Så det blevet tid til endnu et lille indlæg. Denne uge har virkelig stået i kalkunernes tegn. Denne uge har stået på thanksgiving break, hvilket vil sige at vi har været til en del middage med familien og holdt fri fra skolen i en uge. Nu er thanksgiving kommet til sin ende og jeg tænkte at jeg lige vil dele ud af mine oplevelser. Det har været utrolig sjovt at opleve på rigtig amerikansk manér, hvordan thanksgiving afholdes.

Vi har været til 4 forskellige middage og de har allesammen været en fornøjelse! På selve thanksgiving day var vi hos min værtsmors mor, hvor vi var omkring 45 mennekser. Det var utrolig hyggeligt og der var ikke et øje tørt! Noget jeg har lagt mærke til er at amerikanerne ikke bliver hos familien i flere timer, som jeg er vant til hjemmefra i Danmark. Vi var måske hos hver familie i 2 timer, hvor man derefter tog hjem igen. Jeg har vedhæftet billeder så I kan se lidt af den mad, man spiser på Thanksgiving, men også til jul.

Apropos jul, så er vi så småt begyndt at pynte op til jul herovre og hvert hus herovre har da også fået julepynten op at køre. I fredags var Caroline og jeg i biografen for at se Trolls, utrolig hyggelig film og ret sjovt at den er baseret på de danske dam-trolde. I går lørdag kunne jeg fejre at jeg har været her i 100 dage, hvilket er så vildt! Jeg har haft nogen fuldstændige fantastiske dage og jeg er så taknemmelig til min amerikanske familie og selvfølglig også min familie hjemme i Danmark for at have givet mig denne mulighed om at være en udvekslingsstudent. :)

Lige nu er vi på vej til den sidste thanksgiving middag i denne omgang hos min værtsfars far og det glæder jeg mig utrolig meget til!- Emma


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments


Så det vidst på tide at jeg får skrevet et lille indlæg. Denne måned har været fyldt med en masse nye og fantastiske oplevelser! Som jeg skrev i sidste indlæg var det Halloween tid, hvilket betød at vi gik "trick and treating", hvilket var utrolig fedt! Vi fik utrolig meget slik, som vi stadig har en masse tilbage af en måned efter. ;)

Om fredagen d. 4 november blev Caroline, Hailey og jeg overraskede med at vi skulle ind og se en razorback basketball kamp, hvilket var utrolig fedt. Vi fik det som hedder en suite, hvor der var gratis mad for Chick-fil-A og en masse små godter! Her kunne man altså gå op i løbet af kampen og sidde, hvis man fik lyst, mega fedt! :)
Om aften fik vi endnu en god nyhed nemlig at om lørdagen skulle vi til endnu en razorback kamp, men denne gang med amerikansk fodbold og om søndagen en razorback kamp med softball, som min værtssøster Hailey går til - så det lod til at være en rigtig razorback weekend!

Den amerikanske fodboldkamp dagen efter var fuldstændig fantastisk. Stemningen var i top og en oplevelse jeg bestemt ikke vil glemme! Vi fandt ud af at der var en dansk spiller på holdet, Hjalte Froholdt, hvilket var mega fedt! Jeg har vedlagt nogle videoer fra kampen, så i kan følge stemningen. "The razorbacks" er et college fodboldhold og kampen blev holdt på deres stadium, hvor vi var 72.000 mennekser for at tilkalde "the hogs". De lavede den fedeste entré, fik desværre ikke en video af det, men fandt en, for det var simpelthen for fedt. Jeg skal da heller ikke være helt bleg for at sige, at jeg tænker på at komme tilbage efter 3.g for at starte på college herovre ;)

Om søndagen tog vi til razorback softball kamp nemlig, fordi min værtssøster Hailey spiller softball og det var endnu en fed oplevelse! Her i fredags fik vi "Thanksgiving break", hvilket er noget som jeg har glædet mig utrolig meget til. Her skal vi til en masse middage med familien. I dag skal vi til vores første thanksgiving middag hos min værtsfars mor. Herovre er vi også så småt begyndt at pynte op til jul og holde små julefilm marathons. 

Hvor er det bare vildt at jeg allerede har været her i 3 måneder! Hørte at der er kommet sne til Danmark, det har vi dog ikke fået endnu, solen står højt herovre med omkring 20 grader hver dag. Snart begynder vores soccer season, hvilket jeg ser meget frem til!

- Emma

Likes

Comments


Så er der gået endnu en måned her i USA og jeg har nu været her i lidt over 2 måneder, hvilket er så vildt at tænke på!

Det har som altid været endnu en fantastisk måned med en masse nye fede oplevelser! Jeg er faldet rigtig godt til og nyder hvert sekund herovre. :) man skulle stadig tro at vejret vil begynde at køle af, men vi har stadig det varme sommervejr på 25-30 grader. Nu det snart Halloween her i USA, hvilket man godt kan mærke. Der er pyntet rundt omkring i nabokvarteret med uhyggelige spøgelser og andre halloween ting.

Amerikanere gør meget ud af deres forskellige begivenheder, hvilket er så fedt at se! Skolen holdt fri fredag, fordi vi har haft parent teacher conference (en slags forældremøde), her fik vi rig mulighed for at finde vores Halloween kostumer i Wal-Mart, min værstsøster Caroline og jeg skal sammen rende rundt i vores minion onesies, hvilket er utrolig sjovt! Jeg glæder mig utrolig meget til at gå "trick and treating" d. 31 oktober!!

I sidste uge var også min første gang i et amerikansk movie theater med Caroline og Hailey. Det en smule anderledes end Danmark, man har ikke siddepladser man sidder, hvor man nu har lyst til at sidde. Nåede jeg også lagde mærke til var størrelsen på popcorn og sodavand, det var fuldstændig vanvittigt! ;)

I går, lørdag har vi haft stor bage-dag, fordi min værtssøster Hailey og hendes softball team har bake sale i dag for at samle penge ind til deres hold. Billedet til venstre viser nogen af de ting vi har lavet.
Alt i alt nyder jeg virkelig livet herovre! Dette var en lille hurtig opdatering om min seneste måned her i USA. Håber I alle har haft en skøn efterårsferie i Danmark, vi har ikke efterårsferie herovre, men til gengæld har vi snart thanksgiving break!!- EmmaLikes

Comments


Wuhuu! I denne uge har vi haft den såkaldte "Spirit Week" hvilket har været en utrolig sjov og anderledes oplevelse :) vores Spirit week så således ud:

Merica' Monday
Tuesday - Movie Madness
Wednesday - College game day
Throwback thursday
Friday - Color War

Der var selvfølgelig nogle som gik "all in", hvilket var utrolig fedt at se! Der var en fra min spansk klasse, som havde klædt sig ud som Donald Trump på Merica' Monday, det var ret sjovt :). Om fredagen havde vi color War, hvilket nok var det fedeste! Seniors var klædt i hvid, Juniors var klædt i sort og Sophomores var klædt i grøn. Vi havde også vores 3. peprally om fredagen og denne gang var det en "Homecoming Peprally", hvor der var forskellige folk nomineret og så kunne man selvfølglig stemme på dette års "homecoming King & Queen", det var fuldstændig som man ser i film!!

Senere på aften havde vi vores "Homecoming Game" som Caroline og jeg tog til, hvor vores hold selvfølglig vandt!! Jeg har vedhæftet nogle billeder fra ugen og fra kampen. Lidt vildt at tænke på at jeg har været her i 2 måneder i næste uge :)

Håber at I alle har det godt derhjemme!


- Emma

Likes

Comments


Wow! Hvor tiden bare flyver afsted :) jeg har endnu engang haft en fantastisk uge i USA!

Skolen går utrolig godt og jeg er stadig super glad for at være herovre! Vejret herovre har også skiftet lidt, dog ikke meget. Om morgen er det blevet koldt, omkring de 11 grader, men heldigvis klarer det op i løbet af dagen til de 28 grader, så det er stadig sommervejr herovre (yay)
Lidt vildt at vi stadig kan rende i shorts i oktober måned, og rygterne siger at det fortsætter helt til november måned!

Her i weekenden har vi holdt min værtsøsters Haileys 11 års fødselsdag for familie og venner. Det var utrolig hyggeligt og sjovt! Der var pool og bouncy castle, og det som de kalder for fødselsdags kage en såkaldt "cookiecake" det er den som i kan se på billedet øverst. Den smagte så godt, og det er i hvert fald meget anderledes fra de danske fødselsdage. :)

Her på mandag starter den såkaldte "Spirit week" hvilket jeg glæder på utrolig meget til! "Spirit week" er, hvor man har et tema for en dag og så klæder mig sig ud indenfor det tema - fx. her i morgen er det " Merica Monday". På fredag har vi endnu en peprally, da det er "homecoming game" så det glæder jeg mig utrolig meget til!

Jeg glæder mig utrolig meget til den kommende uge! En lille, hurtig update på, hvad jeg går og laver :)- Emma

Likes

Comments


Så er det i dag at jeg kan fejre at jeg nu har været her i 1 måned!

Det har været en fuldstændig fantastisk måned med ekstrem mange gode og sjove oplevelser. Selvfølgelig har det været svært i starten, fordi man har skulle vænne sig til en masse nye ting og dermed også en helt ny skole. Skolen går rigtig godt! Har fået mit første progresscard, som er det man får hver 9. uge for at se hvordan det går i skolen. Jeg fik 5 A's og 2 B's, så var ret stolt af mig selv!

Hele dagen i går var vi til min værtssøsters Hailey's softball tournament i byen Alma. Det var utrolig hyggeligt og meget varmt. Min værtsmor Jennifer og jeg måtte sidde med paraplyer for at dække for solen, haha. Jeg er faldet utrolig godt til herovre og fået nogle fantastiske venner fra skolen og fra mit soccer team. Denne uge har været en fantastisk uge til soccer, da der kun var 2 x træning i denne uge, hvilket vi alle var utrolig glade for! 

I fredags oplevede jeg mit 2. peprally, hvilket altid er det sjoveste! Jeg elsker stemningen og denne gang var det en smule anderledes, det var nemlig "band homecoming", hvilket vil sige at der kom forskellige par fra skolen, hvor der så til sidst blev kåret en vinder. Det var utrolig sjovt! Caroline og jeg tog så til kampen senere på aften, men måtte tag hjem igen efter 24 minutter, da det regnede og tordnede helt ekstremt. Kampen begyndte næsten 2 timer efter vi gik, men vi fik at vide at vores hold fra skolen vandt kampen ! GO POINTERS!

Dette var et lille, hurtig update på, hvordan min første måned har været og jeg glæder mig helt vildt til næste mange måneder!!


- Emma  


Likes

Comments


Så er endnu en uge i USA gået og jeg har oplevet en masse! :)

I sidste weekend var jeg til mit første ræs, hvilket var så fedt. Min værtsfars mor fik Caroline og jeg med bag om får at få taget billeder med nogle af racerkørerne på “the pitch”, hvor alle racerkørerne holdt til. Caroline og jeg fik også lov til at race på en sammen med min værtsfars søster Michelle. Det var utroligt sjovt og meget anderledes fra Danmark. Når man skulle race herovre, var det racerkøreren som styret og derefter sad man ellers ude på racerbilen, hvilket var en meget sjov oplevelse. Samtidig med det fik jeg også oplevet min 2. stat herovre nemlig Oklahoma, hvor ræset foregik.

Denne her weekend har været utrolig sjov! I fredags tog vi nemlig til staten Tennessee i byen Memphis for at deltage i Survivor’s day på St. Jude Children’s Research Hospital om lørdagen. Det var en 4,5 times køretur, hvilket egentlig var meget passende. Vi overnattede på det hotel, som hedder Sheraton Memphis Downtown Hotel, hvilket nok var det vildeste hotel jeg har oplevet. Da vi ankom gav man sine bilnøgler til en af medarbejderne for så, at de parkeret ens bil! Senere på aften spiste vi på Joe’s Crab Shack, hvilket er en seafood restaurant, det var så lækkert!

Efter det tog vil til Bass Pro Shops i Memphis, hvilket var vildt! Der var den her 98 meter høje pyramide, som man kunne komme helt op i toppen, hvilket Hailey, min værtsmor Jennifer og jeg gjorde og vi havde den vildeste udsigt udover Memphis. Det var et virkelig vildt og flot sted.

Om lørdagen var så dagen, hvor vi tog til St. Jude Children’s Research Hospital, hvilket var en meget speciel oplevelse. Min super seje værtssøster Caroline havde kræft, da hun var 2 år og nu står hun som 13-årig og har ikke haft det siden. Det er hvad man kalder for en Survivor! Det var utrolig smukt, da alle der kom på denne dag er seje unge mennesker som har kæmpet mod kræften og de er alle survivor’s!! Alt i alt endnu en fantastisk uge i USA!- Emma 


Likes

Comments


Så er endnu en fantastisk uge i USA gået! Jeg har nu været i USA i lidt over 2 uger, tiden går virkelig hurtig.

I tirsdags var der peprally på skolen, hvor alle skolens elever mødes i skolens gym/arena for at ønske det amerikanske fodboldhold på skolen held og lykke til “the game of the season” nemlig Van Buren VS Alma. Det var super sjovt og man fik den helt rigtige “high school spirit” som man ser i film :)

Senere på aften tog Nicole og jeg til kampen i byen Alma for at støtte op om vores fodboldhold - GO POINTERS!! Vi stod i student section, hvilket var den vildeste oplevelse. Alle Van Burens high school elever stod med confetti og mel for at gøre det hele lidt ekstra sjovt. Skolens band/orkester kom også for at støtte op og spille, det var virkelig godt! Det var min første amerikanske fodboldkamp og helt klart ikke den sidste!! Det var en super sjov aften og en jeg aldrig glemmer. Vi vandt desværre ikke kampen, men den ødelagde bestemt ikke oplevelsen. Derudover har skolens fodboldhold for første gang fået vores egen lille pointer maskot, TD.

Denne weekend bliver lidt længere, da der ikke er skole på mandag. På mandag er det Labor Day i USA. Altid rart med en ekstra fridag :)


Jeg har vedhæftet nogle videoer og billeder fra kampen i tirsdags, så i kan føle stemningen.


- Emma

Likes

Comments


Så er min første uge i USA allerede gået. Jeg synes tiden går utrolig hurtig herovre!! I mandags var min første dag på en amerikansk high school, det var utrolig spændende og meget anderledes. Det var en smule forvirrende at finde mine klasser, men en pige i min engelsk klasse Ayrie hjælp mig rundt den første dag. Alle mine klasser er utrolige spændende !! Jeg tager skolebussen hver morgen med Caroline kl. 6:40 AM og er ved min high school 7:30 AM. Der er en del flere regler og en del flere mennesker på en high school. "The Hallway" er altid prop fyldt med elever, som er på vej til deres klasser, hvilket var ret overvældende i starten. Alle er utrolige søde og meget nysgerrige over, hvem jeg er. Jeg har svaret på spørgsmål om: "Har man WIFI i Danmark?", "Er Danmark en by i Tyskland" og "Har man burgers i Danmark". :)

Jeg er også begyndt til soccer herovre, hvilket er utrolig hårdt!! Vi har først kampe i foråret, så lige nu løber vi en helt masse. Vi træner 5 gange om ugen i ca. 45 min. Jeg fandt også ud af at Nicole, som også går på mit soccer team bor 2 huse fra vores. Nicole og jeg snakkede om at tage til den største fodboldkamp "off the season", hvilket er Van Buren VS Alma på tirsdag. Vejret herovre er også en del anderledes. Hver dag herovre er ca. 30 grader. I torsdags til soccer practice løb vi rundt i 40 graders varme, det var sååå hårdt!! Det føles, som om man er i Randers Regnskov 24/7, men jeg klager ikke. :)

Jeg elsker at være herovre og gå på en amerikansk high school!!

Likes

Comments


Så er jeg endelig ankommet til USA efter en meget lang flyvetur! Alt gik som det skulle og jeg landede kl. 22:30 (lokal tid) i Fort Smith. Min værtsfamilie stod klar til at hente mig med skilte, store smil og en masse krammere. Derefter kørte vi hjem, jeg fik en rundtur i huset og efter en meget lang flyvetur over atlanten var det på tide at komme i seng. 

I går, lørdag startede vi ud med at spise morgenmad på IHOP og derefter kørte vi hen på min skole, hvor jeg lige hurtig fik et overblik over hvor stor skolen er, hvor mine klasser er osv. Jeg har også fået mit skema og det ser således ud:

1. English 10

2. US History Since 1890

3. Geometry

4. Biology

5. Spanish 1

6. Journalism 1

7. Girls soccer

Jeg glæder mig utrolig meget til at starte på mandag!! Om aften tog vi hen til Midland Bowl, hvor vi fik bowlede en masse. Det var utrolig sjovt!! Jeg er utrolig glad for at være herovre og glæder mig til de næste kommende dage i USA.


- EmmaLikes

Comments