Header
View tracker

Med många om och men så byter jag blogg och bloggportal till for.me.

Jag vill gärna pröva på något nytt så tänkte varför inte försöka att skapa en helt ny, med tanke på också att det är ett helt nytt år.

GÅ GÄRNA IN OCH FÖLJ MIG DÄR ! ----> http://themma.for.me/


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Long time no see..

Usch, det här med att lova saker och ting. Men har verkligen börjat ändra mina tankar och motivation till att börja köra igång med bloggandet ordentligt. Har tagit en del bilder nu när det är över en halv meter snö här oss mig. Så ska se om jag kan föra över alla bilder imorgon till datorn iallafall.

Likes

Comments

View tracker

Visste ni detta? 😱


Detta är faktiskt sant och eftersom att jag har tagit denna informationen från mitt favorit konto + organisation (stoppamobbniing <--- på instagram) så litar jag på dem till 100% och jag sökte och forskade lite också ensam och såg att detta stämde.

Det är sjukt att förstå detta för det kom verkligen som en chock när jag såg att det var sant. Men det värsta är att inga verkligen tar den uppmärksamheten som borde finnas för att få ett bra samhälle för att folk ska kunna trivas utanför skolan och på skolan.

Men sannignen är att mobbning faktiskt är olagligt i hela världen! Det finns flera negativa konsekvenser som kan förekomma om någon blir anmäld till polisen för att ha mobbad (tryckt ner någon annan). Du kan bli straffad till allt från böter - fängelse.

LITE ALLMÄN FAKTA OM KONSEKVENSERNA!

1. Förtal - Det är när man talar illa om någon för att få andra personer att tycka sämre om den personen (den utsatta) som det handlar om. Det kan vara tillexempel att du och din kompis prata skit bakom en annans rygg. Detta kan leda faktiskt till att man får straffet - BÖTER!

2. Ofredande - Det är när man knuffas eller drar någon i deras kläder eller spottar på någon annan. Alltså använder sin kropp med en mindre nivå av våld/misshandel. Detta kan faktiskt leda till både BÖTER OCH FÄNGELSE!

3. Misshandel - Jag tror nog att de flesta vet vad misshandel innebär. Men det är när någon slår någon annan personer eller använder någon slags våld mot någon annans kropp, som därmed kan leda till allvarliga kroppskador för den utsatte. Detta kan faktiskt leda till också både BÖTER OCH FÄNGELSE!

Så engentliga är den hemska sanningen är att om någon ser någon som blir mobbad eller på något sätt utsatt av något av detta här över, kan skicka in en anmällan eller ringa in till polisen. Som sedan kommer göra en förundersökning mellan de behöriga personerna och som sedan kan leda till antingen fängelse eller böter. Sanningen är hemsk men detta är 100% sant. Men det dåligaste är att det saknas uppmärksamheten från de personer som INTE blir utsatta av mobbning eller något som gör dig ledsen. Ni borde istället vara mer uppmärksammade runt omkring er och inte bry er om er och era vänner. Det sorgliga är att det alltid finns personer som blir utsatta av mobbning både i verkligheten och på internet. Ju mer vi runt om kring aggerar desto mer kommer folk att börja tänka om.

Till er som ändå känner av och vet att ni har gjort någon annan illa eller överhuvudtaget har mobbat någon:

Ni bör vara försikta, det kommer komma fram sanningen och jag vet att ingen vill bli betala böter eller hamna i fängelse! ❌


Men som jag nämnde här över. Det som saknas det är att ingen tar denna uppmärksamhet. Mobbning både pysiskt och fysiskt är ett seriöst ämne och borde uppmärkas ännu mer. Därför är jag även med i världens bästa organisation som har hemsidan http://stoppamobbning.weebly.com/

De finns även på instagram: stoppamobbniing FÖLJ DOM!


Likes

Comments

❌Ett väldigt personligt och egentligen privat inlägg, behöver inte läsa om man är känslig!❌

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har verkligen tvivlat på att skriva detta men kände som en nödvändighet för många undrar och tvekar på om detta är sant eller inte..

Jag har ju blivit mobbad, varit i en mörk cirkel ända sedan 2007-2015. Jag har haft en lång period och process där jag har både blivit dåligt behandlad av läkare, skolor, klasskamrater osv. Men vill bara säga att idag mår jag faktiskt väldigt bra, har massa vänner som jag är glad och så lycklig över, har hamnat i en underbar klass efter mitt byte från estet till ekonomi. Därmed så har jag en underbar och stöttande familj som verkligen ser upp till vem jag är idag och finns alltid där för mig oavsett vad som händer eller ej...

Om man ska klar göra allt så började jag svälta och även träna ihjäl mig under 2013-2015. Det var då som allt var så hemskt.. 22 kg är enormt mycket men eftersom jag vägde innan jag började tappa vikt så vägde jag runt 58kg. Vilket inte var så himla överviktigt men jag kom hamnade ungefär på 36kg innan jag började få akut hjälp.

Hade klippkort på akuten nästan och hamnade även på sjukhus några dagar för att träna upp mitt sinne att få tillbaka ätlusten.

Som sagt allt slutade ju ändå bra, nu väger jag mellan 50-52 kg vilket är normalt i min ålder (tror jag) men det jag vill säga det är att denna trend med att man ska vara smala, ha muskler osv borde absolut inte finnas. Kroppskomplexn påverkade mig otroligt mycket, tror att det gör det för många fortfarande. Men att drabbas av ätstörningar/anorexia är absolut inget man vill hamna i. Som tur var så drabbades jag inte så mycket men hamnade ändå i en liten håla.

Ingen människa ska få chansen att hamna i en sjukdom som man antingen aldrig kommer att kunna komma bort ifrån eller att man förlorar kampen. Ju mer man svälter sig själv dessto jobbigare blir det för kroppen att kunna hantera allt. Därför rekommenderar jag alla som inte har varit med om ätstörningar att inte börja svälta sig själv eller överhuvudtaget börja träna ihjäl dig, inget av detta är bra för din kropp. Jag förstår att många de flesta av dagens befolkning av oss ungdomar vill följa kända modellers spår att vara smala men varför kan man inte vara glad över den kropp man har?

Din kropp är ditt personliga du. Vi skapades för att vara olika, ingen kan vara likadan som någon annan, isåfall skulle vår värld se helt sjuk ut och även vara väldigt tråkig. Det är du som är jordens lilla egna solstråle som är annorlunda på ett betydligt bra sätt. Du skapades för att kunna vara dig själv och ha din kropp och personlighet för att visa vem du är och vem du står för.

Tro på dig själv, var dig själv och va aldrig som någon annan! Det är det viktigaste att en människa ska kunna förstå. Ändra aldrig ditt utseende, kropp eller personlighet för då kommer du tappa dig själv helt och hållet. Därefter är det enormt svårt att kunna komma tillbaka till den man egentligen var menad att vara. Ta inte dessa risker för det är onödigt och ingen idé. Alla är perfekta på sitt egna sätt! 😘

Likes

Comments

​Nu har jag precis kommit ut ur duschen. Känns otroligt skönt att ha tränat. Känns väldigt bra i kroppen också. Nu väntar jag på maten och medan jag gör det så kollar jag lite på youtube. Har några planer att spela in en försenad "​mina julklappar 2015​" som jag borde göra så får se om jag tar upp kameran eller inte. Men är lite halv slut efter dagens träningspass. 

Ikväll/senare i eftermiddag är planen kanske att spela tennis med Vendela och ha pappa som våran tränare 😂 och sedan bara ta det lugnt. Ska eventuellt upp tidigt imorgon men behöver planera lite innan jag skriver här vad jag ska göra..

Nackdelen med nyår är att man sover alltid bort dagen efter och då har man bara ett halvt dygn på sig att hitta på något + att man kanske är bakfull eller hängig. Dock var jag bara hemma iår med familjen och hade två kära vänner över, så vi festade ju inte direkt. 😉

Likes

Comments

Usch, känslan när man öppnar dörren för att känna hur varmt/kallt det är inget roligt. Det är ju iskallt. Dimma, fortfarande halt och lite snö kvar på marken lite här och där.. Skönt att det inte regnar iallafall. Mina föräldrar och jag tänkte dra ut på en joggningstur, vi kommer springa 5 km eftersom det är det vanligaste som vi gör. Därefter kör vi alltid styrketräning eftersom det finns ett litet utegym vid spåret så där tänkte jag köra min dagliga styrketräning.

Känns skönt att få igång träningen nu under lovet, har varit fast med skolan hela förra terminen utan då sprang jag bara 1 gång i veckan + dans, tennis och idrott. Men nu på lovet har jag redan gått på 5 träningspass antingen Step eller bara Step and Strengh vilket är två enormt bra pass som varar runt 1 timme (kanske lite mer) ingen direkt koll. Därmed har jag spelat tennis och varit ute och joggat 2 gånger under dessa två veckor som lovet har varit än sålänge. Men det känns en förändring och man känner sig genast gladare, hälsosammare och frisk på ett helt annat sätt än vad man brukar göra när man inte tränar lika ofta. Sedan är jag väl medveten om att det inte är bra att träna för ofta men jag känner inte av något konstigt med det än sålänge iallafall.

Nej, nu ska jag göra mig redo inför springningen. Tänkte övningsköra dit för att även få en rutin på övningskörningen också. Har ju ett mål att ta körkortet när jag fyller år så borde köra gärnet nu de sista månaderna. 💪

Likes

Comments

Helt perfekt att dagen börjar med att få en enormt god frukost, men dock åt jag inte så mycket för tänkte ge mig ut och springa med familjen när brorsan har gått upp.

Hade världens bästa nyår igår både med familjen och becka & Victoria. Becka åkte för ett tag sedan hem (hon sov över) och Victoria gick hem inatt typ runt 02.30 eller något sådant.

Men nu hoppas jag bara att 2016 kommer att bli ett fantastiskt år, man blir 18 år och myndig, tar körkort och hela faderullan.

Dagens planer är väll att städa undan efter allt snacks och skit som vi hade under gårdagen, sedan jogga med familjen 5km + styrketräning, därefter eventuellt träffa någon. Annars är jag bara hemma med familjen. Ska träffa Linnea imorgon så kanske borde vara hemma idag(?).

Mina nyårslöfte är iallafall att köra igång med träningen (ska träna 3 gånger i veckan) men+ det har jag ju dans & tennis utifrån träningspass eller joggningsturer. Därefter är mitt andra löfte att börja uppdatera ordentligt nu.

Likes

Comments

Jag har faktiskt inte någon susning på vad jag ska göra idag.
Har städat mitt rum, spelat piano och råkade precis att bränna riset 🙊 inte mitt fel eftersom att det inte pep när den var färdig, lite svårt för mig att höra isåfall. Hoppas mamma och pappa inte blir arga 😶

Iallafall ska tänkte jag om jag får tid över så kan jag gå ut och ta lite bilder. Det är ju så fint väder och snön ligger ju fortfarande kvar. 😍

Likes

Comments

Helt fantastiskt att solen kunde titta fram idag iallafall, snön ligger fortfarande kvar vilket är väldigt mysigt. Synd att inte snön kunde komma tidigare..

Idag är planerna att jag ska träffa min efterlängtade vän Victoria. Var ett tag sedan vi sågs och vi tänkte gå till en resturang och äta dagens lunch/buffé tillsammans. Sedan vet jag inte direkt va vi ska göra efteråt men det återstår att se.

Just nu sitter jag och äter frukost, ska strax göra iordning mig och fixa mig innan jag ska ut och möte Victoria.

Likes

Comments