Stranden var antagligen den finaste vi sett, men som med alla andra stränder finns det mycket sand på dem och lite skugga. här har vi 100m till rummet, vilket är praktiskt då nån ska på toaletten konstant. Är det inte jag själv så är det William.

Jag läste faktiskt om höstblååsorna på nätet att de smittar innan de bryter ut och bildar eksem och sen sålänge de varas. Nu har ingen några nya eksem mera utan endast lite skorv på ställen de varit värst på, så vi bedömde att vi kan åka till poolen en sista dag och borde inte smitta någon.

Apro på det att man ska tänka på andra som man delar pool med så har nog inte alla resenärer riktit fattat det. Har sett så mycket konstigt betende här under hela dessa två veckor så man verkligen får förvånas över mänskligheten emellanåt.

Nyss kom en mamma te.x och bytte bajsblöija på sitt spädbarn vid barnpoolen. Sedan tvättade hon av baken på det i poolen efter att de tydligen glömt våtservetterna!? De skulle tydligen inte bada mer idag så de bryr sig säkert inte.. Men de andra barnen då?

Eller som nu i slutet av veckan då det kom 600 nya gäster till hotellet och man ser att servitriserna verkligen jobbar häcken av sig, speciellt på kvällarna då det bildas långa matköer. Då står man där och köar och fullvuxna människor bara "excuse me" jag ska ta lite gurka här mellan hela kön. Visst, fine om det händer en gång. jag tycker heller inte om att stå i en lång kö om jag ska efter en sak. Men då det händer 15 gånger i samma jäkla kö och den ändå drar undan ganska bra!? ba, jag står här och köar med tredje tallriken eftersom jag hämtade mat åt barnen också innan. Jag tycker heller inte att det är roligt men jag GÖR det! Om jag har nerver att köa för 3 tallrikar måste väl en vuxen människa klara av en? Det är ju liksom semester vart f*n har du bråttom?

Eller då ketchupen var slut och Miiki sagt till och de bytte i behållaren kommer en ryska med stort léende och ställer sig före honom. Han är lite mer vidlyftig än jag så han pressade fram sin tallrik före henne med lika stort léende. 😂 Föräldrar har överlag ingen koll alls på sina barn och de gör som de vill överallt, speciellt om de är större 10+. tre ca 10 åringar börjar hoppa omkring med stolarna i vid poolbaren. alltså de som är i poolen. de skuffar varandra runt i stolarna som för ett sånt jävla ljud så alla bara stirrar och föräldrarna står brevid och skrattar för att det ser så roligt ut!?

Exemplen finns många, och jag antar att det är för att jag inte bor i en stad till vardags som gör att jag stör mig mer. speciellt på sånt att folk tränger sig före. Kanske man lär sig att ta för sig mer för att komma nån vart om man köar i vardagen. Eller blir van med att det alltid finns nån som inte klarar av att väntta. Men var är liksom hyfsen, bondvättet eller uppfostran? För nej, det är faktiskt inga ungdomar som trängt sig före mig. Det är personer som är födda i sådana årtionden där uppfostran varit betydligt strängare än den är idag. Vart försvann den då? Varför har de äldsta lika svårt att väntta som de yngsta då de borde vara vana? Eller kommer man till en ålder då man helt enkelt inte bryr sig mer? 😊

Ikväll blir det det vanliga. Captain T & the superdogs, clownerna och sen mat. Sen tänkte vi ta oss in till Agia napa och Nissi avenue där det finns lite mer krimskrams att titta på så vi ser vad som finns lite längre utanför hotellet också. En gång ska vi åka limousinetaxi i allafall. Förutom taxi kan man faktiskt åka Segway ganska effektivt här också. sidan av vägen består alltså av en gångbana och en segway bana. Om du vill åka in till te.x Agia napa betalar du för det i automaten. När du är framme lämnar du in den i stationen där och behöver alltså inte föra den tillbaka nånstans. Se bara till att du inte står på segway banan om du går och stannar upp för att titta på något. De kommer jättehårt och det har hänt olyckor då man inte bromsar så effektivt med en sån utan att flippa över. Inte åt oss då förståss men, Miiki tog en taxi till mäccen en dag då han fick nog av buffématen och chauffören sa att det nog händer en del med segways och människor.

Jaja.. nu ska jag hoppa i duschen! Imorgon är det sista dagen här. Bussen hämtar oss kl.21 och jag hoppas för allt i världen att vi får ha kvar rummet tills kvällen. Annars ska vi vara ute kl. 12 så vi får nog börja packa lite ikväll ifall det blir så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här mårar vi åpåå med det ena och samma fortfarande. Börjar onekligen bli enformigt..

Kan väl inte direkt påstå att semestern blev förstörd efter att blåsorna kom, barnen gillar läget på stranden minst lika mycket som då vi rutshade i poolen. Men jag i egenskap av mamma börjar bli trött på att packa vagnen och skölja av sandiga fötter nu. (Vi kan alltså inte vara i poolen för att blåsorna smittar).

För att lägga lite till på sjukkontot fick vår pappa solsting och har haft feber från och till här i ett par dagar.

Jag, mommo och barnen åt i allafall alla vid bordet i restaurangen igår. Dagarna innan det har vi fört mat till rummet om vi bedömt att barnen varit för gnälliga för att försöka sig på att ta med dem bland alla andra gäster. Vanessas haka som varit full med utslag har inte sett gullig ut precis. Men vad kan man? Pappan huttrade under täcket igår då vi for, så lite tystnad fick han också. Vi hann se Captain T and the superdogs samt clownerna coco and charlie som barnen gillar så det är ungefär det vi gör.

Äter frukkost, chillar till lunchen och efter lunch blir det stranden. Solen går ner och det blir kyligt runt kl.18 så då går vi hem. Kvällsmat 19:30 efter barnprogrammen av underhållningsteamet. Och sen lägger vi oss efter lite tv. Två sista dagarna på G nu då. Inga shoppingrundor blev det heller då det är så omständigt här. Men cypern finns ju kvar i framtiden också så att utforska ön får vi göra nån annan gång. Tänkker bara att det i allafall är bättre såhär än om någon hamnat på sjukhus eller nåt. Det har ju alltid gått så bra så nån gång händer det väl oss också nånting.

Nu ska jag packa strandvagnen för femtielfte gången och så blir det lunch..

Likes

Comments

Havet hjälpte lite för höstblååsorna som vi kom till att det också heter som Vanessa har. Nu har William det också fast inte lika mycket. Han har en och annan blåsa under foten och några vid armarna. Några små nippor skymtade jag vid hans mun också så behold.. Det blir väl värre här ännu innan det försvinner. Man kan ju inte göra annat än att lindra symptomen och hittills har havet funkkat bäst för det. Det är skönade att gå med kliande fötter i sanden och det salta havsvattnet torkar ut eksemen lite och tar bort rodnaden. Idag gjorde vi heller inte misstaget att använda badblöja i havet som den första dagen. Det irriterar nog huden om man har en saltvattenfylld blöja som kompress mot huden i flera timmar. Efter den första dagen var hon full med exem innanför blöijan, men det kan ju förståss bero på viruset i sig. Jaja.. Inget annat att göra än att väntta ut det.


Lite fler bilder från en skymmande strand. Vi kom dit sent. Klockan var säkert fyra innan vi hade färdigt med läkaren och ätit lunch och packat ihop, men det gjorde inget. Ingen brydde sig om att ta betalt för solstolarna då mera och vi hann bra med det vi ville ändå. Pappa snorklade på med sin go pro camera, barnen var försedda med puffar och simring och sökte snäckor med mommo och jag fick plöja vidare i min bok.


Dessa håller jag på och läser och de är så bra!! 👌🏻 Kom precis igenom vecka 36, som jag på påbörjat förlänge sedan men lämnat på hälft med. Handlar om Agnes som blir kidnappad i vecka 36 och hamnar att föda sitt barn i en källare. Den andra "Istället för dig" är fortsättningen som jag precis börjat på. Spännande! Det lär även ha kommit en tredje för nått år sen "Vila i frid". Med jag däckar ju oftast efter att jag nattat barnen hemma så det gäller att läsa nu medan barnen är sysselsatta. Ska nog önska den sista av tomten tror jag. 😊


En annan liten störande grej som hände vid stranden tänkte jag ta upp. Dethär.. Stränder är ställen där folk vistas tätt. Jag har full förståelse att man måste ta hänsyn till andra så gott det går, men att man ibland imisstag kanske inkräktar på andra människor i sådana situationer. Dessa situationer undviker jag helst själv. Jag sätter mig på min plätt och försöker att inte ta mer plats eller breda ut mig mer än jag behöver. Det ser jag till att ungarna också lär sig. man låter andras saker vara ifall det inte handlar om andra barn som leker brevid våra och de delar lite leksaker sinsemellan i leken. Men börjar barnet gråta vars saker man han så lämnar man dem omgående tillbaka. Så har vi försökt, för visst är det ju intressantare det andra har ibland. Och givetvis om det andra barnets föräldrar se passiva och ointresserade ut så går vi bort till vårt och lämnar dem ifred.

Sen finns det folk som totalt skiter i dessa outskrivna regler. som själv mest sitter med telefonen i högsta hugg och låter sina unga härja hejvilt var och med vad de vill. En sådan familj hade vi några meter bort på stranden idag. En pojke i Williams ålder kommer och studerar då Vanessa gräver ner sin vattenpistol i sanden och upptäcker att det finns en till, Williams alltså. Den fick han gärna låna sålänge jag ser vad de gör och han lämnar tillbaka den då han är klar. Först är han lite reserverad, men tar sen för sig mer och mer i leken. tills sist tar han av Vanessa hennes pistol och ger den inte tillbaka fast hon blir lessen. Jag förklarar att leksaken är hennes och att hon måste få tillbaka den men att han kan få låna den andra tills hennes bror kommer som är och simmar med pappa. Då tar han den med sig till vattenbrynet och fyller på den. Medan han är där kommer hans mamma dit som mirakulöst säkert blivit utan wifi då hon inte släppt sin lur på hela tiden vi varit där och frågar var han fått den ifrån. Vid dethär laget är jag lite störd över att han liksom varit där hos oss länge och röjt i allt vi haft med oss och tänker mig att hon ska säga att han får lämna den tillbaka. Jag vill liksom inte säga till honom själv då han blir för påträngande, men det gör hon inte. Hon bara "jaha, får jag låna den ett slag" och skriver cyprus 2016 i sanden med den!? sen kommer pojken efter den andra pistolen som vanessa inte råkar hålla i. Och mamman bara reagerar inte alls.

Då vill jag lite skrika "köp egna leksaker om ni är så leksugna då istället för att tränga er på alla andra" man får rätt mycket för en 10 lapp i närmaste supermarket om ni ser efter. Men det tänder tydligen inte för mamman. Någon pappa såg jag inte till heller så jag antar att hon var ensam. Jag ber dem lämna tillbaka allt medan vi plockar ihop. Och det gjorde dom ju utan problem. Men man blir så störd på föräldern! Hur ska barnet veta att det inte är okej att plocka med sig allt man hittar om ingen säger det? Om man har något ner vid stranden som det är svårt att veta vems är så förstår jag, men denhär pojken plockade liksom saker ur vår vagn!? Nåh.. vissa förstår väl bara inte..

Kvällen blev en katastrof i sig. Kliande utslag, gnälliga barn, föräldrar som ej får äta. Mer skämmas tills man når en gräns och avlägsnar sig. Nu har vi inhandlat lite kylande aloe vera att smörja utslagen som första hjälp så får se hur natten blir. Det hjälpte ju lite att vara på stranden för utslagen med nu till kvällen var nog allt tillbaka och mera. Det enda som lyfte upp den bedrövliga kvällen var:

Thomson the dog nallar som mommo köpte åt barnen. Han som kommer varje kväll vid middagen.

"Captain T, and the superdogs flying".. 🎶

Då blev livet möjligtvis lite bättre.. Ska avrunda här med ett kapittel till av boken.. Gonatt! fasar för det värsta vad gäller sovsaldo.. 😞😴

Likes

Comments

Oh no! Stranden drog musten ur oss då det var så hett och efter Vanessa var det Williams tur att hetta till som en kamin.

Idag är vi dock alla tibaka i normaltemperatur. Men nu har Vanessa istället ett utslag runt och i munnen samt i områden där blöijan sitter och lite på armbågarna. Igår tänkte vi inte så mycket på det annat än att det nog går över, men imorn var det vätskefyllda nippror som hade gått sönder.. 😞

På hakan syns det lite men ändå dåligt på bilden.. Vi ringde hotellets doktor som kom till rummet, och efter undersökninen konstaterade han att hon har något virus som oftast ger utslag i munnen, under fötterna och i handflatorna. Det finns ingen medicin utan måste uthärdas.. Endast symptomen in i munnen behandlas med en gel.

Och ja.. Den smittar.. så vi får inte vara i poolen på typ en vecka, eller så länge utslagen finns, så det är väl ungefär sålänge vi är här.. 😞😩

Vi tror väldigt hårt på att smittokällan är tutten. som hon har tappar nånstans och fått bakterier ifrån marken. Så det kan ni ju tänka på om ni ska resa med barn att försöka få bort den. Hon var nån dag utan innan vi reste iväg, men sen tänkte vi att det blir jobbigt på resan om hon skriker efter den hela tiden så nu är det såhär..

Idag ska vi dona på här och efter lunchen går vi till stranden då det blir svalare. I havet fick hon ändå bada så.. Äsh.. vi som alltid haft sån tur då vi rest och klarat oss så bra undan allt. Hoppas bara William slipper det. Läkaren sa att det inte smittar efter 5 år, så med tur är bara en drabbad.

Likes

Comments

Igår krånglade nätet och ville inte ladda upp nånting så det fick väntta tills idag istället. Gårdagen började vi på Nissi beach stax på andra sidan vägen av hotellet. Och jo, jag måste verkligen säga att det är precis så fint som bilderna härifrån säger. Vit sand och kristallklart vatten så långt ögat kunde nå, och barnvänligt var det också då det var såpass grunt och inga stora farliga vågor. Förståss får man ju ha uppsyn hela tiden på barnen, speciellt den yngsta och kvickaste i familjen som jyst nu tror att hon är ganska odödlig.

Överlag när man pratar om Agia napa (eller heter det aiya napa?) så tänker man ganska fort på party - fullt ös medvetslös, typ. Men man kan faktiskt familjesemestra här precis lika bra. Hotellet vi bor på är alltså precis brevid stranden och här stör inget! Hörs ingen musik alls, och har de program på vårt eller de närliggande hotellen slutar de senast kl.22.

På Nissi beach är det mera hålligång på än på Agia napa stranden har jag förstått, men stranden är delad upp i två halvor beroende på om du ska festa eller bara sola.
Och jyst att det är grunt och så. Fast med barn är det ju lite jobbigt dethär med sand överallt, inte minst på händerna då man ska äta något man har med. små barn fattar inte riktigt dethär med att man inte kan sätta ner händerna nånstans om man inte vill ha sand på dem. 😊 Men åker ni hit så MÅSTE ni verkligen besöka stranden. Den är verkligen inte rankad som europas finaste strand för assit! 😊 Bottnen är bara sand överallt utan vassa stenar. Underbart!

William (som den sanna biolog han är då han är så fascinerd av alla djur och kryp som finns) hittade en krabba som gömde sig i en snäcka. Den var otroligt intressant ganska länge tillochmed där han studerade den genom ett provisoriskt aquarium bestående av ett plastglas med lite sand på bottnen. "Ny kom a taan" tjöt han varje gång krabban kravlade sig ur snäckan, men så nyfiken som han är stoppde han alltid fingrarna i vattnet och krabban var tibax i sin snäcka på en tiondelssekund. Det är så roligt att beakta honom då han upptäcker världen.. 😊

Sen blev det lunch och mera rutshbana vid barnpoolen..

Bamse kom förbi också häromdagen...

Och oftast är vi ju väldigt sociala... På nätet kanske då främst.. 😊 Miiki slängde några ord vid barnpoolen med en engelsman men överlag håller nog folk sig till sitt häromkring. Förvånande nog är de flesta andra mammor vi haft solstol brevid mest fokuserade på hur de själva ser ut. Jag upplever kanske inte att vi har så mycket gemensamt så att det skulle leda till nån konversation.

Det var ungefär det! Inte så mycket nytt då vi jemt gör samma saker. Eller jo..

Fick faktiskt tvättat det mest igår.. Det är ju alltid nåt!

Och så nu till kvällen blev Vanessa varm då hon troligen fick för mycket av solen. Orkeslös och matt och spydde ett par gånger under kvällen och natten. Men nu har hon sovit flera timmar efter att hon fick i sig lite vatten så nu ska det reda upp sig ska vi tro.

Jag vaknade jyst av att det regnade hårt.. Och tänkte mest på kläderna som torkar ute.. 🙄 Men nu smyger sig solen in tibaka, så det lär väl bli soligt även idag. Hade haft lust att dra iväg till Nicosia, men vi får helt enkelt avvakta och se ifall det reder upp sig för damen. Något annat än solsting tror jag inte det är. Det var jättehett på stranden, och även om hon hade både uv-dräkt och mössa på sig och var insmord på armar och ben så slipper man inte undan själva värmen. Parasollen vi hade med hjälpte inte så mycket heller så det blev nog bara för mycket.

Nu ska vi försöka få i oss lite frukkost i allafall.. Ha en bra dag!

Likes

Comments