på och där hästarna såklart står! Men detta är verkligen en dröm som blivit sann och jag är såå glad över denna möjlighet! Tänk vilken lättnad att bara kunna gå tio meter utanför dörren och sen vara i stallet UNDERBART 🌟
Mer om detta kommer ni få veta vill bara att ni ska veta om jag kanske inte är så aktiv på bloggen så är det därför, dem närmsta veckorna så ska vi hålla på att fixa , dona och flytta vi höra av senare 😃😃
KRAM

Likes

Comments

I går kväll var det årsmöte på FaRs jag fick gå upp och ta i mot pris två gånger😀
En gång för bästa schampionats poäng och en gång för DM guldet som jag och Tic Tac tog hem🌟
Fick diplom, träningsbiljetter och blommor! Vill tacka fars för en bra kväll!!

Likes

Comments

Svarta Equestrian Stockholm ridbyxor använda ca 2gånger så som nya.
Strl 32
900:- ny pris 1799:-

Intresserad maila : emma.nejlika@hotmail.com

Säljes ändrat för att jag måste byta storlek 😊

Likes

Comments

Hej då var helgen slut och måndag igen.. Tic Tac har jag varit i väg och tränat nu på kvällen för Emma, han var super fin dag red hela passet med ett stort leende på läpparna att få den möjligheten att rida denna underbara och helt fantastiska ponny är magiskt! Jag blir bara mer och mer kär i han för varje dag som går.

Än fast Tic Tac har skrittat / joggat ute i skogen i tre dagar så var han ändå mjuk och fin i musklerna idag!
Tränade mycket innanför spåret med öppna rakriktning öppna rakriktning osv.. Jätte på övning för att få hästen mellan båda hjälperna! Vi tränade även "saxen" på medelinjen för att få hästen kvick och följsam också en jätte bra övning! Avslutade passet med lång / låg form och ner jogging i både galopp och trav det älskar Tic Tac! 😉

Han fick även en present när han kom hem.. Eller ja han och han.. Till oss båda, ett dyon pannband har velat haft ett sådant länge då jag tycker dem är så snygga och stilrena! 👌🏻 en stor hiss för mig väldigt mjukt och bra läder också!
Hoppas att Tic Tac tycke lika så!


Snyggt va? Jag älskar de! 😉

Likes

Comments

Ja amazonasueca har blivit väldigt populärt nu på sistone, nästan varje hopp / dressyr ryttare bär deras ridstövlar eller judphurts. Tucker själv att dem har helt fantastiska produkter!

För mig är det snart dax för ett par nya tränings stövlar så får nog bli ett par ifrån amazona då! 😊


Nu mera kan man nästan designa sina ridstövlar / judphurts hur man vill 😍😍
Så det finns många olika färger och modeller

Likes

Comments

Träning med BeBe idag var super även om jag tycker att det är jobbigt för det är en häst med stor motor och stor gång dvs mycket att rida. Hon är ju inte riden mer än ett år och någon månad. Så vi skyndar långsamt. I dag var alla hästar trötta i stallet Be Be och Tic Tac stod och sov nu på eftermiddagen tror att dom känner av pälsfällningen. Dem fäller jätte mycket det blir hår över allt. Dom fick i allafall en liten kvällspromenad nu på eftermiddagen och sen pysslade jag om dem, skönt att bara ta det lugnt. Jag är också lite trött idag... Tror man är trött på vintern nu.. Vill ju ha sommar och sol.
Nu ska jag sova i morgon är det Fredag sååååå skönt. Helg och jag kan vara i stallet med mina stjärnor Men en dag kvar i skolan där det väntas prov... Så God natt alla underbara!

Likes

Comments