Halloj!!
Igår var jag i stallet. Jag var först med Stella och vi kunde inte sluta tänka på Vilja! Ska bli så kul, vi ska rida henne imorgon! 😭❤️🐴

Men sen hjälpte jag iallafall min kompis Alicia med stalltjänsten. Jag mockade först åt Buddy, sedan Lisa och sist till Hamilton. Jag älskar att mocka, mår bra av att hästen får det fint. Dock ska vi ha torv till Vilja och det är (ursäkta språket) förjävligt att mocka i. Tycker det är hemskt. Men jag får lära mig Hahah.

Sedan var det foder och jag hjälpte till med kraften tills jag blev bedd att hämta Buddy i hagen. Sedan så gjorde jag faktiskt inte så mycket mer. Jag åkte hem ganska tidigt för vi åt tidig middag och så.

Men asså jag kan inte släppa att jag och Stella har en häst snart. Jag svämmar över av lycka och tänk, imorgon ska vi rida henne! Jag kan inte sluta tänka på vad vi ska köpa till henne ❤️

Aha, nu vill inte jag skriva mera, baii

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Halloj!
Detta är den hittills bästa dagen i hela mitt liv. Jag har fått reda på att jag och min kusin Stella ska få dela på en häst.

Hon är en maxad C-ponny (140 cm), hon är 24 år och pigg för sin ålder. Hon har gått på ridskola några år och är van vid 2 pass om dagen 5 dagar i veckan tror jag det är. Hon älskar hoppning, dressyr, uteritt och antagligen fälttävlan då hon tävlade det förr.

Och henne ska jag och min kusin ha och hon kommer ha oss!

Vi ska åka och provrida henne på måndag! Jag är så himla taggad! Jag har grinat, skrikit, hoppat aa allt!

Jag ska ju på ridläger 16 juli och kommer hem 22 Juli (lördag) och åker sedan till Kroatien den 24 juli (måndag) och är där i två veckor och Stella är där i tre. Sen, när Stella också kommit hem, då kommer hon snart! Vi har inget exakt datum men det är nära då iallafall!!

Följ min instagram så kommer det video på måndag när jag ridit henne! Heter @Ponnypilot där :)

Här är en bild på henne och Pappas kusin Julia (det är hennes häst, men vi ska ha henne som våran så det är våran häst 😂)

Hon är så himla vacker! Jag håller på riktigt på att dö!

Likes

Comments

Halloj!
Idag drog jag till stallet direkt efter skolan!
Jag började med att hjälp en liten tjej att göra iordning Klara. Både Klara och den lilla tjejen var duktiga!
Sedan stod jag med en tjej när hon höll på med Marty. Det var åldrigt mysigt för Mary var väldigt kelig idag och lät mig stå och krama hans fina huvud och det var bara så himla mysigt.
När hon sedan gick ut för att rida Marty gick jag bort för att mysa med Zantia. Hon är så mysig men samtidigt lite stoig ibland hahah. Hon är verkligen en speciell häst, hon är absolut inte som en typiskt ridskolehäst brukar vara, speciellt inte i ridningen.
Jag gick sedan vidare in till Dusty och lade märke till att hon hade hö kvar som hon inte brydde sig om alls så jag blev lite orolig, så jag tog lite och gav henne, men hon åt som vanligt och jag filmade jättesöta videor. Sedan åt hon resten utav det som var på marken så det var nästan som att hon inte märkt av att hon hade det.
Sedan hjälpte jag en tjej som heter Elsa att göra i ordning Buddy och jag var helt flummig och jag vet inte ens varför, kunde bara inte låta bli. Är lite trött tror jag hahah. Stod typ o sjöng, kommer ju aldrig kunna visa mitt ansikte där igen hahahahah.
Sedan gjorde jag faktist inte så mycket mer, jag hängde mest där bara. Det finns inte så mycket att göra då allt är gjort innan jag kommer dit. :(

Just nu sitter mamma och jag och tittar på Djursjukhuset, baii!

Likes

Comments

Halloj!
Idag har jag haft en riktigt bra hopplektion på finaste Buddy!
Vi började med att skritta och trava fram på en ganska stor volt och tog även galopp i båda varven på den.
Buddy var ganska sed och inte riktigt framme för skänkeln, speciellt i vänster varv.
Vi flyttade sedan volten så den låg runt ett kryss som vi sedan tor i trav i båda varven och då kom han igång! Tror han tyckte det var riktigt kul!
Vi fick sedan ta det i galopp och han hoppade ordentligt. Jag märkte att jag har blivit mycket bättre på att vara följsam när hästen hoppar lite stort eller något! Känner mig faktis stolt.
Men iallafall, när alla kommit över i både trav och galopp gick vi över till att hoppa en bana.
Vi tog först krysset i valfritt varv i galopp (jag tog höger) och skulle sedan ta en ganska lång väg för att vända up på en kombination och han drog iväg med mig som sjutton efter krysset Hahah, fick ta om andra hindret i kombinationen tre gånger tror jag Hahah. Och när vi väl kom över drog han efter det också så det blev en väldigt lång väg heheh, men vi vände iallafall upp på ett litet räck ur vänster varv efter kombinationen (kombinationen var i höger varv) och det gick bra!

Har aldrig ridit honom såhär pigg förr. Red honom en gång på en av hans första lektioner efter att han var skadad, vi galopperade på långsidan, så drog han också Hahah. Men han brukar vara ganska seg, så jag hade tur idag!

Dock satte jag mamma bakom kameran så kan ju inte påstå att bilderna blev bra (förlåt mamma, du får träna mer bara <3) så blir lite hage bilder på honom istället. ❤️

Likes

Comments

Idag har jag varit med Olivia efter skolan och vi åkte till henens medryttar-häst Stjärna. Det är ett fuxfärgat islandshäst sto, hon är riktigt snäll!
Stjärna står på lösdrift och hade inget täcke i hagen idag. Det har spöregnat idag så hon var väldigt blöt och när vi ställde upp henne i stallgången skakade hon. Vi tog svettskrapor och skrapade av henne det vattnet vi kunde och lade vi på två täcken för hon skakade riktigt mycket.
När hon efter en ganska lång stund slutat frysa sadlade vi henne och gick med henne till ett ridhus. Där satt Olivia upp och började rida henne ett tag. Dem var riktigt duktiga tillsammans, men det blir ju lite svårt för mig att berätta något då det inte var jag som red då.
Men när Olivia ridit ett tag fick jag sitta upp och rida henne lite.
Hon var väldigt rolig men nästan lite spänd i början. Och väldigt pigg 😉😝

Jag började med att skritta henne lite och svänga ut från A/C och därifrån göra skänkelvikningar fram till kortsidorna. Hon är ett riktigt proffs på skänskelviktingar!
Sedan började jag smått trava henne men jag hade lite svårt att förstå hur jag skulle göra till en början heheh, blev tölt lite här och var i början och av nån anledning lyckades vi testa på lite pass också Hahah!
Men när jag börjat få in knapparna på henne ställde Olivia fram tre slalom koner på ens långsidan och en markbom på mitten utav andra långsidan, en bit innanför spåret.
Jag började med att ta bommarna i skritt och sedan vid kortsidan började jag trava och svängde in mot bommen, hon tog till och med ett skutt över bommen första gången hihi. Sedan gjorde jag det några gånger innan Olivia sa åt mig att testa i galopp och det gick lika bra det!
Sedan höjde hon upp det kanske 10 cm så det blev en markarbetes bom på 20 cm och det gick gala till det med!

Olivia har berättat att hon inte är speciellt utbildad och tränad i hoppning och att hon har upptäckt att det är det hon tycker är roligast och har därför börjat köra lite sådant. Och det märktes verkligen att hon tyckte det var roligt hihi!

Är så otroligt tacksam för att du låtit mig rida Stjärna Olivia, tack så jätte mycket! 💗

Hör är ett par bilder på Stjärna:

Dessa bilder är dock inte från idag, utan från förra gången jag var där med Olivia. Bilderna jag tog idag blev alldeles för mörka, man ser nästan inte att hon är fux Hahah.

Likes

Comments

Halloj!
Idag har varit en helt ok dag! Min dag var sämst till en början, fram tills jag kom till stallet typ. Jag hade SO-prov idag också vilket inte direkt gjorde det bättre.

Men sen, efter skolan började dagen på riktigt! 😆

Det är så att det är en nybörjar grupp i stallet på måndagar som jag brukar hjälpa i stallet, varje måndag. Har gjort det i två terminer nu. Och då som tack och för att det hjälper gruppen ännu mera så får jag rida med ibland. Och det fick jag göra idag! Det var faktist första gången jag inte red Buddy i denna gruppen hahah, jag passar nog bättre på Buddy om man tänker på storleken då Buddy är en D-ponny på 147,5 cm.

Men idag fick jag rida på GPKs alldeles egna kanelbulle Mia!
Hon är otroligt söt och riktigt rund hahah.
Idag red gruppen bommar och fick till och med rida ett "litet hinder", dock tycker jag nog det var markarbete alltihop hahah.
Detta var iallafall andra gången jag red Mia och första gången på 238 dagar hahah.

Vi började ju såklart med att skritta ram och hon kände redan då att hon var pigg och glad att få vara ute och jobba, hon är en riktig arbetsmyra.
Sedan så körde vi lite lydnad och skulle trava på långsidorna och skritta på kortsidorna. Hon var ganska duktig, hon var lite stark i början så fick ta lit extra i yttertygeln, men gud vilken skillnad sedan sist, har hört att hon går riktigt fint på hennes nya bett så jag får väll gissa på att det är anledningen till att hon inte alls var lika stark denna gån.
I traven fick jag även chans at träna min sits extra då jag red utan väst, så det kunde inte stödja upp min rygg och eftersom Mia är lite framtung och stark och jag är alldeles för stor för henne egentligen (Hon bär upp mycket, men jag är för lång) så blir man ju lätt framåtlutad så jag fick ju tänka extra mycket på att räta upp mig. Men det är nog det som gick bäst detta pass, och sedan "mini hinderna".

Men iallafall, när vi hade kört den lilla lydnaden i kanske två eller tre varv började vi trava varvet runt. Hon var verkligen jätte fin så länge hon inte var bakom Klara, för Klara ville man vara med hahah, så då blev hon lite pigg och stark men lugnade sig bra efter ett tag. Sedan började Knäcken bygg fram bommarna och vi fick väna rätt upp en gång hihi.
Sedan fick jag börja med bommarna och mina var väldigt duktig, första gången var inte jag riktigt med i balansen och gav henne därför för lite eftergift men hon klarade det bra ändå, hovarna slog inte i bommarna en enda gång under passet.
Jag kom tre gånger till och det gick lika bra det. Sedan gjorde hon om bommarna till små kryss och även det gjorde hon galant. Jag lyckades vara med med min balans från början och hon fick bättre eftergift då kände jag.
Och Mia är ju så himla söt, hon hoppade ju över dom där mini kryssen medan alla andra travade. Hon brukar hoppa ganska högt, kan ju säga att jag vet om två att minst två har blivit trampade i ansiktet av henne för dom tappade balansen och ramlade av framför henne, men hon gjorde inte det idag faktis, hon hoppade, men inte speciellt högt, hon är så söt hahah.

Sedan skrittade vi av och sen var det väll slut.

Lite roligt var att jag red i jeans hahah, trodde inte jag skulle rida med idag och jag kunde inte ta mina ridbyxor för hade ju dem på fältis igår hihi

För att förklara bättre så rider jag alltså i denna gruppen någon gång ibland för att nybörjarna ska ha något att titta på, och sedan har jag fått höra att det går bättre för gruppen i allmänhet när jag är med, av någon konstig anledning. Och sedan rider jag med som tack för att jag hjälper till även i stallet.

Aja, här kommer lite bilder på vår fina lilla kanelbulle:

Här ser ni ju vilken liten filur hon är också 💗🐴🐴

Likes

Comments

Halloj..
Idag har jag och Olivia först badat. Det var jätte kallt men jag doppade mig en gång iallafall.

Sedan åkte vi till fältis och Olivia red Indekks (vettefan om han stavas så men Fuck it) och han var jätte söt och blev lite pigg. Dem båda två var super duktiga och det såg jätte fint ut, tycker dem passar bra tillsammans.
Sedan så red Olivia en till häst jag inte vet om jag får skriva om men han var också jätte söt och snäll!
Sedan så träffade jag min typ drömhäst.. Asså Fyfan. Jag bara måste köpa han men jag kan inte. Hatar det. Han är så otroligt snäll, han har ett så stort hjärta. Han är så rar. Han skulle aldrig någonsin göra något för o vara dum, det märks på han och allt jag gjort är att kela med han genom boxgallret.. Vill verkligen ha honom, jag känner på mig att vi skulle bli bästa vänner, snabbt!

Orkar inte skriva mer nu så baii.

Likes

Comments

Halloooooooooooooooj!
Idag har varit en rätt så bra dag!
Jag åkte till stallet 8.20 i morse. När jag kom dit så hjälpte jag min faster att borsta svansen på hästen hon skulle rida, hon red Dusty. När hennes grupp sedan skulle sitta upp fick jag hålla emot på några stycken och gick sedan in och hjälpte till och mockade en box.
Sedan runt 10 kom Saga till stallet och skulle rida hennes häst. Hon skulle hoppa, så jag fotade henne. När hon hade ridit klart så hjälpte jag henne med hennes stalltjänst, jag fixade hennes hästs vatten.
Sedan var jag med min kompis Linnea och vi borstade Magic då han vilar just nu så han skulle inte gå någon lektion. Tror han har varit halt eller om han är halt. Men han har också lite problem med magen, han är lite lös så hans bakben och svans är lite äckliga. Vi tog honom till spolspiltan och tvättade benen med vatten och svamp och schamponerade hans svans. Han var jätteduktig att duscha, sist JAG duschade han var typ 2015 hahah. Men imorgon ser han nog lika dan ut igen. :(
Sedan hjälpte jag till att ta in hästarna och sedan så hängde vi bara i stallet till 16.40 typ.

När jag sedan vart i stallet så gasade vi på som fan hem till min kompis Olivia för vi skulle åka en gul raggarbil på nån cruising vid 17.15. Vi åkte ett tag och jag och Olivia satt uppe på ryggstödet i bilen och sedan kom det en polis och sa "Var rädda om era liv, vi vill inte skrapa upp er från marken" typ hahah. 😂

Nu sitter vi bara och kollar på YT, eller vi kollade men nu bloggar jag och Olivia spelar något på sin iPad hahah :)

Imorrn ska jag och Olivia till fältis, ska kolla nr hon rider, skriver nog om det imorgon hihi, baiiiiiiii 💗🐴🌸

Likes

Comments

Idag har varit en mycket bättre dag än igår, har varit i stallet några timmar.

Dagen började iallafall segt, vi kom iväg väldigt sent och därför kom jag till stallet väldigt sent, tycker jag iallafall.
Vi kom väll till Charlie (min kanin) strax efter lunch och var där en stund. Mamma drack kaffe och jag mös med Charlie. Han var för en gångs skull lugn när jag höll på med fötterna så jag tänkte klippa klorna på honom, men nej, klosaxen var borta. Jag satt iallafall och mös med han en stund innan jag och mamma åkte vidare till stallet.

När vi äntligen kom till stallet fick jag rykta Klara åt en liten tjej då Klara kan vara lite bråkig, så hon fick rykta Magic medan. Sedan stod jag med henne och hjälpte till när det behövdes när hon skulle sadla. Klara gillar nämligen inte riktigt att bli sadlad, tror nån drog åt sadelgjorden snabbt och mycket på henne så att hon blivit rädd. Det är vad jag har hört iallafall.
Sedan satt jag och pratade med några tjejer tills dem skulle rida och sedan så hjälpte jag dem i stallet. Det var kul och dem alla är väldigt snälla. :)
Sedan hjälpte jag tjejen med Klara igen när hon kom in i stallet efter sin ridning igen.
När hon släppt klara i boxen gick jag ut och kolla när dem andra tjejerna red. Jag satt och pratade med en tjej på en liten kulle som är precis bredvid ridbanan.
När dem sedan ridit klart gick jag in och gjorde först inte så mycket innan jag fick hjälp till i stallet igen. Sedan när alla andra åkt hem så mös jag lite med Zantia. Hon tyckte också det var mysigt, det märkte jag på henne. ❤️

Och nu sitter jag här hemma och har precis ätit tacos och ska snart hyra film med min mamma och lillebror.

Imorrn blir det heldag i stallet och på kvällen ska jag till en kompis och sova över, sedan ska vi till ett stall på söndag. Bloggar nog om det också!

Baii!! ❤️🐴

Fina lilla Klara! 💗🐴👆🏻

Likes

Comments

Halloj!
Idag har varit den tråkigaste dagen på länge. Dagen började med att jag trodde att jag skulle till stallet med insåg snabbt att jag inte ens var säker på att stallet var öppet så jag åkte till Högbo med min mamma istället. Jag hade mycket hellre bara stannat hemma. CI gjorde inget speciellt där. Vi kollade lite på kaninhoppning, kollade när små barn fick köra ponnyagility som dem kallade det, barnen fick alltså leta mini ponnyer slalom, upp och ner från en pall och över en pressening. Tycker ponnyerna var coola som var lugna fast det var proppat med folk.
Sedan skulle vi gå och äta lunch och på vägen dit hittade vi ponnyridning, de hästarna var också väldigt lugna trots allt ståhej, tycker nästan synd om dem. Men eftersom jag är 14 och inte 4 så kan ju inte jag riktigt gå på ponnyridning längre, får nöja mig med att titta på de fina hästarna istället. Och det var det bästa på hela min dag, att få titta på hästarna.
Men när jag kom hem från Högbo så kollade jag iallafall på skräckfilm med två kompisar. Vi kollade på "Poltergeist" hahah.
Det är väll allt som har hänt, tror jag och mamma kanske ska spela badminton när hon ätit. Baii! ❤️

Tog tyvärr inte heller någon bild på hästarna så vi får nöja oss med en bild på en skrattmås som vi såg påvägen dit hahah:

Likes

Comments