View tracker

Tankar... Ja det är ju något vi alla har, Vissa mer andra mindre. Jag är nog en riktig tänkare jag vill jag påstå. Alla tankar är inte rosenblad utan jag krigar mot demoner jag med precis som många andra. Vi har inte bra dagar alla sagar. Sen ibland så jagar tankar från det förflutna ifatt dagen och man funderar lite extra kanske. Vi har alla ett bagage med känslor/tankar som vi bär med oss hela livet.

Jag har tänkt väldigt mycket den sista tiden, På allt och ingenting. Det känns ibland som man står och stampar och ibland känns det som man springer ett maraton! Båda känslorna är bra på olika vis.

Idag ska jag inte tänka så mycket utan bara va känner jag, Sådana dagar behövs med.

I helgen ska jag iväg en vända och släppa stressen som sitter på axlarna. Det har och är mycket, Man vet inte hur man ska hantera allt men jag är glad att det inte finns ett manus för alla saker bör och ska inte vara självklara.

Vet inte vad jag ville med detta inlägg mer än kladda ner lite.

Vi hörs

,- emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då vart Tisdagen kommen med, Dagarna springer förbi. Har en del inplanerat i veckan såsom tandläkaren, optikern, fika i stan med barnen, bio med Mathilda och en kompis till henne sen ska vi julpynta med. :) Idag ska jag dock passa på att ändra om här lite så det är klart innan vi julpyntar i helgen. :)

Annars blir det en lugn dag, Ska skicka in lite skolarbete sen kontakta ett ställe om mina tre veckors apl sen är skolan avslutad. :)

Ha det så bra så hörs vi.

,- emma
...i ett fotoalbum, där står tiden stilla...

Likes

Comments

View tracker

Att skriva detta jag tänker göra just nu känns så otroligt utblottande men jag känner att jag måste. Inte för någons skull utan för min skull.

Jag gjorde ju en hysterektomi den 25 oktober och i samband med denna så togs det prover samt att de skickade iväg livmodern, livmodershalsen och äggledarna på analys pågrund av att jag hade sådana enorma cellförändringar.

Den 15 November så ringer min läkare till mig. Vi pratar lite om hur allt känns efter operationen och hur jag upplever läkningsprocessen mm. Sen säger hon att provsvaren har kommit och det är orsaken till att hon ringer kl 18:56 på kvällen, Hon vet att jag har svårt att ta mig till sjukhuset pga Jockes arbetstider och barnen med deras tider på skola/dagis.
Hon säger till mig att av analysen så framkom det att jag hade cancer i livmodern, Alltså livmoderskropps cancer.
Av proven de tog när de plockat ut allt så visar det att jag har cancer kvar vaginalt men att de kan vara som kroppen inte 'släppt' det sista. Jag ska tillbaka om ett par veckor för att lämna nya prover för att se om de lyckades få bort all cancer eller om där är något kvar och skulle det vara något kvar så sätta en inviduell behandlingsplan upp för mig.

Jag trodde hon skämtade när hon berättade detta så jag sa men då har jag inte cancer mer nu då, Hon svarar då att de fick ut tumören men de vet inte vad som är kvar så just nu är jag klassad som en cancer patient utan behandling då de inte vill sätta in någon behandling innan de vet och nya prover kan inte lämnas försen det är läkt vaginalt för de kan då missvisas.

Så ja, Thats it!
Det är sjukt att tänka att jag har eller har haft cancer, Men hon sa att det va därför mina cellförändringar ökade så kopiöat fort och va så tvetydliga.

Jag är ingen människa som söker en massa sympati eller empati. Jag har lärt mig att vara självständig och måste få hantera vissa saker på mitt sätt, Det som dock händer då är att jag kan upplevas som ptroligt känslokall mot personer som står mig nära men detta är absolut inte min mening. Men detta va inget lätt besked att få och nu idag kan jag säga att jag någerlunda förstått vad läkaren sagt.

Oavsett vad proverna visar om ett par veckor så fixar jag det, Det vet jag! Jag står här och tänker fortsätta stå här.
Jag är en glad människa och tänker fortsätta vara det.

,- emma

Likes

Comments

Jag kluddade ner lite här. Har varit en hel del att gå genom. Jag gjorde ju min hysterektomi och op gick bra.. har dock haft lite ont och varit öm efteråt men nu har det gått tre veckor och börjar vända helt så det är skönt! Haft samtal med läkarna med, Senaste samtalet va igår och de fick mig ur kängorna lite men det blir bra det med. :)

Har även tagitmig modet att gå till tandläkaren efter 12 år, Va nervös som tusan, grät och skakade men fick träffa en bra tandläkare som tog det lugnt och utgick ifrån mig så gick bra. :) Gick därifrån med två tänder mindre och fri från tandsten :) blev förvånad med att tänderna va så pass bra som de va, Hade sju st små små små hål och de va allt sen två visdomständer som dött och en kass tand så han drog den kassa och en visdomstand. Nu jäklar ska min mun bli bra med. :)

Nu på Fredag är det julbord med Jockes jobb som gäller och de ska bli så gott med julaskinka och janssons :D Hoppas docl jag kan äta mer vettigt så bara, Hahaha..

Igår när Jocke kom hem från jobb så blev det en del diskussioner och jag är så stolt kan ni tro. :) Jag kan dock inte nämna ngt ännu men vad som hänt kommer ändra en massa, När vi känner de känns stabilt så kan jag berätta :)

Nu ska jag försöka äta en toast och ta mig en kopp kaffe sen vila lite innan barnen kommer hem. Har pluggat undan en del så slipper tänka på arbeten,fallbeskrivningar, falllösningar, anhörigstöd oav mer denna veckan :)

Vi hörs. :)

,- emma
...en tid...

Likes

Comments

omg! undrar hur detta ska sluta. haha..
jocke och jag har varit på handledarutbildning hela morgon/fm. mellan 9-13 har vi suttit där, jag är nu inskriven på körskolan med och riskettan är bokad. så nu så fort vi får hem papperna så ska jag köra med jocke som handledare. shit säger jag bara, Haha.. måtte vi båda ha tålamod med varandra annars slutar de med skilsmässa. 😂😂 nej skämt osido det ska nog gå bra. :)

ikväll blir de lite grillning här ute på gården med grannarna, lite vin till maten ska jag umna mig med. kommer bli en trevlig lördag detta känner jag. :)

hoppas ni alla har en trevlig dag/kväll så hörs vi.

,- emma

Likes

Comments

Jocke är hemma igen från sitt helg lan så nu är familjen komplett. ❤

Jag och barnen va hos grannarna igår, Alla barnen lekte. De har med 3 barn, Vi vuxna flabbade, Drack kaffe och skällde och skrattade med barnen. :) Som de kan bråka ibland alltså för att sedan sekunden senare va bästa vänner. haha..

Nu är barnen duschade och har precis gått och lagt sig, Jag och Jocke ska mysa ner oss i soffan med ett glas vitt och lite räkor. Blev aldrig några räkor igår. haha..
Sen slänger vi igång en film och tar igen missat mys. :)

I morgon är dagen jag fastat för här, I morgon blir det in till sjukhuset för nya tester och kontroller sen återstår bara beskedet om proverna. Ska höra vad som händer med den planerade opn med.

Aja nu avslutar jag här för att pussa på han saken här jämte mig. :)
Ha en bra kväll alla.

,- emma

Likes

Comments

Ja, Sedan halv sex ikväll har vi suttit och myst i soffan med godis, läsk, popcorn och röda pringels. Barnen är hel nöjda och så är jag. :) ♡

Dock så har Basse somnat och vi andra kollar på Fångarna på Fortet, De två stora är rätt trötta de med märker jag så snart blir de bingen för dom med och film för en annan innan jag stänger ögonen för idag.

Har känt mig helt off idag, Jag tror det jar med att göra att på Måndag så är det dags för sjukhus besöket. Sen ska man gå och vänta på svar, Jag har ju en op med. När får jag den? Jag hoppas ju innerligt att jag kan få svar på några av mina frågor på Måndag. Jag är livrädd för att det visar sig vara cancer. Janet, Min mor har haft livmodershals cancer när hon vart ung så man vet ju inte. Vad jag sen vet så finns det en del cancer i släkten så det kanske ökar chanserna att jag har/får det? usch jag har ingen aning men frågorna maler i huvudet.

Nej nu är reklam pausen slut här så nu ska vi fortsätta vårt mys.
Ha en bra kväll alla.

,- emma

Likes

Comments

Ja då vart snart helgen kommen igen, Blir mys i helgen. Jocke jobbar ju em/kväll denna veckan som är så jag och barnen träffar honom knappt känns det som. Hatar när han jobbar denna veckan så i helgen blir de mys och massa gotte. :)

Igår så va jag och Jocke inne i stan och veckohandlade sen vart vi inom h&m och jag fick en klänning samt kofta som jag önskade mig.. Återstår dock att se när jag använder det då jag egentligen hatar klänning/Kjol och jeans. jag är en mjukisbyxe människa. Haha.. Men jag får väl ändra på det nu när jag fyllt 30! år. usch hemskt det låter att säga "Hej, Jag är 30 år" känner mig gammal. Nej skämt o sido, Många säger att livet börjar efter man fyllt 30 så vi får väl se vad som erbjuds nu helt enkelt. :)

Jag och pojkarna sitter i soffan och myser lite nu till barnprogram, Mathilda är ute och säljer från Panda tidningen, Vi här hemma hann inte ens kolla i den innan hon sprang iväg. haha. 

Blir en sväng till grannen sen för tragg, kaffe och lek.

Hoppas ni alla har och fortsätter ha en bra dag. Vi hörs.

,- emma

Likes

Comments

vi tänker mnycket vi människor, Eller ja en del av oss iaf och jag är en av de. jag är en tänkare, Jämt något som rör sig i huvudet för jämnan. Att tänka och drömma för mycket kan både vara på gott och ont. Ibland så kan man få till sig saker som någon sagt som gör att tankarna spinner iväg neråt en negativ spiraltrappa, Även innan man fått bekräftat något. Jag är i en sits där just nu.
Jag va och lämnade cellprov för ett par veckor sen och i förra veckan så fick jag ett samtal från läkaren som berättade att jag hade grad 3 cellförändringar som såg lustiga ut. Så nin planderade op jag hade den 14 sep blev direkt avbokad för nya prover ska lämnas och tester ska tas.. Vad tänker jag då? Jo cancer givetvis och tankarna sticker då iväg direkt... Lite som har jag det? Kommer jag dö? Vad händer med mina barn och Jocke? Om jag har det, Har det spridit sig eller kan man plocka bort det i samband med min operation? Jag ska operera bort livmodern pga enorma blödni gar och läkaren sa att skulle det visa sig vara cancer och den är centrerad vid livmoderstappen och inte spridit sig så tar de bort de helt enkelt. Men så många tankar...
Så ni som läser, Tänk på hur viktigt det är att gå och lämna cellprov när ni får kallelser och har ni inte fått någon om ni är 23 år så ring! Man blir dock kallad innan man är 23 om man fått barn.

Sen har vi Basse som nu ska utredas för autismspexra, 19 Juli ska vi på första besöket och vi inväntar tid för besök hos logopeden. Oavsett om det skulle vara något så förändrar det ingenting för vår del mer än att man lär sig fullt ut förstå honom. Vår älskade böna.
Sen har vi Benjamin med hans magproblem. Hoppas någon hjälper oss snart. Sen Mathilda är jag tacksam för att de går bra nu, Hon vart mobbad så mycket i första klass men nu är det bra och det är jag tacksam för. ♡♡

Nu ligger alla barnen och sover och Jocke är på jobb, Vad gör jag då? Jo ligger på soffan och äter dillskruvar och choklad. haha.

I morgon blir de veckohandling för vår del.
Hämtat hem bilen från verkstaden nu och det är sååå skönt. :)
Snart är det jag som rattar bettan, 10 sep ska jag och Jocke gå handledarutbildning sen den 28 kan vi börja köra. Ja det blir en prövning för äktenskapet detta.. haha.. Men jag har gett mig FAN på att jag ska ha körkortet innan årsskiftet och jag ska och kommer fixa det. :)

,- emma

Likes

Comments

alla har vi känslor i kroppen men alla upplever de olika.
jag tampas varje dag med oro, ångest och depression tex men jag har hittat saker som får mig att orka framåt. visst jag säger inte att jag alltid tar 10 steg framåt och fortsätter framåt för de gör jag inte. jag kan ta 10 steg framåt men samtidigt 8 steg bakåt många ggr. Men jag har ändå hittat ett sett som gör att jag orkar ta mig framåt. mina barn är till stor hjälp att kämpa. detta jag har är inget jag önskar någon och hade jag kunnat så hade jag lagt det i en ryggsäck och slängt iväg den så långt det bara går men det är inte så lätt.. jag vill inte ha empati och sympati från människor runt mig men jag vill ha förståelse och det känner jag inte finns. jag trodde jag hade de från de som stod mig närmast men ack så fel jag hade. någon enstaka människa förstår men många säger att jag har de värre men jag står här och lever varför mår du så för? alla handskas vi olika med saker, Jag har bett om hjälp från doktorer och fått hjälp. jag inväntar tid hos kurator för att prata, inte bara om hur jag mår idag utan om hur saker och ting har speglats i mitt liv och min uppväxt. jag längtar så tills jag får tiden, ska bli så skönt att få prata med någon som inte säger jag har det värre. jag menar inte att jag mår sämre än alla andra, absolut inte men när någon frågar och jag svarar ärligt så är det inte alltid roligt att höra det.

jag vet inte vad jag ville ha sagt med dessa rader egentligen, men kände jag behövde kladda ner lite.

vi hörs

,- emma

Likes

Comments