View tracker


5 måneder er gået og halvdelen af mit udvekslingssår er dermed også ovre. Tiden herovre er gået helt vildt stærkt! Det har virkelige været nogen fede måneder og jeg glæder mig til at se, hvad resten bringer. D. 6 januar var den første dag med sne her i Arkansas, hvilket betød snedag. En såkaldt "snowday" her i USA er, hvor man får fri fra skolen, hvis busserne ikke kan køre på vejene, hvilket var virkelig fedt! Hele dagen stod på leg i sneen, da det er sjældent at sneen falder her i sydstaten.

Vejret herovre er også virkelig mærkeligt! Den ene dag kan vi have 5 grader og den anden have 24 grader, så vejret svinger utrolig meget, men jeg glæder mig godt nok til at vi får det varme vejr igen. I skolen er soccer sæsonen begyndt, hvilket er så fedt! Det betyder dog også at vi træner helt til kl. 4.30 hver dag, hvilket er super hårdt! Vi får også snart vores uniformer, som jeg glæder mig til og selvfølgelig også til at vi begynder og spille kampe.

Min organisation MyEducation har oprettet en snapchat, hvor vi udvekslingsstudenter laver såkaldte "takeovers" i en uge for at vise vores hverdag osv. Vi er udvekslingstudenter fra over alt i verden, hvis dette kunne være interessant for dig så tilføj dem på: myeducationdk - Jeg laver en takeover d. 13/2-17/2, så følg mit udvekslingssår tættere på! På fredag er det også min fødselsdag, hvor jeg fylder 16 år. Jeg glæder mig til at opleve en anderledes og amerikansk fødselsdag!

Et lille indlæg omkring min hverdag og opdatering herovre fra USA- Emma

Likes

Comments

View tracker


Så er vi sprunget ind i år 2017, hvilket er så vildt at tænke på! 2016 har været et fuldstændig fantastisk år fyldt med fantastiske oplevelser. Jeg startede min rejse som udvekslingsstudent i USA sommeren 2016, og jeg må indrømme at det har været den bedste beslutning jeg har taget. Selvfølgelig har det haft sine "ups and downs", men de 4 måneder jeg har været her, har været helt fantastiske. Jeg lever under nye forhold, møder nye mennekser og møder en ny kultur hver dag.

Jeg håber at I alle har haft en fantastisk aften og holdt en brag af en fest sammen med dem I holder af. Amerikanere gør ikke så meget ud af nytårsaften, som vi gør derhjemme med fyrværkeri, tre-retters menu etc., men herhjemme stod den på hygge med små appetizers som chips with cheese dip, chicken etc. Vi spillede board games også lærte jeg dem en lille dansk tradition når klokken slår midnat. Jeg fortalte dem at hjemme i Danmark, hopper vi (bogstaveligt talt) ind i det nye år, så mine værtssøskende og jeg hoppede os ind i det nye år, hvilket var utroligt sjovt.

Jeg ser utrolig meget frem til år 2017, med endnu flere oplevelser, etc. Det også lidt vildt at tænke på at jeg i år skal hjem igen! Jeg vil også gerne sige tusind tak til alle jer som stadig følger med i mit udvekslingssår! Et lille indlæg om året og min amerikanske nytårsferien. :)- Emma

Likes

Comments

View tracker


Så er julen ovre og den har været helt vildt god og en smule anderledes. :) Det har været en fornøjelse at fejre den med min amerikanske familie og jeg er så glad for at have fået muligheden for det. D. 24 december, juleaftensdag havde vi en julefest hos min værtsmors mor, også bedre kendt som mamaw, hvor hele familien var inviteret til julemiddag. Det var små appetizers som kylling fra Zaxby's, chips with cheese dip, brisket, double eggs etc. Det var utrolig lækkert og meget anderledes fra den tradtionelle danske julemad. Efter det blev der også serveret en masse små desserter som pies, cookies, chocolate lasagna etc.

Efter det fik vi taget en masse familiebilleder foran juletræet og et fællesbilllede, som ses i højre hjørne. Da alle gæsterne var gået åbnede vi vores gaver fra mamaw, hvor jeg var så heldig at få en såkaldt Van Buren jakke, soccer sokker, van buren high school headband og hue. Da vi havde åbnet gaverne hos mamaw tog vi hjem for at hoppe i vores pyjamas og åbnede resten af gaverne fra familien. Jeg er helt vildt taknemmelig og meget overrasket over alle de flotte og fantastiske gaver jeg har fået af min værtsfamilie. Jeg fik en mascara, Fifa 17, Rihanna, the creeper shoes, som jeg var helt vild overrasket over at få, en fodbold og ikke mindst mit armbånd, som har den grønne skolefarve med Van Buren High School indgraveret og mit forbogstav E. Inde i armbåndet er der indgraveret mit udvekslingssår og initials. Et super fint armbånd, som allerede betyder en hel del.

D. 25 december, hvilket er "Christmas Day" her i USA, vågnede vi op til gaver fra julemanden. Her fik vi et pyjamas sæt, vanter, hue, armbånd og en jakke. Vi var også til en julemiddag den dag hos min værtsfars bror og hustru, hvor der var kalkun, mash potatoes, gravy, beans, rolls etc. Efter det var det tid til den tradtionelle pickel konkurrence, hvor man skulle finde "the pickel ornament" på en af de 4 juletræer, som der var i huset. Jeg var så heldig at jeg fandt julekuglen først og dermed vandt noget chokolade. Efter konkurrencen var det tid til at få åbnet de sidste julegaver fra resten af familien.

Her var jeg så heldig at få en Arkansas hoodie, Arkansas trøje, makeup taske med mit navn på og et sæt med makeupbørster. Det var en utrolig hyggelig dag! Det har været utrolig fedt at fejre jul på rigtig amerikansk manér og jeg virkelig nydt det. Vejret var også meget anderledes. Vi havde omkring de 20 grader juleaftensdag og det gode vejr fortsætter, yay! Det var en lille opdatering om min amerikanske jul og hvordan den blev fejret. Jeg synes selv at det var ret sjovt at opleve juleaften på den anden side af atlanten!- Emma


Likes

Comments


Så det blevet tid til endnu et indlæg herovre fra skønne USA! Nu har jeg været her i 4 måneder og tiden er simpelthen fløjet afsted! Det er så vildt at tænke på at jeg snart er halvvejs igennem mit udvekslingsår!! Men jeg nyder simpelthen tiden herovre. Nu det snart jul og jeg må da indrømme at det er lidt mærkeligt ikke at skulle holde jul hjemme i dk med familien, men når det så er sagt glæder jeg mig utrolig meget til at opleve en anderledes jul med min fantastiske værtsfamilie!

Lige inden, juleferien mødtes jeg med alle de andre udvekslingsstudenter på skolen pga. yearbook. Den såkaldte yearbook, er en bog som samler alle ens minder fra skoleåret og dermed også lidt om hvordan skoleåret har været med fodbold kampe, cheerleading osv. Vi har været så heldige at vi får vores egen side i yearbook'en, hvilket er utrolig spændende. Sidste mandag havde vi en julefest til soccer, hvor vi spillede en masse små julespil, spiste pizza og egentlig bare hyggede. Det var utrolig fedt og en god afslutning inden sæsonen begynder i januar, hvilket jeg glæder mig vildt meget tid! Vi har dog også fået at vide at træningen foregår fra 2:00 PM til 5:00 PM hver dag. :)

I sidste weekend fik vi fornøjelsen af at se "The Hodo's Christmas Light", hvilket var en virkelig fed oplevelse. The Hodo's er meget kendte her i Van Buren for deres julelys. De har også deres egen radiokanal, så når lys showet begynder kan man køre forbi i sin bil med radioen tændt. Samtidig med det er det også min værtsmors mormor og morfar som sørger for showet :) Jeg fik desværre ikke en video af det selv, men fandt en video som beskriver deres vilde julelys - https://www.youtube.com/watch?v=w1MaOvvWBVw

I søndags var vi til vores første julemiddag hos min værtsfars mor. Det var utrolig hyggeligt og fik super lækker mad. Jeg vil selvfølgelig skrive et indlæg om, hvordan min jul har været og hvordan den blev fejret i næste uge.Jeg ønsker Jer alle en rigtig glædelig jul :)

- Emma


Likes

Comments


Så det blevet tid til endnu et lille indlæg. Denne uge har virkelig stået i kalkunernes tegn. Denne uge har stået på thanksgiving break, hvilket vil sige at vi har været til en del middage med familien og holdt fri fra skolen i en uge. Nu er thanksgiving kommet til sin ende og jeg tænkte at jeg lige vil dele ud af mine oplevelser. Det har været utrolig sjovt at opleve på rigtig amerikansk manér, hvordan thanksgiving afholdes.

Vi har været til 4 forskellige middage og de har allesammen været en fornøjelse! På selve thanksgiving day var vi hos min værtsmors mor, hvor vi var omkring 45 mennekser. Det var utrolig hyggeligt og der var ikke et øje tørt! Noget jeg har lagt mærke til er at amerikanerne ikke bliver hos familien i flere timer, som jeg er vant til hjemmefra i Danmark. Vi var måske hos hver familie i 2 timer, hvor man derefter tog hjem igen. Jeg har vedhæftet billeder så I kan se lidt af den mad, man spiser på Thanksgiving, men også til jul.

Apropos jul, så er vi så småt begyndt at pynte op til jul herovre og hvert hus herovre har da også fået julepynten op at køre. I fredags var Caroline og jeg i biografen for at se Trolls, utrolig hyggelig film og ret sjovt at den er baseret på de danske dam-trolde. I går lørdag kunne jeg fejre at jeg har været her i 100 dage, hvilket er så vildt! Jeg har haft nogen fuldstændige fantastiske dage og jeg er så taknemmelig til min amerikanske familie og selvfølglig også min familie hjemme i Danmark for at have givet mig denne mulighed om at være en udvekslingsstudent. :)

Lige nu er vi på vej til den sidste thanksgiving middag i denne omgang hos min værtsfars far og det glæder jeg mig utrolig meget til!- Emma


Likes

Comments

View tracker


Så det vidst på tide at jeg får skrevet et lille indlæg. Denne måned har været fyldt med en masse nye og fantastiske oplevelser! Som jeg skrev i sidste indlæg var det Halloween tid, hvilket betød at vi gik "trick and treating", hvilket var utrolig fedt! Vi fik utrolig meget slik, som vi stadig har en masse tilbage af en måned efter. ;)

Om fredagen d. 4 november blev Caroline, Hailey og jeg overraskede med at vi skulle ind og se en razorback basketball kamp, hvilket var utrolig fedt. Vi fik det som hedder en suite, hvor der var gratis mad for Chick-fil-A og en masse små godter! Her kunne man altså gå op i løbet af kampen og sidde, hvis man fik lyst, mega fedt! :)
Om aften fik vi endnu en god nyhed nemlig at om lørdagen skulle vi til endnu en razorback kamp, men denne gang med amerikansk fodbold og om søndagen en razorback kamp med softball, som min værtssøster Hailey går til - så det lod til at være en rigtig razorback weekend!

Den amerikanske fodboldkamp dagen efter var fuldstændig fantastisk. Stemningen var i top og en oplevelse jeg bestemt ikke vil glemme! Vi fandt ud af at der var en dansk spiller på holdet, Hjalte Froholdt, hvilket var mega fedt! Jeg har vedlagt nogle videoer fra kampen, så i kan følge stemningen. "The razorbacks" er et college fodboldhold og kampen blev holdt på deres stadium, hvor vi var 72.000 mennekser for at tilkalde "the hogs". De lavede den fedeste entré, fik desværre ikke en video af det, men fandt en, for det var simpelthen for fedt. Jeg skal da heller ikke være helt bleg for at sige, at jeg tænker på at komme tilbage efter 3.g for at starte på college herovre ;)

Om søndagen tog vi til razorback softball kamp nemlig, fordi min værtssøster Hailey spiller softball og det var endnu en fed oplevelse! Her i fredags fik vi "Thanksgiving break", hvilket er noget som jeg har glædet mig utrolig meget til. Her skal vi til en masse middage med familien. I dag skal vi til vores første thanksgiving middag hos min værtsfars mor. Herovre er vi også så småt begyndt at pynte op til jul og holde små julefilm marathons. 

Hvor er det bare vildt at jeg allerede har været her i 3 måneder! Hørte at der er kommet sne til Danmark, det har vi dog ikke fået endnu, solen står højt herovre med omkring 20 grader hver dag. Snart begynder vores soccer season, hvilket jeg ser meget frem til!

- Emma

Likes

Comments


Så er der gået endnu en måned her i USA og jeg har nu været her i lidt over 2 måneder, hvilket er så vildt at tænke på!

Det har som altid været endnu en fantastisk måned med en masse nye fede oplevelser! Jeg er faldet rigtig godt til og nyder hvert sekund herovre. :) man skulle stadig tro at vejret vil begynde at køle af, men vi har stadig det varme sommervejr på 25-30 grader. Nu det snart Halloween her i USA, hvilket man godt kan mærke. Der er pyntet rundt omkring i nabokvarteret med uhyggelige spøgelser og andre halloween ting.

Amerikanere gør meget ud af deres forskellige begivenheder, hvilket er så fedt at se! Skolen holdt fri fredag, fordi vi har haft parent teacher conference (en slags forældremøde), her fik vi rig mulighed for at finde vores Halloween kostumer i Wal-Mart, min værstsøster Caroline og jeg skal sammen rende rundt i vores minion onesies, hvilket er utrolig sjovt! Jeg glæder mig utrolig meget til at gå "trick and treating" d. 31 oktober!!

I sidste uge var også min første gang i et amerikansk movie theater med Caroline og Hailey. Det en smule anderledes end Danmark, man har ikke siddepladser man sidder, hvor man nu har lyst til at sidde. Nåede jeg også lagde mærke til var størrelsen på popcorn og sodavand, det var fuldstændig vanvittigt! ;)

I går, lørdag har vi haft stor bage-dag, fordi min værtssøster Hailey og hendes softball team har bake sale i dag for at samle penge ind til deres hold. Billedet til venstre viser nogen af de ting vi har lavet.
Alt i alt nyder jeg virkelig livet herovre! Dette var en lille hurtig opdatering om min seneste måned her i USA. Håber I alle har haft en skøn efterårsferie i Danmark, vi har ikke efterårsferie herovre, men til gengæld har vi snart thanksgiving break!!- EmmaLikes

Comments


Wuhuu! I denne uge har vi haft den såkaldte "Spirit Week" hvilket har været en utrolig sjov og anderledes oplevelse :) vores Spirit week så således ud:

Merica' Monday
Tuesday - Movie Madness
Wednesday - College game day
Throwback thursday
Friday - Color War

Der var selvfølgelig nogle som gik "all in", hvilket var utrolig fedt at se! Der var en fra min spansk klasse, som havde klædt sig ud som Donald Trump på Merica' Monday, det var ret sjovt :). Om fredagen havde vi color War, hvilket nok var det fedeste! Seniors var klædt i hvid, Juniors var klædt i sort og Sophomores var klædt i grøn. Vi havde også vores 3. peprally om fredagen og denne gang var det en "Homecoming Peprally", hvor der var forskellige folk nomineret og så kunne man selvfølglig stemme på dette års "homecoming King & Queen", det var fuldstændig som man ser i film!!

Senere på aften havde vi vores "Homecoming Game" som Caroline og jeg tog til, hvor vores hold selvfølglig vandt!! Jeg har vedhæftet nogle billeder fra ugen og fra kampen. Lidt vildt at tænke på at jeg har været her i 2 måneder i næste uge :)

Håber at I alle har det godt derhjemme!


- Emma

Likes

Comments


Wow! Hvor tiden bare flyver afsted :) jeg har endnu engang haft en fantastisk uge i USA!

Skolen går utrolig godt og jeg er stadig super glad for at være herovre! Vejret herovre har også skiftet lidt, dog ikke meget. Om morgen er det blevet koldt, omkring de 11 grader, men heldigvis klarer det op i løbet af dagen til de 28 grader, så det er stadig sommervejr herovre (yay)
Lidt vildt at vi stadig kan rende i shorts i oktober måned, og rygterne siger at det fortsætter helt til november måned!

Her i weekenden har vi holdt min værtsøsters Haileys 11 års fødselsdag for familie og venner. Det var utrolig hyggeligt og sjovt! Der var pool og bouncy castle, og det som de kalder for fødselsdags kage en såkaldt "cookiecake" det er den som i kan se på billedet øverst. Den smagte så godt, og det er i hvert fald meget anderledes fra de danske fødselsdage. :)

Her på mandag starter den såkaldte "Spirit week" hvilket jeg glæder på utrolig meget til! "Spirit week" er, hvor man har et tema for en dag og så klæder mig sig ud indenfor det tema - fx. her i morgen er det " Merica Monday". På fredag har vi endnu en peprally, da det er "homecoming game" så det glæder jeg mig utrolig meget til!

Jeg glæder mig utrolig meget til den kommende uge! En lille, hurtig update på, hvad jeg går og laver :)- Emma

Likes

Comments


Så er det i dag at jeg kan fejre at jeg nu har været her i 1 måned!

Det har været en fuldstændig fantastisk måned med ekstrem mange gode og sjove oplevelser. Selvfølgelig har det været svært i starten, fordi man har skulle vænne sig til en masse nye ting og dermed også en helt ny skole. Skolen går rigtig godt! Har fået mit første progresscard, som er det man får hver 9. uge for at se hvordan det går i skolen. Jeg fik 5 A's og 2 B's, så var ret stolt af mig selv!

Hele dagen i går var vi til min værtssøsters Hailey's softball tournament i byen Alma. Det var utrolig hyggeligt og meget varmt. Min værtsmor Jennifer og jeg måtte sidde med paraplyer for at dække for solen, haha. Jeg er faldet utrolig godt til herovre og fået nogle fantastiske venner fra skolen og fra mit soccer team. Denne uge har været en fantastisk uge til soccer, da der kun var 2 x træning i denne uge, hvilket vi alle var utrolig glade for! 

I fredags oplevede jeg mit 2. peprally, hvilket altid er det sjoveste! Jeg elsker stemningen og denne gang var det en smule anderledes, det var nemlig "band homecoming", hvilket vil sige at der kom forskellige par fra skolen, hvor der så til sidst blev kåret en vinder. Det var utrolig sjovt! Caroline og jeg tog så til kampen senere på aften, men måtte tag hjem igen efter 24 minutter, da det regnede og tordnede helt ekstremt. Kampen begyndte næsten 2 timer efter vi gik, men vi fik at vide at vores hold fra skolen vandt kampen ! GO POINTERS!

Dette var et lille, hurtig update på, hvordan min første måned har været og jeg glæder mig helt vildt til næste mange måneder!!


- Emma  


Likes

Comments