View tracker

Så har det blivit söndagskväll och jag känner mig lite inspirationslös. Vanligtvis så brukar söndagar vara dagen som iallafall jag taggar till och fyller huvudet med planer inför veckan som kommer. Det kan vara så att min lilla förkylning och det blåsiga vädret ute gjort mitt sinne lite grått istället för sprakande med idéer. Men så får det la vara då för trots detta så mår jag mycket bättre än vad jag brukar göra vid den här tiden på året. Förmodligen så beror det på att det är många fler soliga dagar här på Malta som gör att livet nästan alltid känns lite lättare. Jag håller tummarna på att vädret återgår till "svensk vår" med blå himmel, behaglig luft och luncher som kan avnjutas på bryggorna utanför kontoret.

I lördags så hade jag äntligen möjligheten till att fylla på mina naglar och jisses vad det behövdes. Min nagel på lillfingret hade spruckit, så det kändes skönt att slippa gå runt och ha ont i den så fort jag kom åt något. Däremot så fick jag gå till en annan salong då min favorit nageltjej inte hade tid. Men trots att det inte blev lika super perfekt som jag är van vid så var det värt det. Skall passa på att boka in en ny tid tills nästa gång på den vanliga nagelsalongen jag brukar gå till imorgon. Det börjar också bli dags för att fixa utväxten på håret då det verkligen vuxit snabbt. Att håret växer fortare är en utav de goa fördelarna med att bo i ett varmt land och det är tur att det är billigare att gå till frisören här med då man måste gå oftare än i Sverige.

Nu har jag minsann skrivit tillräckligt om yta för en hel vecka må jag tro. Det finns ju såklart andra saker som kretsar runt i mina tankar som hur nästa vecka på jobbet kommer att se och om jag kommer få veta när jag får starta i min riktiga roll som team leader. Änsålänge så har jag fått gå en allmän support agent utbildning och inte fått information kring hur resterande av utbildningen till team leader skall ske hos just dem. Men med lite is i magen så hoppas jag att allt klarnar upp under nästa vecka!

Jag har sedan den 7de Januari börjat äta LCHF kost och är riktigt glad för det då det gör mig mycket piggare! Jag har valt att inte väga mig den här gången då det stressar mig att känna att vikten måste minska för att jag skall känna mig bra efter veckans invägning. Det känns mycket bättre att gå lite på magkänslan och låta det ta lite tid sålänge jag mår bra.

Nu skall jag ta och kika på hur maten vi lagat inför veckan blev. Det skulle bli grekiska pannbiffar med feta och oliver, men den frusna färsen ville inte få biffarna att hålla ihop så vi fick slänga ihop allt till en köttfärslimpa. Haha!

Ha en trevlig vecka!

​Längtar efter det här vädret och bruna ben igen.

Likes

Comments

​Snart är äntligen denna veckan över och helgen är på ingång. Det skall bli mysigt att få hem min älskling igen och ta igen några pussar. Jag längtar också tills det är löning så att jag slipper vara så fattig som jag alltid lyckas bli i Januari efter alla julklappar. När lönen är här så skall jag gå och göra mig lite fin i håret då det alltid får mig att känna mig lite extra fin. Det känns som att jag befinner mig i en lite tuff period just nu med många saker som är nystartade, så som: en ny jobbtjänst, en nystart med LCHF och snart även start av körlektioner. Ut över det så måste vi flytta i April då vårt kontrakt går ut då och jag är sugen på att starta ett eget företag vid sidan av mitt jobb. Jag vet med mig att jag har höga förväntningar på allt jag gör och det är de som bidrar till att det blir lite för rörigt i mitt huvud när så många saker skall bli och fungera bra samtidigt. Att jag är en allt eller inget människa är det som gör mig fantastisk i många situationer men också mitt fall när jag inte sätter upp gränser för hur mycket jag kan klara av samtidigt. 

Vem vet antingen så har jag kanske en svag ADHD diagnos då jag lätt kan tippa om jag inte får till en riktigt planering av allt jag vill göra eller så är jag bara en vanlig människa med lite för höga förväntningar. Planen för allt jag har i huvudet just nu lyder iallafall såhär: 

1. Komma in i min roll på jobbet vilket jag bör vara tills den första mars. 

2. Inte väga mig på vågen förens den 1 mars då jag vet att de bara stressar mig. Jag skall bara äta rätt och känna att jag mår bra. 

3. Börja med körskolan i mars. 

4. Leta efter en ny lägenhet i mitten av mars. 

Och sist men inte minst så skall jag när jag sett hur min nya payroll ser ut fortsätta att spara inför framtiden. Tyvärr så fick jag räkna avstå från de sparande som jag brukar ha i December på grund av jul semestern i Sverige. Det var helt klart värt det att får träffa familjen, men nästa år så skall jag snåla in på något så att även mitt viktiga sparande får plats. 

Varför tycker jag att det är så viktigt att spara pengar när jag bor utomlands på en semester ö (Malta)? Jo, det är ganska lätt att förstå egentligen: Du vet aldrig vart du befinner dig eller vart du VILL befinna dig om 5 åt. Det vore ju tråkigt om du inte kunde göra det du önskade då på grund av att du inte la undan några slantar som du spenderat på något du kanske inte ens har kvar då. 

Jag har själv tidigare inte sparat några pengar eller haft någon annan som sparat åt mig och det har ju helt klart begränsat mig till att till exempel kunna köpa en egen lägenhet. Om ingen annan visar dig hur du sparar pengar så tror jag att det tar ett tag tills du själv lär dig hur du gör och varför du skall det, du behöver helt enkelt mognat tillräckligt. Jag bestämde mig för att börja spara i Maj förra året (2015) och varje liten slant tar sin tid att få ihop. Det går verkligen inte att säga att jag har kommit till ens ett delmål i mitt sparande ännu, men du måste ju börja för att nå i mål till slut. Jag tycker att det pratas lite för lite om sparande bland oss unga och hoppas att det ändras då det är viktigt!

Nu skall jag slänga ihop en indisk middag, ta mig en dusch, fixa med lite dokument och städa lite. - Vilka vuxenpoäng jag samlar på mig ;) 

Kramar från lill-gamla 21 åriga Emma


Likes

Comments

Just nu sitter jag i soffan med min allra skönast kudde bakom huvudet och känner hur hela lägenheten känns lite annorlunda. Jag insåg precis att detta blir min första natt i den här lägenheten utan dig min älskling. Det känns som om varje rum ekar lite extra och som att jag inte riktigt vet vilken sovposition jag skall välja när min favorit är att ligga på ditt varma bröst. Förmodligen så kommer jag somna här i soffan istället så jag slipper ha det svårt att sova utan dig.

När jag skriver raderna ovan så är det inte för att vara deppig för det känner jag mig inte, jag bara intar hur mycket jag verkligen älskar min kille, han är fantastisk!

Förutom att halvdega i soffan med en romantisk film och gomiddag för mig själv så har jag idag haft den fjärde dagen på min arbetsutbildning på mitt nya jobb. Denna delen av utbildningen kommer total vara i två veckor om jag minns rätt. Apropå att minnas så är det så mycket ny information som skall in och faktiskt fastna i min hjärna vilket gjort mig super slut direkt efter "arbetsdagen". Det är däremot väldigt roligt att inse att valet att byta jobb med största sannolikhet var rätt beslut då jag nu får mer ansvar och kommer att uppleva en utveckling framåt.

Nu skall jag ta och sova för att imorgon vakna upp till ännu en ny och vacker dag!

BR,

Emma

Det är alltid du och jag vart vi än befinner oss.

I Rom

I Sverige

På Malta

​<3

Likes

Comments