Att vakna upp till en sådam kurva som visas på lversta vilden är ren lycka om du är diabetiker. Speciellt efter förgående natt när jag var uppe flera timmar extra för att mitt BS var för lågt och jag inte vågade somna.

De andra bilderna beskriver mina senastr dagar gansla bra :) - spontanpromenix genom staden och kungsträdgården. Besök på olika Waynes i stan - massa ny inspo. Och en morgon på HK, huvudkontoret. Imorgon em tar jag tåget hem igen, ridapstinens x1000. Stadsliv är inte riktigt något för mig 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Diabetes

Jag spenderar några dagar i Sthlm just nu, på utbildning. För er som inte vet tar jag över en store manager tjänst på Måndag och fick därför några dagar på huvudkontoret i huvudstaden :)

Med tanke på hur fullspäckat schema jag i princip alltid har så har dessa dagarna varit lite lugnare, vilket också ger tid till en hel del reflekterande, inte minst på tåget upp. Jag har aldrig varit speciellt öppen med min diabetes, inte förrän de senaste åren har jag öppet kollat blodsockret och gett mig insulin helt öppet. Självklart handlar det också om all utrustning jag på senare år fått och börjat använda. Men mer och mer inser jag hur viktigt det är att våga vara öppen med sin sjukdom, då pratar jag inte bara om diabetes.

Jag kan faktiskt många gånger imponeras av mig själv. Det finns ett engelskt ordspråk som lyder it always seems impossible until it is done. Ibland använder jag faktiskt just det när jag tänker på mig i olika situationer. När jag flyttade till England första gången, 19 år gammal använde jag fortfarande pennor, jag stack mig fortfarande i fingrarna för att ta ett blodsocker och jag behövde, såklart, planera och ha koll på min diabetes 24/7. Trots det kunde jag åka på tävling med lastbilen full, 6 hästar, 5 att grooma till, en eller två att själv tävla. Fixade jag det? Självklart, alltid.

Jag skulle aldrig någonsin låta min diabetes styra över mig, eller rättare sagt, hindra mig från att göra någonting. Det har mina föräldrar varit noga med att säga sen dag 1. Däremot har jag mer och mer det senaste året kommit till insikt med att jag måste acceptera min sjukdom. För om jag inte gör det kommer jag i allt för många fall att få den emot mig. Jag har ändå många erfarenheter att dela med mig av. Många gånger där jag kunnat låta min diabetes stoppa mig, men aldrig någonsin skulle få för mig att låta den göra det. Jag har under de senaste månaderna också kommit fram till att jag faktiskt vill försöka inspirera andra. Inspirera andra till att trots sin diabetes, eller en annan kronisk sjukdom, våga göra det dem vill. För ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.Likes

Comments

Min frånvaro har berott på att att motivationen varit och är nere på minus. Dagarna har innehållit flytt av hästarna, hästaffär, nytt jobb med och ett farväl av världens absolut bästa kille, igen.

Jag har alltså flyttat hästarna från anläggningen jag stått på, en anläggning med både ridhus och stor utebana. Men efter hästköpet (min otroliga sambo och kille har köpt fina kay, irländaren som jag haft på tillridning/försäljning) så blev läget annorlunda för mig och jag behövde få ner kostnaderna ngt. Min nya tjänst/ jobb kommer också göra att jag behöver lägga lite mer tid på jobbet, under en tid. Vilket gjorde att jag bestämde mig för lösdrift. Om det känns rätt? Och om hästarna trivs? JA!! Killarna går i en G I G A N T I S K hage och lever livet. Med egen damm, stort fält att galoppera på, lite skog och en helt nybyggd ligghall, helnöjda är dem varje dag jag kommer ut. Lycka.

Jens har alltså åkt tillbaka till portugal, 6 veckor ifrån varandra, sisådär 5 veckor kvar. Sjukt tomt, sjukt jobbigt och sjukt ensam. Jag älskar honom. trygghet, inspiration och sjukt mycket glädje är vad han är <3. Men lite tid ifrån varandra är bra :)


Idag står jag inte alls med hästar i stallet som jag vill ha. Jag rider inte de tävlingar jag vill. Jag hinner inte lägga så mycket tid på hästarna, träningar och tävlingar som jag vill. Jag antar att efter regn kommer solsken, det brukar iaf vara så. Jag har fina hästar som kommer gör några ryttare väldigt glada i framtiden. Sålänge dem är här ska jag utbilda och tänka på hur mycket dem kommer ge mig. Alla hästar bidrar och utvecklar dig på ett eller annat sätt, några mer, några mindre.

Jag är snart tillbaka på terrängbanan och tävlar snart fälttävlan igen. Jag ska.
​England 2013 <3

Likes

Comments

Vi ändrade plan igår, bestämde oss för att börja dagen på Espresso House med mysfrukost <3

Typ 2 timmars jobb och mysfrukost, bästa starten på dagen! Nu ska jag till hästarna. Kolla hur kakan mår och rida Kay. Bestämde mig imorse för att ge kakan några extra dagars ledigt, för att om det varit något, ge det lite extra tid. Han ska få komma ut idag, men gå i en sjukhage. Snacka om att detta stoppar upp en massa, vågar inte göra någon tävlingsplan än.

Hoppas ni får en fortsatt bra tisdag! Solen skiner i Skåne, Underbart!!


​*** ​Favoritkakan ***

Likes

Comments

Det är tisdag och planen för idag lyder:

* Jag ska börja dagen klockan 7 med pappersarbete och to do's.

* Kay ska ridas i ridhuset. Han reds ut i söndags och fick tyvärr en tappsko. Därav stod han på box igår och ska checkas i ridhuset, ett lite lugnare pass för att kolla av han. Imorgon ska han gå markarbete.

* Kakan ska checkas. Jag är grymt orolig efter hans otäcka sömmtramp i lördags. Jag misstänkte ju först hovböld men med tanke på att han var bättre igår än i Söndags tror vi (jag och hovis) mer på att han bara är öm. Förresten så måste jag ha världens bästa hovslagare som kommer inom för att kolla kakan och slå på kays tappsko. Jag ska kolla han imorgon också för att sen kanske jogga han i ridhuset.

* Jobb 14-20.

Hoppas ni får en superdag


Likes

Comments

Helgens äckliga sömtramp och tappsko. Håller båda tummarna för att det inte blir något mer. Att han bara var öm i Söndags.. Att det blöder är ju grymt bra, då åker bakterierna ut. Spritade och bandagerade även direkt för att minska risken för att bakterier skulle komma in i sticket.


Likes

Comments

​Jens är hemma igen .. märks det? 

Jag ber om ursäkt för otroligt dålig uppdatering. Det har hänt ​massor. ​Jag tänkte att vi kör lite staplad uppdatering.

  • ​Jens är hemma, haha jag vet att jag är en toffel.
  • Tillridnings och försäljningshästen jag haft är besiktigad och såld ....till Jens. Äntligen startar vi planerna vi länge pratat om. 
  • Kakan var i sydslätten och tävlade i helgen. ett nedslag men det går så mycket framåt. Tyvärr tappsko och sömmtramp när vi lastade av hemma som såg riktigt otäckt ut = Ingen tävling söndag. Öm och halt igår men mycket bättre idag så troligtvis ingen böld. 
  • Sökandet efter ny stallplats/anläggning har börjat. 


Jag har haft otroligt bra känsla i ridningen dagarna innan tävlingen. Och när jag gick ut från banan i helgen tänkte jag på hur enkelt det kändes. Kakan går fortfarande 1m klasser men det ska bli så himla kul att kunna trappa upp under året. ​Och förresten, Kay går sin första tävling, någonsin, första helgen i april :D 

Hoppas ni haft en superhelg, så fortsätter jag med uppdatering i veckan :) 


Likes

Comments

Film från gårdagens hoppträning finna i förgående inlägg. Filmar alltid med Ipaden som har blivit en "hästpadda" Använder nästan bara den till att filma hästarna. Valde därför att lägga upp filmen från den, men skriva från datorn :)

Kakan hoppade så väl igår att jag valde att avbryta träningen. Det var en träning med fokus på vägar och noggrannhet. Vilket är en av våra svårigheter, han är stor och jag är liten. Iband blir det lite mycket häst att rida fram och samtidigt ta tillbaka när han är stark. Men, det blir hela tiden så mycket bättre. Anledningen till att jag avbröt igår va för att han hoppade så väl. Det är så lätt att han sticker iväg efter hinderna, bli stark innan osv. Han kan lätt, eller ibland, när han blir så hoppa lite för kvickt och flackt. Igår hade han sån bra språngkurva hela tiden. Det kändes liksom bara naturligt att avbryta, klappa om han och avsluta med den grymma känslan. Sometimes less is more.

För dem som inte känner till vår resa är antagligen inte den filmen jag la upp något speciellt. Men för er som vet och mig vet vi hur mycket jobb som ligger bakom. Han kom till mig som en lite aggresiv, understimulerad kille med lite för mycket attityd som dessutom ifrågasatte det mesta. Att rida på rätt antal galoppsprång var också en match då hans galopp är väldigt stor och han mer än gärna stack, både innan och efter hinderna. Nudäremot är han mer en positiv arbetsmyra som älskar träningarna varannan onsdag. Stolthet och glädje.

#dedication has no limitation.

Likes

Comments

Det är Onsdag idag och jämn vecka vilket betyder hoppträning. Tränade ju förra veckan också, men det var bara en extraträning. Ibland hoppar jag in på sådana, när det finns plats över. Onsdag idag betyder ju också att det bara är typ (lite mindre) än 3 (!!) dagar tills Jens kommer hem, längtar ihjäl mig! Han frågade precis om vi inte kan äta tacos på Lördag, haha... Vi avslutar med Tacos och välkomnar även med det. Mys!

För ovanlighetens skull är jag ledig idag, men åkte ändå till jobbet för att frukostmysa med min kusin, välbehövlig "catchuptid". De har hunnits med massor av tid och mys med vänner senaste dagarna, och det är guld värt!

Kakan fick jobba påå ordentligt i ridhuset igår, Kay fick en lite lugnare uteritt, jag är fortfarande överlycklig över att jag knäckt nöten där. Känns verkligen som han kommit in i mitt system, han är lugn och jobbar på bra. Vi fortsätter i samma spår idag, ännu en uteritt innan det är dags att köra ner not malmö och träning med Kakan :)


Tänkte ladda upp lite löshoppnings och träningsfilm ikväll. Och även börja på inlägget om hästar jag haft.

Hoppas ni får och har en toppendag!

​Förresten, kolla så mysigt det blev med den nya byrån - blommor är ett måste

Likes

Comments