Godkväll! Ligger just nu i sängen och har det lite allmänt tråkigt. Har så ont i min kropp idag att jag fick hoppa gymmet och bara göra några små övningar hemma. Det är mest ryggen som kaosar. Jag har suttit upp och plugga en stor del av dagen, sedan var jag ute i +2 och kollade på min lillasysters fotbollsmatch. Det var då min rygg blev sämre, att först sitta så pass länge som jag gjorde till att stå i kyla är katastrof för min reuma. Kyla är det absolut värsta som finns. Har även ont i knäna och höften.
Hur mår ni idag?

Så länge det inte blir värre blir det fortfarande skola imorgon annars blir det väl en dag i sängen tillsammans med serier.
Kram på er

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hannes och jag fick lite fin besök hemma igår av Simon, Viktor och Viktors flickvän Emma.

Likes

Comments

Suttit med ansökan hela eftermiddagen 

Hello och god kväll! Har nyss kommit hem och ätit lite köttbullar. Jag slutade skolan tidigt idag, vid 15.10 då jag och Rebecka köpte fruktsallad i en plockbar och gick hem till henne en snabbis. Hennes pojkvän var också med, jag blev hämtad där strax efter 16 av mamma då vi åkte till Steinbrenner & Nyberg kontor där vi satte oss med ansökningen tillsammans med pappa. Idag var vi nämligen tvungna att göra klart och posta ansökningen till en rehabiliterings resa till vintersol i sommar. Det är en rehabiliteringsresa för oss med reumatism. Alla har rätt att söka och sedan får man be till gudarna att dom väljer just dig som ska få åka. konkurrensen är tuff. Jag var där förra sommaren, 2015 i drygt 3 veckor och det var fantastiskt. Min kropp har aldrig mått så bra sen jag fick min sjukdom. Det är svårt att förklara med ord hur det känns när man är i värme med reumatism, det ända jag kan säga är att tänk att du ständigt har ont i kroppen, det påverkar hela ditt liv, din skola och ditt gym liv och en dag åker du till värmen och smärtan blir bättre. Inte helt borta för den försvinner aldrig men näst intill bra.

Alla landsting har olika regler om hur många gånger man får söka och Halland har att man tidigast får åka vartannat år. Det är så dåligt, dom vill att alla i Halland med reumatism under 18 ska få åka oberoende på hur mycket reumatiska problem man har men jag håller inte med dom. Jag tycker att regeln borde vara att de med mest smärta och problem borde få åka. Jag säger inte att jag har värst reumatism i hela Halland och att jag ska få åka varje år. Är det någon som har ondare än mig hoppas jag bara att dom ska få åka istället för mig men jag har otroligt ont och mycket problem och rehab resan hjälpte väldigt mycket förra gången.

Det är ca 3-5 barn som fått åka varje år vilket är väldigt lite. Vi som är barn nu är framtiden, det är viktigt att vi får en utbildning. Att vi mår bra och att hela vår uppväxt inte förstörs på grund av att vi tråkigt nog fick en kronisk sjukdom.

Så med detta sagt så förstår ni kanske att jag antagligen inte kommer få åka men hoppet är det sista som försvinner. Hoppet har jag hållit fast vid under hela tiden med sjukdomen, så även om dom i princip redan sagt nej så drömmer jag. Det officiella svaret om jag får åka 3 veckor till värme, träning och undersökningar får vi först i April. Jag får hålla tummarna och ha riktigt mycket tur.

Är det någon av er som ansökt till Vintersol i sommar?

Likes

Comments

Godkväll! Bestämt mig för att återuppta mitt bloggande men det blir mer fokuserat på min sjukdom än tidigare för er som läst min blogg innan. Så är det någon som har reumatism och vill ha lite tips på saker man bör och inte bör göra eller bara vill prata om det så kontakta mig. Finns på inprincip alla sociala medier och heter oftast mitt namn eller emmaamaariaa.

Idag har jag varit på gymmet med Hannes, Simon, Simon och Kenneth. Det var väldigt kul och det är även första gången några av dom gymmar på Friskis och med mig. Jag tog på crosstrainern i 40 minuter fast uppdelat i två gånger för det gör mindre ont i kroppen. Är det bara jag med reuma som får svullna fötter efter crosstrainer? Varesig det är 20 minuter jag kör eller 60 minuter. Dom värker så in i just nu och jag kommer däcka när som helst känner jag. Så blir det väl när hela kroppen värker av smärta och man tränat kondition, ben & lite rygg.


Åt världens godaste frukost imorse. Fullkornsknäckebröd med keso på, kaffe och äpplejuice.

Likes

Comments

Hej! Ligger just nu i sängen och kollar på Grey's Anatomy, har nyss pluggat samhäll och det är inte enkelt. Vi har nu gått i gymnasiet i knappt 2 månader och jag gillar det. Är sinnesjukt trött på skolan alltså läxorna och inlämningarna men gillar min klass och mina kompisar i klassen. Jag umgås mest med Rebecka, Simon, Simon & Marcus, det är dom jag är närmast.

Hur har era första veckor varit och hur trivs ni?


Min rygg har känts väldigt bra sedan rehabilitering men känns nu lite sämre så imorgon när vi i klassen har samarbetas dag i skogen så får jag inte vara med på några fysiska aktiviteter. Ibland känns livet lite orättvist.


Nu ska jag fortsätta plugga men uppdaterat imon igen. Kram

Likes

Comments

Samma visa varje kväll, plugg och lite snapchat emellan åt. Men denna kvällen och dagen har varit konstig och typ sämst. Allt började imorse när jag vaknade 7.50  vilket var 35 minuter innan jag skulle befinna mig på skolan för att skriva ett matteprov. Jag hann bara klä på mig och borsta tänderna, inget smink, ingen säng bädda eller frukost för den delen. Jag skulle köpa en kaffe i skolan på morgonen att ta med mig in på provet men  det var självklart stängt. Så osminkad, stressad, varm, nervös och hungrig satt jag och skrev matte provet som inte kändes bra efter. Efter det sminkade jag mig inne på toan och ca 1,5 timmar efter det mitt under naturkunskapen så slutade min telefon fungera. Skärmen fungerar inte, ljudet och vibrationen funkar men skärmen är svart. Jippi. det ända bra med denna dagen har varit kvällen i sånna fall. Jag har gjort halva engelska läxan, inlämning på fredag, snackat med Simon i telefon på Facebook om ni fattar vad jag menar med  telefon och nu ska jag lägga mig i sängen och slappa innan jag ska sova. 

Imorgon ska jag till läkare så min sovmorgon försvinner, snyft. Klockan ringer 7.000 istället för 8.30.... Aja inte  hela världen men ni får ha det bäst och hoppas er dag har varit bättre än min. Kram

Likes

Comments

Igår var det personalfest på Steinbrenner & Nyberg. Shit var kul det va. Personalen på Steinbrenner är så underbara. Alla är mellan ca 18-60, men den största andelen är mellan 18-25. Jag är sjävklart yngst, vilket inte gör mig något.

Jag jobbade på Steinbrenner på Kungsmässan igår på dagen och efter det tog Madde, som också jobbar på Steinbrenner, tåget inte till Göteborg. Alla som skulle med på personal festen samlades på en av våra butiker i Göteborg på Östralarmgatan. Vi gick därifrån till hamnen där vi gick på en båt där festen var. Vi åkte runt i Göteborgs skärgård och stannade i ca 1h på Brännö innan vi åkte vidare.

Likes

Comments