RECEPT

Då var det gjort, radio pratet alltså! Jag tror att jag skötte mig ganska bra, hehe. Det var faktiskt inte så farligt, men att prata i direktsändning är ju inget jag är van vid direkt. Lite pirrigt var det allt, haha. För er som vill lyssna på hur det lät, klicka HÄR (surfar du med en telefon måste du själv spola fram till 3:13:42 då programmet annars startar ifrån början)

Här kommer receptet på semlorna som jag pratade om - blåbär och hallon semlor! De blev goda, förutom att jag glömde dem lite för länge i ugnen! Så går det när man ska natta barn mitt i alltihop... De blev lite torra, men annars goda, kombinationen med kokosgrädde och bär är riktigt god tillsammans med mandelsmaken!

Du behöver (till 4 st)

1 ägg

25 g kokosolja

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl pofibrer

0,5 dl sukrin

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser tillsammans i en bunke. Smält kokosoljan i en mugg i mikron. Blanda ägget med det torra och tillsätt sist oljan. Låt stå i ca 15 minuter för att svälla. Forma sedan till 4 st bullar och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan av toppen. Gröp ett litet hål i bullen och fyll med mosade bär och kokosgrädde. Lägg på det lilla locket och toppa med kokos, ät och njut!

Idag ska jag dock unna mig en HELT VANLIG semla, för det är bland det godaste jag vet! Tur att det bara är fettisdagen en gång per år! Min mormor brukar baka egna varje år och bjuda oss alla på. Så släkt fika hos mormor står alltså på schemat i eftermiddag! Förutom det så ska jag ta mig en promenad i det hemska vädret. Regn och rusk, blääääää! Jag kommer inte att hinna med något gympass då Matte har träning ikväll, men i morgon ska jag dit. Längtar! Puss och kram så länge!

Likes

Comments

WORKOUT

God kväll mina vänner. Ni anar inte vilken tränigsvärk jag vaknade upp med i morse! Och den har blivit värre och värre under dagen. Gårdagens pass satt där det skulle efter vilan!

I morgon ska jag göra något jag aldrig gjort förut, nämligen prata i radio, haha! Sveriges radio P4 ringde mig i dag och frågade om inte jag kunde vara med i ett litet inslag på fettisdagen. Det kommer att disuteras en hel del om semlor under dagen, och de tyckte att jag var rätt person att ge tips på hur man kan baka en nyttigare variant av semlan. Jag var väldigt tveksam till detta först, men efter jag blev övertygad och tackade ja till slut. Haha usch, undra hur det kommer låta! Jag får låta bli att lyssna själv! Jag har i alla fall nyss slängt ihop en nyttigare variant av semlan och provsmakat, så jag har något att säga. Receptet lägger jag upp i morgon! Önska mig lycka till, haha!

Likes

Comments

WORKOUT

God morgon! Hoppas ni har haft en skön helg. Roligt att se att ni fortsatt kika in här trots att jag lagt träningen på hyllan en liten stund. Men nu kommer jag tillbaka med nya krafter!

Idag är det söndag, och det är en vecka sen jag tränade. Jag har känt mig bra sen i onsdags och tagit promenader varje dag, men idag tyckte jag att det var dags att smyga igång med lite träning igen! När vi vaknade så myste vi i sängen en stund innan vi gick upp. Jag satt med killarna en stund vid frukostbordet medan jag drack upp min smoothie, sen åkte jag till gymmet för ett morgon pass. Halv åtta var jag på plats och ställde mig på crosstrainern. Så härligt att få svettas igen!!! Jag körde i 30 minuter, sen gjorde jag några få övningar för biceps, triceps och axlar, följt av stretching.

Under denna vecka som jag inte tränat styrketräning alls har jag direkt känt av stelhet i axlar och nacke! Igår kvälk fick Matte massera mig länge och väl innan det lättade något. Styrketräning är som medicin för sånt verkligen! Jag hoppas på att känna mig fortsatt bra och pigg nu så att jag kan träna genom resten av graviditeten! Jag måste vara noga och känna efter innan varje pass bara. Orkar jag eller orkar jag inte? Tvivlar jag så ska jag ta en promenad istället, eller vila helt och hållet den dagen!

Likes

Comments

RECEPT

God morgon solstrålar! Vad tysta ni är i kommentarsfältet, hoppas att ni mår bra?

Igår kväll böt jag ut min kära havregrynsgröt mot lite nybakat bröd istället, inte så dumt va? Jag scrollade igenom min gamla blogg och hittade bland annat detta goda recept, allt fanns hemma så det var bara att slänga ihop det! Det är både gluten och mjölkfritt, jätte gott verkligen, och lätt som en plätt!

Du behöver:

1/2 dl solroskärnor
1 dl boveteflingor
1/2 banan
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 msk fiberhusk
1 krm salt
linfrön till topping, valfritt

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer. Häll sedan smeten i en brödform iklädd folie. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 min. Klart! (Brödet blir inte så jätte högt, så använd inte en för stor form)

Likes

Comments

RECEPT

Så här såg min frukost ut i morse! Och den var lika god som den  såg ut, jag lovar! Jag gjorde i ordning den igår kväll, förutom hallonen då. Så i morse var det bara att smaska i sig. Mums!

Jag använde 1 dl havregryn och ungefär lika mycket kvarg, eller kanske lite mindre. Kvargen vispade jag ut med vatten först så att den inte skulle vara så tjock. Sen blandade jag ihop allt tillsammns med en hel del kanel, och lät stå i kylen under natten. I morse värmde jag frysta hallon på spisen som jag blande ihop detta med. Och toppade med lite solroskärnor. Riktigt god, nyttig och mättande frukost!

Likes

Comments

BABYLIFE, ÖVRIGT

Jag, Melwin & magen i morse. Vecka 25

Hej finaste ni! Idag mår jag äntligen mycket bättre! Kroppen känns piggare och jag har ingen värk i varken mage eller rygg! Skönt! Vilan har gjort sitt verkligen! Efter frukost tog vi på oss kläderna och gick ut på gården så att Melwin fick leka i snön! Han blev överlycklig över all snö som kommit under natten! Det är så roligt att se sitt barn så glatt!

Även fast jag är bättre nu så ska jag ta någrar dagar till riktigt lugnt. Jag vill absolut inte få tillbaka problemen igen! Så jag har en fråga till er... Vad vill ni läsa om just nu när jag inte kan dela med mig av min träning och mina olika typer av pass? Finns det något särskildt ni tycker att jag ska skriva om? Något ni undrar över? Kom gärna med tips och idéer. Puss och kram så länge!

Likes

Comments

BABYLIFE, ÖVRIGT

Kvarg mixat med hallon, blåbär och granola - morgonens goda frukost!

Hej alla mina läsare. Jag vill berätta läget för er, i och med att detta är en blogg med fokus på träning och hälsa i första hand...

Just nu säger min kropp ifrån sig allt vad motion heter. Den strejkar! Jag har blivit tillsagd av barnmorskan att låta bli träningen åtminstone den här veckan. Och som jag känner idag klarar jag inte ens av en promenad. Inte igår heller. Att gå runt inne i huset och att leka med en super busig kille om dagarna är tillräckligt för att jag ska bli slut. Hon tror att jag har överansträngt mig på sistone, då reagerar kroppen som den gör på mig just nu. Och om jag tänker efter så har jag kanske tränat ganska mycket, för att vara gravid... Nå väl... Vila, vila, vila är vad som står på mitt schema ett tag framöver. Jag måste tänka på både mig själv och bebisen i magen så att jag inte ställer till med något! Nu sover Melwin bredvid mig i sängen, så jag ska passa på att vila jag med. Ville bara tala om hur det ligger till, om ni snart börjar fundera vart träningspassen tagit vägen! Ha det så bra allihopa, så hörs vi igen! Kram

Likes

Comments

RECEPT

Igår var vi ute i det fina vädret! Vi tog en långpromenad och när vi kom hem så slog Matte på grillen. Vi grillade egna hamburgare och till det hade vi grönsaker, egen dressing och nybakat bröd! Så himla gott! Jag har delat receptet på brödet förut, men det tåls att göra igen. Testa det gärna nästa gång ni ska äta burgare!

Du behöver (för 6 st bröd)
2 dl boveteflingor (mixat till mjöl)
2 dl havregryn (mixat till mjöl)
500 g lättkvarg
4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
salt, basilika, oregano
toppa med sesamfrön

Blanda allt till en kladdig massa och rulla till 6 st lika stora bollar. Grädda på bakplåtspapper, 200 grader i 25-30 min tills de får fin färg. Knacka på dem, låter de lite ihåliga är de färdiga!

Likes

Comments

BABYLIFE, WORKOUT

1a bilden - V 25 med Melwin
2a bilden - mellan graviditeterna
3e bilden - V 25 med lillebror
Kroppen är så fantastisk 💛

God förmiddag kompisar! Idag blir det inte mycket gjort för mig. Min kropp känns trött och seg och det är viktigt att jag lyssnar på den nu. Jag ska vila och ta det lugnt, bara umgås med Melwin hela dagen. Mys-pys kläderna får sitta på! Hur har ni det idag? Tränar ni eller vilar ni? Jag som brukar gilla att kicka igång en ny vecka med träning, men inte denna gång! Jag delar förra veckans träning åt er!

Mån - 8,5 km PW + Cardio, Ben/rumpa
Tis - 6 km PW - aktiv vila
Ons - Cardio, överkropp
Tor - 5 km PW - aktiv vila
Fre - 9 km PW + Cardio, överkropp, axlar
Sön - 6 km PW + Hiit, ben/rumpa

Likes

Comments

WORKOUT

Hej mina fina bloggvänner! Hur mår ni idag?

Jag vet egentligen inte hur det kom sig att jag vaknade med världens energi i morse, med tanke på att vi har sovit dåligt inatt allihopa. Melwin har flera tänder på gång samtidigt så nätterna är lite bökiga för tillfället. Men i alla fall, jag vaknade med massor av energi som sagt! Jag hoppade i träningskläderna och stack till gymmet ganska direkt, innan suget skulle gå över haha. Jag tog ett äpple på vägen för att inte känna mig alldeles tom i magen.

Gårdagens benpass som skulle göras blev aldrig gjort då annat kom ivägen, så jag körde ben och rumpa idag istället. Jag körde varannan övning tungt och varannan med flås, ett bra upplägg faktiskt tycker jag! Så skönt att få in lite pulshöjande och flås i styrkepassen. Otroligt länge sen faktiskt. Fler såna pass måste det bli! Upplägget såg ut så här 👇

Uppvärmning crosstrainer 15 min
Framsida lår, tungt 10x3
Kliv upp på bänk med högt knä & vikt 10x3
Baksida lår, tungt 10x3
Hoppande squats med viktplatta 15x3
Insida lår, tungt 10x3
Hoppande utfall med hantlar 10x3
Utsida lår, tungt 10x3
Upphopp 15x3

Jag vilade ingenting mellan övningarna förutom sekunderna som det tar att byta övning, så svettigt blev det, och det var så härligt!!! När jag var klar åt jag denna goda frukost ni ser på bild, kvarg med granola, apelsin och kokt ägg. MUMS!

Likes

Comments