Nåjaa. Lite pintaremonttia har vi hunnit med alltså. Hos oss sitter hallen, vardagsrummet och hallen på vinden ihop i ett. Och egentligen finns det inget bra ställe att skarva på, men det måste man ju göra då det är så stort område. Jag valde att göra färdigt allt på nedrevåningen, för det var mest det jag ville ha klart. Och sen var det andra kanske inte så viktigt. =)

Nu känns det ändå viktigt igen eftersom det är bra mycket krångligare att ta sig an sådana projekt med en bebis. Och så bör jag vispa upp kalklitiren jag målade med senast som börjar närma sig sitt bäst före datum. och så är det ju inte så snyggt heller med två olika färger fler år till, så nu ska vi få det undan. Förutom att få allt i samma färg har vi bestämt för en tid sen att hallen där man kommmer in nog behöver lite halvpanel. Kalklitir, kladdiga barnhänder och skitiga gubbhänder är ingen lysande kombination precis. Och så drar vagnarna och ytterkläderna in en del rapa och hunder äter grisigt mot väggen så halvpanel blev nog perfekt i vår aktiva hall. Jag började alltså med sovrummet, Miiki med panelen och Miikis bror Dennis med att måla i trappen där jag inte kommer åt. Och såhär blev resultaten:Enklare att torka av och mycket snyggare enligt mig i allafall. Väggarna är målade med kalklitirs "Palladio" ifall nån undrar.Trappen blev ljusare och vitmålad så att det täcker i väntan på fortsättningen.Där det ser ut såhär.. Har tejpat men inte hunnit börja änn. Sovrummet är färdigt så var tvungen att paus en vecka här emellan för att inte lägga igång förlossningen eller nåt. Hb:t var ju heller inte så bra och jag fick starka rekommendationer att vila så i lagom lugn takt hinner vi nog med dethär också.

Sovrummet före:Jag måste säga att jag nog gillade tapeten innan också, men den är bara orolig på nått sätt. Efter fem år som vi bott här i huset har jag mer och mer börjat sukta efter ljusa nyanser, betong, linne och bara nån slags zen. =)Sovrummet under arbete:Väggarna målade två varv med kalklitirs "Ivory". Fondtapeten målade jag för att täcka så mycket av mönstren som möjligt så ytan under blir jämnare och Sidoväggarna för att få bort den ljusblåa nyansen som jag inte tycker passar något vidare med fondfärgen jag valde ut på nätet. Hade räknat med att det skulle räcka med ett varv på sidoväggarna, men de var nog lite för randiga då ännu så fick skicka Miiki och hämta en påse till en dag innan han styrde hem från jobbet.Fondväggen första varvet med färgen "Emma". <3 Vad roligt det ser ut då det torkar förresten. =)


And oh do I love it! Tillochmed Miiki tyckte att "Vallt no bossit hitt" så jag antar att vi trivs bra nu där vi sover. =)Och let me present, Sovrummet totalt färdigt:Babyhörnet börjar ta form. Ännu saknar vi en vit sänghimmel och en enkel mobil av nåt slag, men det hinner vi fixa med Linda då det bär av mot Umeå om nån vecka. Ännu är inte allt uppe på väggarna jag tänkt men nästan.Busens garderob. Har inte plats med något helstort klädskåp då sängen liksom lämnar bakom då, men denhär lösningen blev ju helt perfekt! Byrån kommer från jysk och jag tog bara bort hyllan och skruvade dit en stång till ytterkläder och lite finare kläder. Allt annat får åka i förvaringslådor i hjälpköket så de är nära tillhands om man får byta ofta. Barnens kläder är där nu, och det har varit så bekvämt att få vika in allt på arbetsbänkken ovanför torktumlaren och bara föra upp mina och Miikis kläder. Det är det negativa med att bo på två plan. Att springa upp med tvätten jämt. Och kolla tvättkorgen här uppe innan man startar maskinen, även om det mesta ändå hamnar i hjälpköket.

Gillar förresten de sexkantiga hyllorna från jysk samt denhär ljusslingan som blev pricken på i:et.Denhär lilla fåtöljen ska eventuellt flytta in nånstans vid de stora fönstren hade jag tänkt. Om vi får in den i bilen från Ikea. =) nånstans att sätta sig upp om det behövs med bebisen sen.

Ja. I helhet är jag verkligen skitnöjd! och bra är väl det ifall det blir spenderat många timmar ammandes där sen i början. Sovrummet är nu en plats där jag känner att jag kan varva ner och bara låta dagen rinna av mig. Där jag kan borra ner mig med en bra bok ifall möjlighet ges och bara tankka ny energi. Vi har sovit där snart en vecka och det är lika roligt att vakna där varje morgon. Omväxling förnöjer! =)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halåå allihopa! Nu är ni såpass många som kikat in här så jag känner att jag måste vara lite snäll och uppdatera er lite. =)

Som vanligt är jag ju då endera helt slut eller går på övervarv p.g.a graviditeten. Mitt hb hade nog sjunkit lite väl lågt så nu knapprar vi lite järn för att komma ikapp. Normalt ska väl hb sjunka innan förlossningen men mitt låg nu på 107 och får väl inte gå under 100 helst innan vecka 30 i allafall. Så får se om det hjälper. Annars är det inget speciellt med bebisen. Bökar på och har sig så det är ju i allafall skönt. Enligt mig är denhär nog aktivare än de andra var, speciellt då jag ska börja sova. Så får se hur det kompletterar syskonskaran och familjen sen. =) Men det finns ju en liten möjlighet att jag inte minns så bra. Speciellt eftersom det är tredje graviditeten och längst tid sen senast denhär gången så.

Det som avviker lite denhär gången är att moderkakan ligger i framvägg, alltså framför bebisen medan de två andra hade den bakom sig. Det är inget som är farligt eller påverkar förlossningen på något sätt det tog bara lite längre tid att känna de första sparkarna då man inte riktigt känner av sparkar mot moderkakan. Den är så stor och tar emot ganska bra så tillförst pittrade det bara lite. Nu är det starka rediga sparkar minst en gång i timmen eller så, så har aldrig riktigt behövt tänka efter när den rört på sig sist. Vikten ligger nu på +8 kg. Vilket väl är helt ok. Sist har jag nog gått upp närmare 20 kg med båda så 8 på snart 27 veckor är nog helt ok. Känner inget speciellt för det faktiskt. Skiter ganska rent i vad vikten landar på (även om startvikten var mest denhär gången men landar det inom samma siffror är det helt ok). Kan känna att det var svårare att komma iväg hemma med två barn bara ut och gå te.x då william oftast redan då var ganska envis och ville inte sitta i vagnen och all tänkbara moment därtill. En tvååring cycklar inte speciellt långt eller snabbt så det är nån motion att tala om. Nu ska vi verkligen utnyttja de dagar de är på dagis till långa härliga promenader med vagnen. Can't wait!

Igår spräcktes 100 dagars bubblan och vi har idag 99 dagar kvar till beräknad förlossning.Här har vi den färskaste magbilden från min iphone. En trött mamma med skitigt hår i vecka 24+6 (för ungefär en vecka sedan alltså) sori, please ignore. Lovar att ta en lite fräschare nästa gång. Men råkar lorva på här i pyjamas ännu så känner att det inte sku bli så mycket bättre. =)

Vad har vi då alltså haft för oss sen sist jag bloggade då vi gjorde pepparkakshus?


Jul blev det nog här hos oss också.. På morgonen hade småtomtarna lämnat varsitt paket åt barnen. Ni vet de som lurkat omkring här i hörnen och notera varje hyss de gjort. =)Sen hade jag Miiki att hämta mitt gamla lundby dockhus från garagevinden där vi kunde leka med playmobil sakerna som kommit ur barnens kalendrar.Det blev matdags. Den havandes höjdpunkt. =)..Och julgodis buffé.Jag råkade lyckas med julmustkola för första gången i livet då jag tempererade den men nån slags lasermätare som Miiki använder på jobbet. Hurra! Den står verkligen först på listan i nästa år! Jag städar alltså huset och gör julgodis och mamma och svärmor kockar maten. Har inte riktigt lakt mig i dethär med julskinka änn och det har funkkat bra såhär tycker jag. Alla gör lika stor insats, fast på olika sätt. Och många är vi ju oftast också.I vänttan på tomten..Julkulan.Och där kom han!Mamma hade också varit snäll. fast jag egentligen inte önsakde mig något alls.. =) Presentkort, pyjamas och godis bl.a låg i mina paket. Barnen fick som vanligt nästan äkligt mycket (med tanke på vem som plokar upp plastmassorna oftast). Och det var nog allt mellan himmel och jord. Nu finns det nog absolut ingenting som fattas dem mer tycker jag. Och fler barn med fler presenter lär det väl bli. Bortskämda småskitar är de allt. =)Juldagsfrukkosten åt vi i den uppvärmda glasterassen och såg då snöflingorna dalade. Vi satt där säkert två timmar och drack kaffe och bara samlade krafter för den dagens drabbningar.Barnen lekte "i sandlådan" och byggde härrans massa pussel under tiden. Detdär med pussel är nog verkligen vår grej det! Vanessa börjar varje morgon på dagis med pussel ifall de inte har fram modellera eller nåt sånt. Man kan liksom inte börja med annat. Då gör hon sitt pussel i alla fall och kommer då hon är färdig. =) oftast ser jag på också då hon bygger det första innan jag lämnar dem där på morgonen.

Sen blev det julgröt och mera paket vid moffas på juldagen. Jul annandag hade vi kusinträff hos Mommos med alltså min kusin, hans familj och deras två barn. En riktigt fin jul fick vi tycker jag!Nyår blev det ju också. Vi åt mat hos Svärisarnas och sen sköt vi raketer vid Jokki & Emmas (de som bor en kilometer längre bort från kohagen så vi inte behöver stå fast i och skjuta). De flyttade in i sitt hus under julhelgen så vi var och lekte med deras redan rätt så stora mainecoon katt. Han var lite rädd först men sen vågade han sig upp i sitt klättertorn och satt där och studerade barnens lekar uppifrån. =)

William tycker inte alls om raketer medan Vanessa tjuter förnöjt efter varje pang, så vi fick sätta oss i pappas arbetsbil och studera dem därifrån. Men så som det blåste var det nog verkligen det säkraste alternativet eftersom flera av raketerna vände väg och for ut efter markken innan de sprängde. Sen for vi hem och nattade barnen och satte oss i tunnan som Miiki värmt under dagen. Efter frukkost dagen efter fick barnen också bada tunna. Bra så med det nyåret också.

Nu under Januari hann vi en sväng till Ruka, med vår nya bil. Vi hade två bilar innan och kom till att vi hellre klarar oss med en 7 pers än två 5 pers bilar. Miiki ska skruva igång raggarmersun att köra till jobbet med och så har de ju firmabilen. Men en gemensam bil betyder ju också en uppsättning ringar, en försäkring o.s.v även om arbetsbilen också kostar lite (paketbilsregistrerad) men ändå bättre såhär.

Det var alltså Vi, mommo och hennes hund i en bil och Kristian & Jessica i sin.Mycket bara ledighet och tvspel i stugan då det var så jädrans kallt. En visit till Angry birdsparken blev det även denhär gången för att nu hitta på något i allafall.Bilarna klarade William att tramppa själv denhär gången också, men i övrigt börjar vi nog ha sett dethär färdigt tycker jag. Inträdet är dyrt och det är ändå såpass litet ställe så man orkar inte vara så jättelänge. Då vi var där kissade ett barn på sig också mitt i dendär stora tunneln så det bara droppade om den. Att så är det med hygienen på sånahär ställen också. Jag som till vardags inte är speciellt bacillrädd av mig, men.


En dag vågade vi oss mot pulkkabacken då termometern visade -4. Men det blåste så mycket så det kändes som -15 i allafall. Barnen gnällde och frös. Jag, mommo och barnen möt upp Pappa, Krist och Jessica för att äta något. Och som oftast smakar de fyra franskisar av hela portionen och ligger på golvet och hänger på stolen resten av tiden. Så att lönsamt som alltid, och senare visade det sig att det räckte med 10 minuter i utelekparken för William att utveckla dubbelsidig öroninflammation till sista natten innan hemfärd. Han vaknade tre gånger och vrålade av smärta innan vi fick i honom lite flytande burana. Kl.6 ringde jag till jouren och fick tid till kl.10

Vi var inne i ca 10 minuter och fick recept på värkmedicin och antibiotika utskrivet, vilket vi plockade upp på vägen då vi körde om Kuusamo. Ruka har inget eget apotek mera så man hamnar att hämta från stan. Några enstaka receptfria mediciner har dom väl vid infon och något har läkaren men antibiotikan skall nog hämtas. Senare kom räkningen snabbt i brevlådan och det kostar 200€ att vara inne hos privatläkare på skidcentrum så att.. Tur att vi har försäkring. =)

Men vi kanske orkar oss dit en sväng igen i Mars med mannens familj, beroende på min form och mitt mående då. Vill liksom helst inte föda i lappland då det närmaste centralsjukhuset är i Uleåborg och det inte tagit så länge tidsmässigt med det heller så.. vi får se.

Då vi kom hem var det dags för mitt väldigt efterlängtade projekt med lite pintaremonttia här hos oss. Ni minns kanske att jag målade om här i vardagsrummet och hallen ca två år sedan? Nå, det lämnade ju lite och det är något jag ville ha klart nu innan jag blir för stor och ännu orkar om jag vilar. Samt att jag ville ha bort den oroliga tapeten i sovrummet till något mer harmonskt. Hur det blev får ni se i ett helt eget inlägg eftersom jag känner att det blir för långt här. Stay put! Ska få upp det här ännu under kvällen.

Nu måste jag får gjort lite annat här också känner jag. Miiki och barnen for till fammons. De renoverar ett badrum på vinden medan fammon sköter antar jag. Ett mount everest av ren tvätt vänttar mig.. Igen! =)

Hoppas ni har en fin helg!


Likes

Comments

Ikväll bakar vi lite pepparkakor. Eller egentligen främst små pepparkakshus som blivit vår nya tradition. Jag fick en mall med en tidning förra julen som jag tyckte var så söt som vi sedan testade och gjorde varsitt åt barnen, och det var nog mycket roligare med egna små hus än ett stort.

Först var bara den äldre bagaren vaken, men sen var de båda där och åt deg och pudersocker. =)En deg är ungefär sålänge inspirationen räcker så vi slutade där.Framgavlarna fick eventuellt lite varmt. =) men det är inte så noga. Sen ska jag limma ihop dem efter att de somnat så får vi gå loss med kristyren och godis imorgon. Sen då julen är över får de knappra på dem bäst de vill. Och fina brukar de bli.

Idag är också den första dagen jag känt av ordentliga sparkar från magen. <3 Denhär bebisen är lite försiktigare då det inte är några hårda sparkar utåt ännu, men innuti magen buffar det konstant.

Nu sitter vi bara och myser och invänttar pappa från bygget igen. Jag vill knappra på nått gott men har halsbränna så försöker låta bli.Snart är julen här!


Likes

Comments

Tidigare i veckan var vi på tillväxtultran. Allt såg bra ut, vilket ju var det viktigaste. Vi valde att inte ta reda på könet denhär gången, så får se vad det blir. =)

Veckorna motsvarade det dom var förra gången i vecka tolv, men kastar nån dag från det rådgivningen räknar. BF är alltså officiellt 30.4 nu så ändrade appen till det fast jag räknat med 28:e sen början. Nån dag hit eller dit är inte så stor skillnad då jag är ganska säker på att det blir tidigare i april i allafall. Min mommo födde alla sina fyra barn tidigt, Jag själv är född 3 veckor innan BF, William är en vecka tidig och Vanessa två.Hon som utförde ultran gjorde ett tappert försök på svenska, men kunde i slutändan såpass dåligt (fast jag sa att det går bra på finska) så jag inte förstod mycket av det hon förklarade. Men alla mått var normala och vi hittade inget avvikande så det är väl inte så stor skillnad.

Mår ganska ok för tillfället, förutom tröttheten som är den mest pågående krämppan. Illamåendet har jag i allafall inte sett av på flera veckor så det är ju alltid något. Inte för att det är nån höjdare att ofta vara så trött så man bara orkar det man absolut måste. Men så är det nog hädanefter inget i gravidväg kommer gratis. =)20+5 visar appen idag. Fick precis beställt en korsett från biancaneve. Har faktiskt inte använt något tidigare efter förlossningen, har inte riktigt tänkt på det heller. Men nu med en två och fyra åring hemma från förr känns det på något sätt inte som att det kommer att ge
mig lika mycket tid för återhämtningen som tidigare. Vårt vardagstempo har varit lite lugnare minst sagt då jag kommit hem förut än nu. Tror det känns lite bekvämare med något som håller allt på plats och stöder ryggen då man ska ta sig an vardagen igen. Så det ska vi testa på.

Efter ultran hann vi med en lunch på två och igår kom mommo och underhöll barnen medan vi fick undan lite julklappar och åt på pedrina's. Minns inte när jag ätit där sist ens.

Luciatåget i Terjärv med jultomten såg vi och lite kaffe med de som inte kunde komma på Williams kalas har det också blivit. Annars har tiden gått åt att enbart vara trött mellan allt program och fått ett och annat julgardin struket. Julförberedelserna börjar vara under kontroll och ser ut att bli som det brukar. Jag står för att röja undan och duka fram ett bord som rymmer alla samt något sött till kaffet typ. Svärmor och mamma gör maten och håller till i köket, då jag är alldeles för långsam i mitt gravid/matkoma-tillstånd att utfodra samtliga. Sen blir det julgröt vid moffas på juldagen. Bra så!

Idag har vi invigt moffas badtunna medan vår pappa bygger vidare hos Jockis och Emmas. Snart snart får de också flytta in i sitt nya hus ca en km från vårt. Alla bor vi nära, fast inte så man ser in i varandras fönster. Ganska passligt tycker jag. =) Barnen sover, jag ska se slutet av svenska hjältar galan som jag missade i sällskap av en glassportion. Hoppas ni har en fin helg!


Likes

Comments

Wohoo! Idag är vi halvvägs med magen. Dag 140 av 280. =)Och det har ju gått jättesnabbt tycker jag, även om måendet växlar konstant. Jag hann jyst tänkka att det går ovanligt smidigt nu innan jag igen blir så trött så jag bara kunde borra ner mig i soffan en hel vecka. Men, bara att tuffa på vidare.

I tisdags på självständighetsdagen firade vi genom att turbohandla på två i Haparanda medan barnen var med fammo.Ikea, Candy world, Barnens land, Snusgrossen , Rusta och Ica maxi blev det. Lite alltmöjligt, mest julklappar, lite till bebis och lite mat. Fint så! Och sen mat på Max innan hemfärd. Lite långt är det ju om man bara är över dagen då det tar 4+ timmar att köra dit, men vi fick det mesta vi behövde så helt godkänt för en ledig dag.I samma anda gick det för tre år sedan då vi sov i Torneå och hade William med oss. Ni vet då barnet var så litet så det fortfarande gick. Nu är det nog bäst, eller framförallt effektivast om vi gör det på två. Det är ju en slags semester det också. =)

Här hemma gör vi det vanliga. Åker pulkka i backen Pappa skottat up åt oss..Bygger 100 bitars pussel med pappa..Öppnar kalender och julpysslar..Årets sak-kalendrar som barnen fick av mommo. =) Vi samlar sen sakerna i varsin påse så vi inte slarvar bort allt innan allt är öppnat.Och jag testade lite julgodis. Ena knäcken stelnade inte, den andra blev lite väl hård så man tror tänderna ska gå sönder, så en termometer så man kan mäta temperaturen vore perfekt. Tror jag håller mig till ischoklad ändå. =)

Och så har vi försökt oss på att fota årets julkort..Ja, va säger man.. =) Att försöka få till det är väl något alla hatar och blir sällan som jag tänkt men ett julkort blev det till sist i allafall.Nu ska vi göra nån mat och försöka få upp lite fler julgardiner. Kuddarna plockade jag fram tidigare idag också. Snart e det jul! Och förutom att köpa julklapparna så gillar jag verkligen julen. <3


Likes

Comments