Vi ändrade plan igår, bestämde oss för att börja dagen på Espresso House med mysfrukost <3

Typ 2 timmars jobb och mysfrukost, bästa starten på dagen! Nu ska jag till hästarna. Kolla hur kakan mår och rida Kay. Bestämde mig imorse för att ge kakan några extra dagars ledigt, för att om det varit något, ge det lite extra tid. Han ska få komma ut idag, men gå i en sjukhage. Snacka om att detta stoppar upp en massa, vågar inte göra någon tävlingsplan än.

Hoppas ni får en fortsatt bra tisdag! Solen skiner i Skåne, Underbart!!


​*** ​Favoritkakan ***

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är tisdag och planen för idag lyder:

* Jag ska börja dagen klockan 7 med pappersarbete och to do's.

* Kay ska ridas i ridhuset. Han reds ut i söndags och fick tyvärr en tappsko. Därav stod han på box igår och ska checkas i ridhuset, ett lite lugnare pass för att kolla av han. Imorgon ska han gå markarbete.

* Kakan ska checkas. Jag är grymt orolig efter hans otäcka sömmtramp i lördags. Jag misstänkte ju först hovböld men med tanke på att han var bättre igår än i Söndags tror vi (jag och hovis) mer på att han bara är öm. Förresten så måste jag ha världens bästa hovslagare som kommer inom för att kolla kakan och slå på kays tappsko. Jag ska kolla han imorgon också för att sen kanske jogga han i ridhuset.

* Jobb 14-20.

Hoppas ni får en superdag


Likes

Comments

Helgens äckliga sömtramp och tappsko. Håller båda tummarna för att det inte blir något mer. Att han bara var öm i Söndags.. Att det blöder är ju grymt bra, då åker bakterierna ut. Spritade och bandagerade även direkt för att minska risken för att bakterier skulle komma in i sticket.


Likes

Comments

​Jens är hemma igen .. märks det? 

Jag ber om ursäkt för otroligt dålig uppdatering. Det har hänt ​massor. ​Jag tänkte att vi kör lite staplad uppdatering.

  • ​Jens är hemma, haha jag vet att jag är en toffel.
  • Tillridnings och försäljningshästen jag haft är besiktigad och såld ....till Jens. Äntligen startar vi planerna vi länge pratat om. 
  • Kakan var i sydslätten och tävlade i helgen. ett nedslag men det går så mycket framåt. Tyvärr tappsko och sömmtramp när vi lastade av hemma som såg riktigt otäckt ut = Ingen tävling söndag. Öm och halt igår men mycket bättre idag så troligtvis ingen böld. 
  • Sökandet efter ny stallplats/anläggning har börjat. 


Jag har haft otroligt bra känsla i ridningen dagarna innan tävlingen. Och när jag gick ut från banan i helgen tänkte jag på hur enkelt det kändes. Kakan går fortfarande 1m klasser men det ska bli så himla kul att kunna trappa upp under året. ​Och förresten, Kay går sin första tävling, någonsin, första helgen i april :D 

Hoppas ni haft en superhelg, så fortsätter jag med uppdatering i veckan :) 


Likes

Comments

Film från gårdagens hoppträning finna i förgående inlägg. Filmar alltid med Ipaden som har blivit en "hästpadda" Använder nästan bara den till att filma hästarna. Valde därför att lägga upp filmen från den, men skriva från datorn :)

Kakan hoppade så väl igår att jag valde att avbryta träningen. Det var en träning med fokus på vägar och noggrannhet. Vilket är en av våra svårigheter, han är stor och jag är liten. Iband blir det lite mycket häst att rida fram och samtidigt ta tillbaka när han är stark. Men, det blir hela tiden så mycket bättre. Anledningen till att jag avbröt igår va för att han hoppade så väl. Det är så lätt att han sticker iväg efter hinderna, bli stark innan osv. Han kan lätt, eller ibland, när han blir så hoppa lite för kvickt och flackt. Igår hade han sån bra språngkurva hela tiden. Det kändes liksom bara naturligt att avbryta, klappa om han och avsluta med den grymma känslan. Sometimes less is more.

För dem som inte känner till vår resa är antagligen inte den filmen jag la upp något speciellt. Men för er som vet och mig vet vi hur mycket jobb som ligger bakom. Han kom till mig som en lite aggresiv, understimulerad kille med lite för mycket attityd som dessutom ifrågasatte det mesta. Att rida på rätt antal galoppsprång var också en match då hans galopp är väldigt stor och han mer än gärna stack, både innan och efter hinderna. Nudäremot är han mer en positiv arbetsmyra som älskar träningarna varannan onsdag. Stolthet och glädje.

#dedication has no limitation.

Likes

Comments

Det är Onsdag idag och jämn vecka vilket betyder hoppträning. Tränade ju förra veckan också, men det var bara en extraträning. Ibland hoppar jag in på sådana, när det finns plats över. Onsdag idag betyder ju också att det bara är typ (lite mindre) än 3 (!!) dagar tills Jens kommer hem, längtar ihjäl mig! Han frågade precis om vi inte kan äta tacos på Lördag, haha... Vi avslutar med Tacos och välkomnar även med det. Mys!

För ovanlighetens skull är jag ledig idag, men åkte ändå till jobbet för att frukostmysa med min kusin, välbehövlig "catchuptid". De har hunnits med massor av tid och mys med vänner senaste dagarna, och det är guld värt!

Kakan fick jobba påå ordentligt i ridhuset igår, Kay fick en lite lugnare uteritt, jag är fortfarande överlycklig över att jag knäckt nöten där. Känns verkligen som han kommit in i mitt system, han är lugn och jobbar på bra. Vi fortsätter i samma spår idag, ännu en uteritt innan det är dags att köra ner not malmö och träning med Kakan :)


Tänkte ladda upp lite löshoppnings och träningsfilm ikväll. Och även börja på inlägget om hästar jag haft.

Hoppas ni får och har en toppendag!

​Förresten, kolla så mysigt det blev med den nya byrån - blommor är ett måste

Likes

Comments

När man en helt vanlig Tisdagskväll äter tapas på Pinchos och går på bio med sina kollegor. Det kallar jag vardagslyx, verkligen!

Lyckligt lottad


Likes

Comments

Lördagsmys med världens bästa vänner och tapas, det var min lördagskväll det. Så gott, så mysigt och väldigt välbehövligt.

Maria Tapas - En mysig mindre restaurang i centrala Helsingborg.


Som tur är blev jag inringd på jobb igår ...(2 dagars ledigt kändes lite för mycket ;) ) Så det blev några timmar eftermiddagsjobb i Lund igår. Väl hemma städade jag lägenheten och fixade klart byrån och inköpen från ikea. Nybäddad säng och nystädad lägenhet kan vara det mysigaste som finns.

En av helgens bra kurvor Livet med diabetes


​Hoppas ni haft en bra helg. Min klocka ringde 06 idag - tvättid. Andra tvätten ska i torktumlaren nu!

Ha en bra dag !

Likes

Comments

Jag vet inte när jag kunde ha en sovmorgon sist, en sovmorgon på riktigt där man faktiskt inte alls behöver stressa. Egentid kan faktiskt va skönt och mysigt ibland.

Ikea står på schemat idag, vi måste ha en ny/en till byrå och av någon anledning så älskar jag att fixa nä inte Jens är hemma. Antingen är det väl för att jag får göra precis som jag vill ;) Eller bara för att det är mysigt att få hem han till en nyfixad lägenhet ..tror mer på det sistnämnda.

En ledig dag betyder också massvis av tid i stallet. Mitt sadelskåp är sålt så det ska vinkas av ikväll. Förhoppningsvis Kommer byrån upp ikväll också :)

Ett inlägg kommer om hästar jag haft, Den som betytt mest är här, Valle <3

Likes

Comments